Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Releaselijst week 9: De PC domineert, mooie Blu-ray titels en ee...

27-02-2011 21:49
Goedenavond allemaal, deze week is het voor de PlayStation 3 en Xbox 360 weer wat rustiger. Deze week hebben we voor die twee platformen enkel Fight Night Champion om je mee te vermaken. De PC komt deze week met een nieuwe stand-alone uitbreiding van Warhammer 40.000: Dawn of War II genaamd Retribution. Ook komt er een Complete Edition van Warhammer 40.000: Dawn of War II uit met daarin de games Warhammer 40.000: Dawn of War II, Warhammer 40.000: Dawn of War II Chaos Rising en Warhammer 40.000: Dawn of War II Retribution. Ook kunnen de PC gamers aan de slag met de MMORPG Rift. Een nadeel aan die game is dat je maandelijks moet betalen. De betaalkaarten hiervoor staan er ook in, onder het kopje Hardware, opwaardeerkaarten vallen namelijk onder Hardware.

Nu we het toch over Hardware hebben, Microsoft komt dit keer ook weer met een nieuwe controllerset, namelijk de draadloze Xbox 360 Controller inclusief de Play & Charge Kit in het zilver. Waarom in het zilver? Misschien vanwege de uitgebrachte Halo Reach Xbox 360 Slim, die niet in Nederland is uitgekomen of misschien plant Microsoft een release van een normale mat zilveren Xbox 360 Slim. De toekomst zal het ons leren.
Wel komt er deze week een toch wel bijzonder stukje hardware uit voor de Nintendo Wii. Nouja, bijzonder, het bestaat al een tijd voor de PC, alleen dit keer komt het voor het eerst naar een spelcomputer. THQ komt namelijk met een heuse Gametablet. Wat houd dit in? Een grafisch tekentablet maar dan voor de Wii, waar je je Wii-mote in klikt. Voor die gametablet komen er gelijk twee games uit, namelijk de adventuregame Dood’s Big Adventure en de puzzlegame Pictionary.

De Nintendo DS gamers kunnen deze week eindelijk aan de slag met de RPG's Pokémon Black en Pokémon White. Deze twee games brengen naast een andere titel en nieuwe Pokémon ook een bepaald ‘3D’ achtige soort gebouwen met zich mee. Niet zo dat de gebouwen uit je scherm knallen maar ze zien er gewoon wat mooier uit dan vorige Pokémon games. Het verbaast me dat Nintendo deze games niet (ook) op de 3DS gaat uitbrengen bij release. Voor sommige mensen zijn dit dé games om als releasegames te hebben. Nintendo zal er vast en zeker een goede reden voor hebben.

Blu-ray doet ook weer mee, we hebben ook deze week weer een divers scala aan genre’s. Wat dacht je namelijk van de animatiefilm Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole, waarvan zowel de 2D en de 3D versie. Drama doet mee met Charlie St. Cloud, Razzia en The Joneses, terwijl er ook een vervolg komt op Death Race voor de actie. De horror is deze week voor Paranormal Activity 2.

Een afsluitende vraag: Haal jij Pokémon Black/White?
Ik heb geen Nintendo DS meer dus ik laat hem gaan.

PC
Warhammer 40.000: Dawn of War II Retribution
Warhammer 40.000: Dawn of War II Complete Edition
Rift

Nintendo DS
Pokemon Black Version
Pokemon White Version

Nintendo Wii
uDraw Dood's Big Adventure
uDraw Pictionary

PlayStation 3
Fight Night Champion

Xbox 360
Fight Night Champion

Hardware
Rift Prepaid Card 1 Maand
Rift Prepaid Card 2 Maanden
uDraw Gametablet + uDraw Studio
Xbox 360 Controller Wireless + Play & Charge Kit Zilver

Blu-Ray
Charlie St. Cloud
Death Race 2
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole 3D
Razzia
The Joneses
Paranormal Activity 2

Geplaatst op 27-02-2011 21:49

Laatste reacties

avatar van Cypher XCII
Cypher XCII ( 1773   10) 27-02-2011 22:05
Zilvere controller? Lelijk!
Ik hou het lekker bij mn zwarte controller
Wel 1 interessante bluray: Paranormal Activity 2
Heb deze gezien in de bioscoop best kicken, maar deel 1 was iets beter
avatar van Devil N
Devil N ( 48 ) 27-02-2011 22:20
Als ik me niet vergis, is die zilvere 360 controller de nieuwe redesigned controller met roteerbare d-pad. Als je de d-pad draait, dan krijgt ie een plus-vorm in plaats van de oude disc-vorm, wat betere responsiveness op zou moeten leveren voor met name 2D games.

Hij was al een paar maanden uit in Amerika, daarom dat er niet zoveel aandacht meer voor is in de pers.
avatar van Syphrone
Syphrone ( 4274 ) 27-02-2011 22:34
De zilvere controller is ook maar eenmalig volgens microsoft.
Onze inlading moest namelijk groter zijn dan de normale ladingen omdat ze hem daarna waarschijnlijk niet meer kunnen leveren.
avatar van RolfWB
RolfWB ( 140 ) 27-02-2011 22:40
Die nieuwe controller vind ik er erg vet uit zien.

Eindelijk Pokemon =D
Ik ga denk ik White halen vind de Pokemon op de voorkant er toch vetter uit zien dan die van Black.
Zal nog effe internet afzoeken naar de verschillen.
avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 27-02-2011 22:49
Hmm, die controller is ook redelijk nutteloos... Met de introductie van de slim hadden ze gewone ipv alleen de nieuwe controllers een andere look te geven gewoon de D-pad moeten verbeteren.

De X360 controller is goed, alleen doet de D-pad af en toe moeilijk. En om nu aan te komen kakken met een limited controller met een beter D-pad (welke je kunt draai, wtf?). Mehh, rare actie.
avatar van Devil N
Devil N ( 48 ) 27-02-2011 23:13
^ True dat.

Ik heb al eeuwen geleden mijn PS3 gebombardeerd tot fighting game machine, omdat de d-pad van de Xbox 360 controller gewoon waardeloos is voor dat soort werk. En inmiddels heb ik al vier controllers voor m'n 360, dus ik heb weinig zin om nu nog geld uit te gaan geven voor een 'betere' vijfde. Sowieso is 't waanzin dat ze pas ruim 5 jaar na de release van de 360 met een verbeterde d-pad aan komen kakken.
avatar van Nurie
Nurie ( 968 ) 27-02-2011 23:17
http://www.youtube.com/watch?v=GQkA5zk9D4w

Dat is een linkje naar het draaisysteem van de controller. Playstation heeft volgens mij wat patenten op hun D-Pad, vandaar het rare systeem.
avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 28-02-2011 00:54
Tja, dan zijn patenten minder leuk. Maar mijn huidige controller werkt nog steeds, dat de D-pad af en toe moeilijk doet neem ik dan maar voor lief.

Overigens net de Dawn of War II demo weer gespeeld. Toch wel tof... Ik snap niet wat ik er de vorige keer níet leuk aan vond.
Zavvi heeft de gold edition voor +- 12 euro. Hmm. Of wachten op een mooie prijs voor de complete collectie. Moeilijk. Ze schijnen iig allemaal via Steam te activeren te zijn?
avatar van Sonic_Striker
Sonic_Striker ( 266 ) 28-02-2011 07:38
Quote:
Als ik me niet vergis, is die zilvere 360 controller de nieuwe redesigned controller met roteerbare d-pad. Als je de d-pad draait, dan krijgt ie een plus-vorm in plaats van de oude disc-vorm, wat betere responsiveness op zou moeten leveren voor met name 2D games.

fanboy mode on:
iets wat sony al erg lang weet :p
fanboy mode off.
avatar van Weltschmerz
Weltschmerz ( 425 ) 28-02-2011 20:57
De "zilveren" controller heb ik een aantal maanden geleden uit Amerika over laten vliegen.
Hij is lichter, heeft iets andere analoge sticken (op de top zit een minder dik randje) en inderdaad de D-Pad die je kunt veranderen is nieuw. Daarbij is hij niet echt zilver, maar lijkt hij meer gewoon compleet in grijs waarden te zijn (de a,b,x,y knoppen zijn ook in grijswaarden veranderd).

@ iedereen hierboven over D-pad en patenten en dergelijke

Nintendo gebruikt ook een gewone D-Pad, en schijnt daar ook een patent op te hebben. Ik denk niet dat MS daarom dit zo heeft gemaakt, maar vanwege het feit dat mensen nu eindelijk gewoon kunnen kiezen. Persoonlijk wissel ik soms per spel welke D-Pad stand ik kies.

Persoonlijk ben ik erg blij met de controller, en voor mij maakt het de fijnste controller die er nu is.