Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gameplay

Alweer een maand geleden was het zover, het grootste evenement voor games en gamers in Nederland: Gameplay 2007 in de jaarbeurs Utrecht. Budgetgaming maakte deze keer ook onderdeel uit van het hele circus. In een zeer krappe tijd (ongeveer 6 weken) hebben we geprobeerd jullie te vermaken met een leuke stand op de beurs. Al zeg ik het zelf: dat is ons goed gelukt!

Misschien vraag je je af waarom een website als Budgetgaming een stand op de Gameplay wilde staan? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: niet alleen wilden we aan onze leden laten zien wie er achter de website zitten, maar ook wilden we de andere bezoekers van de beurs laten zien hoe geweldig onze website is. Tussendoor werden de bezoekers drie keer per dag vermaakt met de enige echte Budgetgaming Bingo, waarover hieronder meer. Ten slotte hadden we uiteraard voor onze leden een leuke goodie: de ultieme budgetgame!


Het budgetspel van 2007


De vrijdagochtend begon rustig, in tegenstelling tot de zaterdag en de zondag, waar de gamers al drie kwartier voor openingstijd tegen de ramen aangeplakt stonden. Ook de massale intocht van gamers (lees: zo snel mogelijk rennen naar je favoriete stand) na de opening ontbrak op de vrijdag. Als professionele PR-mannen en vrouwen doken we op de niets vermoedende gamers die nieuwsgierig langs onze stand liepen. Op deze wijze kregen we het voor elkaar om een aantal malen het zeker vijf meter brede pad volledig lam te leggen. Vooral onze dames (BG boothbabes) uit de crew waren erg succesvol in het aantrekken van grote groepen mannelijke gamers. De reacties van de gamers waren heel verschillend. Sommigen waren meteen genteresseerd als je vertelde over Budgetgaming, maar anderen waren moeilijker te overtuigen. Meerdere keren kregen we de kans om een gamer te laten zien hoe Budgetgaming werkt. Vooral de reacties van gamers die net een prijzige, nieuwe game hadden gekocht, waren onvergetelijk. Monden vielen open van verbazing: dat ze zoveel geld had kunnen besparen! Duidelijk mag zijn dat deze mensen zich daarna ook meteen gingen inschrijven op onze stand.

Natuurlijk konden we niet het hele weekend serieus blijven en lieten we de kans niet ontgaan om met Nederlands bekendste gamers op de foto te gaan. Ook het afbreken van de beursvloer op zondagavond leverde de nodige fotomomenten op.


Boris proeft onze folder


Hoe mooi dit verhaal ook klinkt, niet alles liep op rolletjes. Het alom beklaagde geluid trof helaas ook de stand van BG. Met vereende krachten probeerden wij over de decibellen van de andere stands heen te komen. Helaas werd n van onze boxen op de eerste dag al getroffen door een zware burnout en moest zijn collega het werk tijdens de rest van de beurs in zijn eentje opknappen.Ook de PC, waar alle Bingo-presentaties op stonden, had ondanks een perfecte performance in de generale repetitie, last van plankenkoorts op de beursvloer. Achteraf gezien bleek deze PC een grote aansteller.

De bingo was verder een groot succes, Nintendo, Microsoft, EA Games en Sony wilden allemaal wel een handje helpen om wat mooie prijzen bij elkaar te krijgen. Ook Dynabyte heeft een enorme duit in het zakje gedaan, zo mochten we van hun een grote doos met spellen en een Playstation 2 vergeven! Ook Futurezone deed een grote duit in het zakje met games als Glory Days 2 en een berg strategyguides waar je u tegen zegt.


Met dank aan Dynabyte voor het beschikbaar stellen van onder andere deze Playstation 2


Alles is ondanks de box met plankenkoorts goed verlopen, met als klapper de laatste bingoronde waarin het dak er helemaal af ging. In combinatie met Cheapgamefactory die tegenover ons stond hebben we het gehele gangpad geblokkeerd, zij gooiden vanaf pallets allemaal goodies in ons publiek, terwijl wij ook nog het n en ander achter de hand hadden. Het werd een grote gezellige chaos waar in zelfs een plastic zakje in verslonden werd. De laatste bingo was al een half uur van te voren volledig vol, iedereen wilde kans maken op de laatste prijzen die we hadden. Ook hadden we nog vijf van de nieuwste games gekregen van Cheapgamefactory. Onder andere hun laatste Assassins Creed mochten wij vergeven. In combinatie met de PlayStation 2 die naar Stein(zie foto) ging hebben wij het reuze naar onze zin gehad!

De hele crew heeft zich dan ook goed vermaakt tijdens alle drie de beursdagen en we hopen dat jullie je ook vermaakt hebben. Blijf BG supporten en we zien jullie terug op de volgende gameplay.


Van links naar rechts: ConAir, V-Devil, Niann-Tsyr, Gameslayer(links met witte hoedje), Yorn(ondermidden), Chester(bovenmidden) Blackblue(middenrechts), Linkinparknl(rechtsboven met hoedje), GamelayD(rechts) en Cannibal (rechtsonder)


Zie voor meer fotos budgetgaming.hyves.nl

Prijswinnaars
En dan hebben we als laatste nog een paar prijzen te vergeven! De members die hun coupon hebben ingeleverd en bij deze een prijs hebben gewonnen zijn:

De winnaar van Call of Duty 4 (PS3) is geworden:
AP

De winnaar van The Simpsons (PS2) is geworden:
TNT LOTLP

De winnaars van Obscure 2 (PS2) zijn geworden:
Racamo, Wouter Hermans
De winnaars van Rumble Roses (Xbox 360) zijn geworden:
Xbox360now, Kamikazi
De winnaars krijgen binnenkort bericht, de prijzen zullen verstuurd worden rond 2 januari.

Ten slotte willen we de volgende sponsoren bedanken die BG @ Gameplay mogelijk gemaakt hebben:

12game.com
Activision
Dynabyte
EA Games
Futurezone
Gamevision
Microsoft
Nintendo
PlayStation
Xboxhome
Zuiderpark-Games

Geplaatst door ConAir, V-Devil & Yrn op 29-12-2007
Aantal keer bekeken: 14716

Laatste reacties

avatar van Mntl
Mntl ( 237 ) 29-12-2007 19:48
Goed verslag
Super gedaan
avatar van Yrn
Yrn ( 4085   5) 29-12-2007 19:59
Rol: Administrator
Nog een kleine aanvulling, in totaal hebben zo'n 120 members een coupon ingeleverd op de stand.
avatar van Felixer
Felixer ( 629 ) 29-12-2007 20:00
TnT LOTLP! hij is geholpen door Fant. niet eerlijk!

Joost gefeliciteerd, ik weet niet of je wat aan een PS2 spel hebt maar goed.
avatar van Fant
Fant ( 12220   1) 29-12-2007 20:05
hey, dat is echt puur toeval!
Maaruh, gefeliciteerd Joost, moet je Soul Calibur 3 toch maar uit je PS2 halen he?
avatar van Racamo
Racamo ( 1045 ) 29-12-2007 20:24
Oee ik heb iets gewonnen, en tis ook nog eens een game die ik altijd al wilde hebben en de enige die ik niet heb uit dit lijstje (NIET sarcastisch bedoeld)

Hartelijk bedankt BG ^_^
ook gefeliciteerd aan de andere winnaars
avatar van Yrn
Yrn ( 4085   5) 29-12-2007 20:26
Rol: Administrator
TnT who the hey, ben blij dat de naam juist was, maar ik heb de namen ditmaal getrokken, dus Fant, tenzij die lid van de telekineseclub is, heeft niet geholpen hiermee.

@Racamo, je had erg gaaf je bon geprint trouwens.
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 29-12-2007 20:33
Rol: Update Moderator
Goed verslag idd Alleen je hebt mijn naam fout geschreven onder de foto *kijkt sip*

ktugach edit: Okok, al aangepast!
avatar van Drakebloedje
Drakebloedje ( 1098 ) 29-12-2007 21:25
Leuke column .

Op die foto staat Boris trouwens wel het wakkerst dat hij is geweest tijdens de gameplay. Damn, die kerel keek zo stoned om zich heen de hele tijd.
avatar van KamiKazi
KamiKazi ( 98 ) 29-12-2007 22:20
Heeeuh, ik heb gewonnen!
Bedankt budgetgaming!

Was erg leuk op de Gameplay ^^
avatar van V-devil
V-devil ( 829 ) 29-12-2007 22:33
Rol: Hoofd Moderator
LoL @ de laatste foto: zoek uit bij wie welk been hoort!
avatar van Vuile-rat
Vuile-rat ( 212 ) 30-12-2007 02:06
linkje
Waren die van Budgetgaming
avatar van Ktugach
Ktugach ( 13675   148) 30-12-2007 11:31
Rol: Administrator
Nee die waren van de cheapgamesfactory die tegenover ons stond met de stand
avatar van Shadowman1969
Shadowman1969 ( 324 ) 30-12-2007 13:03
Prijswinnaars gefeliciteerd!!!
En op naar Gameplay 2008 zou ik zeggen.

P.S. wel grotere (betere) geluidsinstallatie aanschaffen of iedereen een koptelefoon mee laten nemen (lol) om de takke herrie van de rest te overtreffen,of gewoon de stekker eruit bij de herrieschoppers!?
avatar van TNT LotLP
TNT LotLP ( 163 ) 02-01-2008 18:45
Was het maar de 360 versie, kon ik de leuke DO NOT PRESS START achievement krijgen ^^

En ik wou zo graag rumble roses, als puber kom je daar niet omheen ^^
avatar van KamiKazi
KamiKazi ( 98 ) 03-01-2008 16:14
Ik heb me spel binnen, bedankt!
Rumble Roses!!, wat een geweldig spel^^
avatar van Xbox360now
Xbox360now ( 64 ) 04-01-2008 12:33
Vreemd, ik heb nog niks ontvangen!!!

Yorn: Ik heb je adres ook nog niet, check je pm