Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Sleeping Dogs

Nadat Activision de titel True Crime: Hong Kong voor dood achterliet, leek het erop dat het product nooit meer zou verschijnen. Totdat Square-Enix besloot deze titel op te rapen als onderdeel van hun strategie om het westerse publiek te bereiken. De naam van het spel werd vervolgens omgedoopt tot Sleeping Dogs.


Hong Kong
De speler krijgt de controle over detective Wei Shen, die probeert te infiltreren bij de criminele bende Sun On Yee. Tijdens de demonstratie worden er twee missies getoond, die meteen een inkijk bieden in de variatie in missies van het spel. Tijdens de eerste missie worden we getrakteerd op een korte wandeling door een levendig Hong Kong. Overal lopen voetgangers en zijn eettentjes en winkeltjes aanwezig, die in soortgelijke vorm terug te vinden zijn in het echte Hong Kong. De wandeling wordt echter bruut verstoord doordat we een bekende crimineel, Ming, tegen het lijf lopen. Hij slaat echter op de vlucht en Wei zet de achtervolging in. Door het drukbevolkte winkelgebied is het bij vlagen lastig Ming bij te houden en meer dan eens botst Wei tegen een voetganger aan. Op een gegeven moment weet Wei Ming bijna te achterhalen, maar dan haalt deze zijn kameraden erbij met een stevige knokpartij tot gevolg. Het vechten deed me erg denken aan de kung fu films, waarbij verschillende objecten uit de omgeving gebruikt kunnen worden om je tegenstander behoorlijk pijn te doen of gruwelijk af te maken. Naast zijn handen hanteert hij zo nu en dan ook echte wapens om zijn tegenstanders het zwijgen op te leggen.


Wraak
De tweede missie begint met een schitterend vormgegeven trailer, waaruit naar voren komt dat Wei ingaat op een verzoek van een door verdriet verscheurde moeder, wiens dochter om het leven is gekomen. Wei krijgt het verzoek om de schurk bij haar te brengen, die dit op zijn geweten heeft. Wei belt zijn maatje Ricky op, schaft een motor aan en begint aan zijn zoektocht. Daarbij kan hij gebruik maken van een navigatiesysteem, die hem precies op het spoor van de dader weet te brengen. Natuurlijk gaat deze niet gewillig mee en wordt hij verdedigd door een horde handlangers. Door gericht te schieten, wordt de een na de ander uitgeschakeld met zo nu en dan een spectaculaire explosie tot gevolg. Om de over de top actie te completeren, springt Wei vanaf zijn motor op de auto van de gezochte crimineel. Met een soepele zwaai belandt hij in de auto en levert de boef af volgens afspraak.Verrassing
Eigenlijk was Sleeping Dogs een titel die ik helemaal niet in mijn vizier had omdat er nog maar weinig over bekend was. De game maakt weliswaar overduidelijk gebruik van gameplay elementen uit andere games zoals GTA, Batman: Arkham City en Max Payne, maar het spel heeft mij blij verrast met de manier waarop het spel eruit zag, het interessante combat systeem en de prachtige setting.

Sleeping Dogs verschijnt op 17 augustus 2012 voor de PC, Xbox 360 en PS3 in een speciale Benelux editie.

Geplaatst door ConAir op 16-05-2012
Aantal keer bekeken: 5488

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.