Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Capcom (Gamescom 2011)

Bij ons bezoek aan Capcom kregen we in bliksemvaart een aantal games te zien. Zo zagen we Resident Evil Revelations voor de 3DS, Resident Evil Operation Raccoon City, Dragon’s Dogma, Asura’s Wrath en Street Fighter x Tekken. De Resident Evil games zagen er prima uit, maar werden te kort getoond om in deze special op te nemen. Maar of de andere drie games de moeite waard waren kunnen jullie hieronder lezen…Asura’s Wrath is een over the top actiegame waarbij je eindbazen verslaat die groter zijn dan Moedertje Aarde zelf! De game wordt ontwikkeld door CyberConnect2. Een studio die faam heeft verworven met de Naruto serie. Asura’s Wrath mixt Aziatische mythologie met een science fiction thema en voegt daar nog een scheutje Dragonball Z aan toe.

Asura is een demigod die, naar mate zijn woede toeneemt, steeds krachtiger wordt. Op volle kracht heeft Asura zes armen. Asura is zo boos omdat zijn dochter is ontvoerd. Hij strijdt tegen de goden om haar te bevrijden.
We hebben één eindbaas gevecht mogen spelen. Het verslaan van een eindbaas speelt zich in meerdere fasen uit. De strijd begint tegen meerdere kleine vijanden. Uiteindelijk transformeert de leider in een gigantische demigod. Deze is zo groot van omvang, dat alleen al zijn vinger groter is dan Asura. In de stijl van God of War volgt er een quick time event waarbij je rotsblokken moet ontwijken terwijl je naar de demigod toevliegt.Aangekomen bij de demigod, tikt hij je met zijn wijsvinger tegen de grond, vervolgens lanceert hij zichzelf de lucht in om vervolgens met zijn kont je de grond in te boren. Doordat je woede toeneemt, word je sterker en krijg je meer krachten waar je mee kunt stoeien. Dit doet denken aan Dragonball Z waarbij naar mate het gevecht vordert, de helden steeds krachtiger werden.
We hebben de rest van het gevecht niet meer gezien, maar wat ons verteld wordt is dat dit nog één van de zwakkere eindbazen is. Dat belooft nog wat!

Verwachting: Asura’s Wrath is een vreemde eend in de bijt. Ik vind het dan ook moeilijk om hier een verwachting aan te hangen. Belangrijker is of je een fan bent van de Dragonball Z serie en van over the top actie houdt. Als één van deze twee elementen je ligt, dan ga je veel plezier beleven aan Asura’s Wrath. Wat ik heb gezien ziet er goed uit, maar tegelijkertijd is het me nog onduidelijk hoe de rest van het spel speelt. Gaat het hier alleen om baasgevechten, of komt er ook een wereld waar je door kunt lopen. Asura’s Wrath staat gepland voor 2012, in de tussentijd zal hier ongetwijfeld meer duidelijkheid over worden geschept.

Capcom’s paradepaartje in het fighting genre is natuurlijk al jarenlang de Street Fighter serie. En met Street Fighter IV bewees het bedrijf dat fighters in 2D ook meer dan prima kunnen werken. En daarom leek het de uitgevers Capcom en Namco Bandai interessant om eens de degens te kruisen. Want hoe interessant zou het kunnen zijn, wanneer je met je favoriete Tekken karakters in de 2D-gameplay van Street Fighter kunt spelen. Het mooie hiervan is dat de kenmerkende moves van de Tekken karakters in een geheel andere stijl van gameplay toch zeker tot hun recht komen.Street Fighter vs Tekken doet wat je van een nieuw deel uit deze serie verwacht. De grafische stijl, de powermoves, de combo’s, eigenlijk alles wat in Street Fighter hoort is gewoon aanwezig. Op die vreemdelingen uit Tekken na dan. Maar zo kunnen Street Fighter fans een keer de kans krijgen om deze karakters zich eigen te maken. En voor de Tekken fans is het een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat hun favorieten als uiteindelijke bikkels overblijven. Maar behalve de aanwezigheid van de Tekken karakters is ook de Tag Team mode uit de Tekken serie overgenomen die voor een geheel nieuwe tactische gameplay moet zorgen. Zo zul je de twee karakters die je kiest zo goed mogelijk op elkaar af moeten stemmen, maar je moet er ook rekening mee houden dat een K.O. van 1 van de 2 karakters het verlies van de ronde betekent. Wat mij betreft een leuke nieuwe toevoeging.

Maar ben je toch meer liefhebber van 3D fighting games, dan moet je gewoon nog even geduld hebben. Want ook Namco Bandai zal in hun eigen stijl de Street Fighter crew in een nieuwe Tekken game een plaatsje gunnen. Wellicht dat Blanka anders groen van jaloezie was geworden, want het is zelfs nog niet bevestigd of hij deze game zal gaan opduiken…

Verwachting: Capcom zorgt altijd voor de bekende kwaliteit in hun Street Fighter games en met deze cross-over zal dat ook zeker het geval zijn. De liefhebbers van de serie zullen dan ook zeker tevreden kunnen zijn. De release zal ergens in 2012 plaatsvinden, maar een definitieve datum is helaas nog niet te melden.

In een periode waarin vele RPG’s op het punt van uitkomen staan is het natuurlijk niet zo makkelijk om als minder bekende titel op te vallen. Maar wanneer een bedrijf als Capcom, dat vaak games met een bepaalde eigen stijl uitbrengt, achter de game staat is mijn interesse gewekt. De game die op de gamescom getoond werd was Dragon’s Dogma, dat zich afspeelt in een klassieke wereld waar allerlei fabeldieren je het leven zuur proberen te maken. Deze setting zorgt voor een mooie fantasierijke, magische omgeving vol bossen, velden, grotten, bergen en drukke steden. Deze open wereld biedt de speler vele uiteenlopende quests, waarbij er de nodige vijandelijke koppen kleiner gemaakt moeten worden. De makers hebben hierbij gekozen voor een snel vechtsysteem, waarbij je vooral op je skills moet vertrouwen. Ook zullen er op bepaalde momenten in de gevechten mogelijkheden zijn om een bepaalde speciale actie uit te voeren. Maar om hiervan te profiteren, zul je wel snel moeten reageren want anders is de kans verkeken. Ik zal hier zo een voorbeeld van geven.Zo begon de demo in een open veld, waar jij met drie volgelingen een ‘wandeling’ maakt. Plotseling word je aangevallen door een groep goblins en een vliegende Griffioen. Na de meeste kleine ellendelingen naar het hiernamaals gestuurd te hebben probeer je met een aantal pijlen de griffioen uit de lucht te halen. Een aantal rake schoten later land de gehavende griffioen, die zijn fabelachtige huid duur lijkt te willen verkopen. Een paar flitsende zwaardbewegingen later probeert de griffioen toch weer weg te vliegen en op dat moment krijg je als speler de kans om snel rug van het dier te klimmen. Dit moet je niet zien als een quick time event, maar puur de juiste actie op het goede moment. Zo krijgen gevechten af en toe verrassende wendingen en als je beseft dat er ook nog harpijen, trollen, draken en een chimaera tegen het lijf kan lopen dan biedt Dragon’s Dogma spektakel genoeg om interessant te blijven.
Wel leek de game nog een aantal technische onzuiverheden te hebben, maar als het Capcom lukt om deze weg te poetsen is Dragon’s Dogma zeker een game om in de gaten te houden.

Verwachting: Dragon’s Dogma lijkt een game met genoeg potentie om te overtuigen, maar dan zullen de technische foutje wel opgelost moeten worden. Gelukkig komt de game pas in het 1e kwart van 2012 uit, dus de tijd om het geheel glad te strijken lijkt voldoende. Wellicht dat Dragon’s Dogma dan zomaar als verrassing uit de bus zal komen.Geplaatst door Frido & Yorn op 09-10-2011
Aantal keer bekeken: 6136

Laatste reacties

avatar van Erdemn
Erdemn ( 151 ) 13-10-2011 23:43
sf x tekken!! Ben sinds tekken 3 niet meer zo enthousiast geweest over een vechtspel ^_^
avatar van Hennie286
Hennie286 ( 455 ) 14-10-2011 01:21
SF x Tekken gaat zeker vet worden, ik had redelijk wat tijd besteedt aan dit spel tijdens gamescom en het speelde als een trein...Sonic boom on the face of Kazuya!
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 14-10-2011 06:18
Nice reviews en zeer verrassende nieuwe games titels....
Dat wordt volgend jaar hopelijk weer smullen van Capcom's fusion Street Fighter vs Tekken stijl!
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 14-10-2011 08:22
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Nice reviews en zeer verrassende nieuwe games titels....
Dat wordt volgend jaar hopelijk weer smullen van Capcom's fusion Street Fighter vs Tekken stijl!

Het zijn previews. Op de Gamescom kunnen pers enkel previews schrijven, sinds ze de game niet uitgebreid kunnen testen.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 15-10-2011 18:23
Quote:
[..]

Het zijn previews. Op de Gamescom kunnen pers enkel previews schrijven, sinds ze de game niet uitgebreid kunnen testen.


Oeps! Je hebt helemaal gelijk, ik ben een beetje dom geweest was op dat tijdstip nog niet helemaal wakker, maar geweldige previews toch.... ha! ha! ;-D
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 21-10-2011 15:47
Rol: BG Redacteur
Dank ;)