Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Special Editions & Figurines: Onweerstaanbaar?

Figurines en Special Editions… de een gaat tegenwoordig bijna niet meer zonder de ander. Anders gezegd: Bij een beetje Special Edition zit toch wel een fraaie figurine/ poppetje/ statue meegeleverd. Een figurine vormt de blikvanger van een Special Edition. Want zeg nu zelf, zo’n beeldje van de held (of ander aanverwant personage) uit de game in kwestie staat natuurlijk hartstikke stoer op je bureau of in je game-kamer. Tenminste…

Voorop gesteld: Ik ben een sucker voor Special Editions. Er zijn collega’s van Power Unlimited die immuun zijn voor doosjes, hoesjes en speciale versies van games. Ze willen gewoon het spel hebben en voor de rest niks, desnoods digitaal. Het maakt ze allemaal niet uit. Ik ben daarentegen nog van de oude stempel, want ik houd van het volledige product. Ik ben opgegroeid met grammofoonplaten, wat klinkt als een relikwie uit vervlogen tijden. Al snel deed de Compact Disc zijn intrede en kocht ik me wederom helemaal scheel aan muziek. Inmiddels is de iPod natuurlijk al weer heel wat jaren mijn beste vriend voor onderweg, maar ik koop nog steeds fysieke CD-tjes. I just cannot help myself.

Ik houd ervan de rijtjes compleet te hebben. Dat geldt voor muziek maar ook voor games. Zo word ik intens gelukkig om Mass Effect 1, 2 en 3 netjes naast elkaar op de plank te hebben staan. Hetzelfde gevoel ervaar ik wanneer ik keurig, in chronologische volgorde, de Professor Layton puzzel-avonturen rangschik in mijn kast. Ik heb zelfs nog een paar opbergboxen met van die grote gamedozen van vroeger. Games in maatje cornflakes-verpakking, uiteraard gerangschikt op genre, uitgever, serie en jaar van uitgave.

De Special Editions doen me weer een beetje terugdenken aan die tijd van vroeger. Daarbij, figurines blijven tijdloos. Het probleem is echter de hoeveelheid, één figurine op je bureau is cool, drie is beter, acht op een rij is helemaal top maar 45 poppetjes (om maar eens wat te noemen) begint een beetje raar te worden. Dan verword je zo iemand die in “Man Bijt Hond” verschijnt, waarbij zijn hele kamer vol met prullaria van games staat. Het stempeltje van ‘Een volwassen kerel die met poppen speelt’ wordt dan al snel op je gedrukt. Maar zo zit het natuurlijk niet.

Ik kan niet anders dan keer op keer opnieuw enthousiast te worden van die speciale versies, al zijn deze vaak (te) duur geprijsd. Ik weet het heus wel; het is veelal een hoop plastic, met een hoop ballast waar je eigenlijk niks mee doet. Behalve dan die figurines, Want die zet je neer en daar kijk je naar. En ja, dat vind ik oprecht leuk. En de artbooks, dat blijft wat mij betreft ook altijd interessant. Ik kan geen genoeg krijgen om vroege schetsen van games te zien, en dan uiteindelijk te ervaren hoe alles in de game uitgewerkt is. En die steel-case verpakkingen, daar mag je me midden in de nacht ook voor wakker maken.

De mooiste ‘speciale editie’ die momenteel beschikbaar is, is natuurlijk de Ultimate Songbird Edition van het aankomende Bioshock: Infinite. De bijgeleverde statue, 24 centimeter groot, van de mechanische vogel, die is uitgegroeid tot een van de iconen van de nieuwe game, is prachtig gemaakt. Deze speciale figurine doet het hart van menig BioShock-fan sneller kloppen. Mocht ik er eentje bemachtigen, dan zal ik toch echt wat ruimte moeten maken op mijn bureau, anders zie ik straks mijn monitor niet meer en is er geen plaats meer voor mijn toetsenbord…

Geplaatst door Jan Meijroos / twitter: @janmeijroos op 30-01-2013
Aantal keer bekeken: 12069

Laatste reacties

avatar van ZeroJudgement
ZeroJudgement ( 646 ) 30-01-2013 21:59
Leuk om te lezen. Zelf ben ik ook een sucker voor de CE's. Jammergenoeg worden sommige aangekondigd limited te zijn maar dan zie je een half jaar later diezelfde CE voor €30 staan waar jij €90 voor hebt betaald omdat je dacht dat hij echt limited was.
avatar van Niekbatstra
Niekbatstra ( 15 ) 30-01-2013 22:12
Helemaal eens met ZeroJudgement... als collector's editions en/of special editions nou ook echt allemaal genummerd zijn en in beperkte oplage gemaakt, dan zou het een stuk leuker zijn... en inderdaad niet zo dat ze een half jaar later voor een habbekrats te koop zijn... Tevens noemen ze de laatste tijd bepaalde versies al te snel een CE, terwijl er niks bijzonders aan de versie te zien is..
avatar van X360
X360 ( 1167 ) 30-01-2013 22:14
Heb liever ook een Limited of Collector's edition van een game als die beschikbaar is. Helaas heb ik er wel weinig van, dat komt omdat ik een arme student ben.
avatar van Always4psv
Always4psv ( 4230 ) 30-01-2013 22:20
Zelf ook fan van speciale edities. Betaal er alleen wel altijd een bodemprijs. Rond de 30 wil ik ze nog wel eens oppikken.
avatar van Rudey
Rudey ( 2304 ) 30-01-2013 22:21
Leuk artikel. Kan me hier wel in vinden, af en toe kan je het gewoon niet helpen om die prachtige CE daar te laten liggen... zelf heb ik het de laatste tijd wel afgeleerd, mede door het argument van ZeroJudgment. Dan wacht ik liever toch een tijdje.

Quote:
De mooiste ‘speciale editie’ die momenteel beschikbaar is, is natuurlijk de Ultimate Songbird Edition van het aankomende Bioshock: Infinite. De bijgeleverde statue, 24 centimeter groot, van de mechanische vogel, die is uitgegroeid tot een van de iconen van de nieuwe game, is prachtig gemaakt.

Deze heb ik natuurlijk wel al in de pre-order staan. De CE van Bioshock 1 was na verloop van tijd gewoon echt duur geworden, heb toen flink wat geld moeten neertellen voor deze editie. Heb ik geen moment spijt van gehad, maar daarom koop ik hem toch maar liever direct. Dit is weer zo'n speciaal geval, daar maak ik wel een uitzondering voor.

Voor de rest laat ik ze meestal liggen of pik ik ze op wanneer ze wat goedkoper zijn.
avatar van SGT xan
SGT xan ( 3233   2) 30-01-2013 22:21
Ben zelf ook echt een sucker voor LE`s, als er een spel is dat ik wil kopen en die heeft een LE dan koop ik bijna altijd de speciale uitvoering.

Volgens mij is de aankomende release van Ni No Kuni LE wel echt limited. Nergens meer te bestellen, ook niet in het buitenland. Laten we hopen dat Wehkamp meehelpt, al staat de leverdatum nog steeds op meer dan 5 weken...
avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 30-01-2013 22:25
De bioshock 2 CE daarentegen....
Ik ga eens op zoek naar de prijzen voor die editie overigens, die lijkt me ook wel gaaf
avatar van Dorsos
Dorsos ( 163 ) 30-01-2013 22:36
Vanwege ruimtegebrek ga ik toch steeds kritischer om met het bepalen van de CE's die ik koop. Maar ook omdat tegenwoordig iedere game wel een CE krijgt, ook de subtoppers, jet voelt steeds minder uniek.

De laatste toffe die Ce die ik gekocht heb is die van de 25 year editie street fighter box. Bomvol met content maar wel voor 179 euro. Ondanks dat deze versie wel genummerd is heb ik hem ondertussen wel al goedkoper gespot ... En als budgetgamer doet dat altijd pijn...
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 13167   10) 30-01-2013 22:44
De figurines van special editions zijn wel leuk, maar ze zijn inderdaad vaak (veel) te duur. Erg geslaagd vond ik de beeldjes bij de Assassins Creed II Black en de White Edition.

Verder wel wat special editions gekocht voor een budget-bedrag, want eigenlijk zijn ze gewoon te duur voor wat je krijgt...
avatar van Epitome
Epitome ( 758 ) 30-01-2013 22:59
Je wordt bedankt, Jan! Nu wil ik ook een songbird...
avatar van Dorsos
Dorsos ( 163 ) 30-01-2013 23:02
Gezien ruimte gebrek en het feit dat van zon beetje iedere subtopper een CE wordt uitgegeven wordt ik steeds kritischer welke game ik met toebehoren en al binnen haal.

Mijn laatste CE is die van de 25th year edition van Street Fighter. Een box vol met content, games, films, muziek, DLC. Wel voor een flinke prijs van 179 euro. En ondanks dat deze wel genummerd is, is hij nog niet uitverkocht en heb ik hem ook al goedkoper gespot.... en daar baal je van als budgetgamer
avatar van DarkForce
DarkForce ( 411 ) 30-01-2013 23:14
Ik zou ook heel graag een songbird edition van Bioshock Infinite bestellen, maar 100eu is toch wel erg prijzig..hopen dat er nog een leuke aanbieding ergens komt, rond de 75eu zou mooi zijn
avatar van Clamticore
Clamticore ( 4457 ) 30-01-2013 23:23
Quote:
Volgens mij is de aankomende release van Ni No Kuni LE wel echt limited. Nergens meer te bestellen, ook niet in het buitenland. Laten we hopen dat Wehkamp meehelpt, al staat de leverdatum nog steeds op meer dan 5 weken...

Ja, echt balen voor mij dan. Ik wil hem erg graag, maar ik had geen interesse om hem te pre-orderen, omdat ik dacht dat hij toch wel ruim op voorraad zou zijn bij verschillende winkels. Oh, oh, oh, wat had ik het mis.

Ik hoop nog steeds dat er bij de release nog een batch ergens verschijnt.
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24288   98) 30-01-2013 23:33
Harstikke leuk hoor die CE's.. Maar ik vind dat uitgevers wel wat creatiever mogen zijn dan alleen een artbook, wat dlc, soundtrack en als je geluk hebt een beeldje. Ook die nieuwe trend dat je er allerlei radio controlled onzin bij krijgt vind ik maar niks Maar andere kant, zit ik nu te denken, wat zou je dan allemaal in een CE moeten stoppen
avatar van Frankie
Frankie ( 2851 ) 30-01-2013 23:59
Special/Collector Editions heb ik in het verleden nauwelijks gekocht maar koop ze helemaal niet meer vanwege het ruimtegebrek in de gameroom en de prijzen. Bovendien wordt tegenwoordig vrijwel iedere game als special edition uitgegeven, in tegenstelling tot vroeger, dat maakt het voor mij ook een stuk minder speciaal.
avatar van Dre_t_Hunter
Dre_t_Hunter ( 620 ) 31-01-2013 00:08
Het rijtjes compleet maken heb ik ook last van. Ook al wordt een serie als maar slechter toch wil ik alles hebben. Gelukkig is het perse in bezit hebben van special editions en figurines wel een stuk minder geworden. Als ik al een CE van een game koop verkoop ik meestal de meuk die er extra bij zit.
avatar van Ivo001
Ivo001 ( 5429   5) 31-01-2013 00:10
Ik ben al tevreden met een mooie steelcase en dlc.
Al die beeldjes hoef ik niet.
De enige collectors editions di ik bezit zijn de Hardened editions van cod bo/mw3/bo2.

De enige die ik nog graag wil is de Borderlands 2 ultimate loot chest edition. Zou een mooie opbergbox voor mijn games zijn. Toen ik de aankoop overwoog bedacht ik me dat ik nooit €70 voor die goodies los zou betalen, maar er maar €30 voor over zou hebben.
avatar van Hell Rider
Hell Rider ( 954 ) 31-01-2013 01:06
Ik heb precies hetzelfde, als ik weer een collector's edition zie van een game die ik graag wil hebben en daar zit dan ook een figurine bij (dat is bijna altijd wel een must), dan ben ik al verkocht.

Geweldig om de figurines, steelbook cases en artbooks allemaal op display te hebben (duur, maar wel zijn geld waard).
avatar van Zyler
Zyler ( 7 ) 31-01-2013 02:01
Waarom zijn die beeldjes altijd van goedkoop plastic als ze zo'n hoge prijs vragen.
Maak ze lekker van pewter. Stukken beter en dan weegt het ook wat.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2108 ) 31-01-2013 02:11
Ieder zijn of haar ding maar ik vind het persoonlijk mijn geld en ruimte niet waard. De game daar draait het uiteindelijk om voor mij en de rest eindigt uiteindelijk toch in de container of schoendoos op zolder. Vroeger spaarde ik ook de hele series e.d. totdat je tot de conclusie komt dat je ze toch nooit meer gaat spelen na de tweede keer omdat er weer het volgende nieuwere speeltje om de hoek staat ( zo ben ik ook al mijn xbox games weer aan het opruimen omdat de nieuwe binnen een jaar hier staat en dit heb ik vanaf de commadore 64, atari, nintendo.......tot heden gelukkig gedaan anders had ik ergens in de buurt van 400 games nu minimaal die stof zaten te happen).
avatar van Franckster
Franckster ( 285 ) 31-01-2013 06:29
Mijn huis staat ook helemaal ram en ram vol met die collector editions... En ik zeg elke keer tegen mezelf dat dit de laatste is omdat het zo zonde van mijn geld is. Niets is minder waar... Verkopen van oude games en Consoles doe ik ook niet want het staat zo mooi in mijn kasten ;-)

(Al moet ik wel zeggen dat ik niet meer dan 100 euro uitgeef voor zo'n edition dat gaat me toch iets te ver)
avatar van Ice-T
Ice-T ( 391 ) 31-01-2013 07:36
Ik heb jarenlang de CE/SE/LE gekocht van spellen. Maar aantal jaren terug waren het nog wel special editions, maar nu zijn er weinig special editions meer. Van een simpele steelbook met artwork word ik niet vrolijk. Steelbooks beschadiggen ook gewoon te snel dus ik heb liever een normaal hoesje. Ik heb 2 jaar geleden ook al mijn limited edition spul weggegooid of opgeborgen en dan kijk je terug en denk je, wat heb ik toch een troep gekocht die ik niet eens wil hebben staan. Het is vaak goedkope plastic troep en wil je het fatsoenlijk opbergen dan moet je weer een vitrine kopen aangezien ik die echt niet elke week ga stoffen. Hoewel ik me wel moest inhouden om niet de LE van ni no kuni te kopen. Ik wil alleen het hoesje met een fysieke schijf, meer van die poespas erom heen hoeft voor mij niet.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14308 ) 31-01-2013 08:10
Het rangschikken herken ik wel heel erg, maar dat komt bij mij door autisme hehe. Ik heb niet echt een zwak voor SE's maar mocht ik er een ''goedkoper'' kunnen krijgen, dan ben ik de beroerdste ook niet. Tijdje geleden RE5 gekocht (gold) omdat er meer bij zat dan de gewone RE5 (via BG natuurlijk!) hij was goedkoper dan de gewone RE5 en er zit bij gold extra missions. Dus op die manier wil ik best uitgebreidere versies kopen. Maar idd ga ik geen 85 euro betalen als het gewone spel (maar dan zonder poppetje van 6 CM) 50 kost. Dat vind ik dan weer geldklopperij.
avatar van BennoHulst
BennoHulst ( 384 ) 31-01-2013 09:44
Al die extra spullen belanden uiteindelijk toch in de container of op zolder. Nee, voor mij geen limited editions etc.
Daarnaast vind ik het ook niet 'stoer' of 'cool' om een figurine op mijn bureau/kast te hebben staan.

Ik hou wel van goede games en daar dan de hele serie van te hebben, maar daar blijft het ook bij.
avatar van Delange021080
Delange021080 ( 189 ) 31-01-2013 09:54
Weer een mooie column van Meijroos,kerel kent zen weg naar de gamers !

Zelf ook een liefhebber van C.E. laatste die ik heb is borderlands 2 ultimate loot edition (stond 90euro bij bartsmit +15% sinterklaaskorting) was een mooie deal voor de rest wacht ik tot de prijs redelijk is...

al zou ik graag de 25th final fantasy anniversary edtition hebben maar 300euro ??? vrouw maakt me kopje kleiner !
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 31-01-2013 10:22
De enige Collector's Edition die ik heb gekocht tot nu toe is die van Far Cry 3. Ik vond ze altijd te duur en artbooks doe ik toch niks mee. Het beeldje van Vaas uit FC3 staat mooi op m'n bureau en de andere dingen die erbij zaten zoals de DLC was ook leuk, maar niet erg bijzonder. Dankzij Budgetgaming was de prijs van de CE hetzelfde bij een bepaalde winkel als de normale versie dus dat vond ik het wel waard en ik wou de game toch hebben.

Ik vind het wel mooi en neem me altijd voor om speciale editie van een game te kopen maar na een tijdje nadenken vind ik het altijd te veel geld. Ik bespaar liever het geld om op die manier twee games ipv 1 uitgebreide versie te kopen.

Van GTA V wil ik waarschijnlijk wel de speciale editie als die komt, trouwens. Ik kijk al te lang uit naar het vervolg op GTA IV.
avatar van WaaRLaNDeR
WaaRLaNDeR ( 2278 ) 31-01-2013 12:06
Ik heb mijn vriendin deze column laten lezen, hopelijk begrijpt ze het nu een beetje haha..,
avatar van Userverwijderd35
Userverwijderd35 ( 404 ) 31-01-2013 12:06
Quote:
al zou ik graag de 25th final fantasy anniversary edtition hebben maar 300euro ??? vrouw maakt me kopje kleiner !


300 euro maar. Maak daar maar 750 euro van. Walgelijk duur en gaat mij FF collectie nooit compleet maken. Geef dat liever uit aan een FF XIII PS3.

In ieder geval Limited Editions zijn erg hit and miss bij mij. Ik heb er zeker een paar gekocht waar ik spijt van heb vanwege te weinig display ruimte of het geld wat ik er aan heb uitgegeven.

Far Cry 2 LE, Modern Warfare 2 Prestige Edition, Borderlands 2 Loot Chest, Halo 3 Legendary Edition, zonde van het geld, games waren goed (behalve FC2) maar de LEs niet echt.

Uiteraard is een LE voor een JRPG erg gewild in mijn collectie. Ik hoop dat ik de komende weken zonder al te weinign problemen mijn Ni No Kuni Wizards Edition en Fire Emblem Awakening 3DS bundle kan ontvangen!

Voor mij bestaat een goede LE uit:
- Goede verpakking voor display met exclusieve cover art
- Niet extreem groot maar wel groter dan een steelbook, maatje PC Big Box
- bevat naast de game, exclusieve dlc, een artbook en soundtrack
- een extra merchandise, figurine, tshirt, of iets dergelijks
- onder de 100 euro

In ieder geval, per jaar koop ik meestal 5 LEs, voor dit jaar staat echter Q1 al vol met Ni no Kuni, Metal Gear Rising en Bioshock Infinite. gelukkig heb ik nu een grotere gameroom!
avatar van Puringa
Puringa ( 257 ) 31-01-2013 12:30
Vroeger kocht ik ze wel eens, maar tegenwoordig laat ik het eigenlijk altijd liggen.

De enige uitzondering die ik heb gemaakt is voor Ni No Kuni, maar die pre-order is gecancelled vanwege een te groot aantal aanmeldingen....
avatar van Yang17
Yang17 ( 290 ) 31-01-2013 13:16
Laatste tijd koop ik niet meer vaak LE's of CE's. Te weinig geld ervoor. Eerst kocht ik eens in de zoveel tijd wel een CE of een LE vaak van vechtspellen of JRPG's, maar nu is dat niet meer het geval.

De CE van Ni No Kuni lijkt me overigens wel heel erg vet die van Bioshock Infite ook wel.
avatar van Heinster
Heinster ( 999 ) 31-01-2013 16:01
Ik heb er een aantal liggen omdat ze er toevallig bij zaten, of net zo duur waren als de originele titel... Maar bood ze laatst hier gratis aan(nog geen beet:S)
avatar van Kevnizzle
Kevnizzle ( 525 ) 31-01-2013 16:20
ja, vroeger had ik ook altijd de gedachte om van elke game de meest ultimate editie te halen, maar tegenwoordig doe ik daar niet meer aan ( bij muziek alhoewel wel; daar koop ik altijd nog de japanse cd versies met extra nummers etc. maar dat is een ander verhaal)

Nee , wat is het toch tegenwoordig met 20+ verschillende versies uitbrengen met 'zogenaamde' exclusieve DLC die je na 1 maand toch kunt kopen via PSN/ xbox marketplace.
Vaak zijn de spulletjes echt rommel ( en dan bedoel ik rommel van 'wat moet je ermee' en rommel als in 'het materiaal is zo goedkoop als maar zijn kan'. en dan niet eens te spreken van de prijs. hoeveel euro je meer neerlegt voor dlc die je 1 maand eerder binnen hebt.

Ik snap eigenlijk ook niet waarom men zo wild wordt van die ni no kuni ltd edition. die drippy knuffel kan je zo los kopen en dat boek ziet er , ja wel cool uit, maar om daar nou 100+ euro voor neer te leggen?

De enige ltd edition die ik wel cool vond was die van Skyrim omdat die draak gewoon mooie kwaliteit was en tenminste een mooie grootte had.

Laatste ltd edition die ik aangeschaft heb is van 2 jaar geleden ongeveer bioshock 2. die doos met die LP en artbook etc,. stond toen te koop in de mediamarkt voor €17,- en dat kan je niet laten liggen natuurlijk

Maar nee, voor mij geen special/limited/ultimate,lootchest,songbird......... editions meer
avatar van Userverwijderd35
Userverwijderd35 ( 404 ) 31-01-2013 16:25
Hangt ervan, Ni no Kuni heeft mij met pre-orderen bij Amazon maar 65 euro gekost. Ook al had ik er makkelijk 100+ plus voor over gehad.

Een goede game die ik graag day one wil is mij altijd 50 euro waard, de extras is dan acceptabel voor 30-50 euro.
avatar van Kevnizzle
Kevnizzle ( 525 ) 31-01-2013 18:05
Quote:
Hangt ervan, Ni no Kuni heeft mij met pre-orderen bij Amazon maar 65 euro gekost. Ook al had ik er makkelijk 100+ plus voor over gehad.

Een goede game die ik graag day one wil is mij altijd 50 euro waard, de extras is dan acceptabel voor 30-50 euro.


Kijk €65,- is echt een goede deal! dan heb je gewoon een special edition voor eigenlijk de prijs van een standaard uitgave van een game.

Nee, wat ik verder eigenlijk koop zijn special editions van controllers.
Hierbij wat foto's van wat ik heb:
( jullie mogen zelf uitzoeken wat jullie allemaal zien op de foto's)

avatar van Puringa
Puringa ( 257 ) 31-01-2013 18:13
Leuk, die blauwe Slime controller heb ik ook Speelt ook nog best redelijk trouwens.
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 31-01-2013 18:17
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
[..]


Kijk €65,- is echt een goede deal! dan heb je gewoon een special edition voor eigenlijk de prijs van een standaard uitgave van een game.

Nee wat ik verder eigenlijk koop zijn special editions van controllers.

Hierbij wat foto's van wat ik heb:
( jullie mogen zelf uitzoeken wat jullie allemaal zien op de foto's)
(picture)

Als je nog meer hebt kun je ook een paar foto's in het (game)kamer topic dumpen Je maakt mij wel benieuwd, ook met die Zelda trigger...

Edit: Ah, nu laad hij alle plaatjes, ik zag alleen de eerste. Het aanbod staat er echter nog steeds, nieuwsberichten vergaan, topics niet.
Ik heb die Resident Evil controller voor de PlayStation 2 ook! Misschien moet ik nog kijken voor die GameCube versie voor ernaast... De rode en de gele tezamen.
avatar van Kevnizzle
Kevnizzle ( 525 ) 31-01-2013 19:31
Quote:
Leuk, die blauwe Slime controller heb ik ook Speelt ook nog best redelijk trouwens.


Klopt! hij is nog best ergonomisch vormgegeven het enige bij mij was: die controller is dus afgewerkt met een matte rubberen laag, maar bij mij ving die laag ontzettend veel stof op waardoor die heel vies plakkerig aanvoelde dus heb ik die laag eraf geschuurd waardoor die nu glimmend is (Ik heb niet de onderkant eraf geschuurd omdat ik anders het HORI logo ook eraf zou halen)

Quote:
Edit: Ah, nu laad hij alle plaatjes, ik zag alleen de eerste. Het aanbod staat er echter nog steeds, nieuwsberichten vergaan, topics niet.
Ik heb die Resident Evil controller voor de PlayStation 2 ook! Misschien moet ik nog kijken voor die GameCube versie voor ernaast... De rode en de gele tezamen.


Zeker doen, die twee zien er echt heel cool uit samen. Wil ooit nog de zwarte versie halen ,maar die is echt heeeeeeeeeeeel zeldaam.
Verder heb je wel een goede aan die ps2 versie want die is wel veel mooier dan de gamecube chainsaw.

meest trots ben ik toch wel op mijn onimusha katana controller. Hij is totaal niet praktisch om mee te gamen maar dat terzijde
avatar van Raz
Raz ( 223 ) 01-02-2013 02:43
Collector's Editions zijn interessant, maar die statische figurines vind ik altijd maar prullaria. Wat ik tof vind zijn items uit de spelwereld, zoals de Rapture propaganda posters (met verborgen boodschappen in UV licht) uit de Bioshock 2 CE of het uitgebreide dagboek van Dr. Halsey uit de Halo: Reach CE.
avatar van SGT xan
SGT xan ( 3233   2) 01-02-2013 13:57
Haat aan Wehkamp. Bestelstatus van Ni No Kuni Wizard edition staat nog steeds op leverdatum meer dan 5 weken... Die zal ik dus naar alle waarschijnlijkheid niet meer krijgen. Marktplaats prijzen zijn vanaf €150 en dat is me te veel. Is er iemand anders die deze versie ook bij Wehkamp besteld heeft en hem wel al ontvangen heeft of waar de bestelstatus wel positief van is?
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 02-02-2013 19:05
Quote:
Ik heb 2 jaar geleden ook al mijn limited edition spul weggegooid of opgeborgen en dan kijk je terug en denk je, wat heb ik toch een troep gekocht die ik niet eens wil hebben staan. Het is vaak goedkope plastic troep en wil je het fatsoenlijk opbergen dan moet je weer een vitrine kopen.


Precies de reden waarom ik nooit begonnen ben aan de mallemolen van figurines, collectors editions en andere snuisterijen. Volgens mij is het een marketing truc die echt inspeelt op de 'obsessive compulsive disorder' die het bij veel mensen veroorzaakt.
Nee, ik ben een gamer vanwege de games en de poes-pas er om heen is niet aan mij besteed.
avatar van EEK79
EEK79 ( 2108 ) 02-02-2013 19:22
Dat is ook precies mijn idee cyrs. Ik denk ook wel dat op dit forum diverse leeftijden vertegenwoordigd zijn die nogal uiteenlopen
avatar van Cyrus
Cyrus ( 299 ) 03-02-2013 13:23
Quote:
Dat is ook precies mijn idee cyrs. Ik denk ook wel dat op dit forum diverse leeftijden vertegenwoordigd zijn die nogal uiteenlopen

Ik begrijp wat je bedoelt wat betreft leeftijden maar zelf moet ik altijd denken aan die scene in 'The 40 Year Old Virgin' waarin Steve Carell zijn figurine collectie laat zien.
Dat toont op komische wijze aan dat dit soort verzamelwoede van alle leeftijden is.
avatar van Dexter010
Dexter010 ( 4180 ) 03-02-2013 17:24
Tot nu toe heb ik nog niet zoveel van dit soort atributen. Ben van plan om, zodra ik weer een goede baan heb, om er meer te kopen. Mijn meest mooiste bezit is nu toch wel de statue van Driver: San Francisco. Daar had ik ook geld voor appart gelegd omdat ik helemaal weg ben van muscle cars.
avatar van Puringa
Puringa ( 257 ) 04-02-2013 20:51
Inmiddels heb ik de hoop echt opgegeven op die Wizard set, 150-200 is echt veel te veel.

Met een beetje mazzel krijg ik binnenkort de gewon game alsnog via Marktplaats voor een erg vriendelijk prijsje
avatar van Rerder
Rerder ( 1695 ) 04-02-2013 20:54
Mijn halve kamer staat vol met CE, LE en ander game gerelateerd spul. Ik probeer zoveel mogelijk voor een leuk prijsje op MP te kopen maar soms moet ik een editie gewoon hebben. Ach ik spaar gelukkig alleen maar ps3 spellen dus het loopt niet uit de hand