Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Skate 2 (Xbox360)
85 100 1

Review Skate 2 (Xbox360)

Ik heb niets met skaten, maar toch heeft Tony Hawk Pro Skater flink wat tijd in mijn PC doorgebracht. Skate 2 is het tegenovergestelde van Tony Hawk, arcade maakt plaats voor een realistische skate-ervaring. Het was wel even wennen, moet ik zeggen.
Ik kan me niet herinneren dat mijn mening ten opzichte van een game ooit zo snel is omgeslagen. De game wist me op elk mogelijke punt te ergeren, en ik heb mijn controller dan ook flink toegetakeld. Elke kleine foutje werd genadeloos afgestraft, en ik lag vaker naast mijn board dan dat ik erop stond. Ik stond dan ook te popelen om de game genadeloos af te branden, totdat er iets omsloeg. Op een dag startte ik Skate 2 weer op, met lichte tegenzin, en ik merkte iets vreemds op. Ik vermaakte me opeens, de besturing leek niet meer zo ingewikkeld, en ik viel niet meer om de halve minuut. Sindsdien begon de game me steeds meer te boeien, en gingen games als Call of Duty 5 en Saints Row 2 een week de kast in om plaats te maken voor Skate 2.Skate 2 opent met een stijlvolle intro. We zien hoe het hoofdpersonage, wat je pas later van een naam voorziet, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Wat hij/zij daar deed werd mij niet verteld, daarvoor had ik deel 1 moeten spelen, werd mij later duidelijk. Zodra je buiten de poorten staat wordt je een skateboard in je handen gedrukt, en mag je de straten van San Valona onveilig gaan maken. Maar eerst moet er nog een character aangemaakt worden. Met een klein scala aan opties kun je het hoofdpersonage een eigen uiterlijk geven. Het gaat niet heel diep, maar ik wist toch een redelijke gelijkenis van mezelf na te maken. Daarna kan je character met een redelijk groot arsenaal aan kleding worden aangekleed. Jammer genoeg lijken alle kledingstukken erg veel op elkaar, en er zitten naar mijn mening te weinig humoristische kledingstukken tussen.

Wat het eerste opvalt, is dat de besturing van Skate 2 anders is dan we gewend zijn. Dingen als je afzetten en remmen gaan nog gewoon met de actieknoppen, maar om tricks te doen moet je de rechter analogestick gebruiken. In het begin is dit erg moeilijk, maar als je er eenmaal aan gewend bent werkt het erg fijn. Toch is het verschil tussen sommige tricks iets te klein, waardoor je de ene trick doet terwijl je de andere bedoelde. Uiteindelijk haalde ik de mooiste tricks uit door mijn stick wild heen en weer te rammen, wat vaak een prachtig resultaat heeft. Het aantal tricks in Skate 2 is zeer indrukwekkend, maar een deel is zo moeilijk dat je ze slechts uit zult voeren als je ertoe verplicht wordt.Skate 2 heeft niet echt een samenhangend verhaal, iets wat ook niet nodig is in dit genre. Je zult vooral opdrachten doen voor verschillende skaters en tijdschriften. Daarnaast zijn er nog verschillende wedstrijden, en er is een dosis pittige races beschikbaar. Samen ben je hier zeker wel een uur of tien tot twaalf uur mee bezig, en dan is er nog genoeg te doen. Het is namelijk ook erg leuk om gewoon door de stad te cruisen, even mee te liften met een auto om daarna zo hard mogelijk van een grote hoogte te vallen. De ontwikkelaars hebben hier ook aan gedacht, en van het vallen een complete minigame gemaakt. Door een knoppencombinatie kun je jezelf instant laten vallen, en tijdens de val kun je verschillende poses aannemen om nog meer schade op te lopen. Als je het goed doet krijg je naderhand een schermpje waarin je kunt zien hoeveel en welke botten je hebt gebroken. Er is zelfs een tijdschrift wat je betaalt als je bepaalde uitdagingen voltooit, die variëren van negentien botten breken tot al je tanden verbrijzelen.

Ondanks dat ik Skate 2 nu zeer vermakelijk vind, is er een deel van de eerdere ergernis bewaard gebleven. Zo is de game soms nog steeds veel te streng, je ligt nu wel erg snel van je board. Verder zijn bepaalde missies belachelijk moeilijk, zo erg dat ik mijn controller er meermaals van langs heb gegeven, iets wat normaal gesproken alleen bij Call of Duty op veteran gebeurt. Een ander klein minpuntje van Skate 2 is de off-board gameplay. Zo nu en dan moet je van je board afstappen, bijvoorbeeld om een trap op te gaan of een object te verplaatsen. De besturing van je character is op deze momenten erg lomp en stroef. Gelukkig zul je de meeste tijd op je board besteden.Audiovisueel is Skate 2 redelijk indrukwekkend. De graphics zijn niet top-notch, maar het kan er zeker mee door. San Valona is erg mooi vormgegeven, vooral de vele mogelijkheden tot mooie tricks zijn indrukwekkend. De stad voelt door het grote aantal voetgangers en auto’s erg levendig, ook al zitten eerdergenoemde voetgangers ook erg vaak in de weg. De geluidseffecten in Skate 2 zijn de perfectie nabij, alles klinkt zoals je het zou verwachten. Boards die over beton schuren, botten die breken, alles klinkt realistisch en hard. De voice acting is prima, ook al is het taalgebruik soms iets te overdreven. De soundtrack bestaat uit een groot aantal uiteenlopende nummers, die allemaal perfect bij de sfeer van de game passen. De game bezit ook nog een leuke functie om al je tricks op te nemen en rechtstreeks te uploaden, zodat je ze later op je PC kan downloaden. De online opties zijn sowieso indrukwekkend, je kunt foto’s en video’s uploaden, verschillende competitieve spelmodi spelen of gewoon wat rondskaten met vrienden in San Valona.

Conclusie:
Skate 2 is een geweldige ervaring, mocht je beschikken over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Ik heb er zeker geen spijt van gehad, maar als je niet bereid bent er flink wat tijd in te steken kun je je geld beter even bewaren voor een andere game, en Skate 2 halen als hij in de budgetbak is beland.

Deze game is gereviewed door Fant

 

Oordeel Skate 2 (Xbox360)

  • Graphics 85
  • Gameplay 85
  • Originality 75
  • Sound 95
  • Replay 80
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 13232 

Laagste prijzen voor Skate 2 (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Eldar Paul
Eldar Paul ( 82 ) 05-03-2009 07:05
'Replay 0'? In je review stond toch echt dat ie genoeg replaywaarde had. Vast een foutje. Verder leuke review, leuk geschreven ook. Denk dat ik em nog even laat liggen tot ie wat goedkoper te verkrijgen is.
avatar van Coenitje
Coenitje ( 963 ) 05-03-2009 07:29
lijkt me echt een vette game. ik wil hem zooo graag hebben maar eerst wachten op een mooie aanbiedingen onder de 30 euro
avatar van Ktugach
Ktugach ( 21089   493) 05-03-2009 07:53
Rol: Administrator
He, die replay is idd niet helemaal goed gegaan, even aanpassen
avatar van ThaBEN
ThaBEN ( 5608   62) 05-03-2009 08:00
Zeker een vette game! Ook de replay editor is leuk om filmpjes te uploaden. Deze kun je daarna weer downloaden naar je PC waarna ik ze verder geëdit hebt tot kleine filmpjes.

Zie hier voor mijn zelf gemaakte Skate 2 filmpjes:

http://www.youtube.com/user/ThaBEN84
avatar van Guybrush
Guybrush ( 55 ) 05-03-2009 10:59
Ik vond de games juist niet te streng.

Over het geheel was de game vrij makkelijk (ik heb de eerste ook gespeeld), maar er zitten wel een aantal bijna onmogelijke krakers tussen.
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 05-03-2009 11:05
Quote:
Ik vond de games juist niet te streng.

Over het geheel was de game vrij makkelijk (ik heb de eerste ook gespeeld), maar er zitten wel een aantal bijna onmogelijke krakers tussen.
Over het algemeen was ie niet zo heel streng, maar er zaten een paar challenges tussen die de moeilijkheidsgraad(en frustratiegraad) omhoog trokken. Zo heb ik wel iets van 2 uur geprobeerd die verdomde 360 flip te doen bij de laatste pro challenge

edit: 1337 posts _O_
avatar van Wouter
Wouter ( 1084 ) 05-03-2009 11:42
Die 360 flip lukte me wel snel, maar die ene met 2 slides is de enige opdracht die ik nog moet


Goede recensie en ben blij dat je het spel nog hebt doorgespeeld na de frustratie, want zo'n hoog cijfer verdient hij imo echt!
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38870   3) 05-03-2009 12:53
Rol: Forum Moderator
Nou, na mijn lading games die ik nog moet (uit)spelen (aan het uitspelen kom ik denk ik niet toe ) ga ik zeker deze ff binnenhalen! Heb Tony Hawk altijd wel vet gevonden.
Zit er trouwens ook een split-screen multiplayer in? Want dat was nog wel het vetste: Met z'n tweeen kei hard op je bek gaan
avatar van Sc0pe
Sc0pe ( 479 ) 06-03-2009 08:25
Quote:
Zeker een vette game! Ook de replay editor is leuk om filmpjes te uploaden. Deze kun je daarna weer downloaden naar je PC waarna ik ze verder geëdit hebt tot kleine filmpjes.

Zie hier voor mijn zelf gemaakte Skate 2 filmpjes:

http://www.youtube.com/user/ThaBEN84

Haha super vet filmpje Lag helemaal in een deuk >.< alleen dude.... die ghey pr0n.... was it really necessary?
avatar van Hit
Hit ( 105 ) 28-04-2009 20:24
Eerste stukje van het spel was leuk(de demo)
Daarna niet ik ben blijkbaar niet zo goed met de controls en als dat zou is dan laten ze je echt dik zitten
Je mag het onbeperkt over doen maar niet overslaan of extra informatie krijgen dus na 30min zat ik al muur vast en na een 30 uur over doen was het me pas gelukt en dat is rete saai dat zijn dingen waarom ik een game op geef

Leek me een leuk spel met Rob Dyrdek erin maar helaas niet eens tegengekomen