Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Metal Gear Solid Special (2)

Jullie hebben inmiddels kennis kunnen maken met de voorgeschiedenis van Big Boss in Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Omdat dit slechts het begin is van de Saga gaan we nu verder met de volgende twee delen: Metal Gear en Metal Gear: Solid Snake.

Metal Gear
Het is 1995. Op 200 km van Galzburg, Zuid-Afrika ligt de militaire basis Outer Heaven. Dit fort is in de jaren tachtig opgericht door een legendarische huurling. In de westerse wereld gaat al snel het gerucht dat er diep verborgen in Outer Heaven een massavernietigingswapen wordt gebouwd. De Amerikaanse overheid geeft een speciale eenheid met de naam FOXHOUND de opdracht om het fort te infiltreren, de situatie in te schatten en de dreiging onschadelijk te maken. Voor operatie: Infiltratie N312 wordt Gray Fox op pad gestuurd. Enkele dagen verliest de overheid het contact met Fox. Zijn laatste transmissie: “Metal Gear…”Geheim agent Solid Snake, de nieuwste rekruut van FOXHOUND, krijgt van zijn teamleider Big Boss de opdracht om Gray Fox te redden en de oorspronkelijke missie uit te voeren. Operatie: Infiltratie N313 is begonnen...

Aangekomen bij Outer Heaven komt Snake al snel in contact met de plaatselijke verzetstrijders Kyle Schneider, Diane en Jennifer. Met zijn vaardigheden, en ter plekke gevonden apparatuur, weet hij Fox te redden. Fox vertelt hem dat Metal Gear de codenaam is van een met kernwapens uitgeruste tweebenige tank. Deze Metal Gear kan zowel grond als luchtaanvallen aan en heeft de mogelijkheid om van elke plek op aarde een kernwapen te lanceren. Outer Heaven is van plan om door middel van Metal Gear zichzelf tot een nieuwe kernmacht uit te roepen.

Om Metal Gear en de huurlingen van Outer Heaven te verslaan redt Snake de hoofdontwerper van de tank, Dr. Drago Pettrovich Madnar, en zijn dochter Ellen. Gewapend met de wetenschap hoe hij Metal Gear moet vernietigen vecht Snake zich een weg door de troepen van Outer Heaven. Het valt Snake op dat er vallen voor hem gezet worden. Die zijn zo precies dat hij zich afvraagt hoe de vijand zo duidelijk weet hoe Snake te werk gaat. Verzetstrijder Schneider wordt in de val gelokt en lijkt gedood in de strijd na het verliezen van contact met Snake. Een van de laatste gegijzelden die Snake redt vertelt hem dat de mysterieuze huurling die de troepen in Outer Heaven leidt niemand minder is dan Snake zijn teamleider: Big Boss!Als Snake, na een lange strijd, tot het centrum van de basis doordringt weet hij Metal Gear uit te schakelen voor deze voltooid is. Terwijl Snake zich naar de uitgang van Outer Heaven begeeft wordt hij geconfronteerd door Big Boss zelf. De corrupte leider bekent dat hij zijn connecties met de Amerikaanse overheid gebruikt heeft om militaire informatie te verzamelen, zijn eigen leger van huurlingen op te richten en om zijn activiteiten te kunnen financieren. Het was zijn doel om van Outer Heaven de machtigste natie ter wereld te maken en zo de westerse landen ten val te brengen. Hij stuurde Snake op de missie in de hoop dat hij gevangen zou worden genomen en hij via hem de V.S. valse informatie zou doorspelen. Big Boss had de vaardigheden van Snake duidelijk onderschat.De vernietiging van Metal Gear en een groot gedeelte van zijn troepen dwingt Big Boss om een zelfvernietigingmechanisme voor het gebouw in te stellen. Hij zweert dat hij niet alleen ten onder zal gaan; hij neemt Snake mee in zijn graf. Na een lang en moeizaam gevecht weet Snake Big Boss te verslaan en ontsnapt hij uit Outer Heaven. Het fort stort in een vlammenzee achter hem in.

Na de eindanimatie en de credits wordt er een bericht van Big Boss getoond. Solid Snake zal hem weer zien in de toekomst…

Metal Gear 2: Solid Snake
1999. De Koude Oorlog was aan het dooien en de wereldmachten hadden afspraken gemaakt om hun nucleaire wapens te ontmantelen. Het leek het begin van een beter tijdperk. Ondanks dit nieuws was niet alles in orde in de wereld. Een serie van tegenslagen op de oliemarkt had voor de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen gezorgd. Waaronder fusiekracht. Toch maakten de meeste voertuigen nog steeds gebruik van benzine. De olievoorraden waren op een historisch dieptepunt beland en de wereldgemeenschap was bereid om drastische maatregelen te nemen. Boren naar olie in zandgebieden of massaal overstappen op hernieuwbare brandstoffen.

Die stappen waren onnodig toen bleek dat een Tsjechische wetenschapper, genaamd Dr. Kio Marv, via genetische manipulatie een nieuw soort alge met de naam OILIX had ontwikkeld. Deze alge bleek namelijk in staat om koolstofbrandstof aan te maken. Marv presenteerde OILIX tijdens de Wereld Energie Conferentie in Praag en ging daarna op weg naar de Verenigde Staten. Maar onderweg naar de V.S. werd Marv ontvoerd door troepen van Zanzibar Land. De NAVO kwam tot de ontdekking dat Zanzibar Land’s leiders het plan hadden opgevat om de wereld te gijzelen door middel van hun olievoorraden en gestolen kernwapens.Solid Snake wordt teruggehaald van zijn pensioen door FOXHOUND’s nieuwe commandant Roy Campbell. Zijn opdracht; red Dr. Marv uit Zanzibar Land. Tijdens zijn missie ontmoet Snake de CIA-agente Holly White. Zij is daar undercover als journaliste. Een andere dame die op Snake zijn pad komt is Natasha Marcova, de bodyguard van Dr. Marv.

Een andere oude bekende die Snake tegenkomt is Dr. Drago Pettrovich Madnar, de bedenker van de originele Metal Gear van Outer Heaven. Hij beweert opnieuw ontvoerd te zijn en gedwongen te worden om de nieuwe Metal Gear D te maken voor Zanzibar Land. Dr. Madnar vertelt Snake dat Big Boss nog leeft en de baas is in Zanzibar Land.Als Snake en de rest van zijn team bij een brug die naar het gevangenkamp leidt aankomen worden ze onder vuur genomen door Metal Gear D. Nastasha wordt gedood door een raket en Dr. Madnar valt opnieuw in handen van de vijand. De piloot van de nieuwe Metal Gear blijkt niemand minder dan Gray Fox te zijn. Vastberaden om zijn missie te voltooien vecht Snake tegen de elite huurlingen van Zanzibar Land en weet hij uiteindelijk bij de cel van Dr. Marv te komen.

Alleen hij is te laat. Het lichaam van Dr. Marv ligt dood op de grond, het slachtoffer van de grote hoeveelheid martelingen die hij moest doorstaan. Dr. Madnar vertelt dat hij geprobeerd heeft om Marv te redden. Snake gaat op zoek naar de OILIX formule die is achtergelaten door Dr. Marv. Net op het moment dat Snake de formule wil pakken krijgt hij een bericht van Holly. Dr. Madnar was helemaal niet ontvoerd. Hij was vrijwillig met zijn werk aan Metal Gear verdergegaan. Madnar valt Snake aan nu de waarheid aan het licht is gekomen.Nadat hij zich van Madnar heeft ontdaan staat Snake op het punt om met de OILIX formule te ontsnappen. Plotseling wordt hij geconfronteerd met Gray Fox die Metal Gear D bestuurt. Na Metal Gear vernietigd te hebben staan de twee voormalige vrienden tegenover elkaar in een mijnveld. In een gewelddadig hand tot hand gevecht gaan Snake en Fox elkaar te lijf met Snake als winnaar. Fox wordt gedood door een mijn.
Als laatste hindernis voor zijn ontsnapping komt Big Boss op Snake zijn pad. Ongewapend moet Snake improviseren met de twee voorwerpen die hij nog in zijn bezit heeft. Een aansteker en een spray. Deze combineert Snake tot een vlammenwerper om Big Boss voor de tweede en laatste keer te verslaan. Samen met Holly weet Snake te ontsnappen en de OILIX formule bij Campbell af te leveren. Missie geslaagd.

Volgende keer in deel 3 van de Metal Gear Saga
Liquid Snake, Meryl Silverburgh en vele anderen komen voorbij tijdens het Shadow Moses incident van Metal Gear Solid. En is Snake één van terroristen die de Big Shell bezet houden? Kom te weten hoe de vork in de steel zit bij Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty in het volgende en laatste deel van de Metal Gear Saga.

Geplaatst door Gerard Olsder (Ollie1981) op 02-06-2008
Aantal keer bekeken: 8745

Laatste reacties

avatar van Theodred
Theodred ( 327 ) 02-06-2008 22:08
Ga zo door!
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 03-06-2008 00:38
Rol: Administrator
Mooi om te zien dat het verhaal toentertijd ook al redelijk diep ging, terwijl het gewoon met een paar pixels verteld moest worden.

Erg bizar dat in 15/20 jaar er zon progressie is gemaakt qua graphics.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 03-06-2008 08:06
Iemand die de afgebeelde delen heeft gespeeld? In deze tijd speelde ik zelf voornamelijk met games als Mario Bros en Duck Tales.

Boeiend verhaal. Ben benieuwd naar het laatste deel.
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 05-06-2008 00:10
@ Yorn: 20 jaar bestaat MGS dit jaar.
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 13-08-2011 06:48
Nice one! MGS rules!!!