Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Xbox One één jaar te laat? Twijfels!

De officiële release van de Xbox One staat voor de deur. Na een flinke teleurstelling vorig jaar november, is ons kleine kikkerlandje nu eindelijk aan de beurt en hoeven we niet langer de grens over om Microsofts nieuwste speeltje in huis te halen. Hebben de mannen van Microsoft inmiddels de boot gemist, of weten ze ons toch nog aan boord te halen? Ik twijfel...

Ik ben van nature iemand die nieuwe consoles en games gelijk in huis wil hebben, maar om de één of andere reden mis ik die drang nu. Ik had natuurlijk de Xbox One kunnen importeren vanuit Duitsland, maar ik ben wat huiverig voor de garantieregeling. Ik wil niet het risico lopen dat mijn ‘Microsoft Masterpiece’ stukgaat om vervolgens alles uit de kast te moeten halen om überhaupt aanspraak te kunnen maken op deze garantie. Daarnaast is mijn Duits nog gebrekkiger (op überhaupt na dan, red.) dan mijn opa zonder kunstgebit, dus het mag duidelijk zijn dat dit niet mijn voorkeur geniet. Ik twijfel nog steeds..

Als we het dan toch over talen hebben; de grote reden waarom de Xbox One hier nog niet in de schappen ligt, is dat de taalherkenning voor Kinect nog niet klaar zou zijn. Wacht, serieus? Zijn er daadwerkelijk mensen die Nederlands gaan praten tegen hun game-doos? Als Microsoft hier een enquête over zou houden met de vraag wat wij liever willen; de Xbox One net als onder andere Amerika, Engeland en Duitsland als eerste in huis of een jaar lang wachten op Nederlandse spraakherkenning, dan hoef je mij niet te vragen wat men kiest. Helaas wordt ons niets gevraagd en voel ik me in de zeik genomen. Ik twijfel nu nog harder...

Ondertussen doet Phil Spencer, hoofd van Microsoft Studios, alsof zijn neus bloedt. Tot nu toe ging de Xbox One ongeveer 2 miljoen keer minder over de toonbank dan de PlayStation 4, en dat is veel! Ter vergelijking; de PlayStation 3 is in totaal 80 miljoen keer verkocht, terwijl de Xbox 360 78.2 miljoen keer zijn eerste eigenaar vond. Microsoft heeft dus al een aardige achterstand opgelopen. Dit zou kunnen komen doordat er nog te weinig écht toffe games zijn uitgegeven. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat gamers hun vertrouwen zijn verloren na de belachelijke presentatie in mei 2013, waar Microsoft onder andere stelde dat tweedehands gamen verleden tijd werd en dat men iedere 24 uur online moest zijn (Microsoft kwam hier uiteraard op terug). Niet alleen mij, maar ook vele andere gamers waren ze op dat moment volledig kwijt. Ik wilde die hele Xbox niet meer, ik was boos. Aan de andere kant maakte dit mijn keus voor concurrent Sony wel een stuk gemakkelijker. Ik twijfelde niet eens meer.

Goed, we zijn nu bijna een jaar verder en landen als Amerika, Engeland en Duitsland hebben de Xbox One dus al een aardige tijd in de winkels liggen. Op 5 september verschijnt het apparaat in 26 extra landen waaronder eindelijk ook Nederland. De console zal tevens in Japan uitkomen, een land waar men dol is op entertainment en technologie. Vanuit Japan hoeft Microsoft echter op weinig steun te rekenen als je kijkt naar de verkoopcijfers van de last-gen consoles. Voor iedere Xbox 360 werden er namelijk vier PS3's verkocht. Welke landen blijven er dan nog over om op dit moment deze achterstand goed te maken? Nederland, Rusland of de Verenigde Arabische Emiraten? Daar gaat Microsoft de oorlog ook niet mee winnen. Ik denk dat ze intern dan ook zeker op zoek zijn naar oplossingen, ook al doet Phil Spencer het naar de buitenwereld anders lijken.

Hij gaf in maart aan dat zijn Xbox One wel degelijk goed verkoopt en dat de oorlog nog niet gewonnen is door Sony: 'Het gaat hier om een marathon, niet om een sprint. We zijn blij met hoe het op dit moment gaat en met name Titanfall heeft voor een enorme verkoopboost gezorgd'. Er zijn geen officiële cijfers bekend gemaakt, maar de GFK (Growth From Knowledge, markt- en consumenteninformatie red.) liet weten dat ten tijde van de release van Titanfall in de UK, de console 96% meer is verkocht dan de week voordat Titanfall op de markt kwam. Van dit percentage was 70% gebundeld met een gratis exemplaar van deze nieuwste shooter van Respawn. Hieraan zie je wat een enorme invloed marketing kan hebben op de verkoop van een product. Titanfall is een goede game, maar ik weet niet of de game gevarieerd genoeg is om gamers daadwerkelijk langer dan een maand zoet te houden. Feit is wel dat de game enorm gehyped is en hypes doen hun werk altijd! Watch Dogs is hier een ander goed voorbeeld van.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar wat de Xbox One gaat doen op het moment dat er bijvoorbeeld een nieuwe Halo uitkomt. De Master Chief Collection (een verzameling van Halo 1 tot en met 4, plus een Halo 5 multiplayer BETA) is in ieder geval al een aardige traktatie van Microsoft en 343 Industries en zou wel eens aardig wat zieltjes kunnen gaan winnen. Op dit moment lijkt het biljoenenbedrijf van Bill Gates echter nog niet alles uit de kast te trekken om zijn console ook hier te slijten. Natuurlijk is de bundel met downloadcodes voor Fifa 15 en Forza 5 vrij aardig, toch zijn dit niet de games die iedereen per se moet hebben. Maar een Halo-bundel, shit nu ben ik toch weer aan het twijfelen...

Tsja, wat wil ik nou? Ik ben niet zo’n grote fan, die zijn Xbox One importeert. Daarnaast heb ik al een PS4 in huis en als ik wat meer variatie in mijn gamebelevenis zoek, dan kan ik beter een Wii U dan een Xbox One kopen. Ik zou natuurlijk ook nog over kunnen stappen, al zie ik dat niet snel gebeuren. Ach, ik denk dat de verzamelaar in mij toch weer gaat winnen en dat ik een aantal exclusives van de Xbox One niet zal kunnen weerstaan. En ook al voel ik me nog steeds belazerd door wat er een jaar geleden is gebeurd, de geest is gewillig maar het vlees is zwak. Het is dan ook wachten tot Microsoft mijn twijfel definitief zal wegnemen, de vraag is alleen wanneer ... Heb jij hem al?

Geplaatst door Rick Van Der Linden op 31-07-2014
Aantal keer bekeken: 7605

Laatste reacties

avatar van Djdadream
Djdadream ( 25 ) 31-07-2014 11:04
Ik heb de Wii U en PS4 in huis, en ga zeker nog 2 a 3 jaar wachten met de XBO ONE tot er genoeg exclusieve games op uit zijn. Net als met de 360 werden er vele verwacht maar dit werden er steeds minder, en nu met de XBOX divisie waar Microsoft in hun bedrijf veel gaan omgooien. En ook de XBOX divisie die de eigen games maakt gesloten zou worden (als ik het goed heb), twijfel ik aan de grote exclusieve titels de komende 5 a 8 jaar.

Maar ik zit met de Wii U en PS4 voorlopig wel aan genoeg leuke en goede games de komende jaaaaaaaren.
avatar van Insane_m
Insane_m ( 110 ) 31-07-2014 11:08
Quote:
De Master Chief Collection (een verzameling van Halo 1 tot en met 4, plus een Halo 5 multiplayer BETA) is in ieder geval al een aardige traktatie van Microsoft en Bungie en zou wel eens aardig wat zieltjes kunnen gaan winnen.


Bungie? Wanneer heb je dit geschreven? ;) Misschien even veranderen naar 343 Ind.
Quote:
En ook de XBOX divisie die de eigen games maakt gesloten zou worden (als ik het goed heb), twijfel ik aan de grote exclusieve titels de komende 5 a 8 jaar.


Volgens mij is de xbox divisie gesloten die gaat over de TV projecten. Maar kan het mis hebben.

Arabyus edit: Gelieve de wijzig functie te gebruiken ipv te dubbelposten.
avatar van Little 3vil
Little 3vil ( 21 ) 31-07-2014 11:17
Ik heb de One via een NL webshop gekocht dus voor garantie zou ik gewoon naar hun gaan.

Wat betreft de spraakherkenning is dat ook nog niet voor alle landen waarin hij is uitgekomen al werkend. Ik geloof dat ze bij de laatste update nog landen hebben toegevoegd waar het dan nu wel zou moeten werken. Dat is allemaal gewoon een smoes waarvan we alleen maar kunnen gissen wat de diepere achtergrond is. Ik denk gewoon een productie capaciteits probleem.

Ik heb in ieder geval nog geen dag spijt gehad dat ik de console vroegtijdig heb aangeschaft voor een schappelijke prijs.

Het is een mooi stukje techniek welke nog groeit. Er wordt hard aan de weg getimmerd door MS met maandelijkse updates en toevoegingen aan het geheel. Ik ben daarnaast nooit een fan geweest van de PS controller en over het algemeen ben ik meer gecharmeerd van de UI en het online gedeelte van de Xbox.

Uiteindelijk zullen de exclusives en je vriendengroep bepalen voor welk platform je kiest denk ik.
avatar van Bart1622
Bart1622 ( 1010 ) 31-07-2014 11:20
Ik heb precies hetzelfde met de one. Ik heb nu al een ps4, dus moeten wel met hele goede exclusives komen wil ik eraan beginnen

Ook goed dat ze die kinect eraf hebben gehaald. Dat zou mij zeker tegen gehouden hebben. We gaan het wel zien in de toekomst.
avatar van Little 3vil
Little 3vil ( 21 ) 31-07-2014 11:26
Quote:
Ik heb de Wii U en PS4 in huis, en ga zeker nog 2 a 3 jaar wachten met de XBO ONE tot er genoeg exclusieve games op uit zijn. Net als met de 360 werden er vele verwacht maar dit werden er steeds minder


De exclusives van PS zijn net als die van Xbox. De geijkte games komen in een vorm van een remake of deeltje zoveel. Ik vind dat nou niet echt een goed argument om het ene platform boven het andere te kiezen. Wat voor échte exclusives heeft de PS4 op dit moment dan wat de keuze voor de PS4 zou rechtvaardigen? PS komt ook steeds meer terug van alle beloftes die ze gemaakt hebben op de E3 vorig jaar.

Uiteindelijk zullen de 2 platformen vrijwel gelijke features en diensten hebben en is het gewoon de persoonlijke voorkeur, vriendengroep en welk platform je hiervoor gehad hebt de doorslag geven.
avatar van Zorewin
Zorewin ( 246 ) 31-07-2014 11:41
Ze hebben het voor mij ook verpest, vorige generatie was ik meer xbox 360 fan dan ps3 maar ik ga nu zeker weten voor de PS4. Microsoft mag van mij even diep in de stront zakken die krijgen mijn geld niet. Na al die smerige acties in het begin en vervolgens een jaar uitstellen..

Verder is het niet Microsoft en Bungie, bungie beheerd halo niet meer dat is 343 studies.. Bungie gaat straks Destiny uitbrengen voor alle constoles..
avatar van Sonicguy14
Sonicguy14 ( 1338 ) 31-07-2014 11:52
Niet zoon probleem mee gehad eigenlijk, had er vorig jaar geen geld voor om er 1 te importeren, dus heb besloten (met de games die toch nog naar de 360 kwamen) om te wachten tot hij in nederland uit komt.

Ga er dus in september gewoon 1 halen
avatar van Armengar
Armengar ( 72 ) 31-07-2014 11:56
Ik denk er voorlopig nog niet over om of een PS4 of Xone te kopen. Ik verbaas me echt over hoe weinig titels er in een jaar zijn uitgebracht. En eerlijk gezegd, ik een redelijke backlog op last-gen en backwards comp blijft een gemis.

En verder ben ik benieuwd, is de kinect-loze versie straks ook meteen beschikbaar hier? Van alles wat ik over de Xone heb gevolgd waren er geen games die echt onderscheidend zijn door de kinect ondersteuning en komt er in de toekomst ook niet veel meer uit. Met een concurrerende prijs plus evt een gratis game (of bundel met een zeker discount) zou het hier vast goed verkopen in de komende periode.
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1906 ) 31-07-2014 11:58
Ik haal hem alleen voor de exclusives, welke er nog niet veel zijn. Dus wellicht houd ik het zelfs uit tot de "slim". :)
avatar van Mellie
Mellie ( 1026 ) 31-07-2014 12:04
Rol: Toevoeg Moderator
Ik heb al een Xbox One en ik ben er heel blij mee. Ik moet vooraf zeggen dat ik ook een Ps4 heb dus dit is geen fan talk. De One heeft qua apps en functies meer in huis. Ik vind het persoonlijk ook handig dat er snap is, op youtube een muziekje of filmpje aan zetten terwijl je gamed is altijd handig. En de exclusives voor de One zijn op dit moment beter dan de Ps4.. Je hebt Ryse, Dead Rising 3 en Titanfall. Titanfall heeft misschien geen single player maar het is wel een hele goeie shooter, de beste op dit moment imo..

In oktober komt de exclusive Sunset Overdrive en daar kan ik niet op wachten! Dus koop die Xbox. One!! Het is het waard.
avatar van Nightbringer
Nightbringer ( 158 ) 31-07-2014 12:09
Momenteel heb ik een X1 en een WiiU staan en ik vermaak me prima met beide consoles. De ps4 komt er ooit weleens als die voor mij een fijne backlog aan games heeft.

Het belangrijkste voor mij zijn gewoon de games en momenteel heeft de Ps4 voor mij nog niet genoeg boeiends om mij aan het nadenken te zetten om die console aan te schaffen.

Wel is het natuurlijk gewoon slecht van MS dat het zolang moet duren voordat de X1 officieel in Nederland verkrijgbaar is. Het praten tegen de Kinect werkt wel prima maar 9 van de 10 keer gebruik ik liever m'n controller of remote (behalve als ik m'n Xbox uit doe). Daarnaast zullen veel mensen in eerste instantie toch nog niet gebruik maken van het TV verhaal behalve als providers een X1 als mediabox gaan aanbieden, al verwacht ik eigenlijk niet dat ik vanaf de release UPC met One Guide kan kijken via m'n X1. (kan momenteel wel maar dan zonder One Guide)
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 31-07-2014 12:09
Geen twijfel, ik ben er klaar mee. Was een enorme Xbox en 360 fan, maar Microsoft liet rond 2009 de route voor gamers wat liggen en ging vooral met casuals/Kinect bezig. Er werd weinig meer aan echt nieuwe IP's gebracht en de grote recycling van Halo, Forza, Fable en Gears bleef maar doorgaan. Deze generatie starten ze enorm slecht, en ze beginnen nu zelfs al met het recycling route, met name enorm weer hetzelfde met Halo remakes, nog een Forza... Begon ook met een grote focus op Kinect/verplicht, dat hebben ze gelukkig losgelaten.

Maar dan nog. Na twee generaties (of eigenlijk 1,5) enorme Xbox fan te zijn geweest, is de liefde aardig bekoeld. Er moet heel, HEEL wat gebeuren als ik deze generatie om ga voor een Xbox One. Titanfall doet het in ieder geval niet. Sowieso, weer een shooter pew pew pew, de COD generatie kan het wellicht weer waarderen, maar hopelijk een bredere library met andere nieuwe IP's dan nog een shooter.

Ik kijk de kat wel even uit de boom. Dit jaar een PS4 omdat tja, DriveClub nieuwe IP van een favoriete developer die ook Motorstorm 2 maakte en de reden waarom ik een PS3 kocht in 2008: LittleBigPlanet voor PS4 in november. Ergens in 2015 een WiiU, omdat er t.z.t. voldoende games zijn die me interesseren, leuke aanvulling. Het kan goed de eerste generatie worden dat ik niet alle consoles in huis haal, best bijzonder.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 31-07-2014 12:22
Rol: Community event manager
Zodra ze een disc-release aankondigen die alle DLC van Killer Instinct bundelt ben ik sowieso om. Ondertussen kijk ik jaloers naar titels als Dead Rising 3 en Sunset Overdrive.

Volgend jaar zal ik hem dan toch moeten kopen, met Scalebound moet ik wel.

Eerst komt de PS4 er deze winter - al is het maar voor de uiteindelijke Project Morpheus release (al denk ik niet dat ik met mijn beamer erg vaak met zo'n helm op mijn kop ga zitten).
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24241   97) 31-07-2014 12:25
Dead rising komt ook naar pc he;)
avatar van Shinascus
Shinascus ( 232 ) 31-07-2014 12:30
Quote:
Ik heb al een Xbox One en ik ben er heel blij mee. Ik moet vooraf zeggen dat ik ook een Ps4 heb dus dit is geen fan talk. De One heeft qua apps en functies meer in huis. Ik vind het persoonlijk ook handig dat er snap is, op youtube een muziekje of filmpje aan zetten terwijl je gamed is altijd handig. En de exclusives voor de One zijn op dit moment beter dan de Ps4.. Je hebt Ryse, Dead Rising 3 en Titanfall. Titanfall heeft misschien geen single player maar het is wel een hele goeie shooter, de beste op dit moment imo..

In oktober komt de exclusive Sunset Overdrive en daar kan ik niet op wachten! Dus koop die Xbox. One!! Het is het waard.


Ik ben het hier helemaal mee eens. De x1 exclusive games nu zijn naar mijn mening al goed. Sunset Overdrive is wel grappig maar dan als die niet zo veel meer gaat kosten.
avatar van Ahikoo
Ahikoo ( 55 ) 31-07-2014 12:32
Quote:
[..]
Wat voor échte exclusives heeft de PS4 op dit moment dan wat de keuze voor de PS4 zou rechtvaardigen?


Bloodborne van god hemzelf Miyazaki
avatar van Bazchillin
Bazchillin ( 34 ) 31-07-2014 12:33
Ik heb de One nu al een dikke 6 week op mogen nemen in mijn console family en ben dik tevreden. Ik ben kennelijk zo te lezen één van de weinigen die de banden met Sony definitief verbreekt. Na het aanschaffen en de teleurstelling van de Ps3 en PsVita (ingeruild bij purchase Xbox One) heb ik het wel weer gehad met Sony. Sony beloofd een hoop maar maakt weinig waar in de handheldmarkt en ik zie ze nu met ps4 weer hetzelfde doen. Ze scheppen een toekomstbeeld en voor dat we er zijn moeten ze mondjesmaats weer functies laten vallen etc. Ik ben ook meer fan sinds de 360 van hoe gestroomlijnd de ervaring voor Xbox is geworden in de loop van tijd. Sony maakt misschien goede hardware maar softwarematig zowel UI als OS en ook de games kunnen ze nog een puntje zuigen aan Microsoft. Ik snap de hele firstparty hype van Sony niet ik vind hun games altijd redelijk inhoudsloos wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van UC1 en 2.

Xbox One heeft zeker een rooskleurige toekomst als Microsoft de focus blijft behouden op exclusives securen bij thirdparty developers. Scalebound deed mij al een klein dansje springen uit vreugde en ik denk dat D4 ook een banger gaat worden. Met de tijd komt er nog een Wii U bij voor Ninty loving and that's all I need for this generation. Voelt wel goed om niet alle consoles te hoeven kopen voor mijn gevoel :p
avatar van Rickk1986
Rickk1986 ( 936 ) 31-07-2014 12:36
Quote:
[..]


Bungie? Wanneer heb je dit geschreven? ;) Misschien even veranderen naar 343 Ind.


Haha, oeps! Die goede oude tijd, ik koppel Bungie nog altijd automatisch aan de Halo serie, ik word oud.... Thanx voor de reminder! ;)
avatar van Nightbringer
Nightbringer ( 158 ) 31-07-2014 12:39
Quote:
[..]
Bloodborne van god hemzelf Miyazaki


Maar dat is toch niet zo'n mainstream titel? Voor zover ik weet is dat het ''spirtueel'' vervolg op Dark Souls? Van wat ik er van gezien heb, ziet het er wel tof uit maar ik ben bang dat het niet m'n genre is.

Dé PS4 exclusive zal dan wel Uncharted 4 zijn en misschien LBP 3 al komt die ook op de Ps3. Zodra God of War 4 aangekondigd wordt gaat een PS4 heel interessant worden!
avatar van CurlyKirby
CurlyKirby ( 700 ) 31-07-2014 13:00
Niet vergeten dat de PS4 ook deze generatie veruit de beste console gaat worden voor alle jrpg games (Als ze ook wordnen gelocalized) :p
avatar van Htbaa
Htbaa ( 10112 ) 31-07-2014 13:09
Grappig dat het ondersteunen van Nederlandse spraakcommando's de zogenaamde reden was om 'm uit te stellen. Nu komt het ding zonder Kinect :). Ik denk eerder dat het een logistiek probleem is en ze de console niet in hoge aantallen kunnen produceren. Dat laatste probleem had Sony ook en door toch te releasen heeft dat een boel irritatie bij mensen bezorgd. Gek genoeg slikt men dit dan toch weer.

Ik ben het helemaal met Bazchillin over Sony. Een boel beloven maar niks waarmaken. Ondanks dat ik de PS4 als console erg tof vind ben ook ik wel klaar met Sony. De PS3 vond ik middelmatig qua ervaring en de Vita heeft Sony al laten vallen. De grote hack van PSN ben ik ook nog niet vergeten en hoe Sony dat heeft afgehandeld, dus nee, ben geen Sony fan meer.

De Xbox One lijkt me verder een fijne console, maar ook dankzij de presentatie van vorig jaar, het later releasen in Nederland en tig keer draaikonten... Neen, dat heeft geen goodwill gecreëerd bij mij. Dan zijn er nog net als bij Sony totaal geen interessante games voor mij dus de Xbox One komt hier voorlopig ook niet in huis.

Ik wacht nog wel een poosje totdat er weer een goede Gears of War is en Final Fantasy XV uit zien. Tot die tijd vermaak ik mij opperbest met de Wii U, 3DS en nog wat games die ik op de PS3 en Xbox 360 heb liggen, wachtend om gespeeld te worden.
avatar van Tailsknux
Tailsknux ( 1851 ) 31-07-2014 13:14
Puur omdat ons land kennelijk niet belangrijk genoeg voor MS is ga ik deze generatie voor de PS4. Overigens wou ik achteraf gezien dat ik vanaf het begin last-gen voor de ps3 had gekozen ipv x360, die games catalog spreekt mij VEEL meer aan. Alleen jammer dat de xbox duidelijk de superieure controller heeft.
avatar van Cruz
Cruz ( 3245 ) 31-07-2014 13:17
Ik ben het met TheMart eens.

Microsoft heeft de bal zwaar doen droppen eind 2009 inderdaad. Je moet een behoorlijke masochist zijn als je kunt genieten van het feit dat in het verleden goede developers compleet vernederd worden door Microsoft, zoveel potentie en dan moet Rare maar zielloze kinect titels maken, wie ooit het verhaal van Rare gelezen heeft over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts weet waar ik het over heb.

Ook deze generatie is niet al te best begonnen met Dead Rising 3 als een timed exclusief (microsoft heeft dit nooit aangegeven...), Titanfall (microsoft doet alsof dit een Xbox One exclusive is, terwijl PC gamers nog niet na deze troep zouden omkijken), Forza een multiplat (multi billion company als microsoft en dan nog zo cheap zijn).

Sowieso heeft Sony altijd de beste third-party support, uit Japan en uit het westen (indies). Gewoon die lekkere laid back attitude en niet te moeilijk doen als een uitgever zijn spel op een Playstation console wil uitbrengen.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 31-07-2014 13:26
Quote:
Ik heb de One nu al een dikke 6 week op mogen nemen in mijn console family en ben dik tevreden. Ik ben kennelijk zo te lezen één van de weinigen die de banden met Sony definitief verbreekt. Na het aanschaffen en de teleurstelling van de Ps3 en PsVita (ingeruild bij purchase Xbox One) heb ik het wel weer gehad met Sony. Sony beloofd een hoop maar maakt weinig waar in de handheldmarkt en ik zie ze nu met ps4 weer hetzelfde doen. Ze scheppen een toekomstbeeld en voor dat we er zijn moeten ze mondjesmaats weer functies laten vallen etc. Ik ben ook meer fan sinds de 360 van hoe gestroomlijnd de ervaring voor Xbox is geworden in de loop van tijd. Sony maakt misschien goede hardware maar softwarematig zowel UI als OS en ook de games kunnen ze nog een puntje zuigen aan Microsoft. Ik snap de hele firstparty hype van Sony niet ik vind hun games altijd redelijk inhoudsloos wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van UC1 en 2.

Xbox One heeft zeker een rooskleurige toekomst als Microsoft de focus blijft behouden op exclusives securen bij thirdparty developers. Scalebound deed mij al een klein dansje springen uit vreugde en ik denk dat D4 ook een banger gaat worden. Met de tijd komt er nog een Wii U bij voor Ninty loving and that's all I need for this generation. Voelt wel goed om niet alle consoles te hoeven kopen voor mijn gevoel :p


Ik spreek je over een paar jaar wel weer. Dat deed MS ook met de 360, volle ondersteuning vanaf launch. Tot 2009, toen Kinect shovelware tijdperk aan was gebroken.

itt tot dat begon Sony met de PS3 juist andersom, relatief brak qua ondersteuning de eerste jaren, maar vanaf 2008 opwaartse lijn, met nog nieuwe IP's uit durven brengen in 2013, eigenlijk het laatste jaar van de PS3 voor intrede van de volgende generatie. Nog even The Last of Us, God of War A., Puppeteer en GT6 uitbrengen, ook 3rd party deed nog mooi mee met Ni No Kuni. De 360 kreeg... War of Tanks? Of iets dergelijks aangekondigd op E3 2013. De jaren ervoor Halo, Forza, Fable en Gears gerecycled.

Dus softwarematig een puntje zuigen aan MS? Als je het UI/OS bekijkt dan was XMB snel, behalve als het ingame opgeroepen werd op de PS3. PS4 UI/OS zien er wat mij betreft gelikt genoeg uit. En zo lang staar ik ook meestal niet naar het UI, ik knal die game aan. Wat games betreft, lees hierboven. MS dropte die bal enorm rap. Ik snap de hele 1st party hype by MS juist niet. Halo tuurlijk, MP altijd goed geweest, Gears 1 MP heb ik helemaal kapot gespeeld, maar allez het zijn weer twee pew pew pew shooters. Wordt wat saai. Fable is kapot gemaakt, zeker toen je kon paardrijden met je Kinect op de 360. Forza, tja. Goede game hoor, maar elke twee jaar... Doe mij dan maar iets nieuws als DriveClub.

Quote:
Xbox One heeft zeker een rooskleurige toekomst als Microsoft de focus blijft behouden op exclusives securen bij thirdparty developers.


Dat kan je toch aardig gaan vergeten. Ze hebben al 100 mln USD neer moeten tellen om Gears of War zeker te stellen bij Epic, zodat de game ook niet op de PS4 uit zou komen. Verkopen van de PS4 hardware is veel hoger en gaat maandelijks, zelfs nu de kinectloze 399 Xbone uit is, veel harder dan de Xbone. Als er al een platform meer kans heeft om exclusives te krijgen (of timed/eerder uitgebracht) dan is het de PS4. MS gaat niet eindeloos exclusieve IP's opkopen, zeker niet met hun huidige reorganisatieronde van ruim 18.000 man eruit waarvan zo'n 6.000 bij de Xbox divisie. Een IP als Sunset ziet er aardig uit hoor, maar voor erbij. Geen main system seller als je het mij vraagt. De Halo fanclub zal de Xbone wel blijven kopen, al heeft 343 met Halo 4 aardig wat fans weggejaagd die mogelijk nu voor Destiny gaan die eerder de DLC e.d. krijgt op de PS4 van Bungie.

Laten ze eerst Peter Moore maar weer eens terug halen naar MS. Toen die gast er was, waren er altijd mooie aankondigingen op de E3 aan games voor de 360. Er zat pit in MS. Nu zijn het altijd vieze zweterige kantoormannetjes in net te foute pakken waar ik weinig liefde voor games in zie op het podium. Don Matt was de ergste, die is gelukkig weg gebonjourd naar Zynga het zinkende gameschip....
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 190 ) 31-07-2014 13:38
Quote:
Ik ben het met TheMart eens.

Microsoft heeft de bal zwaar doen droppen eind 2009 inderdaad. Je moet een behoorlijke masochist zijn als je kunt genieten van het feit dat in het verleden goede developers compleet vernederd worden door Microsoft, zoveel potentie en dan moet Rare maar zielloze kinect titels maken, wie ooit het verhaal van Rare gelezen heeft over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts weet waar ik het over heb.

Ook deze generatie is niet al te best begonnen met Dead Rising 3 als een timed exclusief (microsoft heeft dit nooit aangegeven...), Titanfall (microsoft doet alsof dit een Xbox One exclusive is, terwijl PC gamers nog niet na deze troep zouden omkijken), Forza een multiplat (multi billion company als microsoft en dan nog zo cheap zijn).

Sowieso heeft Sony altijd de beste third-party support, uit Japan en uit het westen (indies). Gewoon die lekkere laid back attitude en niet te moeilijk doen als een uitgever zijn spel op een Playstation console wil uitbrengen.


Wat een verhaal zeg. Titanfall troep? ff serieus die heb jij dus niet gespeeld of je weet kwaliteit niet fatsoenlijk in te schatten voor de gemiddelde fanatieke gamer. En wat bedoel je met Forza multiplat? Als ik mijn best doe dan gok ik dat je bedoelt dat Horizon 2 ook op de x360 verschijnt? Dat vind ik ook wel jammer maar de 360 variant wordt door een andere studio gemaakt. De manier hoe men de overzetting van het heerlijke Titanfall heeft verzorgd bij MS was weinig mis mee al had men van te voren ook daar bedenkingen.

Je verhaal omtrent moeilijk doen wat attitude betreft om games uit te geven op de console moet ik je gelijk in geven. Gelukkig houd concurrentie elkaar scherp en kan ik dus van beide consoles genieten. Maar van beiden kan het aanbod wel wat beter. MS doet het met Forza 5, Dead Rising 3 en Titanfall als console exl en Sony zet daar Killzone en Infamous tegenover. Helaas gaat het pas echt los in 2015.

avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 31-07-2014 13:46
Hardware: Multiplatforms zijn nu beter op de PS4 dan op de X1, wat vorige generatie andersom was.

Visie: TV, TV, TV, Kinect. Daarna toch maar geen Kinect en een focus op games en vergeet niet het always online gebeuren

Geschiedenis: MS heeft vorige generaties weinig support meer laten zien aan het einde van het leven van de 360, laat staan de originele Xbox

Exclusives & Third-party support: Meer varieteit op de PS4 dan op de X1, zie vorige generaties

Indies: Minder belangrijk, maar ook in het nadeel van MS

Niet globaal lanceren/Te laat: Er zijn veel mensen met game vrienden over de grens

Abbonementen: PS Plus biedt voorlopig de betere deals

Prijs

De helft van bovenstaande punten zou je vorige generatie nog in het voordeel van MS kunnen zien
avatar van Roidbuster
Roidbuster ( 959 ) 31-07-2014 13:52
Quote:
Verkopen van de PS4 hardware is veel hoger en gaat maandelijks, zelfs nu de kinectloze 399 Xbone uit is, veel harder dan de Xbone. Als er al een platform meer kans heeft om exclusives te krijgen (of timed/eerder uitgebracht) dan is het de PS4.


Waar vind ik dit terug?
avatar van Ahikoo
Ahikoo ( 55 ) 31-07-2014 14:00
Quote:
[..]


Maar dat is toch niet zo'n mainstream titel? Voor zover ik weet is dat het ''spirtueel'' vervolg op Dark Souls? Van wat ik er van gezien heb, ziet het er wel tof uit maar ik ben bang dat het niet m'n genre is.

Dé PS4 exclusive zal dan wel Uncharted 4 zijn en misschien LBP 3 al komt die ook op de Ps3. Zodra God of War 4 aangekondigd wordt gaat een PS4 heel interessant worden!


Bloodborne is van de director van Demon's Souls en Dark souls 1. Dat klopt, het is een titel die voornamelijk de hardcore gamers zal trekken, maar de Souls' serie heeft een hardcore fanbase die de game hoe dan ook zal willen spelen. Het is dus wel een systemseller onder een specifieke doelgroep. Ook zijn de hardcore gamers degene die vooral gebruik zullen maken van je console, die staan er bekend om dat ze de hoogste attachment rate hebben.

Daarentegen is de Souls' series inmiddels geen kleintje meer, Dark souls 1 heeft >2,4 mil verkocht en Dark Souls 2 in de eerste 3 weken alleen al >1,2 mil (zonder PC release). Het moment dat een serie in de miljoenen verkoopt denk ik dat de niche er wel vanaf is. Je kan ook niet alleen mainstream titels als exclusives hebbem ;)!

Quote:
[..]


Waar vind ik dit terug?


In Q1 van dit jaar heeft de PS4 + PS3 3,5 mil verkocht en de X1+360 1,1mil. De verkopen wereldwijd zijn dus 3:1 in het voordeel van Sony.

Bronnen:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=865208
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=859945

Arabyus edit: Gelieve de wijzig functie te gebruiken ipv dubbelposten.
avatar van Roidbuster
Roidbuster ( 959 ) 31-07-2014 14:05
Quote:
[..]


In Q1 van dit jaar heeft de PS4 + PS3 3,5 mil verkocht en de X1+360 1,1mil. De verkopen wereldwijd zijn dus 3:1 in het voordeel van Sony.

Bronnen:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=865208
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=859945


Dit geloof ik ook wel, maar ik had het meer over nu, en hoe het nog steeds veel harder gaat voor de PS met kinectloze xbox. Ik vroeg me af of dat feit gewoon uit de lucht kwam vallen of ergens onderbouwd kon worden.
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1442 ) 31-07-2014 14:07
Dat Microsoft het wel vond kunnen om de console een jaar uit te stellen, zegt mij al genoeg. Ze geven geen bal om de Nederlandse consument.
Dan heb ik nog niets gezegd over alle andere misstappen en aanpassingen die ze hebben gedaan, en hun wangedrag aan het einde van de Xbox- en 360-cycli.

Als je een hardcore Xbox-fan bent moet je 'm zeker oppikken, maar voor de rest is de PS4, of zelfs een PC een betere keus. Daar word je tenminste serieus genomen als consument.
avatar van Mjw
Mjw ( 1767 ) 31-07-2014 14:16
Quote:
[..]


Dit geloof ik ook wel, maar ik had het meer over nu, en hoe het nog steeds veel harder gaat voor de PS met kinectloze xbox. Ik vroeg me af of dat feit gewoon uit de lucht kwam vallen of ergens onderbouwd kon worden.


Q1 is niet juist, die 3:1 verhouding is van afgelopen april-juni, dus van afgelopen maanden. Punt is dat het dus nog steeds hard gaat ondanks al die maatregelen van MS.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 31-07-2014 14:47
Laatste totaalverkopen qua stand Xbone - PS4 die ik gezien heb was 9 mln PS4's en 5 mln Xbones paar maand geleden. Wekelijkse en maandelijkse verkopen zijn sindsdien voor zover ik gezien heb nog altijd ruim in het voordeel van de PS4. Zelfs in de thuismarkt van MS, USA. Dat zegt wel wat.

Als Sony nu ook nog met een kleine prijsverlaging zou komen naar laten we zeggen 379 Euro/USD op deze Gamescom, gewoon om een plaagstootje uit te delen richting de Kinectloze Xbone, dat doet toch wel wat. Sony zit in de comfortabele hoek om de prijs te kunnen dicteren, zoals MS met de 360 dat voordeel de vorige generatie had. PS3 liep er constant achteraan eerste jaren. Als ik dan ook nog zie dat met de lange adem de PS3 uiteindelijk de 360 nog ingehaald heeft qua verkopen, wat te bewonderen is gezien de slechte eerste paar jaar, dan zie ik deze generatie de PS4 het verkoopsucces halen van de PS2 en de Xbone als ze geluk hebben in de richting komen van de 360 verkopen.

Maakt dat voor een gamer wat uit, die verkopen? Dat is altijd de discussie. Jazeker wel, want een platform dat verkoopt zoals de PS2 dat deed, krijgt automatisch 'exclusives' ook zonder ze te kopen.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 10112 ) 31-07-2014 15:00
Huidige stand is 8.7M PS4's en 5M Xbox One consoles. Wii U zit op een 6.7M. Zie http://www.vgchartz.com/ voor actuele overzichten.
avatar van TheMART
TheMART ( 3974 ) 31-07-2014 15:16
Dat kan niet Htbaa. Er waren paar maand terug al 9 mln verkocht. En het eind van fiscale jaar (dat eindigde eind maart dit jaar) waren er al 7 mln stuks van de PS4 verkocht. Er zijn er in april, mei, juni en juli meer verkocht dan 1.7 mln stuks PS4 wereldwijd.

Let wel: VGchartz doet schattingen en dit zijn niet de officieel uitgebrachte cijfers.

EDIT

Alstu:

http://www.psu.com/a023923/PS4-sales-at-9-million-Xbox-One-north-of-5-million-reports-Edge-Magazine

In de EDGE van eind juni, ofwel geprinte media, interview was nog wat eerder. Begin juni dus die 9 mln al + 2 maand verkopen, wat ik zag knalt de PS4 er wereldwijd nog richting de half miljoen per maand uit qua verkopen. Laten we het rustig schatten tussen 9.5 en 10 mln verkocht met juni/juli erbij.
avatar van XEvolutionX
XEvolutionX ( 190 ) 31-07-2014 15:22
Quote:
Dat kan niet Htbaa. Er waren paar maand terug al 9 mln verkocht. En het eind van fiscale jaar (dat eindigde eind maart dit jaar) waren er al 7 mln stuks van de PS4 verkocht. Er zijn er in april, mei, juni en juli meer verkocht dan 1.7 mln stuks PS4 wereldwijd.

Let wel: VGchartz doet schattingen en dit zijn niet de officieel uitgebrachte cijfers.


Enige wat te vinden is dat notabene Phil Harrison meldde dat de ps4 9 miljoen keer zou zijn verkocht. (8 juli dus zo'n 3 weken terug). MS melde toen idd 5 miljoen stuks. VGChartz schat idd maar de wekelijkse prognoses zitten vaak rond de 120.000 units per week dus erg ver zitten ze er dan niet naast denk ik

Edit: je link geef al aan dat het geen officieel statement was maar goed of het er begin juli 8.7, of 9 waren of 9.2 waren het ding verkoopt prima
avatar van Desty_aya
Desty_aya ( 142 ) 31-07-2014 15:32
heb mijn xb1 gehaald in Duitsland, daarna 2 games gekocht. Totaal 600 euro uitgegeven ongeveer.
Na 2 weken te spelen heb ik op dit moment geen nieuwe games meer die me echt aanspreek...
Ondertussen zie ik dat je voor 500 al 2 games er gratis bij krijgt, en in sommige plaatsen kan je 2de controller erbij halen voor 15 euro, voel ik me toch redelijk genaaid door MS$...

avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4213 ) 31-07-2014 15:41
Voor veel gamers zal het niet lekker voelen hoe MS ons de laatste jaren heeft behandeld. DRM, altijd online en het uitstel voor de Benelux zijn daar niet de enige voorbeelden van, maar het hoogtepunt (dieptepunt).
Maar na alles wat er gezegd en gedaan is kan ik mezelf maar één echte vraag stellen over wel of niet Xbox One: 'ja maar, de Masterchief Collectie dan?'. Welk nadeel ik ook aandraag in de discussie die ik met mezelf voer om hem niet te kopen: 'ja maar, de Masterchief Collectie dan?'. Ze wilden gvd DRM erdoor drukken en ze behandelen ons Nederlanders als 2e rangs gamers met hun belachelijke camera: 'ja maar, de Masterchief Collectie dan?'.
En dan moet ik gewoon eerlijk zijn tegen mezelf, ondanks dat die Wii U er staat voor de vrouw en kids (en Platinum games voor mij) en ik m'n PS4 heb, ik kan niet om de One heen. Ze krijgen ALLE halo's in een collectie! Allemaal! Zelfs iemand als ik die niet echt dol is op FPS kan daar niet omheen, ik vond alle halo's geweldig. Dan is er Scalebound van Platinum die ik moet hebben en is het laatste jaar zonder KI, wetende dat hij uit is, best zwaar geweest.
Ik hoop van harte dat Sony nr1 blijft, zodat MS scherp moet blijven, maar er komen net iets té veel exclusives om te laten liggen. Andersom is overigens hetzelfde waar: alleen een One is ook ondenkbaar voor me. M'n tech-hart maakt een sprongetje van blijdschap, nóg een console... M'n beurs weent stilletjes...
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 31-07-2014 15:42
Rol: Community event manager
Ach ja, op zich maakt het niet zo héél veel uit dat de PS4 in het eerste jaar amper verkrijgbaar was en de Xbox One enkel te importeren was - in 2015 komen toch pas de echte next gen exclusives waar we allemaal watertandend naar uitkijken.

Ik denk dat Microsoft het wel bij de gebruikelijke first adopters heeft verpest met de lokale non-release... en velen die hem wel graag op de eerste dag willen hebben, zullen hem al hebben geimporteerd. Ik zie het op de lange termijn niet veel uitmaken.

Ik vind het wel jammer dat Nintendo pas na de release van de Xbox - met name in 2015 met de grote games komt (Xenoblade, Zelda, Smash bros).
Als ze Xenoblade en Zelda al in 2014 klaar hadden gehad, denk ik dat veel mensen hem al in huis hadden gehaald tijdens het wachten op de PS4 preorder en het gebrek aan must-have next gen titels.

Nintendo heeft hun voorsprong een beetje verpest.
Al heeft Wii U stapels aan geweldige titels, is er geloof ik nog steeds niet genoeg wat een niet-Wii U eigenaar in het oog springt.
avatar van Ahikoo
Ahikoo ( 55 ) 31-07-2014 16:18
Quote:
Let wel: VGchartz doet schattingen en dit zijn niet de officieel uitgebrachte cijfers.

EDIT

Alstu:

http://www.psu.com/a023923/PS4-sales-at-9-million-Xbox-One-north-of-5-million-reports-Edge-Magazine

In de EDGE van eind juni, ofwel geprinte media, interview was nog wat eerder. Begin juni dus die 9 mln al + 2 maand verkopen, wat ik zag knalt de PS4 er wereldwijd nog richting de half miljoen per maand uit qua verkopen. Laten we het rustig schatten tussen 9.5 en 10 mln verkocht met juni/juli erbij.


Dus het is VGChartz geen valide bron. Tevens is het taalgebruik heel belangrijk in dit soort artikelen, er wordt overduidelijk shipped (of sold-in) gezegd, wat inhoudt geleverd aan retailers NIET Verkocht aan consumenten. De X1 zit daardoor hoogstwaarschijnlijk onder de 5 mil. De Playstation daarentegen was in april al 7 mil verkocht aan consumenten, met de huidige data erbij, 3,5 mil verkocht van april tot juni voor PS4 en PS3, is het zeer waarschijnlijk dat Sony boven de 9 mil zit inmiddels.

Microsoft heeft nog geen Tier 2 launch gehad, dat zal wel een boost geven, maar waarschijnlijk niet genoeg om echt in te lopen aangezien de X1 in die landen gewoon al te verkrijgen is in de winkels.
avatar van Ghostly
Ghostly ( 516 ) 31-07-2014 16:20
Heb nog geen van beide next gen consoles. Wanneer de next gen in huis wordt gehaald zal dit een PS4 zijn, waarom omdat ik al vanaf de eerste playstation op de console van sony speel en me daar goed bij voel. Daarnaast boeien mij de exclusives van MS eigenlijk niet zo, ik kijk altijd de let's plays op youtube maar vaak kijk ik de game niet af omdat ze me voor het einde al hebben verloren.

Daarom zal er een PS4 komen zodra ik alles heb gespeeld op de PS3 wat ik wil spelen, dat kan nog wel even duren met mijn backlog en gemiste spellen door de jaren heen.
avatar van Patjoew
Patjoew ( 127 ) 31-07-2014 16:30
Ben blij zoals het nu is, sony ps4 krijgt veel verkopen waardoor ze nummer 1 willen blijven, en microsoft doet er alles aan om in te halen (veel software updates, kinectloos, meer game gericht nu). Hierdoor moet sony ook aan de bak kijk alleen al naar de 3d support voor films. Werd heel veel over geklaagd omdat ps3 het wel al had en ze wimpelde de fans altijd weg. Microsoft komt met het nieuws 3d support poof sony heeft meteen ook een update. Denk dat dit nu een veel gezondere en voor ons als gamers betere tijd gaan zijn in next-gen.
1 september heb ik dan ook een xbone erbij voor forza en fifa15, en mijn huisgenoten dance revolution ^^ ja mensen spelen dat serieus haha.
avatar van Mr_Mojo27
Mr_Mojo27 ( 1468   2) 31-07-2014 17:39
Ik heb een PS4 en een WIIU. Ik zie op dit moment totaal niet in waarom ik nog een Xbox One zou willen kopen. MS moet dan echt met super IP's komen willen ze mij over de streep trekken. Halo Masterchief Collection is aardig, maar mee ook niet. Misschien volgende jaar met games als Sunset Overdrive en Quantem Break.
avatar van Patjoew
Patjoew ( 127 ) 31-07-2014 18:03
Fable nieuwe versie lijkt me erg vet. is eigenlijk meer fable universe maar totaal andere game
avatar van Ginryuu
Ginryuu ( 10157 ) 31-07-2014 18:10
Ik wacht wel op de Slim. Tegen die tijd zijn er meer spellen uitgekomen.
avatar van Malistix
Malistix ( 1348   2) 31-07-2014 22:36
De WIIU spreekt mij helemaal niet aan, eigelijk bijna niets van nintendo, de PS4 heb ik nu een tijdje en ik vind de exclusives "wel aardig". Tot nu toe heb ik weinig gezien waarvoor ik een xbox one naast mijn pc en ps4 zou moeten zetten.

Er is hoop als Quantum Break een mooie game word, sony heeft gewoon de studio's waarvoor ik nog wel af en toe niet op mijn pc een spelletje speel, zoals naughty dog en quantic dream.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 10112 ) 31-07-2014 22:54
Tot mijn verbazing zag ik vanavond in de Media Markt Leeuwarden dat ze daar voldoende Xbox One consoles met Kinect hebben staan. Zullen vast import consoles zijn. Voor 't eerst dat ik de console hier in Nederland (of Friesland dan) gezien heb. PS4 ook ruim op voorraad.
avatar van Phaross
Phaross ( 1409   11) 31-07-2014 23:02
Voor mij zeker een jaar te laat. Ik had de Xbox one gereserveerd staan, maar nu hoeft het niet meer.. Intussen ben ik aan mijn motorrijbewijs begonnen en koop ik liever een motor. Daarbij vind ik de ps4 ook niks. Grafisch veel te weinig vooruitgang.. Misschien dat ik een van de twee nog eens koop in een mooie aanbieding of via marktplaats.. Maar eigenlijk ben ik erg teleurgesteld in de vooruitgang die is geboekt.. Ik mis de tijd van de PlayStation 1 en nintendo 64
avatar van Gurty
Gurty ( 34 ) 31-07-2014 23:34
Welke console uit eindelijk een persoon koopt is natuurlijk naar zijn eigen smaak en eisen.

Zo heb ik gekozen om de Xbox One te importeren uit Duitsland. Hierdoor is de uitstel van de Xbox One net juist voor mij helemaal niet verpest. Er is inderdaad geen Nederlandse Marketplace maar wel een Amerikaanse. In andere woorden Dollar prijzen, iets wat mij erg aantrekt. De prijzen die een Media Markt of elke andere toko hanteert vind ik misselijkmakend en hierdoor importeer ik ook mijn spellen. Dat de Kinect geen Nederlandse Voice Commands kan uitvoeren kan mij weinig schelen.

Uiteraard zijn er veel Gamers geschrokken van het DRM en Always Online verhaal, maar eerlijk is eerlijk, het maakte mij totaal niet uit over nou wel of geen DRM op zou zitten. Uiteindelijk ben ik ook akkoord gegaan met een Steam, Origin en Uplay en ik ruil/verkoop haast mijn spellen niet. Het altijd online verhaal vond ik ook geen ramp. Want anno 2014/2015 ben je ten alle tijden verbonden met internet.

Spellen zijn misschien wat summier te noemen, maar tot nu toe heb ik mij makkelijk kunnen vermaken met Forza 5, Dead Rising 3, Killer Instinct, Ryse, Strider, Crimson Dragon, NBA 2K14, Plants vs Zombies en Titanfall.

De WiiU heb ik ook in mijn bezit, deze is na de Xbox One gekocht en is voornamelijk voor mijn vriendin. De games die daarop zijn trekken mij wel, maar niet voor lange speel sessies.

Ik zelf hoop met Gamescom een leuke aanbieding te treffen voor de PlayStation 4 met Killzone: Shadow Fall en dan ben ik voor deze Next-Gen weer klaar.

*update 3-8-2014*
Bij Dixons te Zwolle en PlayStation 4 gekocht voor €309,- met daarnaast nog Killzone, The Last of Us en een PS Camera.
Toch moet ik wel aangeven dat in verhouding met de Xbox One pakket die ik heb gekocht, vind ik de PlayStation 4 een droevige pakketje. De gammele headset en Action niveau HDMI kabel zou ik mij voor €400,- bedrogen voelen. Het erbij kopen van de PlayStation Camera vind ik dan ook jammer, natuurlijk zou dit de prijs wel verhogen. Maar ik als consument zie dat liever dan dat ik nog alle spullen los erbij moeten komen.
.
Het verschil in applicaties zoals Skype vind ik een gemis en hoop dit in de toekomst verbeterd zien. Tot zover hoef ik alleen nog Infamous en dan maar weer wachten.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 01-08-2014 06:46
Quote:
Tot nu toe ging de Xbox One ongeveer 2 miljoen keer minder over de toonbank dan de PlayStation 4, en dat is veel! Ter vergelijking; de PlayStation 3 is in totaal 80 miljoen keer verkocht, terwijl de Xbox 360 78.2 miljoen keer zijn eerste eigenaar vond. Microsoft heeft dus al een aardige achterstand opgelopen.

Echt, ik heb het 6 keer gelezen maar volgens mij klopt deze regel niet. Corrigeer mij als ik het fout heb.

Momenteel liggen de bundels van de PS4 al lang en breed in de schappen terwijl Microsoft hier net om de hoek komen kijken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor beide nog geeaankoop drang heb omdat er gewoon nog geen intressante spellen uit zijn. Mochten deze wel zijn staan de platforms van de vorige generatie er nog tussen. Ik verschans mijzelf nog wel een jaar of 2 achter de WiiU; kom ik daarna wel als een aasgier boven de koopjes hangen ((;
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1906 ) 01-08-2014 11:17
Quote:
Zodra ze een disc-release aankondigen die alle DLC van Killer Instinct bundelt ben ik sowieso om.


Disc release is zojuist aangekondigt. 8 Vechters plus TJ combo code van seizoen 2. (die is sowieso gratis voor iedereen)
20 dollar
avatar van Fornax
Fornax ( 273 ) 01-08-2014 16:11
Een Halo collectie ... Nou nou, dat rechtvaardigt natuurlijk meteen een 400/500 EU aankoop. Begrijp me niet verkeerd ik heb zat Halo (1,3,4, reach en ODST) gespeeld, het zijn zelfs een van de enige spellen die ik op release heb gekocht, maar van de laatste 3 vond ik ODST nog de beste en dat voelde als een tussendoortje. Ik heb het idee dat die franchise alleen maar verder word uitgemolken terwijl ze het langzaam proberen om te vormen tot een semi-cod kloon.

Daarnaast geloof ik zelfs dat ODST (en misschien reach?) niet eens in de bundel aanwezig zijn? Ik lees iig overal dat het om 1,2,3 en 4 gaat.

De 360 was destijds een goede aankoop voor mij omdat hij goedkoper was en halo had in tegenstelling tot de PS3 die voor mij simpelweg te duur was (en ik heb daarnaast helemaal geen band met de PS exclusives).

Deze generatie vind ik de PS4 een stuk beter alhoewel ik nog steeds totaal geen band heb met het merk of de spellen zou ik, mocht ik een van de twee moeten kiezen toch voor een PS4 gaan, social/multi media en dergelijken interesseren me geen zier, ik game voor mijzelf niet om likes te verzamelen op Facebook (natuurlijk overdreven) waar MS zo de nadruk op legt. Daarnaast heeft MS me op de E3 totaal niet kunnen overtuigen, er was geen moment waarop ik dacht wow dat spel moet ik hebben.

Trouwens het valt mij op uit de comments dat zowel de one/PS4 geen overvloed aan games hebben... Schijnbaar toch niet alleen Nintendo die dit probleem hadden tijdens hun launch, maar nu is het om de een of andere magische reden geen probleem? Ik wil geen flamewar beginnen maar ik denk dat we wellicht kunnen concluderen dat het maken van games gewoon een stuk meer tijd in beslag neemt en dat iedereen pakweg een jaar geleden iets te snel op de bandwagon sprong.

TL;DR: Ik upgrade m'n PC wel en haal ter zijner tijd een WIIU, ik ben al veels te lang niet meer onder gedompelt in fleurige kleurtjes.
avatar van Fernando93
Fernando93 ( 1459 ) 01-08-2014 22:36
Voor de ps3 zijn de betere games ook pas anderhalf 2 jaar erna gekomen. En achja laten we hopen op volgend jaar Uncharted 4 grandturismo 6 Nieuwe need for speed. En wat party games erbij. En voor degene die geen ps3 heeft gehad. Berg remaks doet het altijd goed. Bijv God of war collectie. Uncharted collectie. Farcry collection :)
avatar van Megane377
Megane377 ( 4607   3) 01-08-2014 23:23
Voorlopig ook geen X1 hier, heb genoeg aan de PS4 & Wii U.
Speel nog regelmatig op de PS3 ook nog!
Haal de X1 wel s als ie heeeel goedkoop wordt, over 4/5 jaar ofzo ;)
avatar van ModderFokker
ModderFokker ( 952 ) 02-08-2014 15:44
De PS4 en de One staan allebei al een half jaar stof te happen hier.
Sinds kort weer ff de PS4 aangezet voor Last Of Us Remastered.


avatar van M Monster D
M Monster D ( 1374 ) 08-08-2014 18:30
niet echt toffe games!?! je maakt een grapje toch, titanfall, forza 5, en ryse zijn erg goede spellen, beter dan killzone en knack. er zijn gewldig veel goede games (zowel exclusives als non-exclusives) voor de xbox one. ik heb hem hier staan en het is een geweldig ding, buiten 1 bug heb ik geen kinderziektes gevonden en hij doet het prima.

ik durf te wedden dat microsoft deze slag wint, en zo niet, dan komt het sony fanboys, zodra microsoft met die domme voorwaarden kwam liep het nieuws als een lopend vuurtje, in m'n vrienden kring hoorde ik het steeds weer van de SONY gamers, toen microsoft het had terug gedraaid hield iedere ("toevallig") sony gamer z'n mond.

verder over de 'voice commands', ja klopt, bijna iedereen zou liever engels praten, maar ik zie dagelijks in de winkel waar ik werk gamers die engels niet snappen, die kunnen dan gewoon niks met hun xbox (zo heb ik de mijne ook goedkoop kunnen krijgen) en wat ze ook niet zomaar kunnen doen is voor bepaalde landen de taal wel en voor andere niet ontwikkelen, doen ze dat wel krijgen ze klachten over, want wees eerlijk, mensen vinden zelfs al is iets perfect, nog altijd iets om over te zeuren
avatar van Doobieters
Doobieters ( 24241   97) 08-08-2014 18:34
Zelden zoveel onzin gelezen als het betoog hierboven.. En dan bedoel ik niet de column
avatar van Cruz
Cruz ( 3245 ) 08-08-2014 18:36
Ryse is gisteren trouwens ook aangekondigt voor de PC, ik dacht dat Microsoft deze game bekostigd had, maar blijkbaar niet.
avatar van Htbaa
Htbaa ( 10112 ) 08-08-2014 18:38
Titanfall is een hele vette game ja, maar daar hoef je geen Xbox One voor te kopen aangezien de game ook op PC en Xbox 360 te krijgen is. En het lijkt er nu op dat Ryse ook nog naar de PC komt.

De goede exclusieve games zullen heus nog wel komen, maar tot die tijd is de Xbox One niet echt interessant. Vind ik ook nog steeds gelden voor de PS4.
avatar van Blackdevil235
Blackdevil235 ( 598   2) 10-08-2014 11:48
niks te laat waarom zou je een nieuwe console kopen als er maar 10 spellen op uitzijn? hoeveel mensen zerggen nu ik wacht op nieuwe games? mongolen zijn het, ik krijg mijn xbox one in september en in oktober komen er weer leuke games.. helaas ook een paar uitgesteld maar dan nog je kan ze toch niet allemaal teghelijk spelen.
avatar van ArdiBacardi
ArdiBacardi ( 2308   1) 10-08-2014 12:00
Persoonlijk heb ik zin in mijn komende XOne. Ik heb er heel lang sceptisch tegenaan gekeken en vond het helemaal niets, maar sinds enkele maanden ben ik toch om. Reden hiervoor ligt in de manier waar op M$ zich nu profileert, ze maken nu een gebaar richting de gamer dat ze hun (gemaakte) fouten toegeven en toch voor de games gaan ipv enkel voor de multimedia. Het gaat mij vooralsnog voor de (timed?) exclusives zoals Dead Rising 3, Ryse en het aankomende Sunset Overdrive. Verder zie ik de console als een perfecte aanvulling op mijn PS4.