Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

PlayStation Move Games (Gamescom 2011)

Vorig jaar lag Playstation Move voor het eerst in de winkels en Sony belooft ook komend jaar een flink aantal games uit te brengen met ondersteuning voor dit apparaat. Yorn en Frido mochten ver voor de releasedates enkele van deze games aan de tand voelen. De Budgy-rating geeft bij elke game aan hoe hooggespannen hun verwachtingen zijn.Als eerste probeerden we Move Fitness, een fitnessgame die sporten moet gaan combineren met plezier. Als je bekend bent met Wii Fit,dan weet je precies wat je kunt verwachten.
Middels 25 interactieve minigames wordt er geprobeerd om de fitnessoefeningen zo leuk mogelijk te maken. Zo moet je bijvoorbeeld bukken om een basketbal op te pakken en die vervolgens door een gat in de muur te gooien. Het is bekende kost, maar dan in een PlayStation Move-jasje. Een andere oefening die we te zien kregen was boksen, waarbij je een dummy op verscheidene vastgestelde punten zo vaak mogelijk moet raken. Dit alles onder begeleiding van een digitale personal trainer die je constant aanmoedigt en bijstuurt. Ook kun je een persoonlijk trainingsprogramma opzetten, met doelen die je moet halen of vastgestelde trainingspakketten uitzoeken.Ik had er persoonlijk mijn twijfels over of dit echt je uithoudingsvermogen zal bevorderen, maar toen de presentator steeds zwaarder ging ademen en al zwetend de laatste bal in het gat gooide, was het wel duidelijk dat alles zeker niet moeiteloos zal gaan. Het zal niet echt van toevoeging zijn voor mensen die regelmatig sporten, maar het is leuk voor hen die af en toe eens wat willen bewegen. De nadruk ligt dan ook meer op plezier dan sporten.

Tot slot is er ook een almanak met allemaal voedingstips en recepten waarmee je eetpatroon verbeterd kan worden. Er zit dus genoeg in Move Fitness om in ieder geval de basis van een gezonde levenswijze neer te zetten, zolang je geen wonderen verwacht.

Verwachting: Move Fitness gaat geen grenzen verleggen, maar vult wel een gaatje op in het PlayStation assortiment. Move Fitness komt december 2011 uit, dus precies op tijd om straks de extra kerstdiner-pondjes eraf te kunnen trainen. Eén ding is in ieder geval zeker, een (digitale) personal trainer is nog nooit zo goedkoop geweest.

Zoals de titel al doet vermoeden, is deze move game ervoor bedoelt om zoveel mogelijk plezier mee te maken. Start The Party: Save The World gebruikt pass en play gameplay, waarbij twee spelers tegelijk kunnen spelen en maximaal vier spelers in totaal mee kunnen doen. Je speelt EyeToy-achtige minigames waarbij je punten krijgt door bijvoorbeeld met een pan matrozen op te vangen, die door een gemene piraat van een loopplank gegooid worden. De andere speler kan met de PS3 controller een haai besturen, die de matrozen moet opslokken.In een andere minigame veranderde je Move controller door middel van Augmented Reality (je Move controller wordt door de computer op het Tv-scherm in een ‘echt’ voorwerp veranderd) in een grijphaak, waarbij je vissen moet redden uit een aquarium vol met piranha’s. Bij een derde minigame werd de Move controller een dinosaurus die vuurvliegjes moest opeten. Je kunt ervoor kiezen om voor een korte of lange game te gaan, die uit meerdere rondes van minigames zullen bestaan. De uiteindelijke game zal 20 minigames bevatten, die allemaal een soortgelijke opzet zullen hebben. De bedoeling is daarbij natuurlijk om na meerdere rondes boven aan de ranglijst te staan om zo je vrienden op een vernederende nederlaag te trakteren.

Verwachting: Start The Party: Save The World lijkt zoveel op de vroegere EyeToy-games, dat ik me afvraag wat voor nieuws dit nog brengt. Wellicht dat de gamers, die de EyeToy hebben overgeslagen, er nog wat feestelijke middagjes mee kunnen maken. Maar ik vond het te weinig vernieuwend om het er echt warm van te krijgen.

Omdat ik al een tijd de Nintendo Wii in huis heb staan, ben ik als hardcore gamer nog niet overtuigd van de meerwaarde van de Kinect voor de Xbox 360 of de PlayStation Move van Sony. Ook na het zien van Medieval Moves is het duidelijk dat ook Sony vooral op de grote groep mainstream gamers mikt, wat natuurlijk niet automatisch een slechte game op hoeft te leveren. Medieval Moves is een on-rails game, waarbij je als Prins Deadmund, die zijn kasteel terug moet winnen, op zoek gaat naar de vijandelijke boosdoener. In de kleurrijk vormgegeven wereld kom je tal van vijanden tegen, die je met je Middeleeuwse wapenarsenaal moet bestrijden. En aangezien het loopgedeelte door de computer bestuurd wordt kun je je helemaal uitleven met de Move controller.

Door namelijk korte werpbewegingen met de Move controller te maken gooi je werpsterren, die niet heel precies maar wel snel achter elkaar gegooid kunnen worden. En wanneer je met de controller als het ware een pijl van je rug haalt komt er zelfs een pijl en boog tevoorschijn, die langzamer maar veel gerichter vijanden kan bestoken. Zo maak je al snel heel wat middeleeuwse kopjes kleiner.Maar een ridder geen ridder zijn als hij niet ook gewapend met zwaard en schild jonkvrouwen uit de handen van de eerloze vijanden zou redden. Net als bij de andere wapens leek dit prima te werken, maar de korte demo kon mij op dit moment nog niet geheel overtuigen. De vraag blijft namelijk vooral of het lang genoeg leuk blijft om alleen het vechtgedeelte uit te voeren zonder Prins Deadmund zelf te hoeven bewegen.

Verwachting: Medieval Moves is een game die er leuk uitziet, maar zich vooral op de mainstream gamer lijkt te richten. De game moet in november dit jaar uitkomen, dus voor deze gamers precies op tijd om op hun verlanglijstjes te zetten. En als de makers de rest van de game interessant genoeg weten te maken zou er ook zomaar nog een derde Budgy verdiend kunnen worden…Geplaatst door Frido & Yorn op 18-09-2011
Aantal keer bekeken: 5457

Laatste reacties

avatar van Hunterking
Hunterking ( 3016 ) 23-09-2011 07:50
Allemaal niet best zo te zien. Jammer...
avatar van Arabyus
Arabyus ( 6604 ) 23-09-2011 11:42
Rol: Forum Moderator
Viel te verwachten helaas..
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 23-09-2011 22:45
Rol: BG Redacteur
nee voor de doelgroep is het natuurlijk ok, maar op de hardcore gamers maakt het weinig indruk. Helaas...