Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Crewdag Artikel 2 + prijsvraag: Hoe zie jij je zelf als je een g...

30-04-2010 17:58
Binnen Budgetgaming zijn er twee updateteams. Het eerste Updateteam wat vandaag aan de beurt is, wordt geleid door onze Jordy, ook wel bekend als Speedfreak! In het team werken Stefan a.k.a. Icecoolsniper, Susan a.k.a. Niann-Tsyr, Jeroen a.k.a. J-roen en de nieuwe Paul, die we kennen onder de naam Gryphonrider, hard aan het uptodate houden van Budgetgaming.nl.

Op Budgetgaming zijn er namelijk nog winkels, met name buitenlandse, die niet automatisch bijgehouden kunnen worden. Wekelijks trekken zij ten strijde tegen deze prijzen weer accuraat te krijgen. De updateteams zijn erg belangrijk binnen Budgetgaming, want zonder hun zou uiteindelijk weinig meer kloppen. Ook is het updateteam het langst bestaande teamsoort binnen Budgetgaming. Hier is het dan ook eigenlijk allemaal mee begonnen! Vanavond stellen zij zich allemaal verder voor, we beginnen echter met hun eigen unieke input voor vandaag en zijn daarna benieuwd hoe jij je zelf eigenlijk ziet!

Welk gamekarakter ben jij?
Het update-team had een erg leuke opdracht gekozen voor zichzelf, namelijk: “Welk gamecharacter zou jij je mee vergelijken, of juist niet?”. De één heeft er een tijd over na moeten denken, terwijl de ander direct een personage kan noemen. We zullen beginnen met Stefan. Lees en geniet!

Stefan is ook wel bekend op BG als Icecoolsniper
Soms, als ik niet kan slapen, dan lig ik na te denken over allerlei zaken. Over problemen op het werk, problemen in mijn relatie, etc. De laatste tijd spookt er echter steeds een ander iets door mijn hoofd. Welk gamekarakter past het beste bij mij? Ik kan niet sterven zonder dat deze levensvraag beantwoord is. Ik wil jullie mee laten kijken in deze persoonlijke zoektocht.

Het begon allemaal met mooie herinneringen aan lang vervlogen tijden (de zakdoekjes waren niet aan te slepen). Helden zoals Commander Keen en Larry Laffer (Leisure Suit Larry) passeerden de revue maar vielen af. Ondanks dat ik in Larry wel de nodige overeenkomsten zag (ik ben net zo'n kneus in de liefde) ging het wat ver dat hij met een hoertje naar bed ging en nog zonder condoom ook! Nee, Larry viel dus af.

Toen begon de zon ineens te schijnen en dat midden in de nacht! Nee, het was niet de zon, maar een enorme vreugde die zich meester van mij maakte. Ik dacht terug aan de dag dat ik mijn Gameboy kreeg met daarbij het spel Mario Land 2: 6 Golden Coins. Op dat moment realiseerde ik mij dat Mario absoluut mijn grote voorbeeld is geweest voor mijn leven zoals ik het tot nu toe geleefd heb. (al heeft de opvoeding van mijn ouders daarbij ook wel een grote rol gespeeld. :P ).
Mario was namelijk altijd bezig met munten verzamelen en klaar staan voor anderen in nood (al doet hij nog veel meer dingen). Dat zijn twee zaken die in mijn leven ook prominent aanwezig zijn (geweest). Van jongs af aan heb ik altijd het idee gehad dat er gewerkt moest worden om muntjes te verzamelen. Ik vergaarde ze wel op andere manieren dan Mario, want ja het Mushroom Kingdom waar muntjes in blokken verstopt zitten daar woonde ik niet. Het bleef bij ruiten wassen van auto's en af en toe mijn ouders helpen in het huishouden. Dat heb ik zo een aantal jaren vol weten te houden. Bovendien wist ik ook nog wekelijks zakgeld af te dingen. Op het moment dat je ouder wordt ga je je realiseren dat je niet alleen maar op de wereld bent om te werken en om munten te verzamelen. Dan krijg je door dat je ook klaar moet staan voor anderen, net zoals Mario. Oké, ik redde dan wel geen knappe prinsessen, versloeg geen enorme bad guys en redde al helemaal niet complete koninkrijken, maar toch droeg ik op mijn manier een steentje bij. Bovendien geeft het enorm veel voldoening om te kunnen helpen. Wat moet Mario zich goed voelen. Wat een held is hij toch. Ennuh, ik natuurlijk ook :P

Bedankt voor je goede voorbeeld Mario!

Zoals je kunt lezen heeft Stefan een heel proces door moeten maken voordat hij erachter kwam wat zijn held was en dus Stefan indirect zelf ook een held maakt. Susan daarentegen, zou je op elk moment van de dag kunnen vertellen wie zij zou zijn als ze een gamecharacter was. Soms zeggen weinig woorden ook een heleboel!

Susan
Welk gamecharacter past het beste bij mij? Dat was de opdracht aan de crewleden van Budgetgaming. Eerlijk gezegd, geen idee. Na wat nadenken kwam ik op Pikachu. Pikachu is vet lief en aaibaar, maar als iemand evil doet tegen 'm, dan *zap* XD Super Smash Bros. Melee was ook 1 van mijn favoriete spellen op de GC.

Dan volgt nu onze Jordy. Jordy kan zich goed meten met een personage met supersarcastische humor en de drang om elk blad in elke grot om te draaien, om zo alles te vinden wat er maar te vinden valt. Al enig idee wie ik bedoel? Lees gauw met welk personage Jordy zich vergelijkt!


Jordy aka Speedfreak - Captain van het team
Zoiets simpels als een gamecharacter kiezen die het meest op jezelf lijkt kan soms veel moeilijker zijn dan het lijkt. Maar als ik even logisch nadenk en kijk naar mijn favoriete spellen, dan kom ik eigenlijk maar op eentje uit: Nathan Drake uit de Uncharted serie.
Nathan Drake? Die plunderaar die geen moeite heeft met het omleggen van vijanden om te overleven? Ja die, maar dat is niet het onderdeel waarmee ik mezelf vergelijk. Het zijn er voornamelijk twee: zijn drang om elk blad om te draaien en elke grot te doorzoeken naar de mooiste schatten en zijn supersarcastische humor!
Dat laatste puntje spreekt voor zich. Ook ik bezit een enorme dosis droge humor, het liefst met een flink sarcastische ondertoon. Dit totdat soms de nodige frustratie naar boven komt bij mijn omstanders,gelukkig nemen die het tegenwoordig met een korreltje zout… :) Dat wat de schatten betreft, zo ben ik precies als het gaat om het opsporen van die pareltjes van zeldzame games. Vooral voordat ik een PS3 had en het met een PS2 moest doen, was ik elke week weer op zoek naar die zeldzame, maar natuurlijk ook goede games die je niet meer in de normale schappen zag liggen. En wat was het toch telkens weer een genot als ik er eentje vond. Zo moet Nathan zich ook voelen als hij weer iets moois heeft gevonden. En ik geef hem geen ongelijk!


Nu hebben we nog Jeroen en Paul over. Onze nieuwe aanwinst Paul vergelijkt zich niet met één gamecharacter, maar pakt er gelijk een complete gameserie bij. En niet de minste! Een bekende quote uit deze serie is: “What you defend our cities with, haste axe, noble leader? Build citywalls first, and other improvements later!”
Iemand al een idee over welke serie we het hebben?

Paul
Het avontuur van onze beschaving begon in 4000 vóór Christus. Als kolonisten kozen we een goede locatie voor onze hoofdstad, een plek waar zowel eten als productiemiddelen te vinden waren, en het liefst een locatie aan het water. Omdat we het ons enigszins gemakkelijk hadden gemaakt, werden we vergezeld door een groepje krijgers, die ons beschermden tegen aanvallen van barbaren.
Ons volk groeide gestaag, en begon uitvindingen te doen. Pottenbakken, paardrijden en wetgeving werden onderdeel van ons cultuurgoed. Onze krijgers maakten contact met vreemde volkeren, waarmee vrede werd gesloten. Met de komst van het brons werd het gemakkelijker onze stad te verdedigen. Het alfabet en het schrift maakten het mogelijk, (patenten van) uitvindingen uit te wisselen. Om de andere volkeren af te troeven, werd gestart aan de bouw van een wereldwonder: de Hangende Tuinen. Waar diplomatie in onze eerste saga nog beperkt was tot oorlog, vrede of een wapenstilstand, werd dit in latere saga's onder andere uitgebreid met allianties en vazalrelaties.

Terwijl ik opgroeide en langzaam volwassen werd, werd één van mijn favoriete spelreeksen, Civilization dat langzaam ook. Meer uitvindingen, meer wereldwonderen, betere kansberekeningen bij gevechten, de introductie van Cultuur en Religie als belangrijke factoren: ieder nieuw deel bracht nieuwe verrassingen met zich mee. Binnenkort maakt Civilization V zijn opwachting; het 'just-one-more-turn' - effect zal ook hierin niet ontbreken! Sid Meier heeft met Civilization zijn plekje in het Gaming-Pantheon al jaren geleden verdiend; het ene moment zorgde je voor een eeuwigdurend Romeins Rijk, het andere moment bleken de Zulu's in staat tot wereldheerschappij. Welke beschaving je ook koos en nog steeds kiest: Civilization zorgt voor historische beleving!


Met nog een extra vraag die Paul toevoegde aan zijn verhaal: Wie herkent het eerdergenoemde citaat? Wie zei dit en in welke Civilization?

En last but not least hebben we nog Jeroen. Jeroen verplaatst zich in zijn gamecharacter en verteld het vanuit het oogpunt van dit briljante personage. Wakkawakkawakka!


Jeroen
Hele dagen het doolhof afstruinen, muntjes oppikkend op zoek naar een mooie aanbieding, dat is wat ik deed in mijn vorige leven, nadat ik op 22 mei 1980 ter wereld werd gezet in mijn mooie doolhof.
Ik zag er uit als een pizza, waar iemand al een stuk van had opgegeten. Ik was af en toe bang voor monsters, maar zodra ik mijn Supermuntstuk gevonden had werden de monsters bang voor mij, en lustte ik ze rauw, wat zeg ik... ik at ze met huid en haar op!
Na af en toe zo'n monster was een stukje fruit achteraf natuurlijk de spreekwoordelijke ( en soms letterlijke ) kers op de taart. 1 jaar later zag mijn vrouwtje het levenslicht, Ms Pacman.
Waar ik in 1980 nog een hele bekendheid was, omdat ik uniek was in mijn soort, zijn er daarna een heleboel afschuwelijke kopieën van mij gemaakt.Ik ben redelijk blij dat geen een van deze klonen het niveau van mij heeft gehaald, en dat er nog steeds vele mensen zijn die af en toe een muntje in de machine gooien om mij weer even tot leven te wekken.



Start van de prijsvragen! En nu jij!
Het is tijd om langzaam te gaan beginnen met het vergeven van de prijzen.
Bij het laatste artikel zit een grote prijsvraag, nu alvast een opwarmertje.

Met wie hebben wij hier het genoegen, als jij zelf een game character zou zijn? Daar heb je vast nog nooit over nagedacht. Post het hier onder! Wij zijn benieuwd!

Als je reageert maak je kans op een pakketje van twee Star Ocean delen voor PSP, namelijk Star Ocean Second Evolution en Star Ocean First Departure. Wil je hier kans op maken zet dan aan het eind van je post het woordje ‘ja’. Dan weten we dat je mee doet. Winnaar maken we maandag bekend tijdens het Budgetweekoverzicht.

Geplaatst op 30-04-2010 17:58

Laatste reacties

avatar van Coen
Coen ( 1479   14) 30-04-2010 18:07
Ik denk dat ik Mr. Bubbles van Bioshock zo zijn. Hij lijkt me een aardige vent en ziet er vet uit door z'n uitrusting:p
Master Chief zou ik absoluut niet zijn, aangezien ik niet zo dapper ben..

Ja
avatar van Admirals
Admirals ( 527 ) 30-04-2010 18:16
Niet echt een gamekarakter:

Maar veel strategie(RTS) games op de PC hebben mijn interesse zoals, Age of Empires, Warcraft 3, ANNO, Rise of Nations etc.

Mijn ultieme gamekarakter is het heersen van een groot stuk grond met grote legers, het liefst vanaf de grond aan opgebouwd, je begint met 2 hutjes en een boerderij en eindigt met grote steden en gevechtseenheden om je vijand af te troeven, hierin kan ik niet echt een gamekarakter vinden.

Om toch een gamekarakter te noemen ga ik voor JADE van de game Beyond Good & Evil, normaal hou ik niet echt van Fantasy Hackandslash games, maar deze was echt goed! Als ik in de toekomst kijk gaat Jade al snel naar plaatsje 2, nummer 1 gaat zeker John Marshall worden van de nog uitkomende game RED DEAD REDEMPTION.

Nee.
avatar van WouterVS
WouterVS ( 1529 ) 30-04-2010 18:35
Als ik een game character zou mogen zijn, zou dat Chris Redfield zijn uit Resident Evil 5. Hij is gewoon een hele toffe character. Ik vond hem al een sterk personage in de eerdere delen, maar door de grafische update kan ik me nog beter vinden in de 'nieuwe' Chris.

Ik heb dan al ook heel veel zin in de nieuwe film. Resident Evil: Afterlife. In deze film zal Chris gespeeld worden door Wentworth Miller, o.a. bekend van Prison Break.

Ja
avatar van Userverwijderd49
Userverwijderd49 ( 290 ) 30-04-2010 18:37
Spongebob

geen verdere uitleg nodig denk ik :p


nee :p
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 30-04-2010 19:00
zal eens ff gaan nadenken straks, mooi verhaaltje weer
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 39071   3) 30-04-2010 19:31
Rol: Forum Moderator
@Firebladex: doe je mee? Moet je wel even ja of nee onder je berichtje editten

Wel leuk om te zien waarmee onze leden zich vergelijken! Ik wil nog meer leden dit zien doen, is namelijk erg leuk om te lezen
avatar van Boerenlater
Boerenlater ( 32 ) 30-04-2010 19:52
Ik zou Laura zijn van de Laura serie.
Heerlijk paardrijden, tekenen en oppassen xD

ja
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 814 ) 30-04-2010 20:01
Kan niet wachten tot het artikel van later vanavond, updateteam 2! ;-)
avatar van Lonestar
Lonestar ( 177   1) 30-04-2010 20:03
ik zou graag altair uit Assassin's Creed willen zijn zodat je lekker over daken zou kunnen rennen en een beetje assassinations uitvoeren. PRIMA!!

ja
avatar van Aapinator
Aapinator ( 1562 ) 30-04-2010 20:10
Nico Bellic natuurlijk. Man, hij is bijna onstervelijk! Ik zou dag en nacht ronddraven door amsterdam, mooie auto's 'lenen' en crashen - zonder gordel natuurlijk! - mensen slaan (alleen gemenerds natuurlijk), gangfights houden.. En mocht ik doodgaan - dan herlaad ik een checkpoint.

Trouwens, geen PSP dus nee (dat rijmt).
avatar van Fawful
Fawful ( 617 ) 30-04-2010 20:13
Phoenix Wright. Hij maakt de meest bizarre dingen mee, maar weet alles uiteindelijk toch weer recht te breien. En wat is nu leuker dan in een rechtszaal keihard 'objection!' te schreeuwen en je vinger uit te steken

Ja
avatar van Flapperbol
Flapperbol ( 3780 ) 30-04-2010 20:44
Rol: Toevoeg Moderator
Pff, moeilijke vraag!

Denk dat ik uitkom op de Medic van Team Fortress 2.
Ben altijd wel bereid om anderen om me heen te helpen, en soms een tikkeltje arrogant als het om gameskills gaat: "I am ze Übermensch!" ;-)

Nee
avatar van Legend_of_Link
Legend_of_Link ( 127 ) 30-04-2010 20:54
Duidelijk Eddy Riggs van Brutal Legend.
Wie wil er nou niet in een wereld leven waar het bier aan de bomen groeit, de rock en de metal worden vereerd, jij mag crossen in een vette auto, en waar jij lustig met een bijl verscheidene koppen mag afslaan terwijl je 'DECAPITATION!' roept? Epic as hell imo.

Ja.
avatar van Ral257
Ral257 ( 19 ) 30-04-2010 21:17
Cecil van Final Fantasy IV. Loyaal naar zijn vrienden, bescheiden en een beetje stil. Ik ben alleen niet zo verlegen als hem

Nee.
avatar van TmoomT
TmoomT ( 590 ) 30-04-2010 22:22
Alan Wake lijkt wel op mij gebaseerd, een schrijver met te veel kopzorgen. Alsof ze mijn dagboek gelezen hebben. (nee, hoor ) Ik schrijf zelf graag ook een stukje en thriller is ook meteen mijn favoriete boekgenre en dat is de game ook.
avatar van Bakfiets
Bakfiets ( 91 ) 30-04-2010 22:39
Hmm moeilijke vraag dit keer.

Ik ga toch voor de Prins uit Sands of Time.
Constant falend maar met de beste bedoelingen.

Ja
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 30-04-2010 22:52
Ik ben Gordon Freeman, stil, relatief intelligent(denk ik, hij's wetenschapper) en hij houdt van dingen kapotrammen met een breekijzer.

Of die Jack-gast uit Bioshock. Stil, geen idee of ie intelligent is, maar hij slaat graag dingen kapot met een moersleutel.

Ben crew, nee dus
avatar van Koendevries
Koendevries ( 9 ) 30-04-2010 23:07
Niko Belic. Humor en heb er veel leuke momenten mee beleefd.

ja
avatar van Mazmarize
Mazmarize ( 434 ) 30-04-2010 23:47
Garrus Vakarian van Mass effect 2 natuurlijk!

intelligent en zeker van alles wat ik doe! *haha..*
avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 01-05-2010 00:02
Master Chief FTW

Ja.
avatar van R1R5
R1R5 ( 287 ) 01-05-2010 09:05
Ik zou graag Samus Aran zijn (dan wel een mannelijke versie natuurlijk). Met een zeer geavanceerd pak verre planeten bezoeken, met je eigen ruimteschip, daar vele raadsels oplossen en ook nog eens een grote portie actie. En het allermooiste, jezelf op kunnen rollen tot bal en door allerlei tunnels rollen alsof het een achtbaan is .

Ja
avatar van Rasblackfire
Rasblackfire ( 302 ) 01-05-2010 09:11
bowser <3 me favo char ever<3
en ja ik wil
avatar van Jakerockwell
Jakerockwell ( 446   8) 01-05-2010 09:29
Net zoals Wario let ik goed op mijn muntjes en daarbij is Budgetgaming onmisbaar.

Verder heb ik ook ambities om spellen te maken en schroom daarbij niet om de hulp van anderen in te schakelen. Jammergenoeg ben ik nog niet erg succesvol, maar ik blijf het proberen (deze week met WarioWare D.I.Y. ).

Ten slotte heb ik net als Wario een W-vormige snor, want die is gewoonweg fantastisch!

Whahaha! ja
avatar van 1lau
1lau ( 87 ) 01-05-2010 10:08
Rock
Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee Lee!
avatar van Zombieater
Zombieater ( 123 ) 01-05-2010 14:38
Allereerst: Respect allemaal, en vooral Jeroen(geniaal stukje...)
En dan mijn personage: eerst dacht ik aan Kratos. Maar dat ben ik niet: ik ben geen moordlustig type die alles en iedereen vermoord. Kratos is gewwon mijn lievelingspersonage. Toen dacht ik aan Nathan Drake, maarjah, duizenden mensen omleggen om een schat te vinden. Dat is mij iets te veel van het goede. En toen snapte ik het: Ik ben het poppetje uit Echochrome! Beter met mijn hersenen dan in vechten (of iets anders actiegericht). Beter rustig lopen tijdens het denken dan flink tempo rennen (jahjah, ik been een beejte lui). Dat is het dus: het poppetje uit Echochrome; al ben ik wel iets kleurrijker.

Ja
avatar van MoonMan
MoonMan ( 7 ) 01-05-2010 19:29
Altair lekker rond rennen over de daken.
Ja
avatar van Argonius
Argonius ( 173 ) 01-05-2010 19:50
Ik zou Sweetwater zijn uit bad company 1. een beetje een watje, maar wel slim! al te dapper ben ik niet, dus een echte actie held zoals master chief of nathan drake zou ik niet kunnen zijn.

JAAA
avatar van Axagon
Axagon ( 7 ) 01-05-2010 21:20
ik zou ash van pokemon zijn. wat is er nou leuker dan als pokemon trainer door het leven te gaan en met elk gevecht dikke doekoes winnen. pokemon vangen en als je er 1 dan levelt is het altijd weer spannend of het evolueert.

Ja
avatar van Pietertjuh!
Pietertjuh! ( 630 ) 02-05-2010 10:00
Mario natuurlijk, zo veel mogelijk sterren verzamelen door verschillende planeten te bezoeken

Ja
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 02-05-2010 10:31
mij kan je het beste vergelijken met een sackboy, ik ben veel te aardig soms voor sommige mensen. Maar een sackboy zijn is wreed en dat ben ik ook

ja
avatar van Rhox
Rhox ( 58   1) 02-05-2010 10:55
Ik ben gewoon mezelf in de Fifa reeks
Ik heb mezelf daar 'virtueel' aangemaakt en speel zo steeds met m'n eiegen personage, dat wel erg leuk is om te zien groeien
avatar van Pollo
Pollo ( 35 ) 02-05-2010 21:51
Hercule Poirot, ik vind het geweldig om aanwijzingen te zoeken en door na te denken en te combineren uiteindelijk het raadsel op te lossen.

Ja
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2981 ) 02-05-2010 22:53
Luigi, altijd aanwezig maar bijna nooit de hoofdrol.

Nee
avatar van NjedVet
NjedVet ( 13 ) 03-05-2010 11:53
Even het antwoord op de vraag van Paul:

Het was je military advisor in Civilization II. Die gasten waren echt cool, zeker voor die tijd. Kan me ook de cultural advisor nog wel herinneren, een of andere Elvis-kloon "We're rockin' majesty, and we've got YOU to thank for it!"
avatar van RobbieP
RobbieP ( 278 ) 03-05-2010 12:46
Ik ga voor Tidus, uit Final Fantasy X. Niet 1 op 1 een afspiegeling van mijzelf, maar van de FF characters toch wel de meest vergelijkbare. Probeer zo veel mogelijk vrolijk ondanks bepaalde dingen die je meedraagt (Sin). Heb veel doorzettingsvermogen, maar ben ook lang niet altijd serieus, hehe.

Ja
avatar van MrHetfield
MrHetfield ( 1235 ) 04-05-2010 09:21
Ik ga voor Eddie Riggs uit Brutal Legend. Omdat ie van metal houdt en dat doe ik ook... Maar ik rook NIET en hij wel

Ja
avatar van Silver Hyena
Silver Hyena ( 106 ) 04-05-2010 10:10
Akuma uit de streetfighter series , omdat ik dan lekker chill wacht op iemand die mij een uitdaging bied , kont schop van iedereen en een gangster prayerbead ketting draag hahahaha LoL

ja