Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Feestnummer

Meneertje Fanatiek
Het was december 2006 dat Jan voor het eerst hoorde van de revolutie binnen het gamen. Een fanatieke gamer uit zijn klas vertelde hem erover en raakte er niet over uitgepraat. Maar Jan zou er geen seconde aan verkwisten. Die paarse kubus vond‘ie maar niks, dus deze zou ook wel niets worden. Hij was bovendien bijna 18 en veel te oud om zich te gaan verdiepen in deze troep. Maar meneertje Fanatiek uit zijn klas bleef er maar over praten: ‘Als je slaat met je afstandsbediening doet jouw ventje dat ook op de tv!’. Dat leek Jan toch best wel cool en hij besloot het dan ook maar eens te proberen.

Zo gezegd, zo gedaan. Een week later stond Jan bij meneertje Fanatiek met ‘de afstandsbediening’ te zwiepen en te zwaaien. Hij kwam tot de conclusie dat het eigenlijk toch een heel leuk apparaatje is. ‘Oké, je staat voor lul’, dacht Jan bij zichzelf, ‘maar met zo’n‘ding’ haal je wel een enorm feestnummer in huis’.

Het ‘ding’
Na een paar weken besloot Jan om zichzelf op de wachtlijst voor ‘zo’n ding’ te zetten, hij was tenslotte bijna jarig. Na een week werd Jan gebeld dat hij zijn toestel op kon halen. Voor hij goed en wel het ding had aangesloten, sloeg hij als een ware Roddick ace na ace op de tennisbaan, vroeg Jan zich af waarom Tiger Woods zoveel geld verdiende met een spelletje waarin hij eigenlijk de koning is en kon homerunexpert Mark McGwire zijn knuppel aan de wilgen hangen, want hij voelde dat hij zo maar eens de nieuwe honkballegende kon worden.

Een paar maanden ging voorbij en Jan was inmiddels jarig geweest. Een verjaardagsfeest was dus op zijn plaats. Ook had Jan een nieuw spel voor zijn ‘ding’ gekocht, een of ander spel met minigames, deeltje zoveel. Het zou een hit worden, beredeneerde Jan. Met al die gekke spelletjes moest zijn feestje wel hét feest van het jaar worden. Het enige dat nog ontbrak waren de extra ‘aanwijsdingen’, zodat je met z’n vieren tegelijk gek kon doen. Dus toen Jan inkopen ging doen voor zijn feestje, ging hij ook nog even langs de plaatselijke spellenboer en vroeg hij om 3 van ‘die afstandsbedieningen’. Toen de verkoper hem een tijdje glazig aan stond te kijken, begon Jan uitvoerig te beschrijven wat hij nou echt bedoelde. Aan het einde van zijn betoog begon het bij de medewerker te dagen bij. Met zijn nieuwe aankopen op zak ging hij als een kind zo blij naar huis en wat hem betreft kon het feest beginnen. Natuurlijk mocht ook het vocht des levens niet ontbreken dus ging hij nog even langs de bottelier om de juiste versnaperingen in te slaan.

Toen de avond goed en wel op gang was gekomen begon Jan subtiel naar zijn gasten te hinten over zijn ‘ding’ en of ze het misschien een keer wilden proberen. De heren moesten lachen en bedankten vriendelijk, maar de dames hapten, tot Jans verbazing, toe en wilden het graag proberen. De dames gierden en brulden van plezier waardoor de heren het ook wel eens wilden proberen. En verrek, ook bij hen sloeg het aan. Na een aantal uren maakte Jan de balans op: het bier vloeide rijkelijk, er werd gepraat over van alles en er werd vooral erg veel gelachen. Kortom, een geslaagd feestje. Toen de gasten vertrokken, vroegen velen of ze dit feestje nog eens dunnetjes over konden doen en dat leek Jan ook wel een goed plan.

In de weken die volgden vroeg Jan zich toch af of er niet iets uitdagender was dan al die leuke zwiep- en zwaaispelletjes. Na wat rondvragen bij verschillende wat meer ervaren gamers kwam hij bij een of andere kerel in een groene maillot uit. Hij hoorde dat het één van de beste games ooit was, dat moest dus wel wat zijn. Even op en neer naar de winkel en hij kon weer aan de slag. Vele speelsessies later kwam Jan tot de pijnlijke conclusie dat de gloriemomenten die hij zocht niet gevonden werden. Wat hij wel beleefde? Veel frustraties. Het was eerder regel dan uitzondering dat hij niet wist waar hij heen moest. Zodoende zat hij vaker te zoeken naar de juiste cheats en walkthroughs, dan dat hij het meesterzwaard hanteerde.

Na het een aantal speelsessies met die maillotdrager voelde Jan wel weer wat voor een feestje. Misschien was dat wel hetgeen dat zijn liefde voor zíjn ‘ding’ weer zou aanwakkeren. De vorige keer was het geweldig, dus wat zou een tweede succes in de weg staan? Hij schreef een e-mail, las hem nog een paar keer door om er zeker van te zijn, dat hij niet als een nerd zou worden gezien en besloot hem te versturen. Eenmaal op de dag des oordeels, toen de avond plaats maakte voor de nacht, was het tijd om terug te blikken. Bier, check. Chips, check. Geslaagd feestje, helaas. Hij voelde het simpelweg niet meer. De magie was verdwenen. Al zijn vrienden hadden weer de tijd van hun leven gehad, maar Jan niet.

Henk
Op de dagen die volgden was Jan het helemaal zat. Hij had het wel een beetje gezien met die spelcomputer. Hij versloeg zelfs de moeilijkste computertegenstanders met gemak en ook de nieuwigheid was eraf. Na een tijdje brainstormen dienden zich twee opties aan. Optie 1 was duidelijk: stofhappen. De spellen die hij had interesseerde hem niet meer. Zelfs van die gast in dat groene jurkje moest hij niets meer hebben.‘Als zelfs één van de beste spellen mij niet kan bekoren, wat moet ik dan nog met dat ding?’, dacht Jan bij zichzelf. Zo kwam hij eigenlijk automatisch bij optie 2: te koop aanbieden. Zijn ding was in de meeste winkels nauwelijks op voorraad, dus hij kon er vast nog wel wat voor vangen.

Een aantal dagen ging voorbij en er werden door potentiële kopers verschillende boden gedaan. Na een tijdje wachten was het ene Henk die de dikste beurs bleek te hebben en zodoende ‘zijn ding’ kon komen ophalen. Jan vroeg aan Henk waarom die hij zo graag zo’n ding wilde hebben, waarop Henk antwoordde:

‘Nou’, zei Henk, ‘Ik wil binnenkort een feestje geven en ik heb gehoord dat die Wii toch wel een feestnummer was’…

Geplaatst door Robert de Best aka Robert® op 26-06-2008
Aantal keer bekeken: 13312

Laatste reacties

avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 27-06-2008 07:54
Ik kan me er helemaal in vinden, MOEST hem ook hebben na de "gameplay 2006" maar heb mijn Wii sinds afgelopen kerstmis (Super Mario Galaxy destijds gekocht en uitgespeeld, want die is WEL geweldig!!!) niet meer gebruikt. Persoonlijk vind ik het maar een flutconsole, ik heb een hekel aan de Wii-mote gekregen en er zijn dus veeeeels te weinig echt leuke games, behalve die van de Nintendostal. Het is PS3 "all the way" bij mij thuis, maar mijn vriendin staat nog wel eens wat te dansen op de dancemat voor "hottest party".
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 27-06-2008 09:08
Ik kon me er in vinden totdat Super Mario Galaxy uitkwam, en vervolgens o.a Zack & Wiki, No More Heroes, Mario Kart en nu Super Smash Bros. Brawl in de kast kwamen te staan.

dat een casual blijft hangen in zwiep-games is inderdaad wel een "worst case scenario" (want dat schets je hier een beetje), maar de Wii heeft gelukkig nog steeds een stuk meer exclusives dan de PS3, en daarom ben ik blij dat ik hem gehaald heb, ook al had het weinig uitgehaald of je hem nou op launchdag (zoals ik) had gehaald of voordat Mario Galaxy uitkwam.
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 27-06-2008 09:19
Rol: Update Moderator
Grappige column. Leuk geschreven :) Ik heb de Wii deze week eindelijk gehaald en ik kan tot nu toe geen genoeg krijgen van de party games als Wario Ware. Guitar Hero ga ik binnenkort uitproberen. Ik vermaak me voorlopig nog wel met dit soort games.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 27-06-2008 09:36
Het is een scenario dat ik al vanaf het begin zag aankomen. Het idee is leuk, maar krijg je dan niet allerlei mini-gamescollecties? Die vraag stelde ik mezelf al bij de release. Het merendeel van de games is inderdaad zo in elkaar gezet. Gelukkig zijn er ook positieve uitschieters zoals Talicus al aangeeft. Of games die een Wii-make hebben gekregen, zoals PES 2008. Het nadeel is echter dat een aantal van die games nu juist geen succes is geworden.

De casual gamer blijft tevreden een uurtje per dag/per weekend rondzwiepen en heeft eigenlijk geen behoefte aan hoogdravende of meeslepende avonturen, terwijl een (hard)core gamer na dat ene uurtje zijn behoefte heeft om verder te spelen en op den duur Wii Sports alleen nog op feestjes uit de kast haalt. Hij zal daarom veel meer genieten en voldoening halen van/uit de avonturen van de kerel in een groene maillot of Zack & Wiki.

Voor feesten en partijen blijft de Wii dan ook prima geschikt om mensen die normaal niet gamen over te halen eens een game te proberen (Het was zelfs een gespreksonderwerp op een feestje waar ik ben geweest dit jaar). De talloze keren in het verleden dat ik een spel als V-Rally 2 of Fifa 99 opstartte op mijn verjaardagsfeestje in multiplayer eindigde toch geregeld in een goede winst van diegene, die het spel kende of ervaring had met games. En dat is bij Wii Sports/Wii Play en de andere minigamesverzamelingen in feite niet...
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-06-2008 10:53
Bullshit van die ''Jan''. Als je verder kijkt dan de grote Nintendo titels en die partygames en een game als Zack and Wiki of No More Heroes probeert, dan zul je vreemd opkijken: Er zitten hele vette spellen tussen, waar je echt een tijd zoet mee bent. Maar ja, dan moet je het eerst maar aandurven die games te kopen.

Beetje jammer dat dat soort spellen niet in de column genoemd worden. Deze neigt ook een beetje naar een tekst van een XBOX 360 / PS3 fanboy die de Wii wil bashen (zinnen als ''die paarse kubus vondt ie maar niets, te verdiepen in dit soort troep, je staat voor lul, Wat hij wel beleefde? Veel frustraties. Het was eerder regel dan uitzondering dat hij niet wist waar hij heen moest. Zodoende zat hij vaker te zoeken naar de juiste cheats en walkthroughs, dan dat hij het meesterzwaard hanteerde.''???? Blijkbaar is ''Jan'' écht een beetje achterlijk)

Gamers die een beetje moeite in hun gamefun stoppen, en echt op zoek gaan naar toffe games (en dan niet minigames deeltje zoveel, welk spel bedoel je daar eigenlijk mee?) komen met de Wii niet bedrogen uit. Jammer dat dat aspect niet in je column genoemd wordt. Want er zijn genoeg toffe games:
Mario Galaxy, Metroid Prime 3, idd Zelda, No More Heroes, Red Steel, Super Monkey Ball, Zack and Wiki, SSBB, Mario Kart Pro Evolution Soccer, en ga zo maar door.
En dan heb je de mogelijkheid Virtual Console nog niet eens meegeteld (die ook niet in je column genoemd wordt).

Niet zo'n heel goede column.
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 27-06-2008 11:39
@ TimD

Misschien dat het je verbaasd maar ik ben zelf een groot Nintendo liefhebber. Ik heb dan ook van de games die je hierboven noemt het overgrote deel gespeeld. Ik persoonlijk denk niet zo negatief over de Wii. Eigenlijk wil ik dan ook met deze column niet aanstippen hoe slecht de Wii wel niet is, maar meer de naiviteit van de meeste kopers van die console.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-06-2008 11:43
Maar waar heb je dat dan op gebaseerd, die mening? Ik ken ook een hoop Wii bezitters, en die hadden ook eerst zoiets van, bah, minigamesconsole, maar toen ze achter de echt toffe games kwamen, waren ze ineens weer dol enthousiast.
avatar van RedLouis
RedLouis ( 185 ) 27-06-2008 11:49
Eigenlijk wil ik dan ook deze column niet aanstippen hoe slecht deze wel niet is, maar meer de naiviteit van de meeste lezers van deze column.

Doe de groeten aan Jan... heeft hij nog wat leuks gekocht met het geld van zijn verkochte Wii ?
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 27-06-2008 11:50
TimD, hij bedoeld natuurlijk Mario Party, waarvan deeltje 8 een tijdje geleden is uitgebracht.

Ik kan mij er helemaal in vinden in deze column. Ik ken genoeg mensen via internet die precies hetzelfde beleefden; leuk in het begin, saaier naarmate de tijd vordert. Verder is het als casual gamer heel, maar dan ook heel moeilijk om te weten welke games echte toppers zijn als je in een winkel staat. Er wordt zoveel troep uitgebracht voor de Wii, echt waar, en dan wil je nog wel eens een miskoop doen. Iemand die elke dag het nieuws checkt welke games er komen, wat voor cijfer ze krijgen op de bekende game-sites weet wat toppers zijn.

TimD, ik begrijp jou niet helemaal. Je kunt je blijkbaar niet inbeelden hoe zo'n iemand zich voelt en al gauw bestempel je de column als 'niet zo heel goed' en 'bullshit' ... Beetje kortzichtig, niet? In de column heeft 'Jan' toch TLoZ: TP geprobeerd? Als zelfs dat hem niet kan bekoren, wat moet hij dan...

Als casual gamer is een game als TLoZ: TP nog wel eens ingewikkeld. Een fervent gamer weet waar die moet zoeken en blijkt dat het spel stukken makkelijker is dan zijn voorgangers voor de SNES.

En waarom wil je Virtual Console als je een Wii hebt. Je wilt toch spellen waarbij je kunt spelen met je Wiimote, niet met een oudere controller. Vanuit het perspectief van een casual gamer dan.


Ikzelf kijk terug naar de periode waarin ik ook de Wii wou aanschaffen. Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan maar heb er wel veel op gespeeld toen ik bij m'n broer was, maar verder niet. Super Smash Bros. Brawl leek mij als enige interessant maar dankzij het kuttige online-systeem van Nintendo is dat ook niet zo heel spannend....
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 27-06-2008 11:53
Ik vond Zelda ook niet zoveel aan, maar dat is meer omdat ik niets met die serie op heb. Dus dat ''als zelfs dat hem niet kan bekoren'' is kortzichtig bekeken. Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Die ''Jan'' had dan verder moeten kijken dan zn neus lang is.

Ik zou bovendien al die casualgamers, die het heeeel moeilijk vinden een goede game te vinden, de site www.gamerankings.com willen aanraden. Ineens een stuk gemakkelijker het kaf van het koren te scheiden.

Daarbij: Brawl werkt perfect online.
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 27-06-2008 12:07
@ TimD

Ik begin steeds meer het idee te krijgen dat ik niet ik de fanboy ben maar jij. Ik heb mijn mening gebaseerd op indrukken die ik van mensen in mijn omgeving krijg. Ik heb ze erop proberen te wijzen dat er ook daadwerkelijk goede games uitkwamen op de Wii maar ze hadden blijkbaar in hun hoofd de Wii al afgeschreven. Deels natuurlijk de schuld van Nintendo zelf die er het eerste jaar met de pet naar gooide.
avatar van Ollie1981
Ollie1981 ( 231 ) 27-06-2008 12:24
Ik ben het wel eens met de genoemde punten in de column. De Wii heeft als "concept" meer potentie dan er tot nu toe uitgehaald wordt.

Nintendo richtte zich in het begin op een andere doelgroep dan Sony en Microsoft. Maar je ziet steeds meer dat er een overlap tussen de grote drie ontstaat.

Sony probeert met de Eyetoy en Singstar games de casual gamers te trekken, Microsoft komt waarschijnlijk binnenkort met de mededeling dat ze een motionsensor in een nieuwe controller hebben en Nintendo begeeft zich met de Wii stapvoets steeds meer op het online gebied.

Zelf heb ik geen Wii maar tot nu toe heb ik ook weinig reden gezien om er eentje te kopen. En dat ligt denk ik aan Nintendo zelf. Ik zie simpelweg veel te weinig 'ouderwetse' games van Nintendo. Eigenlijk begrijp ik niet zo goed waar ze daar in Japan al hun tijd in steken want zoveel games hebben ze de laatste jaren ook niet uitgebracht.

Waar blijven nieuwe versies van gameseries als F-Zero en Donkey Kong (Country serie bijvoorbeeld;))? Maar er zijn ook genoeg aangekondigde games die lang op zich laten wachten. Disaster: Day of Crisis en Project Hammer zijn slechts twee games die bij de lancering van de Wii al aangekondigd werden maar nog steeds niet in de winkel liggen.

Wat ik vaak hoor van mensen is dat ze vol lofuiting over oude games praten. Doe ik zelf ook natuurlijk;). Maar als je na het spelen van Gears of War in een nostalgische bui je Nintendo 64 van zolder haalt en Goldeneye gaat spelen besef je wel dat de herinnering vaak mooier was dan de werkelijkheid.

Dat is ook waarom ik denk ik nog geen Wii heb. De controller is helemaal van nu maar de hardware is verder gewoon achterhaald. Ideaal zou natuurlijk een Wii zijn met de power van een PS3. Zolang Nintendo niet met meer goede games op de proppen komt zal ik dan voorlopig ook geen Wii in huis halen. Nuff Said;)
avatar van Thom!
Thom! ( 156 ) 27-06-2008 13:43
Ik heb precies het verhaal van Jan. In de zomer van 2006 hoorde ik van de Wii en ik moest hem hebben. Maar eigenlijk was de lol er na een paar maanden vanaf. Afgelopen januari verkocht, 360 gekocht. Had ik dat maar eerder gedaan
avatar van SGT xan
SGT xan ( 3233   2) 27-06-2008 13:44
Ik heb ook een Wii vanaf de release. In het begin was het wel leuk en zo maar na een tijdje begon het toch wel te vervelen. Daarom heb ik toen ook besloten een xbox 360 te kopen en sindsdien is de Wii alleen nog aan geweest voor echte toppers.
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 27-06-2008 18:06
Quote:
Super Smash Bros. Brawl leek mij als enige interessant maar dankzij het kuttige online-systeem van Nintendo is dat ook niet zo heel spannend....


Wat is daar zo mis mee dan? Ik zit zelf meer op Nintendo WiFi connection dan op Xbox Live (stukken meer eigenlijk) en het bevalt me prima. Als je al met vrienden MOET spelen dan is het even een minuutje vervelend dat je een friend code moet invoeren en MSN / Skype / whatever aanzetten, maar ik word echt helemaal gek van al het gebler van die 11 jarige jochies op Xbox Live, en mensen die graag roepen dat andere mensen zuigen terwijl ze zelf niet of nauwelijks boven gemiddeld spelen. Bij Nintendo Wi-Fi connection is het heerlijk rustig.

Quote:
Ik heb ook een Wii vanaf de release. In het begin was het wel leuk en zo maar na een tijdje begon het toch wel te vervelen. Daarom heb ik toen ook besloten een xbox 360 te kopen en sindsdien is de Wii alleen nog aan geweest voor echte toppers.


Tjah, nou dat zullen veel wat fanatiekere gamers wel met de Wii hebben, maar met "alleen de toppers" is niet alles gezegd. Naarmate de Wii langer uit is, speel ik er meer op en heb ik er meer plezier aan, omdat er eindelijk een stroom van goede spellen op gang begint te komen.
Het tegenovergestelde is voor mij nu aan de hand met de Xbox 360, ik heb hem sinds november, en ik wil er nog heel graag nieuwe spellen op spelen, maar ik blijf hangen in Guitar Hero (die ik eigenlijk ook op de Wii/PS2 had kunnen kopen). Ook GTA IV komt, hoe goed hij ook in elkaar steekt, moeilijk van de grond. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat spellen op de nieuwere generatie consoles naar mijn smaak veel te langdradig zijn, om de productiekosten (die torenhoog zijn) zo effectief mogelijk te gebruiken. Gevolg: Overal dezelfde omgevingen, 1000 keer dezelfde missie doen (Assassin's Creed is daar een extreem voorbeeld van), en eigenlijk zijn er maar weinig spellen die niet inmiddels een beetje dertien-in-een-dozijn zijn.
Tegelijkertijd zijn er veel spellen die ik nu al ouderwets vind, Perfect Dark Zero is eigenlijk al niet meer de moeite waard.
Wat dat betreft is een 360 spel net zo blijvend als bier drinken, je hebt er een leuke tijd mee maar het zal je niet voor altijd blijven deugen.

De Wii heeft weinig toppers, maar de toppers die er zijn zijn volledig uniek, zelfs als ze ook op een Gamecube hadden gekund. Voor mij zal denk ik gelden dat ik over 5 jaar nog een terug kijk naar de Wii en zeg "ok, de graphics zijn een beetje matig, maar ik ga toch weer Super Mario Galaxy doen omdat er nooit meer zo'n game is gemaakt, en ik heb zin in die enige echte Super Mario Galaxy ervaring". Zolang de Xbox 3 uitkomt zal ik geen seconde meer omkijken naar mijn shooters voor m'n Xbox 360, want hoe leuk ik ze ook vind, ze zijn over 5 jaar net zo ouderwets als mijn stoffige Xbox 1.

Kort samengevat (is wel nodig denk ik XD): De Wii heeft weinig uren spelplezier, maar is een toekomstinvestering en een unieke ervaring, terwijl de Xbox 360 een tijdelijke ervaring is.
avatar van J-roen
J-roen ( 1392 ) 27-06-2008 18:28
Rol: Update Moderator
merk zelf in ieder geval wel dat ik vaker m'n oude gamecube games speel dan dat ik sta te zwiepen met m'n wii-mote...
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 27-06-2008 19:50
@ Ollie1981: JA!!! Donkey Kong Country, daar een nieuw vervolg op, dat zou ik ook wel willen. Gewoon omdat die games goed in elkaar zaten, speel ik ze nog wel eens op de SNES.
avatar van Stefh
Stefh ( 179 ) 28-06-2008 10:10
Wat mij betreft een Donkey Kong Country Wii die gewoon old skool van opzij is, maar dan semi 3D graphics.

Nintendo staat voor gameplay en daar is door third party veel te laks mee omgegaan door een hele berg rotzooi uit te brengen om snel en gemakkelijk te cashen. Daar zijn we het allemaal over ens.
Een aantal WiiWare games zijn geweldig en dit geeft ook weer aan dat 2D (Toki Tori, Lost Winds) kracht kan hebben. Voor mij is Dr Mario gewoon überverslavend. Waarom heb ik dan supergraphics nodig? Tuurlijk word ik ook heet van het grafisch geweld van de PS3 en XBOX360, maar zodra ik ga spelen en een 10 minuten bezig ben, dan houd ik er geen ander gevoel aan over dan bij de vorige generatie graphics. Het enige gevoel dat ik krijg is "been there, done that before". Tuurlijk is realisme gaaf, maar games als Mario, Metroid, Zelda, Zack & Wiki hebben helemaal geen baat bij realisme. Als de physics maar enigszins werken. Boom Blox laat zien dat je daar geen supermachine voor nodig hebt. En kijk eens naar de physics in Super Mario Galaxy... Ik vind het super hoe alles op de verschillende planeetjes reageert. We worden overspoeld met games en enkel originaliteit, gameplay en sfeergevoel maken bij mij nog indruk. Als ik de playstation 1 versie van Resident Evil 2 op de gamecube speel, dan zijn die graphics absoluut 100x achterhaald, maar de sfeer zuigt me nog steeds op. En daar draait het in mijn ogen om... Dat maakt de game.
avatar van Superhero
Superhero ( 147 ) 29-06-2008 16:16
Slaat nergens op. Ben van de gamecube over naar de Wii gegaan. Speel nog erg vaak op de Wii. Met deze spellen die ik nu heb kan je het zeker wel even doorbrengen:

Mario Strikers.
Brawl.
Mario Kart Wii.
Paper Mario.
Galaxy.
Battalion Wars 2.
Legend Of Zelda.
No More Heroes.
Dragon Quest Swords.
Ghost Squad.
Links Crossbow Training.

En natuurlijk Wii play & Wii Sports.
avatar van Talicus
Talicus ( 7388 ) 29-06-2008 23:03
Goed lijstje ^_^
Ik moet inderdaad Paper Mario nog eens halen, maar het komt er niet zo van, en ik weet ook dat hij in Engeland en Duitsland te koop is (geweest) voor 35 euro, dus ik wacht even totdat hij hier dezelfde prijs krijgt
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 30-06-2008 00:58
Quote:
Slaat nergens op. Ben van de gamecube over naar de Wii gegaan. Speel nog erg vaak op de Wii. Met deze spellen die ik nu heb kan je het zeker wel even doorbrengen:

Mario Strikers.
Brawl.
Mario Kart Wii.
Paper Mario.
Galaxy.
Battalion Wars 2.
Legend Of Zelda.
No More Heroes.
Dragon Quest Swords.
Ghost Squad.
Links Crossbow Training.

En natuurlijk Wii play & Wii Sports.


D'oh!

Volgens mij zijn er veel mensen die de bedoeling van mijn column niet snappen.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 01-07-2008 21:37
Dat ligt dan aan de column zelf.
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 06-10-2008 12:29
Quote:
Eigenlijk wil ik dan ook deze column niet aanstippen hoe slecht deze wel niet is, maar meer de naiviteit van de meeste lezers van deze column.

Doe de groeten aan Jan... heeft hij nog wat leuks gekocht met het geld van zijn verkochte Wii ?


Haha, heel cliché, een iPod