Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Sonic Adventure 2: Battle (NGC)
70 100 1

Review Sonic Adventure 2: Battle (NGC)

Sonic is de mascotte van Sega, zoals Mario dat is bij Nintendo. Er was hevige concurrentie tussen Sonic en Mario en men dacht dat Sonic en Mario nooit samen op één console konden verschijnen, maar het tegendeel is al bewezen met onder andere Sonic Heroes en Sonic Adventure DX. Maar het begon op de Gamecube voor Sonic natuurlijk allemaal met Sonic Adventure 2 Battle. Is deze titel de Sonic naam waardig of is het maar helemaal niks?

De game kent twee verschillende verhaallijnen, de Hero side en de Dark side. Eerst de hero kant. Aan de hero kant speel je met Sonic, Knuckles en Tails. Het spel begint met de helden op een gewonen dag als Sonic opeens wordt aangevallen door de geheime militaire dienst. Sonic zou Sonic niet zijn als hij niet zou ontsnappen, maar onder het vluchten ziet hij opeens een zwarte egel die een Chaossmaragd in zijn hand heeft. Tegelijkertijd gebeuren er over de hele wereld onverklaarbare dingen, nadat niemand anders dan Dr. Eggman heeft verklaard de wereld te hebben veroverd. Als Sonic erachter komt dat Shadow en Eggman samen werken, besluit hij om samen met Tails en Knuckles op pad te gaan om het slechte plan te verijdelen.

De donkere kant begint een beetje anders. Dr. Eggman is op zoek naar een zeer geheim wapen, waar alleen van bekend is dat “het” Shadow heet. Hiervoor moet Eggman een zeer zwaar beveiligde militaire basis binnen dringen. Diep binnenin het complex ontdekt Eggman het geheime wapen en hij komt erachter dat Shadow een zwarte egel is die zich de “Ultimate life form” noemt. Shadow nodigt Eggman uit voor een bezoek aan de ruimtekolonie ARK en hij onthult het Eclipse Cannon aan Dr. Eggman, een wapen dat in staat is om de wereld te vernietigen. Hierdoor wil Dr. Eggman Shadow helpen om de wereld over te nemen. Als alles een beetje lekker loopt worden Eggman en Shadow’s plannen ruw verstoord door een vleermuis die zichzelf Rouge noemt, ze biedt haar hulp aan en Shadow en Eggman gaan in op het aanbod. En zo begint het complot om de wereld te veroveren. De twee verhaallijnen lopen door elkaar heen en daardoor zal het wel eens voorkomen dat de verschillende teams elkaar tegen komen.

De gameplay van de Sonic games was eigenlijk in de eerdere games van onze blauwe egel wel hetzelfde, je moest zo snel mogelijk van punt A naar punt B rennen, met Sonic of één van zijn vriendjes. Met Sonic en Shadow moet je dat in deze game ook weer doen. Je begint in een level en je moet door zo snel mogelijk te rennen en te springen het eindpunt bereiken. Onderweg kom je een paar vijanden tegen die je moet slachten en een paar simpele puzzels die je moet oplossen. Maar dit gaat niet het hele spel zo. Zoals je al bij het stukje hierboven van het verhaal had kunnen lezen, bestaat elk team uit drie personen. Naast het snelle gedeelte wat geleverd wordt door Sonic en Shadow in respectievelijk het Hero team en het Dark team, heb je nog een gedeelte met robots en iets meer platform actie en een gedeelte van schat zoeken. Het gedeelte van de robots wordt door Tails geleverd aan de hero-side en door Dr. Eggman aan de dark-side. Over het gedeelte van Tails en Dr. Eggman kun je weinig zeggen, je zit in een robot en je komt hordes vijanden tegen die je dan kapot schiet. In sommige levels zitten power-ups verstopt waardoor je een beter kanon krijgt of waardoor je makkelijker kunt springen. Dit aspect is redelijk tot goed uitgewerkt, maar door de soms irritante camera kan het springen in dit gedeelte een beetje frustrerend worden. Het schat zoeken tenslotte wordt afgeleverd door Knuckles en Rouge. Deze levels zijn niet echt leuk om te spelen, omdat het de snelheid uit het spel haalt. In elk level van Knuckles en Rouge zitten drie diamanten verstopt die je dient te vinden, maar door het slechte systeem dat je helpt bij het zoeken van de diamanten kan dit soms heel erg lang duren en kan het erg frustrerend worden. De gameplay is op zich wel goed gebalanceerd, alleen had er dus wat meer snelheid in de Knuckles en Rouge levels mogen zitten. Sonic komt ook nogal weinig in het spel voor, je hebt naar mijn idee te weinig levels met de egel, terwijl die toch het leukst zijn.

Naast de echte game heb je ook nog de Chao-garden, in deze tuin kun je de bekende Chao’s opvoeden. Deze kun je opvoeden zoals je wilt, door ze verschillende soorten dieren en lampjes te geven die je verzamelt in de Story mode, door vijanden te verslaan of kratten kapot te maken. Als je dan een sleutel vindt voor de Chao garden kun je na een uitgespeeld level de beestjes kado doen aan je Chao. Door je Chao veel verschillende kleuren licht te geven en veel verschillende dieren te geven om te knuffelen, zal je Chao van gedaante veranderen. Die van mij was uiteindelijk groen geworden met pinguïn poten en hoorntjes. Als je het beestje goed verzorgd zal hij steeds sterker worden, zodat hij mee kan doen aan wedstrijden. Hierbij kun je voorwerpen winnen waar je Chao dan weer beter van wordt. Je beestje kan ook volwassen worden, als je hem goed verzorgd met Sonic, Tails of Knuckles zal hij in een hero Chao veranderen, waardoor hij een beetje op een engel gaat lijken. Het andere geld voor de dark-side, als je de Chao goed verzorgd met een lid van de dark-side dan zal hij veranderen in een dark Chao en zal hij er slechter uit gaan zien. De Chao garden zal je eerst zien als een tussendoortje van de Story mode maar als je die hebt uitgespeeld heb je grote kans dat je nog eens terugkomt voor je Chao.

Dan nu iets over de graphics, controls, sound en camera. De graphics zijn ver beneden het kunnen van de Gamecube, zelfs voor de tijd dat de game uitkwam. Het zag er nogal blokkerig uit, op de tussenfilmpjes na, deze zien er goed uit. Ik had niet echt last van de mindere graphics maar dat het beter kan is zeker waar. De controls in de game zijn goed, maar doordat de camera op sommige punten nog wel eens raar kan doen, heb je vaak niet de volledige controle over je karakters, hierdoor ga je wat vaker af dan je lief is. De sounds in de game zijn weer goed, zoals naar mijn mening ze in elke Sonic game wel zijn. Het zijn deuntjes die niet gaan vervelen onder het spelen en in sommige levels voegt het ook nog wat toe.

Sonic Adventure 2 Battle is opzich wel een redelijke game, maar met iets meer aandacht aan bepaalde aspecten die toch wel belangrijk zijn in een game had het een stuk beter kunnen zijn. Ook stellen de multiplayer en de GBA-link niet echt veel voor en zijn ze eigenlijk niet echt het noemen waard. Dit verhoogt de levensduur dan ook niet, wat de Chao garden voor mij wel deed, maar dat zal voor iedereen verschillend zijn.

 

Oordeel Sonic Adventure 2: Battle (NGC)

  • Graphics 65
  • Gameplay 75
  • Originality 70
  • Sound 80
  • Replay 65
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 1781 

Laagste prijzen voor Sonic Adventure 2: Battle (NGC)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.