Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Capcom zit de komende maanden op rozen!

Capcom zit de komende maanden op rozen. Volgende week komt Street Fighter IV officieel in Nederland uit en op 13 maart zal Resident Evil 5 in de winkel liggen. Verderop in het jaar staan ook Dark Void en Dead Rising 2 te wachten en er gaan hardnekkige geruchten dat er een vervolg zal komen op Lost Planet! Kortom, er staat ons nog heel wat te wachten. Afgelopen vrijdag is Budgetgaming met vier man sterk de kant van Utrecht opgegaan en hebben we op het Capcom Event de eerste titels die gaan uitkomen uit kunnen proberen; Street Fighter IV en Resident Evil 5.

Sfeerverslag (Bart)
Een tunnel met vier tv’s is natuurlijk niet compleet zonder belegde stokbroodjes en borrelnootjes. Met een hand vol nootjes kijk ik luid kauwend toe hoe de eer van Budgetgaming wordt verdedigd tegen andere online media. Nou ben ik zelf een leek als het aankomt op Street Fighter dus oefen ik maar wat graag de moves tegen andere eensgezinde collega’s. Ik heb de middag in de Capcom-tunnel vooral doorgebracht met Resident Evil 5. Zo speelde ik het fragment dat zich afspeelt voor het demo-level en heb ik in co-op mogen genieten van latere levels. Wat speelt die offline co-op toch lekker. Naast het spelen van de games en het kauwen op borrelnootjes was het een gezellige middag. Lekker bijpraten met de andere Budgetgaming crewleden en natuurlijk de andere heren van de Nederlandse pers. Dit alles terwijl buiten de wind, regen en natte sneeuw het centrum van Utrecht omtoverde in een gure stad. Doe mij de zweterige straatjes van Resident Evil maar.Resident Evil 5 (Yørn)
Het verhaal van Resident Evil 5 is een authentiek vervolg op het hoofdverhaal, in plaats van een spin-off zoals Resident Evil 4 was. Sinds het incident in het Westerse Manor House zijn er 10 jaar verstreken. De game speelt zich af in een geïsoleerd Afrikaans staatje, genaamd Kijuju, dat zich aan de rand van actieve vulkanen bevindt. De plaatselijke bevolking is besmet geraakt met een virus dat veroorzaakt is door de vulkanische activiteit. In Resident Evil 5 ga je aan de slag met Chris Redfield (bekend uit Resident Evil en Code: Veronica) en Sheva Alomar, om te onderzoeken wat er nu precies allemaal gaande is.

Het leuke aan deze titel is dat je zowel online als offline samen met een vriend of vriendin de game door kan spelen. Online hebben we al kunnen uitproberen in de demo en dat werkte zeer goed. Afgelopen vrijdag konden we dan eindelijk checken hoe het zat met de offline multiplayer modus. Het wordt al gauw duidelijk dat je wel iemand moet hebben die het spel een beetje kent, anders zal het spelen voornamelijk neerkomen op je partner redden. De game is uitdagend te noemen, met name in de latere levels. Maar het mooie is, het is allemaal wel te doen als je goed met elkaar samenwerkt, het geeft dan echt een kick als je de game samen doorspeelt. Tof is ook dat je elkaar kan helpen, wanneer in nood kan je elkaar genezen. Het is soms alleen wel een beetje stoeien met het wisselen van wapens, maar als je eenmaal door hebt hoe je je wapens onder elke knop van je vierpuntstoets kan plaatsen, speelt het allemaal lekker weg. Ook leuk is dat je elke keer dat je de game doorspeelt wel wat nieuws ontdekt, net als in de demo. Kasten die je kan verplaatsen, verstopte items etc.De graphics in de offline multiplayer doen niet onder voor de singleplayer graphics. Het doet een beetje denken aan Gears of War, waar de graphics ook niet worden gedowngrade wanneer je samenspeelt.

In de game werkt alles gewoon allemaal lekker, als je van actie en samenwerkgames houdt, moet je deze game gewoon scoren. Het enige minpuntje wat ik kon vinden was, dat de oude Resident Evil vibe een beetje ontbrak. Ze hebben de stijl van Resident Evil 4 aangehouden waarbij RE5 nu meer een actietitel is geworden dan een horrorgame. Er zijn wel schrikmomenten en de beesten zijn ook goed eng vormgegeven, maar het echte RE-schrikeffect is schaars in dit deel. Desalniettemin een heerlijke titel, en dat terwijl ik normaal geen RE fan ben.

Street Fighter IV (Richard)
Als Nintendo Fanboy/Retro verzamelaar werd ik verwelkomd: “Richard, jij hier”. Ja; ik kan natuurlijk al dat grafische geweld aan me voorbij laten gaan; maar in de hoogtij dagen van de SNES was Street Fighter II niet aan te slepen in de winkels. Deze titel moet dus zeer zeker door een oude rot in het vak bekeken worden; al is het alleen maar om deze game vanuit een ander perspectief te bekijken. Graphics zijn gaaf; zeer zeker vergelijkbaar met de SNES (in positieve zin); uiteraard pompen de XBOX360 & PS3 heel wat beter beeld uit de videokaart; maar de aloude look ’n feel is zeer zeker bespaard gebleven. Animatie op de achtergrond is erg leuk; als je al de tijd hebt om daar naar te kijken in het heetst van de strijd. Favoriet is toch wel het (militaire) vliegveld waar rustig op de achtergrond een Antanov Russisch vrachtvliegtuig voorbij komt rollen. Controller instellingen zijn werkelijk oneindig aan te passen. De “default controls” geven het geheel een erg vertrouwd gevoel; net als alle welbekende characters met hun Special Moves. Dit komt mede omdat de besturing voor het grootste gedeelte hetzelfde is gebleven. Zeer zeker een vette titel om in huis te halen voor zowel diegene met, als zonder ervaring met eerdere Street Fighter titels. Niet veel vernieuwing dus, wel mooiere graphics en een heerlijke besturing.Al met al, twee toptitels die binnenkort in de winkels zullen liggen!

Geplaatst door Bart, Richard, Dennis en Yørn op 16-02-2009
Aantal keer bekeken: 10424

Laatste reacties

avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 17-02-2009 00:03
Rol: Forum Moderator
Erg jammer dat ik er niet bij kon zijn!
Wie is wie nou op de foto's?
En staat er op foto 1 nou de gefrustreerde videogame fan?
Erg goed stuk met de juiste punten uitgelicht.
Next time i'm there!
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 17-02-2009 00:53
Leuk verslag! Ook ik baal dat ik er niet bij kon zijn, klote werk ;].
avatar van Bonecrusher
Bonecrusher ( 3209 ) 17-02-2009 07:53
Wat een supercoolmegadroomevent, SF4 en RE5, omfg, hier had ik als uber-capcomfan toch ook echt heeeeeeel erg graag bij willen zijn! Volgende keer mag BG wel een "wildcard" onder de leden uitdelen

Gelukkig hoef ik niet meer lang te wachten op deze 2 games

Verder, erg leuk verslag, leest zich lekker weg, maar vergeten jullie nu echt "Bionic Commando" te noemen...
avatar van ConAir
ConAir ( 4474   2) 17-02-2009 09:19
Volgens mij zijn het Antonov vliegtuigen. Verder leuk verslag. Als ik had gekund, was ik zeker graag meegegaan.
avatar van Sc0pe
Sc0pe ( 479 ) 17-02-2009 09:24
omg! Capcom walhalla! Street Fighter zit eraan te komen alleen nog even wachten op RE5. Ziet er leuk uit allemaal. Vooral in zo'n tunnel
avatar van Wedlock
Wedlock ( 657 ) 17-02-2009 10:19
Is dat nou in de Cityhall/AXL ?? Daar heb ik weleens platen gedraaid
avatar van Niann-Tsyr
Niann-Tsyr ( 1776 ) 17-02-2009 11:22
Rol: Update Moderator
Leuk verslag van het event!
avatar van Peter4hell
Peter4hell ( 153 ) 18-02-2009 00:21
Nice, Street Figter IV FTW
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 18-02-2009 01:32
Wat leuk is aan RE5.. er worden veel linken gelegd naar het Kennedy raport (goh.. ja.. Leon S. Kennedy.. uit RE4) Over het.. virus...

Verwacht maar een leuke extra binnenkort