Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Shadow WarriorOok de arcade shooter Shadow Warrior is er eentje uit de oude doos (1997). Shadow Warrior is een herziening van het origineel. Jij bent Lo Wang die, naast een Katana, een enorme berg aan wapens tot zijn beschikking heeft. Het verhaal is flinterdun en voegt weinig toe, het fungeert slechts als excuus om eindeloze hoeveelheden mutanten een kopje kleiner te mogen maken. Shadow Warrior doet nog het meest denken aan een kruising tussen Bulletstorm (hoe origineler de kills, hoe meer punten) en Serious Sam (level na level vijanden afmaken), maar dan met als opvallende toevoeging de overdreven hoeveelheid aan bloed die vloeit.Bloed in overvloed
Vooral als je met je Katana zwaard te werk gaat zal er heel wat bloed vloeien. Als een mes door boter vliegen de ledematen in de rondte. Al geeft dit in het begin wat voldoening, toch kreeg ik er persoonlijk een wat ongemakkelijk gevoel bij. Naast de katana kun je ook gebruik maken van het gewoonlijke wapentuig. Denk hier bij aan machinegeweren en pistolen. Ook is er een soort Torque Bow uit Gears of War, een soort kruisboog die een explosieve pijl afschiet. Ook kun je wapens van de tegenstander soms gebruiken, zo kan je een hoofd van een demoon afrukken om te gebruiken als vlammenwerper.

Lo Wang heeft naast zijn wapens de mogelijkheid om speciale krachten te gebruiken. Als shadow warrior heeft Lo een demon in zijn hoofd. Deze demoon biedt je de mogelijkheid om demonische krachten te gebruiken zoals vuurballen schieten, je zwaard extra kracht mee te geven, of het laten zweven van monsters om ze vervolgens in stukjes te hakken. Zoals je begrijpt kun je deze diverse krachten en wapens combineren om zo op een zo skillvolle wijze de vele vijanden in te maken. En daar krijg je genoeg kansen voor, achter elke hoek staan hordes mutanten je op te wachten, klaar om in elkaar gehakt te worden.

Wanneer je de nodige zwaardactie zo nu en dan afwisselt met de diverse wapens en hier en daar nog een demonische kracht toevoegt, verkrijg je een enorme sloot aan combopunten. Hoe origineler je hakt en zaagt, hoe beter. Daarnaast speelt de omgeving een belangrijke rol. Zo nu en dan kun je deze gebruiken om de kills wat extra’s mee te geven. De wapens, je katana en de demonische krachten kun je tevens gedurende de game verder upgraden.Eerste impressie
Al klinkt het allemaal nog wel aardig, persoonlijk was ik al gauw uitgekeken op Shadow Warrior. De graphics zagen er matig uit, de swordplay kwam over als een eentonig festijn en het schieten voelde zinloos met zoveel vijanden die op je afkomen, al wordt het wel wat leuker als je toe komt aan het explosieve wapentuig, wist de game mij, vooral door het gebrek aan een redelijk verhaal, niet te trekken. Daarbij komt nog dat we veel elementen al eens eerder gezien hebben in andere games.

Wie weet houdt jij echter wel van een zondagmiddagje even hersenloos een paar levels door hakken. Dan is het goed om te weten dat het origineel momenteel gratis op Steam is te downloaden. Probeer het eens uit zou ik zeggen, wie weet kan de game jou meer bekoren. Deze nieuwe versie van het origineel ligt 26 september in de winkels.


Geplaatst door Budgetgaming.nl op 23-09-2013
Aantal keer bekeken: 3099

Laatste reacties

avatar van Weltschmerz
Weltschmerz ( 425 ) 23-09-2013 15:38
Van alle spellen in de wereld die ze opnieuw kunnen maken, had deze echt niet gehoeven. Ik ben altijd een groot SW fan geweest maar dit ziet er echt als poep uit. Verder ben ik het helemaal met je eens wat betreft die zwaardslagen...Ziet er de eerste keer leuk uit, de tweede keer denk je; langdradig, en de derde keer komt te vervallen omdat je het al niet meer gebruikt.
Naar mijn mening ziet dit spel eruit als weggegooid geld.
avatar van Inousha
Inousha ( 41 ) 23-09-2013 15:41
Stickybomb! Vraag me af of ze die secret areas er weer in hebben zitten....you know ;)
avatar van Weltschmerz
Weltschmerz ( 425 ) 24-09-2013 11:48
Quote:
Stickybomb! Vraag me af of ze die secret areas er weer in hebben zitten....you know ;)


Dat moet toch eigenlijk wel
avatar van XboxFreak
XboxFreak ( 84 ) 24-12-2013 17:04
Lijkt me een leuke verhaallijn, maar ga waarschijnlijk toch voor Battlefield.
avatar van TheincrediblemachineD
TheincrediblemachineD ( 6793 ) 24-12-2013 18:26
Waarom krijgen previews hier sterren? Dat is toch onlogisch?