Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Ghostbusters: The Video Game Persevent!

Geplaatst op 13-03-2009 13:46
In juni is het dan eindelijk zover, exact 25 jaar nadat de eerste Ghostbusters film op het witte doek te zien was, kunnen we ons nu op gaan maken voor “Ghostbusters: The Video Game”. Atari Benelux gaf afgelopen maandag BudgetGaming de mogelijkheid om de eerste hands-on ervaring op te doen. Hoe dit allemaal bevallen is kun je hier onder lezen. De setting waar dit allemaal plaats vond was in ieder geval erg passend.




Ambiance:
Zoals we inmiddels van Atari gewend zijn, werd ik ontvangen op een geweldige locatie; een karakteristiek hotel met authentieke kenmerken van het prille begin van de 20e eeuw. De mogelijkheid om als eerste in Nederland Ghostbusters: The Video Game te mogen aanschouwen en zelfs hands-on te mogen ervaren, werd door de toegestroomde media met beide handen aangepakt. Voordat het geweld echter los kon barsten werd er een introductie gegeven door Drew Haworth (Creative Director) & Brendan Goss (Executive Producer). Laatstgenoemde is onder andere bekend van “Metal Slug Anthology”.

Game-info:
“Ghostbusters: The Video Game” zal een sequel worden op de bestaande reeks van twee Ghostbusters films en speelt zich af in het begin van de jaren ’90, in feite dus Ghosbusters III. Om de elementen uit de films te behouden is er voor gekozen de speler als rookie binnen het bestaande team op te nemen. De oorspronkelijke cast is nauw betrokken geweest bij de productie van de game. Zo zul je de personages meteen herkennen en is de voice-acting door de originele filmacteurs ingesproken. De verhaallijn is geschreven door Dan Aykroyd & Harold Ramis; ook verantwoordelijk voor beide Ghostbusters films.
De PS3, XB360 & PC versies komen uit handen van “Terminal Reality”. Ontwikkelaar “Red Fly Studios” neemt de Wii & PlayStation 2 voor haar rekening. Ook zal er een versie voor de Nintendo DS verschijnen. Deze is echter van een andere ontwikkelaar en er is nog niet veel over deze versie vrijgegeven. Wel is bekend dat het in deze versie mogelijk is het gaspedaal van de Ecto-1 (Ectomobile) eens lekker diep in te trappen.
De Multiplayer zal op de Wii geheel offline plaatsvinden; op de PS3 & XB360 zal dit juist geheel online zijn.





Speelervaring:
Zoals we van Ghostbusters kunnen verwachten is het doel alle spoken te vernietigen; dit gebeurt in samenwerking met jouw team. Samenwerking is essentieel; zo kunnen teamleden elkaar in leven houden door bij een dreigende dood zich over dat teamlid te ontfermen. Leuk detail is dat dit ongelimiteerd mogelijk is, aldus Drew Haworth.
Spoken vinden gebeurt middels een “PKE Meter”; welke als een Geigerteller gehanteerd wordt. Wanneer je een spook hebt gelokaliseerd met je PKE Meter, wissel je naar één van je wapens en knal je het spookje af.
Een leuk aspect is dat werkelijk alles kapot kan; meubels, arcade kasten of lampen; laat ze maar goed in de rondte vliegen; bijkomend feit is dat je uiteindelijk hierop beoordeeld wordt als bijvoorbeeld “Vandal”. De graphics voor de PS3 & XB360 zijn zeker in orde; gezichtsuitdrukkingen per personage zijn heel mooi uit de verf gekomen, mede als het “Proton Pack” (Ghosbusters uitrusting wat op de rug gedragen wordt), dat dynamisch de status van je pack weergeeft; zoals bijvoorbeeld oververhitting. Hiermee is on-screen informatie als levensbalkjes etc. komen te vervallen omdat dat rechtstreeks vanaf het pack afleesbaar is. Aangezien de Wii versie natuurlijk niet bestand is tegen het grafisch geweld van de PlayStation 3 en Xbox 360, hebben ze bij deze editie voor een andere aanpak gekozen. De Wii-versie is in een cartoony stijl gegoten.

De gameplay van deze versies werkt goed. De buttonconfiguratie voelt erg vertrouwd aan, bij de XB360 & PS3 zal voornamelijk gebruik gemaakt worden van de twee analoge sticks & triggers. Bij de Wii-versie loopt je personage voor, achter, links en rechts met de Nunchuck en de Wiimote links en rechts van je scherm bewegen resulteert in het draaien van je personage.
Het gespeelde Wii-level was voorzien van ontzettend veel arcade kasten, genoeg om je agressie op los te laten. Alle wanden waren beplakt met posters met parodieën op bestaande games. Zelfs de Nintendo “Black Box series” waren duidelijk herkenbaar alhoewel het uiteraard een parodie betrof.




Marshmallow Man!
Spoken zoeken met de PKE Meter en schieten maar. Sommige spoken zijn niet kapot te schieten met de Ghostbusters uitrusting. Na een aantal seconde erop te hebben geschoten zal er een pijl zichtbaar worden. Wanneer de Wii-mote een tikje krijgt in de richting van die pijl zal het spook te pletter worden geslagen tegen de grond of muur.
De kamer stroomt via een gat in het dak vol met marshmallow substantie welke gestopt kan worden middels het plaatsen van een blok in dat gat met de Wii-mote. Bepaalde onderdelen in de game zijn op te tillen door erop te schieten en zijn zo verplaatsbaar om te gebruiken als afdichting van het dak of om deze onderdelen richting een spook te laten vallen wat dan schade toebrengt. Dit is de tactiek om de reusachtige “Stay Puft Marshmallow Man” het zwijgen op te leggen.

Het gespeelde level op XB360 & PS3 was erg realistisch, een strakke kantoorverdieping met glazen bureaus en kamerplanten. Bij het binnengaan van deze verdieping wordt je nog even snel aangemoedigd door je teamgenoten, wat een extra gevoel geeft van teamspirit. Terwijl je al sluipend de verdieping hebt doorgenomen, heeft geen enkel spook een teken van leven gegeven. Nadat de PKE Meter echter ter hand is genomen slaat deze uit bij het benaderen van een ventilatierooster in het plafond. Bij nog maar een enkel schot of blik richting dit rooster schiet er eens een zwerm van spoken op je af, die het allemaal op jouw team hebben gemunt. Wat zo rustig leek te beginnen eindigt uiteindelijk in een ruig tafereel waarbij het voornamelijk een kunst is je Proton Pack even wat rust te gunnen om niet in een oververhitting te geraken. Veel knallen dus dit eerste level, waarbij je meteen de controls goed onder de knie moet hebben.

Conclusie:
Ghostbusters: The Video Game gaat een leuke game geworden voor een erg breed publiek. Erg goede keuze van PS3/XB360 vs. Wii versies. Deze game gaat zeker een aanrader worden voor de casual gamer. De vraag blijft echter of de hardcore-gamer lang enthousiast kan blijven het zoeken van spoken door middel van de PKE Meter, en ze vervolgens uit de weg te ruimen. We zullen geduld moeten hebben tot juni 2009.

Geplaatst op 13-03-2009 13:46

Laatste reacties

avatar van Peter4hell
Peter4hell ( 153 ) 13-03-2009 15:41
Ik ga hem halen voor 40 a 30 euro
avatar van Gameslayer
Gameslayer ( 1222 ) 13-03-2009 17:18
Huh, wanneer is dit aangekondigd?????? Ik weet van niks :S
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 13-03-2009 21:07
Ik wil hem ook graag eens proberen. Vind het tof dat ze een dergelijke oude franchise weer opgepakt hebben.
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 14-03-2009 02:46
Quote:
Huh, wanneer is dit aangekondigd?????? Ik weet van niks :S

Van dit persuitje had ik idd ook niets gehoord
avatar van Yørn
Yørn ( 4190   26) 14-03-2009 11:09
Rol: Administrator
Mocht helaas maar één iemand heen heren, erg exclusief allemaal.
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 14-03-2009 14:28
Quote:
Mocht helaas maar één iemand heen heren, erg exclusief allemaal.

Het is je vergeven hoor Yørn
avatar van Wouter
Wouter ( 1085 ) 14-03-2009 21:14
Ik heb eerlijk gezegd nooit een Ghostbuster film gezien, dus ik zal de game wss niet kopen
avatar van Shigeru
Shigeru ( 739   8) 15-03-2009 00:04
Quote:
Mocht helaas maar één iemand heen heren, erg exclusief allemaal.

Is dat zo? Wij mochten met 2 man gaan.

Wij gingen overigens niet.
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 15-03-2009 03:26
Quote:
[..]


Is dat zo? Wij mochten met 2 man gaan.

Wij gingen overigens niet.

D'oh!

Waarschijnlijk Yørn zelf en een ander.