Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Ones to Watch (Gamescom 2011)

Tijdens de Gamescom 2011 werden ook diverse titels getoond die niet door een grote uitgever gepromoot werden, maar die jouw tijd zeker waard zijn. In deze Ones to Watch blikken we vooruit op Torchlight II, World of Warplanes en Joe Danger: The Movie.Bij een grote beurs als de Gamescom kan je snel onder de indruk zijn van alle pracht en praal die er te zien is. Dat op deze beurs ook kleine pareltjes zijn te ontdekken, hadden we vooraf niet verwacht.

Hack ‘n slash
De originele Torchlight was een point and click hack ’n slash avontuur à la Diablo, waarin de speler solo door kerkers hordes aan belagers moest verslaan. Gelukkig hoeven we deze lange weg niet langer alleen af te leggen. Tochlight II pakt namelijk uit met een multiplayer voor maximaal acht personen in zowel LAN-opstelling als via het internet, waarbij iedere speler zelf kan bepalen wanneer hij in- en uitstapt.Tijdens onze speelsessie belanden we in de buurt van een kerkhof, waar een dungeon verscholen ligt. Onbevreesd stappen we de dungeon binnen. Het spel bevat van elke dungeon minimaal een paar varianten, waardoor de ervaring niet snel hetzelfde zal zijn. Tijdens de korte kennismaking maken we kennis met de nieuwe Berserker klasse. Deze tank gaat voorop in de strijd en kan dus prima de aandacht afleiden, terwijl anderen de vijand van afstand bestoken. Verder wordt ook de Outlander geïntroduceerd. Deze nomade is vermaard om zijn traditionele vechtstijlen die van generatie op generatie overgegaan zijn. Tijdens het verkennen van de dungeon leren we al snel dat het loont om samen op te trekken en de vijanden samen te lijf te gaan. Daarnaast is het nuttig om elke uithoek te verkennen, want er is het nodige te vinden aan leuke extra’s in de vorm van wapens, voorwerpen en uitrusting (loot). Aan het eind van deze dungeon wachtte een eindbaas en hoewel ik enkele malen de EHBO-kist te voorschijn moest halen, doorstonden wij deze beproeving met vlag en wimpel. Alle loot die vijanden laten vallen zijn persoonsgebonden. Dat houdt in dat alleen de speler die de vijand verslaat de loot kan oppakken.Play, Create & Share
Naast het toevoegen van een grotere speelwereld en de mogelijkheid om met meerdere spelers tegelijk op pad te gaan, kunnen de spelers ook zelf gaan knutselen. Allereerst is het uiterlijk van het spel naar eigen wens aan te passen. Ook kan na het selecteren van één van de beschikbare klassen elk personage naar eigen wens aangepast worden. Maar het meeste plezier gaan we uiteindelijk beleven aan de mod tools. Dit bouwpakket wordt door de ontwikkelaar zelf ook gebruikt om het spel mee te bouwen. De speler kan vervolgens zelf zijn eigen dungeons bouwen en zijn vrienden uitnodigen voor een nieuwe uitdaging. Het verleden heeft aangetoond, dat een fans van een bepaalde titel tot grootse dingen in staat zijn en ik verwacht dan ook zeker dat dit bij Torchlight II niet anders zal zijn.

Torchlight II zal in het vierde kwartaal van 2011 via Steam gelanceerd worden voor een prijs tussen de twintig en de dertig euro. Runic Games deelde mee dat het spel ook nog een fysieke PC release gaat krijgen, maar wist op dit moment nog niet of het spel ook op andere platformen gelanceerd zal gaan worden. Het spel wordt bovendien zo geoptimaliseerd dat er geen enorm krachtige PC noodzakelijk is om het fatsoenlijk te kunnen draaien.

Verwachting
De allereerste kennismaking met Torchlight II smaakte naar meer. Het spel ziet er reeds zeer fraai uit en speelde erg soepel. We hadden geen enkele moeite om ons een weg door de dungeon te banen en het uur was dan ook zo voorbij. Met een release in dit najaar hebben liefhebbers absoluut weer iets om naar uit te kijken.

Op de Gamescom staan zowel bekende als minder bekende uitgevers. Alhoewel Wargaming.net nog niet heel veel faam heeft verworven in het westen, is deze in Rusland en omstreken groot geworden met de game World of Tanks. Aan de enorme hoeveelheid reclameborden op de Gamescom (zelfs op de trams prijkte posters van deze game) was duidelijk te zien dat Wargaming.net nu ook de westelijke wereld wil veroveren met hun MMO tankgame. Wij kijken echter alvast vooruit, want na World of Tanks en het net in Rusland uitgekomen World of Battleships, zijn ze nu bezig met World of Warplanes!

World of Warplanes wordt een free-to-play MMO in de lucht. In een wereld die ongeveer zo groot is als die van World of Tanks kun je met meer dan 60 verschillende vliegtuigen over de lucht heersen. Gevechten vinden plaats in arena’s waar je 15 tegen 15 de strijd met elkaar aan kunt gaan. De vliegtuigen waar je uit kiest stammen allemaal uit het tijdperk 1930-1950. Dit betekent dat je met Spitfires, B52 bommenwerpers en andere oorlogstuig aan de slag kunt gaan. De vliegtuigen hebben hun oorsprong in verschillende landen: De Verenigde Staten, de Sovjet-Unie en Duitsland.World of Warplanes zal een balans tussen realisme en arcade-gameplay gaan bevatten. Zo kun je bijvoorbeeld net als in het echt gebruik maken van de stand van de zon. Als je vanuit de zon naar iemand toevliegt is het heel moeilijk voor je tegenstander om je te zien. Ook kun je je in wolken verstoppen om iemand te verrassen. Het Arcade gevoel zit hem in het feit dat je tijdens een dogfight je tegenstander af kunt schudden door tussen de wolkenkrabbers van New York te vliegen of door de valleien in de Grand Canyon. Plezier hebben staat dan ook centraal.

De versie die wij hebben gezien was nog niet eens een alpha versie, dit betekent dat er nog hard wordt gewerkt aan deze nieuwste game uit de Wargamingstallen. We hebben dan ook nog weinig gezien van de actie die ons beloofd werd, maar gezien het feit dat de basisgame gratis te spelen is, denk ik dat we als Budgetgamers goed zitten. Ik ben benieuwd wat Wargaming ons gaat brengen. De eerste betatest staat gepland voor eind 2011.

In juni 2010 werd de allereerste Joe Danger uitgebracht op het Playstation Network. In dit spel konden we allerlei stunts en capriolen uithalen met motorrijder Joe Danger. Dit heeft de stuntman geen windeieren gelegd, want ook aan Hollywood is de opmars van onze held niet voorbijgegaan. Zijn carrière neemt hierdoor een wending en Joe gaat aan de slag als filmster.

Mine Craft
De originele Joe Danger was een titel, die volledig draaide om de combinatie van racen en stunten over een parcours, het verzamelen van sterren en het voltooien van specifieke opdrachten. Het spel werd door velen op handen gedragen omdat de beproevingen zodanig waren neergezet dat er altijd de impuls vanuit ging om nog eens de score te verbeteren. Wanneer je niet tevreden was, startte je gewoon weer opnieuw. Dit uitgangspunt hebben ze gelukkig behouden bij het vervolg. Toch verschilt Joe Danger: The Movie op andere vlakken opvallend van zijn voorganger.Zo zijn de missies duidelijker onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk betreft een film waarvan Joe enkele scènes moet voltooien, voordat de film uitgebracht kan worden. Daarnaast worden de stunts niet alleen met een motor uigevoerd, maar ook met mijnkarretjes en sneeuwscooters. Tot slot is het stunten bij de getoonde missies meer naar de achtergrond geschoven. Onze held kan worden belaagd en zal zijn stunts moeten gebruiken om granaten te ontwijken of hij zal zijn tegenstanders van hun motorfiets aftrappen om te voorkomen dat ze er met de buit vandoor gaan.

Het mooie aan het spel is dat ze de opvallend vrolijke kleuren en typische humor hebben behouden. Zo viel ons oog op het filmscript van Mine Craft en dus moesten we dit ook absoluut geprobeerd hebben. We nemen plaats in het mijnkarretje en wachten op het groene licht. Er ontstaat hilariteit alom wanneer ondergetekende al bij het eerste obstakel struikelt. We laten ons niet kennen en starten gewoon even opnieuw. Naast het tijdig bukken en springen moeten er ook wissels omgezet worden om te voorkomen dat Joe op een zijspoor belandt. Ondanks dat er af en toe iets misging, bleef de drang om het opnieuw te proberen aanwezig.


Platform
Na de presentatie en speelsessie met Hello Games konden we maar moeilijk afscheid nemen van de controller. Het spel speelde gewoonweg erg goed en dus volgde de logische vraag wanneer we het spel mochten verwachten. Helaas is dit nog niet bekend en zelfs over het platform waarop het uitgegeven gaat worden, is nog geen beslissing over gevallen.Geplaatst door Yorn & ConAir op 09-10-2011
Aantal keer bekeken: 5146

Laatste reacties

avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 17-10-2011 04:15
Nice previews! Zeker Torchlight II ga ik sterk in de gaten houden, want deze game zou ik persoonlijk maar al te graag in mijn games collectie willen hebben! Maar via Steam no chance en ik hoop dat er een Mac versie van deze game terzijner tijd uitkomt.... ;-D