Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Return to Mysterious Island 2 (PC)
67 100 1

Review Return to Mysterious Island 2 (PC)

Na het alom bekende Return to Mysterious Island is er nu het vervolg met de originele titel Return to Mysterious Island 2: Mina’s Fate! Deel 2 heeft een samenvattingfilmpje voordat je begint, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets gemist hebt als je deel 1 niet gespeeld hebt. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Jules Verne. Dat gaat over een mysterieus eiland waar een groep mensen terecht komt, die Kapitein Nemo vinden en wat avonturen beleven. In het spel is het zo’n 130 jaar later, en is Nemo al een tijdje dood. In deel 2 van deze adventure game speel je Mina, die na een schipbreuk op het eiland aanspoelt en daar vrienden maakt met het aapje Jep. Samen moeten ze proberen om uiteindelijk van het eiland te ontsnappen.In deel 2 van Return to Mysterious Island wordt Mina gered door een helikopter, die helaas uit de lucht geschoten wordt zodra ze proberen weg te vliegen. Vanaf dat moment is het aan jou om uit te vinden wat er gebeurd is, wat er aan de hand is met het eiland en hoe je opnieuw kunt ontsnappen. Niet echt het meest diepgaande verhaal dus, maar het voldoet om dingen op gang te brengen en na verloop van tijd gebeurt er nog wel het een en ander.

Return to Mysterious Island 2 is een adventure van het type Myst. Dat wil zeggen: in plaats van dat je met de muis je personage over een deel van een level beweegt, zie je alles in de eerste persoon en moet je met de muis klikken naar het volgende scherm. Je kunt dus niet vrij rondlopen, maar alleen maar rondkijken per scherm. In elk scherm zitten natuurlijk de nodige voorwerpen die je allemaal moet vinden, en die je vervolgens kunt combineren om puzzels mee op te lossen. Het is dus echt een klassieke adventure in de Myst-stijl en of je dit spel leuk vindt is er nogal van afhankelijk of je dat soort spellen leuk vindt. Mocht je daarnaast een fan zijn van de Jules Verne boeken, dan is dat mooi meegenomen.Het spel slaagt er in om je een gevoel te geven dat je echt alleen bent op het eiland en dat je op jezelf aangewezen bent. Dat betekent dus dat je niet zoveel hoeft te praten met bewoners van de wereld om het verhaal verder te krijgen, maar dat je vooral bezig bent om puzzels op te lossen. Deze puzzels variëren van “te doen” tot “belachelijk” en een groot deel van de lengte van het spel is afhankelijk van hoe snel je went aan het soort puzzels dat je tegenkomt. Sommige dingen zijn best logisch, zoals het wassen van een vuile doek om een schone doek te krijgen, die je daarna weer kunt gebruiken om er een verband van te maken. Andere puzzels kunnen nogal omslachtig zijn, zoals het kraken van een cijfer code zonder enige hulp in welke richting je de oplossing moet zoeken.

Het helpt niet dat hoewel het spel er grafisch nog best aardig uitziet, het inventory scherm om de een of andere reden super traag werkt. Met de linker muisknop voer je de acties uit, en met de rechtermuisknop open je het inventory. Maar omdat je nogal vaak naar het inventory scherm moet gaan om een beetje willekeurig wat voorwerpen uit te proberen op een puzzel, is het vrij irritant dat je muiscursor dramatisch traag werkt in dat scherm. Dit terwijl het spel over het algemeen vrij soepel draait op een high-end PC van begin dit jaar.Wat wel leuk is aan dit spel, is dat je samen kunt werken met je aapje Jep. En aapjes zijn cool, dus dat scheelt al een hoop! Met Jep kun je bijvoorbeeld in bomen klimmen en met andere apen communiceren. Met Mina kun je de wat meer mensen dingen, en kun je voorwerpen combineren om bijvoorbeeld een hengel te maken van losse onderdelen die je vindt. Daarnaast kun je het aapje knuffelen, wat je wat extra energie geeft (een soort health). Wat lief!

Om de een of andere reden zit er ook nog iPhone functionaliteit in het spel, waarbij je minigames op je iPhone kunt doen. Na het behalen van de minigames kun je synchroniseren met het spel om nieuwe items te krijgen. Dit onderdeel is echter niet getest in de review vanwege het gebrek aan een review copy van een iPhone. Het zag er uit alsof het meer een extraatje was dan dat het echt iets bijdraagt aan de gameplay, maar het is wel grappig om te zien dat de developer hier tenminste wat mee experimenteert.Er zitten best wel wat leuke dingen in Return to Mysterious Island 2. Maar of dat genoeg is, ligt echt puur en alleen aan je voorkeur in games. Ben je een fan van het soort adventures zoals Myst waarin je eigenlijk alleen maar van scherm naar scherm klikt, dan kan dit best een vermakelijk spel voor je zijn. Ben je meer een fan van de Lucasarts adventures, dan zal je de humor missen en je vooral storen aan de manier van navigeren door de wereld. Houd je helemaal niet van adventures, dan hoef je echt geen moment stil te staan bij deze game.

Voor de fans is het handig om te weten dat het spel niet heel erg lang is, maar met zo’n 6 uur tijd is het wel lang genoeg. De tijd is natuurlijk vooral afhankelijk van hoe snel je een puzzel op kunt lossen zonder er een walkthrough bij te pakken. En als je alles in één keer op kunt lossen, kun je het waarschijnlijk in zo’n 3 uur uitspelen. Het is dus echt een spel voor de fans van dit vrij specifieke genre. Het is ook meer een spel dat je rustig in het weekend af en toe speelt, hoewel je wel de weg kwijt kunt raken als je het een paar dagen niet meer gespeeld hebt.Conclusie
Het is zeker geen slechte game, maar ook weer niet speciaal genoeg om als adventure game echt boven de rest uit te steken. Niet dat je tegenwoordig nog van een “rest” kunt spreken, maar goed. Al met al is gewoon een aardige adventure voor een relatieve budgetprijs van 20 euro. Ben je dus een fan en wil je weer even wat adventuren in je vrije weekend? Dan kan je hier genoeg waar voor je geld halen, zolang je maar niet teveel verwacht. Speel je alleen maar Halo? Dan kun je het geld beter in je spaarpotje laten.

Deze game is gereviewed door Maurice

 

Oordeel Return to Mysterious Island 2 (PC)

  • Graphics 70
  • Gameplay 70
  • Originality 70
  • Sound 65
  • Replay 60
  • Eindcijfer 67

Aantal keer bekeken: 7785 

Laagste prijzen voor Return to Mysterious Island 2 (PC)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.