Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: Zen Studios

Zen Studios timmert hard aan de weg. Waar het ooit met een klein team begon aan het avontuur genaamd Pinball FX (Xbox Live) en Zen Pinball (Playstation Network), werken ze inmiddels met meerdere teams aan een variŽteit aan producten waarvan een deel aan ons werd getoond tijdens Gamescom 2012. Naast een update rondom Zen Pinball werden ons twee nieuwe games getoond in de vorm van Kickbeat en CastleStorm.Zen Pinball 2
Onlangs is bekend gemaakt dat Zen Pinball zal worden uitgebracht voor de Playstation Vita. Daarbij zal de engine van de Playstation 3 versie een update krijgen en voorzien worden van 3D-support. Alle beschikbare flipperkasten uit de originele Zen Pinball zijn geoptimaliseerd voor deze nieuwe engine en zullen dus probleemloos afgespeeld kunnen worden.

De release is op 7 september 2012, waarbij tevens een nieuwe tafel beschikbaar zal komen. Het thema van de tafel is nog niet bekend gemaakt, maar er is al wel verklapt dat het om een grote hit van ontwikkelaar PopCap gaat. Op 31 augustus 2012 zal de resterende informatie prijs gegeven worden. Over de verdere toekomst worden op dit moment nog geen mededelingen gedaan, maar het is de intentie om ook Zen Pinball 2 en Pinball FX-2 van nieuwe updates te blijven voorzien waarbij een aantal bekende franchises naast Marvel hun opwachting zullen maken.

CastleStorm
De eerste game die werd getoond, was CastleStorm. Vorig jaar werd deze game als concept al aan ons getoond op een tablet, maar deze keer konden we aan de slag met een Xbox 360 versie van het spel. Het spel is het best te omschrijven als een 2D RTS. Aan beide zijden van het speelveld staat een kasteel. Het doel is daarbij om ofwel de vlag van de tegenpartij te veroveren of zijn kasteel tot de grond toe af te breken. Daarbij kan de speler zich van verschillende tactieken bedienen. Zo kan hij zijn kasteel verdedigen, terwijl hij zijn troepen (maximaal zes) erop uit stuurt om de vlag te veroveren. Een andere optie is dat hij kiest voor de frontale aanval, waarbij hij zijn held inzet om de weg vrij te maken voor zijn kameraden om zodoende de vijandelijke vlag te veroveren. Elk level kiest daarnaast extra doelen zoals bijvoorbeeld het realiseren van dertig headshots om zo extra punten te vergaren. Er zullen twaalf maps beschikbaar zijn, waarbij de speler ook online zijn vrienden zal kunnen uitdagen of samen met hen de strijd aan kan gaan in bijvoorbeeld Survival. In dit speltype zal de speler een reeks vijanden moeten overwinnen, waarna de volgende aanval van de vijand volgt. Met iedere wave gaat de moeilijkheidsgraad omhoog en wordt de uitdaging groter.Tijdens de eerste speelsessie werden we gedropt in een level dat je normaal bereikt na een aantal levels al gespeeld te hebben Na de korte uitleg viel het ons vooral op, dat de speler zelf het overzicht zal moeten bewaren. Zodra de Hero het fort verlaat, bestaat er altijd het risico dat de eigen vlag gestolen wordt en dat de overige troepen niet bij machte zijn om de aanval af te slaan. In deze game betekent dat het verschil tussen winnen en verliezen.

CastleStorm verschijnt allereerst tijdelijk exclusief voor de Xbox 360 gedurende dit najaar, waarna het spel ook voor andere platformen uitgebracht zal gaan worden.KickBeat
Deze game is het best te omschrijven als een smeltkroes van ritmische games en martial arts. Centraal in het verhaal staan Lee en Mei, die martial arts tot kunst verheven hebben. Op het ritme van de muziek van onder meer artiesten als Rob Zombie, Papa Roach, Marilyn Manson, P.O.D. en Pendulum moeten zij een golf aan vijanden zien te verslaan. In de demo die wij gezien en gespeeld hebben, stond Mei te midden van een arena, waarbij er duidelijk een ring rondom haar waarneembaar was. Zodra de vijanden in de buurt van de ring kwamen, verscheen de knop die door de speler ingedrukt moest worden. Deze knoppen corresponderen met de richting waaruit de vijand aanvalt. Op hogere moeilijkheidsgraden worden de knoppen niet meer weergegeven, maar dan dient de speler aan de hand van zijn eigen inschatting rake klappen uit te delen door op het juiste moment de knop in te drukken. Door deze acties goed uit te voeren, speel je extra's vrij zoals outfits of extra speltypen. Verder zal het mogelijk zijn om je eigen muziek te maken, waarbij de speler zelf het aantal beats per minuut kan instellen.Wat tijdens de speelsessie opviel, was dat een aantal vijanden power-ups met zich meedroeg. Door de vijand te verslaan, verkrijgt de spelers diverse power-ups, zoals Shockwave en Shield of Health. De eerste speelsessie voelde aan het begin wat onwennig, maar toen eenmaal het juiste ritme gevonden was, vlogen de combo's ons om de oren. Gelukkig hoeven PSVita bezitters niet te lang te wachten op de game, want hij zal in de herfst op ons losgelaten worden.

Verwachting:

Geplaatst door ConAir op 16-08-2012
Aantal keer bekeken: 4583

Laatste reacties

avatar van Rene damen
Rene damen ( 227 ) 18-08-2012 10:46
ben erg benieuwd naar de nieuwe flipperkasten
avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 23-08-2012 22:37
Kickbeat klinkt leuk als handheld game:)