Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Mario Kart 8 Launch Event: Boost voor de Wii U?

We weten allemaal dat de Wii U wel een boost kan gebruiken. Dit is dan ook een belangrijke week voor Nintendo, want er verschijnt weer een nieuwe Mario-game op de console. Deze keer heeft de veelzijdige loodgieter zich weer in zijn kart gehesen, om met ronkende motoren op de Wii U te arriveren. Natuurlijk mocht dit niet ongemerkt voorbijgaan en daarom werd Mario Kart 8 op woensdag 28 mei officieel gelanceerd met een heus Mario Karttoernooi. Budgetgaming was erbij.
Een rij ongeduldige fans staat te trappelen voor de Gamekings Studio in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Binnen wacht hen de eerste kennismaking met de nieuwste telg van de Mario Kart-familie. Vanavond kunnen zij de game eindelijk spelen en deelnemen aan het eerste officiële Mario Kart 8 toernooi van Nederland.


Mario Kart fans uit heel Nederland staan in de rij voor de Gamekings Studio

Boost voor de Wii U
Naast de ruim veertig fans, is de Nederlandse gaming pers goed vertegenwoordigd. Binnen de kortste keren is de ruimte dan ook veranderd in een zweterige sauna, gevuld met joelende gamers die elkaar in de 4-player split-screen mode van de baan rijden. Bianca Stirnweis, PR- en Eventsmanager van Nintendo Nederland, vindt dit een goed teken: “We zijn aangenaam verrast met de hoge opkomst. Daaraan zie je dat Mario Kart toch iets speciaals is.” De verwachtingen van Nintendo zijn dan ook hooggespannen. Bianca: “We hopen dat Mario Kart 8 de Wii U een flinke boost gaat geven. Met Mario Kart en 3D World, een nieuwe Zelda in het vooruitzicht en spannende aankondigingen op de E3, denken we dat veel fans nu over de streep worden getrokken en een Wii U in huis gaan halen.”


Je kan over de hoofden lopen…of karten in dit geval

Gouden Mushroom
Wat de aanwezige Budgetgaming-redactie betreft, mag Mario Kart 8 best een ‘Gouden Mushroom’ zijn voor de Wii U. De 4-player split-screen mode brengt het echt ouderwetse Mario Kart gevoel terug. De scheldwoorden zijn dan ook niet van de lucht terwijl we elkaar beschieten met blauwe schildjes, zonder pardon van de baan duwen en vlak voor de finish passeren met een goed getimede boost.

De nieuwe tracks bieden weer alle mogelijkheid om af te snijden en elkaar het leven zuur te maken. Deze keer gaan ze ook regelmatig de hoogte in, waarbij je kart ‘F-Zero stijl’ over de baan zweeft. Terugkerende tracks zijn grondig onder handen genomen en hebben naast een fikse facelift hele nieuwe gedeeltes gekregen die volop gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die de Wii U biedt. Hoewel de ‘handling’ van de karts licht is aangepast, heb je dit binnen een aantal potjes wel door. Daarna is het alsof je in een warm Mario Kart-bad bent beland. En hoewel we de besturing met het ouderwetse pookje prefereren, zijn zelfs de motion controls een goede optie.

Keiharde strijd
Al snel moet de pers plaatsmaken voor de echte helden: de deelnemers van het toernooi. In vier ronden bewijzen zij zich in een keiharde strijd, want alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde. De powerslides en blauwe schildjes vliegen ons om de oren, terwijl de spelers bij bosjes afvallen. Uiteindelijk blijven er vier finalisten over, die het tegen elkaar opnemen in de Star Cup. Onder andere de beruchte ‘Rainbow Road’ passeert de revue. De baan waarop menig gedoodverfd winnaar toch als verliezer uit de bus komt. Ook deze keer blijft het spannend. Wanneer Bowser onder luid applaus een riskante shortcut neemt, lijkt de koppositie binnen handbereik. Uiteindelijk is het toch Wario, bestuurd door Robin de Bruin uit Emmen, die als eerste over de finish komt en zich tot onbetwiste winnaar van het toernooi mag kronen.


De vier finalisten hebben hun prijzen in ontvangst genomen, met Robin de Bruin en zijn loodzware trofee helemaal rechts

Robin gaat naar huis met een Special Edition van Mario Kart 8 en een loodzware beker die geen twijfel mogelijk laat over zijn overwinning. Robin heeft zijn kart-skills online opgedaan met Mario Kart Wii. Robin: “Ik weet dat ik redelijk goed ben, maar ik dacht niet dat ik zou winnen. Vooral op het laatst was het erg hectisch. Dankzij een draft (een boost die je krijgt door vlak achter de kart voor je te rijden), eindigde ik toch als eerste.” Over Mario Kart 8 is hij goed te spreken: “Alles is tof aan de game. Vooral de banen zijn erg goed. Ik moest wel even wennen aan de nieuwe besturing, maar je pakt het snel op.”

Meer Mario Kart?
Of we meer Mario Kart 8 competities gaan krijgen, blijft volgens Bianca Stirnweis nog even de vraag. Wel gaat Nintendo de komende tijd op pad met het nieuwe paradepaardje van de Wii U. Daarnaast mag Nintendo Nederland al snel dingen laten zien die op de komende E3 worden onthuld. We zullen zien wat dit voor de Wii U gaat betekenen. Budgetgaming houdt je in ieder geval op de hoogte!

Geplaatst door Chris van Breda op 31-05-2014
Aantal keer bekeken: 5583

Laatste reacties

avatar van Hennie286
Hennie286 ( 455 ) 31-05-2014 22:30
Speciaal voor Mario kart de Wii U gehaald and I'm loving it! Nu de games beginnen te komen moet ik toch wel toegeven dat het een mooie console is!
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 31-05-2014 22:37
Die eerste lijkt me enthousiast
avatar van Nitramuse
Nitramuse ( 708 ) 31-05-2014 23:30
Quote:
..een nieuwe Zelda in het vooruitzicht..


Uuuhhh... zover ik weet is er toch officieel niets aangekondigd qua Zelda U? Heeft ze haar mond voorbij gepraat?
avatar van Jaina-Emily
Jaina-Emily ( 1924 ) 31-05-2014 23:33
Vorige E3 oid kwamen ze iig al wel met die Zelda hack & slasher. En deze E3 zullen ze ook wel met het volgende Zelda avontuur komen aangezien het nu al een tijd geleden is sinds Skyward Sword.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 01-06-2014 00:47
Ik hoop dat er een grote run op Wii U's komt, maar ik denk dat het nog wel even wachten is tot een eventuele prijsverlaging.
avatar van OGSamir
OGSamir ( 890 ) 01-06-2014 00:52
Quote:
Ik hoop dat er een grote run op Wii U's komt, maar ik denk dat het nog wel even wachten is tot een eventuele prijsverlaging.

Voor meeste gamers is er niks bijzonders op de Wii U, ik ga hem alleen halen voor wat Zelda/SOMMIGE Mario's/X & Bayonetta 2
avatar van SilverFaustX
SilverFaustX ( 3257 ) 01-06-2014 03:58
nintendo moet meer door t land heen gaan, in alle grote steden n kleine tourny houden.
je moet geen game of the year verstoppen na n maandje, maar promoten tot je neer valt.
avatar van Atalea
Atalea ( 260 ) 01-06-2014 07:58
Sinds gisteren heb ik er ook eentje en ik vind hem prachtig. Ik heb hem vooral gekocht voor de multiplayer, aangezien mijn playstation geen/weinig interessante spellen had om in online/offline multiplayer te spelen. Ik denk dat veel mensen er nu wel een zullen kopen door mario kart, super smash en waarschijnlijk een nieuwe zelda, omdat er dus eindelijk een wat groter aanbod komt aan spellen.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 01-06-2014 09:29
Nieuwe Zelda, refererend aan Hyrule Warriors :-) Anyhow, leuk dat Mario Kart 8 er is, jammer dat het launch event weer gehangen word aan de grootste paupers in gameland. Ach ja, trekt wel twaalf-jarige pukkelpubers aan dus dan zal het wel goed zijn. Was op FirstLook ook al om je nek over te legen.

Terug naar de game. Ik ben ook zeer enthousiast over deze editie. De hoeveelheid detail is ongelooflijk.
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1445 ) 01-06-2014 13:04
Quote:
Uuuhhh... zover ik weet is er toch officieel niets aangekondigd qua Zelda U? Heeft ze haar mond voorbij gepraat?

Het is al lang bekend dat Nintendo werkt aan een Zelda voor Wii U. We weten zelfs dat er plannen waren vorig jaar om het spel te onthullen met E3, maar ze hebben toch besloten het niet te doen.
Het is vrijwel zeker dat het spel te zien (of zelfs te spelen) zal zijn op E3.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 01-06-2014 14:00
Rol: Community event manager
Quote:
[..]

Het is al lang bekend dat Nintendo werkt aan een Zelda voor Wii U. We weten zelfs dat er plannen waren vorig jaar om het spel te onthullen met E3, maar ze hebben toch besloten het niet te doen.
Het is vrijwel zeker dat het spel te zien (of zelfs te spelen) zal zijn op E3.


Aanvullend: Eonuma heeft al in een interview gezegd dat er gameplay van deze nieuwe zelda zal worden getoond!
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 01-06-2014 15:42
Ach, volgende week is het al E3, deal with it :-)
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 01-06-2014 15:59
Kunnen beter een paar stands door het hele land zetten met demos van 2/3 games als je je console goed wilt laten verkopen. Xbox fan boys zullen geen Playstation aanschaffen voor alleen de nieuwste God of War, Playstation fan boys een WiiU voor enkel Mario Kart en Nintendo fan boys voor een recente Halo.

Iedereen die een WiiU heeft hebben ze allang in hun zak zitten; het is een enorm vermakelijk competief multi-player spel waar er op het platform niet veel van zijn. Of kort door de bocht *muhuhu*: It's Mario Kart m****f*****. Daar hoeft Nintendo echt geen moeite meer voor te doen.

De actie voor een gratis game is aan de andere kant is wel een enorme lokker voor nieuwkomers. Je hebt een top spel in huis gehaald en mag daarbij nog eens gratis triple A title bij uitzoeken. Daar verkoop je toch sneller een systeem mee door gratis spul er bij te doen door een wat groots opgezette demo te hosten op 1 locatie.

In Amerika gaan ze in een select aantal BestBuys Smash toernooien houden. Enorm leuk natuurlijk maar het enige wat ze aan gaan trekken zijn de mensen die er al in thuis zijn. Ik denk niet dat een Medal of Duty speler zijn tijd vrij maakt om hier voor naar een winkel te gaan. Dus je kan natuurlijk al vast een artikel er in koppen dat het toernooi een groot succes was en dat er enorm veel pre-orders waren gemaakt maar dat zijn toch voor mensen die het al van dag 1 wilde hebben.

Ach, het blijft promotie voor een systeem waar ik sinds deze week weer helemaal verliefd op ben geworden. Dus zal er verder geen kwaad woord meer over zeggen.
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 01-06-2014 17:06
Tis gewoon onvoorstel hoe Nintendo ondanks de lange wachttijd op nieuwe games toch ervoor zorgt dat ze keer na keer weer een dijk van een game neerzetten, en dat begon al met de 3DS, wat langer wachten op titels maar daar zijn ook echt knallers te vinden. De Wii U heeft hetzelfde euvel, wat tegelijkertijd ook een zege is want kijk maar eens hoe goed bijv. een Donkey Kong, Mario 3D World of Mario Kart 8 in elkaar zit.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 01-06-2014 17:30
Rol: Forum Moderator
Quote:
Tis gewoon onvoorstel hoe Nintendo ondanks de lange wachttijd op nieuwe games toch ervoor zorgt dat ze keer na keer weer een dijk van een game neerzetten, en dat begon al met de 3DS, wat langer wachten op titels maar daar zijn ook echt knallers te vinden. De Wii U heeft hetzelfde euvel, wat tegelijkertijd ook een zege is want kijk maar eens hoe goed bijv. een Donkey Kong, Mario 3D World of Mario Kart 8 in elkaar zit.


Die lange wachttijd is voornamelijk omdat 3rd-party-ontwikkelaars zo weinig uitbrengen. Als de Xbox en PS4 hetzelfde probleem hadden (geen 3rd-party-ondersteuning), zou ook zo'n console volledig droogstaan, afgezien van een exclusive zo'n 2x per jaar.

Ontopic: Heb de game, al een flink aantal rondes solo/online gereden en gisteren nog eens met 3 vrienden gigantische fun gehad! En voor iedereen is er een manier om te besturen; de één wil graag motioncontrols en pakt een Wii-mote, de ander wil sticks en speelt met de Pro Controller. Prachtige game! Alleen wat jammer van de Battle-mode, maar dat kom vanzelf wel goed denk ik, met (hopelijk gratis) DLC.
avatar van Paulozk
Paulozk ( 15 ) 01-06-2014 18:16
@CrippledKiller,
leuk spoilerplaatje.
avatar van King Bowser
King Bowser ( 14308 ) 01-06-2014 19:09
Ik was er ook Ben stiekem belachelijk jelly op die leafcup... Ho, wacht even... Blaadjesbeker trofee. Had hem graag gewonnen. Helaas moest ik na de halve finale de battle verlaten.

Mijn idee, Nintendo moet gewoon Crapcom, Mindscape, Rare en nog een paar van die goede ontwikkelaars wat geld geven ''hier, maak ff een spel'' (''ff'' als in gewoon eentje maken, niet snel snel) dan kan het echt wel beter gaan. Zij willen niets meer maken, Nintendo wil ze geen geld geven. Dan snij je jezelf in de vingers (denk ik)
avatar van Hoime
Hoime ( 183 ) 02-06-2014 19:18
http://mynintendonews.com/2014/06/02/mario-kart-8-boosts-uk-wii-u-hardware-sales-by-a-massive-666/

het print geld!