Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review: Dragon War Gaming Gear (PS4)

Dragon War - Dragon Shock 4 Wired Gamepad
Het feit dat we tegenwoordig standaard draadloze controllers hebben bij onze consoles vind ik een heel groot pluspunt. Geen gedoe meer met kabels die je in elkaar moet vouwen als je de controller opruimt, om ze vervolgens weer uit de knoop te moeten halen zodra je wilt gamen. Alleen omdat het soms lijkt alsof de batterijen altijd leeg zijn op precies dat ene cruciale moment, verlang ik nog wel eens terug naar een kabeltje. Herken je je in dat laatste scenario en ben je op zoek naar een nieuwe controller voor je PlayStation 4? Dan heeft Dragon War een heel aardige optie beschikbaar in de vorm van de Dragon Shock 4 Wired Gamepad.Zoals de naam al zegt is dit geen draadloze variant, maar een controller met een kabel eraan vast van drie meter lang. Geen gedoe met batterijen dus, gewoon plug-and-play. De lengte van drie meter zal voor de meeste huiselijke situaties waarschijnlijk voldoende zijn. In mijn woonkamer staat de televisie (en dus ook de PlayStation) echter vrij ver van de bank en daar merkte ik dat drie meter eigenlijk net te kort is. Een halve meter langer was perfect geweest, maar voor de gemiddelde situatie zal dit niet het geval zijn.

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar persoonlijk vind ik het design van deze controller bijzonder fraai. De kleurencombinatie zwart/blauw is goed gebruikt en het blauwe led-lampje onder de Home-button oogt prima. De draken tribal op de rechterkant van de controller maakt het verder helemaal af. Belangrijker dan het design is natuurlijk hoe de controller voelt en speelt. Daar kan ik vrij kort over zijn, de controller ligt namelijk heel prettig in de hand en is daardoor prima te gebruiken als vervanger van de Dual Shock 4. De knoppen en sticks reageren goed en ik heb nergens vertraging of andere problemen bemerkt. Het enige minpunt is dat de controller geen touchpad heeft en deze vervangt door twee 'enter'-knoppen. Over het algemeen is dat geen probleem, maar dit kan in bepaalde games nog wel eens voor problemen zorgen als het gaat om de besturing.

Conclusie
De Dragon Shock 4 heeft mij positief verrast. Ondanks het relatief lage prijskaartje (+/- 40 euro) is het een heel goede controller. Hij ligt lekker in de hand, de knoppen reageren prima en het geheel ziet er ook nog eens stoer uit. Zit je binnen drie meter van je PlayStation en heb je graag een kabeltje aan je controller? Dan is de Dragon Shock 4 absoluut het overwegen waard.
Dragon War - Aegis Wireless Gaming Headset PS4
Het is misschien een beetje vreemd. Hierboven heb ik jullie net iets verteld over een bekabelde controller en nu ga ik het hebben over een draadloze headset. De Dragon War Aegis Wireless Gaming Headset is echter zeker het bespreken waard voor gamers die hun gaming-accessoires juist wél graag draadloos willen hebben.Het aansluiten van nieuwe draadloze hardware vind ik altijd een beetje spannend. Gaat het in één keer lukken? Hoef ik niet te veel instellingen te veranderen en te knoeien met kabels? Gelukkig was het aansluiten van de headset van Dragon War geen probleem. Natuurlijk moesten er een paar kabels aangesloten worden en moest ik een aantal instellingen in de PS4 veranderen, maar dit werd allemaal heel duidelijk uitgelegd in de meegeleverde handleiding. Daarna was het een kwestie van de headset pairen met de PlayStation en toen kon ik aan de slag. De headset zelf zit best prettig op je hoofd, al zijn de oorschelpen eigenlijk te klein voor mijn oren. Daardoor begon de headset na een tijdje te irriteren rond mijn oren. Heb je echter niet van die grote oren, dan zal je merken dat deze headset zeer prettig zit.

Op de headset zelf is aan de voorkant een power-knop om de headset aan te zetten en een knop om hem te koppelen aan de draadloze ontvanger. Op de achterkant zitten twee draaiknoppen om het volume van de game en de chat apart van elkaar te regelen. Wat echter ontbreekt, is een mute-knop voor de microfoon. Zelf vind ik het erg prettig om de optie te hebben om de microfoon even uit te schakelen, zodat ik even met de andere mensen in de woonkamer kan praten zonder dat ik mijn online party daarmee lastig hoef te vallen. Het is wel mogelijk om de microfoon helemaal los te koppelen, maar dat werkt natuurlijk niet echt handig.

De geluidskwaliteit van deze headset is prima te noemen. Zodra het in de game wat stiller was hoorde ik wel enige ruis over de headset, maar bij de drukkere momenten had ik daar totaal geen last van. Ook de microfoon doet zijn werk goed. Ik kreeg dan ook 0,0 klachten over de geluidskwaliteit via de andere kant van de lijn. Het is trouwens aan te raden om de headset alleen te gebruiken als je (bijna) altijd met een headset speelt. Want zodra je de headset los wilt koppelen en het geluid over de televisie wilt laten gaan, dan moet je iedere keer met kabels en instellingen aan de slag. En als je daarna weer terug wilt naar de headset is dat natuurlijk wederom het geval. Voor een enkele keer is dat geen moeite, maar als je dit regelmatig doet gaat het snel irriteren.

Conclusie
Met deze headset biedt Dragon War misschien niet de beste headset die op dit moment te vinden is, maar de prijs/kwaliteit verhouding (tussen de 55 en 80 euro) is zeer goed. De headset zit lekker op het hoofd en is makkelijk aan te sluiten. Het is wel jammer dat het zo'n gedoe is om de audio naar de tv over te zetten als je de headset even niet gebruikt, maar als je standaard met een headset speelt dan is dat natuurlijk geen probleem. Voor gamers met niet al te grote oren is dit een draadloze headset die je zeker even moet bekijken.


 

Geplaatst door Kevin Bliokland op 21-01-2017
Aantal keer bekeken: 6400

Laatste reacties

avatar van Thetick
Thetick ( 133 ) 21-01-2017 23:15
Betaalde review?
avatar van Ktugach
Ktugach ( 13629   142) 21-01-2017 23:23
Rol: Administrator
Quote:
Betaalde review?


Volgens onze administratie heb ik hier geen betaling voor ontvangen :)
avatar van Thetick
Thetick ( 133 ) 21-01-2017 23:30
Quote:
[..]


Volgens onze administratie heb ik hier geen betaling voor ontvangen :)


Het bespreken van opeens zoveel Dragon war spullen wekt de indruk dat het gesponsord is. Zeker omdat de site zelden zulke dingen reviewen
avatar van Davidov
Davidov ( 11163   2) 22-01-2017 00:53
Die bedrade controller zou ik best willen hebben. Komt deze binnenkort in de prijslijst?
avatar van Swizard
Swizard ( 827 ) 22-01-2017 04:37
Ja ben het met TheTick eens... beetje apart in ene zo'n b-merk spam
avatar van CrippledKiller
CrippledKiller ( 6540 ) 22-01-2017 08:06
Mwa dit is niet heel raar, zeker niet omdat het een redelijk onbekend merk is. Als het echt wat aan de man wil brengen komen ze met acties als deze. Wellicht is de kwaliteit niet helemaal je van het maar het is goed om te zien dat hardware merken op deze manier de pers gebruiken om hun spullen te promoten. Niets mis mee!
avatar van Bart1622
Bart1622 ( 1010 ) 22-01-2017 08:09
Toch mooi wat extra geld? Kunnen ze weer wat spullen weggeven :)
avatar van Darespirit1
Darespirit1 ( 8 ) 22-01-2017 10:04
Zou die controller een normale ps4 controller vervangen of is het gewoon een goedkopere en bedraade versie?
avatar van Thawar
Thawar ( 338 ) 22-01-2017 11:55
Quote:
Alleen omdat het soms lijkt alsof de batterijen altijd leeg zijn op precies dat ene cruciale moment, verlang ik nog wel eens terug naar een kabeltje


Bij de nieuwere DS4 kun je gewoon met een kabeltje gamen. Vind je hem niet lang genoeg, kun je er een langere USB kabel eraan doen.
avatar van Malfunctioning
Malfunctioning ( 140 ) 22-01-2017 20:00
Als het dezelfde kwaliteit is als de PS3 controller zou ik hier ver uit de buurt blijven. Die voelde net zo goedkoop aan als hij was, en de pookjes waren lammer dan die van m'n 5 jaar oude originele controller.

Het design is best leuk, maar ik waag me er niet meer aan.
avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4213 ) 23-01-2017 00:50
"De draken tribal op de rechterkant van de controller maakt het verder helemaal af"

Niet gedacht dat ik zoiets na 1996 nog eens zou lezen ergens. Kevin, heb jij Neon verlichting onder je auto toevallig?

Verder is dit item inderdaad zo gesponsord af. Er hoeft niet per sé geld van eigenaar te wisselen om belangen te laten verstrengelen. Op z'n minst zou je even aan kunnen geven dat de spullen in bruikleen zijn gegeven door Dragon Tribal Inc voor reviewing purposes, nog eerlijker zou het zijn om te vertellen dat je die gear na de review ook mocht houden.

Als je op een site met het aantal unieke bezoekers dat BG heeft - die ook een zeer specifieke doelgroep target - niets krijgt voor een review op de frontpage, dan doe je écht iets fout. Jørn is hier minimaal voor meegenomen naar een Aziatische "massage"salon door de baas van Dragon Tribal Inc., Jay Baruchel, om hem kennis te laten maken met waar het bedrijf voor staat en met de Chinese producten in een mooiere verpakking die ze leveren.

En iedereen die weleens door 2 Japanse vrouwen tegelijkertijd is "gemasseerd", die weet dat 'goedkoop plastic met belachelijke opdruk' daarna ineens 'hoogwaardig materiaal met stijlvolle afwerking' wordt. Wel treurig voor Kevin though, die mocht het alleen maar opschrijven...
avatar van Beakz
Beakz ( 380 ) 23-01-2017 13:39

Hahaha waar is die like button als je hem nodig hebt Duidelijk dat deze review niet zo maar uit de lucht komt vallen. Disclaimer had op zijn plaats geweest.
avatar van Dimitrios007
Dimitrios007 ( 65 ) 23-01-2017 19:02
Ginneschrik

Ga vanavond maar eens naar de Chinese massage door wat jij net opgeschreven hebt heb ik zin in een happy end haha
avatar van GinneSchrik
GinneSchrik ( 4213 ) 23-01-2017 21:23
Quote:
GinneSchrik
Ga vanavond maar eens naar de Chinese massage door wat jij net opgeschreven hebt heb ik zin in een happy end haha


Dragon Punch GaMezZ® kan voortaan beter mij de "reviews" (:wink:) laten doen; ik geloof dat ik de bezoekers al meer Aziatische massages heb aangesmeerd dan Kevin headsets.
avatar van Swizard
Swizard ( 827 ) 24-01-2017 18:38
Reclame zou niet eens zo erg zijn als ze er eerlijk over zouden zijn. Zo is het gewoon spam die adblocker negeert
avatar van Hylian_Knight
Hylian_Knight ( 3642   3) 26-01-2017 11:38
Gaan jullie ook nog wat met Nacon doen? Heb de PS4 controller en die bevalt me erg goed. Denk dat hier zeker op Budgetgaming wel interesse zal zijn. Gesponsord of niet .
avatar van Godmaster
Godmaster ( 60 ) 26-01-2017 13:47
Quote:
Gaan jullie ook nog wat met Nacon doen? Heb de PS4 controller en die bevalt me erg goed. Denk dat hier zeker op Budgetgaming wel interesse zal zijn. Gesponsord of niet .


Voor €100 euro krijgen ze zelfs 4,5 biggetje :)