Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamescom 2012: Marvel HeroesOp een locatie nabij de Koelnmesse werd ik ontvangen voor een presentatie van Marvel Heroes. Met hulp van Brian Michael Bendis, een van de bekendere Marvel comics schrijvers (onder meer Avengers en Spider-Man), en David Brevik, voormalig leidinggevende bij Blizzard North en tevens designer en lead programmer voor Diablo en Diablo 2, is 3,5 jaar geleden een ambitieus project opgezet dat naar eigen zeggen het beste kan worden omschreven als een Massive Mulitplayer Online Roleplaying Game in Diablo-stijl. Immens grote dungeons zullen moeten worden bedwongen, waarbij er de nodige vijanden in de pan gehakt mogen worden, waarna er diverse voorwerpen voor het oprapen liggen. En het spel zal daarbij volledig gratis te spelen zijn.

In Marvel Heroes heeft de ultieme schurk Dr. Doom weer eens wat snode plannen bedacht om zo de Tesseract te bemachtigen. Dit object kwam ook voorbij in de meest recente Avengers-film, waar kwade genius Loki middels deze kosmische kubus het universum naar zijn hand wilde zetten. Uiteraard zijn anderen op de hoogte van de plannen van Dr. Doom en zij slaan de armen ineen om hem af te stoppen. Natuurlijk heeft Dr. Doom enkele trouwe trawanten, waaronder Magneto, Toad, The Blob en Madame Hydra. Ook zal het spel diverse bekende locaties aandoen. Zo bevonden we ons in de speelbare demo op de mutantenschool van Professor X.Demonstratie
Na de presentatie konden we direct aan de slag met een korte demo. Met vier man tegelijk konden we de demo betreden, waarbij er gekozen kon worden uit Hulk, Wolverine, Iron Man en Scarlet Witch. Het werkelijke aantal helden zal dit aantal ruimschoots gaan overtreffen dankzij de medewerking van Marvel zelf. Elk van deze helden heeft een aantal eigen kenmerkende speciale vaardigheden. De bekendste daarvan is wellicht de Hulk Smash, die korte metten kan maken met de nodige vijanden. Mocht je je held zat zijn, dan kun je op welk moment in de game dan ook direct je held inruilen voor een andere.

Na een korte uitleg van de bediening van het spel, banen we ons een weg door de mutantenschool van Professor X. Nadat deze laatste ons de opdracht heeft gegeven om op onderzoek te gaan in de nabijgelegen stad, wordt een portaal gecreŽerd en begeven wij ons naar de stad. Deze blijkt vergeven van het nodige gespuis en dus mochten we ons direct uitleven door de zojuist aangeleerde vaardigheden toe te passen. Het spel laat zich in hoofdzaak bedienen door de muis, waarbij enkele toetsen van het toetsenbord noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van speciale aanvallen of om jezelf te genezen. Uiteindelijk is het vooral erg gebruiksvriendelijk. Een muisklik in een bepaalde richting betekent namelijk dat onze held zich naar de locatie toe haast en wanneer een vijand aangeklikt wordt, zal onze held deze aanvallen.Verspreid over en naast de wegen liggen diverse vernietigbare objecten, die de nodige interessante objecten kunnen opleveren. Daarbij kunnen ook kledingstukken gevonden worden, welke voor costume crafting gebruikt kunnen worden, waardoor uiteindelijk ieder de eigen kleding en armor kan maken voor zijn held zodat in principe alle helden gedurende een online samenspel er verschillend uit zullen zien door het persoonlijk tintje van de speler. Vooralsnog is het bedoeling dat 25-50 spelers maximaal tegelijk de online servers zullen kunnen betreden en ten strijde kunnen trekken.

Het eerste gevoel bij het spelen van de demo was in ieder geval erg goed, omdat de gameplay goed in elkaar leek te steken. Toen ik aan de ontwikkelaar aangaf dat het me deed denken aan de games X-Men Legends, gaf hij direct aan dat een van de mensen achter Marvel Heroes ook aan die games had meegewerkt.

Veelbelovend
Marvel Heroes is een ambitieus project, welke bovendien volledig gratis speelbaar zal zijn. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat er wel microtransacties in het spel aanwezig zullen zijn, maar het is niet noodzakelijk om deze aan te schaffen omdat het einde van het spel ook gehaald kan worden zonder enige aankoop. Tot die tijd zijn we erg benieuwd hoe dit project zich verder zal gaan ontwikkelen, want deze eerste kennismaking was alvast veelbelovend.

Verwachting:

Geplaatst door ConAir op 25-08-2012
Aantal keer bekeken: 4387

Laatste reacties

avatar van MarvelousMax
MarvelousMax ( 6025 ) 25-08-2012 22:40
Ik verwacht een ziek microtransactiesysteem maar wil het graag spelen!