Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Diablo 3 (Gamescom 2011)
En van de langste wachtrijen tijdens de Gamescom was ongetwijfeld die bij Diablo 3. Net als vorig jaar was 4 uur wachttijd om een half uur te kunnen spelen geen uitzondering. Dat de rij niet langer werd, kwam slechts door het feit dat deze werd afgesloten totdat er weer wat ruimte voor nieuwe mensen ontstond. Dit had weer tot gevolg dat mensen in de rij stonden om in de rij te kunnen staan, een bizar tafereel. Met twee bezoekjes in opeenvolgende jaren begint Diablo 3 langzamerhand een traditie te worden om even te bezoeken. Gewoon om te kijken hoe het met onze oude jeugdliefde staat.Nieuwe klasse: Demon Hunter
Dit jaar stond de speelbare demo volledig in het teken van de singleplayer. Bijna alle klassen waren in de demo speelbaar, met uitzondering van de mannelijke versie van de Demon Hunter die nog in een duister zwart silhouet gehuld was. De Demon Hunter klasse werd tijdens de Blizzcon 2010 onthuld, de keuze voor de vrouwelijke versie van dit nieuwe karakter was dan ook snel gemaakt.

De speelstijl van de Demon Hunter is vergelijkbaar met de Amazone uit Diablo 2. Je maakt voornamelijk gebruik van een pijl en boog en ook je speciale vaardigheden zijn hierop gefocust. Het karakter waar je mee kon spelen begon met level 10, waardoor je meteen al de nodige skills kon gebruiken om de duistere demonen een Diabolisch lesje te kunnen leren.
Zo heeft de Demon Hunter de Entangling Shot waarmee je vijanden aan elkaar kunt vastketenen, waardoor hun snelheid gereduceerd wordt. Combineer je deze aanval met de Molten Arrow, een explosieve pijl die op iemand blijft plakken, dan doe je nog even flink wat extra schade.
Een andere aanval is de Fan of Knives, hiermee schiet je een enorme regen aan messen op je tegenstanders af, wat zeker van pas komt wanneer je meerdere vijanden tegelijk op je af ziet komen. Ik vond de Demon Hunter best lekker spelen, ook al heeft ze als nadeel dat ze kwetsbaarder wordt wanneer er veel vijanden tegelijk op je af stormen. Meer info over deze klasse vind je hier hier. De andere beschikbare klassen in Diablo 3 zijn: de oude vertrouwde Barbarian, de Wizard, de Monk en de Witch Doctor.Gelukkig gniffelend achter de pc
Meteen bij de eerste muisklik voelde ik me al helemaal thuis in het Diablo universum. Toen ik even op de schermen van mijn medespelers gluurde zag ik mensen door de levels rushen om maar zoveel mogelijk te zien in de korte tijd die je kreeg. Ik genoot van het even stilstaan en stoeien met de verschillende vaardigheden waar we al uit konden kiezen. De inventory menuutjes, het equippen van de diverse harnassen, de vaardigheden die vrij te spelen zijn in de skill tree, alles ademt Diablo. Blizzard heeft briljant werk geleverd door zich niet te laten verleiden om Diablo meer als World of Warcraft te maken. Diablo 3 is gewoon zoals Diablo moet zijn, klaar.

De levels die te spelen waren bestonden uit twee kerkers, waarbij het een leuk detail is dat de kerkers ook nu weer willekeurig worden gegenereerd. Daardoor is elke keer dat je een kerker binnenloopt, het pad dat je moet nemen weer anders. In de kerkers schuilen allerlei vijandelijke gevaren, maar je moet ook zeker niet de omgevingsgevaren vergeten. Bijvoorbeeld vuur dat plotseling uit de grond komt, grote hakbijlen die naar beneden zwaaien en gaten die je moet sluiten om te voorkomen dat zombies oneindig tevoorschijn komen. Al deze zaken zorgen voor de nodige afwisseling tijdens het nodige hak en slacht werk.

Ouderwets blij werd ik van de vele items die de vijanden weer als een fontein over het veld sproeiden. Ik verheug me nu al op het nachtenlang zoeken naar de unieke items die het Diablo universum wederom zullen verrijken!

Naast de kerkers, konden we ook nog een glimp opvangen van de buitenwereld, waar regen op ons neerdaalde terwijl we ons als een soort Kratos een weg probeerden te banen richting de laatste kerker. Uniek aan dit deel is dat de werelden zoveel kleine details bevatten. Als je goed kijkt zie je fakkels knisperen, het gras wuiven en de regen zachtjes kletteren op de daken. Een lieflijk schouwspel ware het niet dat die geniepige demonen de sfeer behoorlijk kunnen verpesten.

Duidelijk is wel dat er zo enorm veel liefde in de bouw van Diablo 3 zit, dat het bijna niet anders kan dat velen net als ik straks werkelijk gaan genieten van alles wat Blizzard ons weer voorschotelt. In de tijd die we kregen heb ik ook nog de Witch Doctor kunnen proberen, die echt totaal anders aanvoelt dan de Demon Hunter. De Witch Doctor is een bijzonder personage, die als een soort drude ondode wolven kan oproepen die met je mee zullen strijden. Maar de leukste vaardigheid was verreweg de mogelijkheid om een baby Shamaan op te roepen die met zijn staf een reusachtige tegenstander met een tik op zijn kop in een kip kan veranderen, echt briljant!

Door het grote verschil in de manier van spelen en de random gegenereerde kerkers, zal Diablo 3 spelers uitnodigen om de game vele malen opnieuw te doorlopen.Oordeel Yorn: Half uur voelt als vijf minuten
Dat Diablo 3 genieten was, bleek wel toen we gevoelsmatig veel te vroeg te horen kregen dat onze tijd er op zat. In gedachte houdend dat er nog steeds geen releasedatum is vastgesteld, zou het zo maar eens kunnen dat we ook volgend jaar op de Gamescom pas weer kunnen stoeien met Diablo 3. Ik hoop echter dat tijdens Blizzards grote evenement in oktober, de Blizzcon, meer informatie wordt vrijgegeven over de releasedatum. Tot nu toe smaakt Diablo 3 wat mij betreft naar meer, veel meer. Als ik 6 biggen kon geven, dan had ik het gedaan, voor nu is mijn verwachting 5 van de 5 Budgies.

Oordeel Frido: Diablo 3 smaakt naar meer, veel meer
Ik kan me alleen maar aansluiten bij de wijze woorden van Yorn. Diablo 3 voelt en ademt het typische sfeertje waarmee de serie groot is geworden. De Demon Hunter beviel me beter dan ik had verwacht en mijn favoriete karakter de Wizard speelde wederom heerlijk. De slimme aanpassingen gecombineerd met de vertrouwde gameplay, zorgen ervoor dat ik het When Its Done antwoord van Blizzard bijna niet meer kan horen. Maar wellicht gloort er licht aan de horizon, want de geruchtenmachine op het internet laat vaker dan eens een release in dit jaar vallen. Duimen dus!Geplaatst door Yorn op 24-08-2011
Aantal keer bekeken: 6214

Laatste reacties

avatar van Kai1989
Kai1989 ( 3 ) 26-08-2011 15:38
Het lange wachten zal het meer dan waard zijn!
avatar van Hennie286
Hennie286 ( 455 ) 26-08-2011 16:47
Kunnen jullie ook een special maken over Mass effect 3 !? Ik denk dat heel veel mensen (zoals ik) op deze game zitten te wachten.
avatar van Wouter
Wouter ( 1081 ) 26-08-2011 18:06
Er zal een deel van onze EA-special, die er nog aan zit te komen, gewijd zijn aan Mass Effect 3 :)
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 27-08-2011 01:26
Rol: BG Redacteur
Yep..Ik heb een presentatie bij mogen wonen en een demo gespeeld. Ik zit zelf ook net als jij echt te wachten op Mass Effect 3! Maar zoals Wouter al zei komt hij snel online ;)
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 28-08-2011 15:56
Dit jaar zal hij vermoedelijk niet meer verschijnen, maar hopelijk dan volgend jaar.

De rijen waren trouwens bizar voor deze titel gedurende de Gamescom. 3-4 uur wachten om een half uurtje te spelen.

Wij zijn 's ochtends vroeg met zijn allen gegaan en zaten in de 2e ronde. We hebben ons opperbest vermaakt en hebben dus gelukkig niet heel lang hoeven te wachten.