Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Verslag Budgetgaming Nintendo Switch dag

3 maart jongstleden, de release van Nintendo’s nieuwste console annex handheld, de Nintendo Switch! Menig budgetgamer heeft deze unieke ervaring direct in huis gehaald, vanzelfsprekend voor de recente toevoeging aan de The Legend of Zelda reeks. Maar de Nintendo Switch is meer dan enkel The Legend of Zelda: Breath of the Wild, het is namelijk een uitstekende manier om van iedere plek een multiplayer festijn te maken. Uitgelezen kans voor Niels (Samael_blackwing) om weer een Budgetgaming community event te organiseren. Na eerdere geslaagde events bij Niels, zoals de Budgetgaming Smash Dag in 2014 en onder andere twee Budgetgamer tabletop dagen in 2016, stond de Nintendo Switch nu centraal.

Ook dit keer was er veel interesse om van de partij te zijn. Niels was even bang dat het allemaal niet bij hem thuis zou passen, aangezien de aanmeldingen maar bleven binnenstromen en het aantal aanwezige (budget)gamers boven de 40 zou uitkomen. Uiteindelijk was een zaaltje huren niet nodig, 35 man gaven aan dat zij er erg graag bij wilden zijn.1-2-Party!
15:30, voordeur bereikt in Eindhoven. Bij binnenkomst was het feest al flink aan de gang. Vanaf de stoeltjes in de hal, perfect gepositioneerd om te genieten van de beamer actie gaande op de muur, werd gekeken hoe de éne na de andere deelnemer met hoge snelheid van de baan afvloog bij Fast RMX. Zodra de hal was verlaten en de woonkamer was betreden, was de hectiek van couch multiplayer gaming gecombineerd met Fast RMX helemaal duidelijk. Het plezier was goed zichtbaar via de gezichtsuitdrukkingen van de racers, zodra er weer eens iemand succesvol van de baan was gestoten. Aan de andere kant van de woonkamer kwam het feest helemaal los, waar men al flink in de weer was met het schudden van flessen frisdrank, een heuse eetwedstrijd werd gehouden wie de meeste sandwiches wist weg te werken en bepaalde zoogdieren klaarstonden om even goed gemelkt te worden.

Helaas had dit allemaal wel enkel betrekking op 1-2-Switch, maar de minigames Eating Contest, Milk en Soda Shake brachten de sfeer alsnog tot een hoger niveau.

Bij Eating contest is het de bedoeling om de sweet spot te vinden op bepaalde punten, namelijk de afstand van de Joy-Con tot de mond van de speler en de mondbewegingen om het eten van een sandwich te simuleren. Een perfecte minigame als tussendoortje!De minigame Milk was vooral een genot voor het oog: het zien van twee (budget)gamers die beiden tegelijkertijd een uier van een koe tot de laatste druppel proberen leeg te persen, door de Joy-Con rustig en beheerst van boven naar beneden te bewegen, terwijl ze er zo intens mogelijk bij proberen te kijken.

Toen iedereen uitgemelkt was, werd het tijd voor een echte knaller, Soda Shake. Met twaalf gamers in een cirkel om de tablet zitten, waar een fles frisdrank zichtbaar is. De Joy-Con gaat, naarmate er meer geschud wordt, steeds heftiger vibreren. Aan de spelers de taak om kort, of juist heel lang, te schudden met de Joy-Con om het vervolgens door te geven aan de volgende speler. Zodra de fles bubbels tot een climax komt, ontkurkt de fles en wordt de inhoud over de speler in kwestie heen gespoten. Een hele bijzondere ervaring dus.

Klinkt goed toch? Een typisch gevalletje 'gelukkig hebben wij de GIFjes nog!'Naast 1-2-Switch en Fast RMX werden er nog genoeg andere spellen aan de tand gevoeld. Hier en daar werd er The Legend of Zelda: Breath of the Wild gespeeld, waar zelfs iemand een nieuwe sessie is gestart en de Naked Link Challenge is aangegaan, het (uit)spelen van het spel zonder enige vorm van kleding. Daarnaast werd er ook nog een TV tevoorschijn getoverd, in combinatie met een Wii U en Super Smash Bros., om onder andere de tijden van de Budgetgaming Smash Dag nog even te doen herleven. Naja, eigenlijk vooral om elkaar even lekker keihard in te maken.

In een andere kamer ging het feest helemaal los met Cards Against Humanity en een paar flinke flessen Vodka, welke op mysterieuze wijze verdwenen waren aan het einde van de avond.

Op de beamer passeerden onder andere Super Bomberman R en Snipperclips nog de revue. Beide titels zorgden voor een flinke lading plezier, maar aan het einde van de dag was het toch aan 1-2-Switch om het feest af te sluiten. De overgebleven budgetgamers werden opgedeeld in twee teams en gingen de strijd met elkaar aan. Het ging er fanatiek aan toe; gamers werden neergeschoten in de cowboy minigame, kluizen werden gekraakt en twee mensen draaiden helemaal door.Vooraf was er nog een kleine onzekerheid, namelijk, afgezien van of er genoeg zitplaatsen zouden zijn, of zoveel Nintendo Switch apparaten bij elkaar voor connectie problemen kunnen zorgen, omtrent de bluetooth verbinding van losgekoppelde Joy-Cons. Het viel reuze mee, hoewel de afstand tussen Joy-Con en het geregistreerde apparaat niet groter dan een meter of drie mocht zijn, maar dit had verder niets te maken met de hoeveelheid Switches die op dat moment aanstonden.

Goed gevulde buikjes
Wat natuurlijk goed samengaat met zoveel gamen, wat vanzelfsprekend ontzettend veel energie kost en waarbij flink wat calorieën worden verbrand, is voedsel! Keukenprins Niels heeft weer een paar heerlijke maaltijden voorgeschoteld en daarbij ook nog eens de vegetariërs in acht genomen (bedankt!). Een heerlijke groentesoep vooraf, gevolgd door een variatie van quiches met lekker veel broccoli, jummie! Daarnaast hebben nog een flink aantal mensen het één en ander aan lekkernijen en drinken meegenomen, waardoor iedereen met een goed gevulde buik en met genoeg energie door kon gamen. Heel erg bedankt allen!Al met al een super geslaagde dag. Bij deze een flinke lading kudos voor Niels, voor het organiseren van zo’n topdag, het heerlijke eten en alle gezelligheid dat het heeft gebracht. Ook erg tof dat Nintendo zelf nog een bijdrage heeft geleverd, door onder andere een aantal toffe Nintendo Switch banner stands en een stapel speciale Nintendo Switch viltjes te sturen naar Niels!Budgetgaming activiteitsmeet 2017
Tot slot bij deze direct een uitnodiging voor de Budgetgaming activiteitsmeet 2017, de volgende bijeenkomst op de planning. De discussie wat er gedaan gaat worden en waar dit plaats gaat vinden is nog in volle gang. Geef een gil in het topic als het jou wel wat lijkt om die dag ook gezellig mee te doen en welke activiteiten en locaties interessant kunnen zijn.

Geplaatst door L1f3stream en Empty_memories op 23-03-2017
Aantal keer bekeken: 4084

Laatste reacties

avatar van Kloes
Kloes ( 4597 ) 23-03-2017 09:32
Hmmm... als ik die Gifjes en foto's zo zie lijkt het me een doorsnee dag voor de gemiddelde man.

Rukken en vreten.

Nou ja! Dit keer in groepsverband, met wat vrouwelijk gezelschap
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 23-03-2017 09:37
Quote:
Daarnaast werd er ook nog een TV tevoorschijn getoverd, in combinatie met een Wii U en Super Smash Bros., om onder andere de tijden van de Budgetgaming Smash Dag nog even te doen herleven.

avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 09:38
Rol: Community event manager
Voor wie hem lekker vond; hier het recept voor de Quiches die ik 11 Maart heb gemaakt:

Nodig (voor een quiche van ong. 25/30 cm doorsnee):
- 4-5 eieren
- 60 gram boter
- 120 gram meel (niet-rijzend)
- Zeezout
- Jonge kaas (met vegetarisch stremsel, want wie wilt nu de inhoud van een koeienmaag eten als dat niet nodig is?)
- 200 gram crême fraîche of magere kwark. Lactose-vrije, ongezoete kwark werkt ook prima. Biogarde/Demeter verkoopt trouwens (volle) kwark gemaakt met vegetarisch stremsel!
- Groenten en kruiden naar smaak. Die van mij was met:
^ Groene en rode pepers
^ Vleestomaten
^ Broccoli
^ Zoet paprikapoeder
^ Oregano
^ Gele, Groene en Rode paprika

Bereiding:
Het bladerdeeg maak je door één ei, de boter (in stukjes), zeezout naar smaak en ong. een eetlepel water samen te kneden tot een deeg. Door het weinige water en in verhouding veel boter zal die behoorlijk plakken.

Meestal moet je dan een werkblad bestuiven met bloem en uitrollen etc. etc. maar ik ben lui dus prop het direct in de vorm (bij gebrek aan quichevorm werkt een springvorm voor een taart trouwens prima) en duw het daarin allemaal goed plat naar de randen toe, die ik ongeveer even hoog maak.

De overige 3/4 eieren kun je dan mengen met de crême fraîche of de kwark (of een combinatie daarvan) en een flinke lading geraspte kaas. Je kunt hem zo kazig maken als je zelf wilt. Zonder kaas zal hij wat kleffig worden, dus dan kun je beter de oven iets lager zetten en hem er wat langer in laten staan.

Door dit mengsel strooi je een flinke lading kruiden en zoveel mogelijk fijn gesneden groente als je erin kunt persen.

Dan nog ong. 45 minuten in de oven op 170/180 graden en je bent klaar. Supersimpel dus ^_^.

Dit is natuurlijk maar een basisrecept. Je kunt best veel varieren.
Als je het bladerdeeg bijvoorbeeld eerst nog even een uurtje in de koelkast laat rusten wordt het uiteindelijk een stukje knapperiger. Je kunt hem eventueel wat meer 'mushi' maken door yoghurt te gebruiken ipv kwark en je kunt verschillende soorten kaas gebruiken.

Ik vind het ook een ideale manier om de restjes op te maken! Bijna alles kun je met de juiste kruiden erin proppen!
avatar van Zorewin
Zorewin ( 246 ) 23-03-2017 09:38
Quote:
Hmmm... als ik die Gifjes en foto's zo zie lijkt het me een doorsnee dag voor de gemiddelde man.

Rukken en vreten.

Nou ja! Dit keer in groepsverband, met wat vrouwelijk gezelschap


Ok dat begint als een porno film te klinken lol
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 09:42
Rol: Community event manager
Quote:
Hmmm... als ik die Gifjes en foto's zo zie lijkt het me een doorsnee dag voor de gemiddelde man.

Rukken en vreten.

Nou ja! Dit keer in groepsverband, met wat vrouwelijk gezelschap


Haha, er werden gelukkig ook veel andere dingen gespeeld dan koe-melken, maar daar was maar één video van en degene die daarop centraal stond heeft verzocht niet op de site geplaatst te worden.

Helaas ook geen groepsfoto gemaakt

Ook ben ik helemaal vergeten de (nog een paar) overgebleven budgy-badges uit te delen
avatar van Twisted-D
Twisted-D ( 5534   1) 23-03-2017 09:43
Quote:
Hmmm... als ik die Gifjes en foto's zo zie lijkt het me een doorsnee dag voor de gemiddelde man.

Rukken en vreten.

Nou ja! Dit keer in groepsverband, met wat vrouwelijk gezelschap


Niks gemist dus
avatar van Timtamtom
Timtamtom ( 436   1) 23-03-2017 09:45
Ziet er gezellig uit!
avatar van Kloes
Kloes ( 4597 ) 23-03-2017 09:45
Quote:
[..]


Haha, er werden gelukkig ook veel andere dingen gespeeld dan koe-melken, maar daar was maar één video van en degene die daarop centraal stond heeft verzocht niet op de site geplaatst te worden.


Damn you Patricia Paay!
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 23-03-2017 09:50
Kom op Kloes. Ze speelde met de Switch. Niet met de Wii.
avatar van Lisa
Lisa ( 1883 ) 23-03-2017 10:11
Is er dan niemand die een taart maakt in mijn afwezigheid.

Maar ziet er leuk uit hoor! Jammer dat ik niet kon.
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32873 ) 23-03-2017 10:16
Rol: Forum Moderator
Ik las de titel en dacht dat het een column was van iemand die z'n Switch de deur uitdeed.

Naar wie kijken we op de gifjes trouwens? Ik was er niet bij, want er was geen WiFi...
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 10:31
Rol: Community event manager
Quote:
Is er dan niemand die een taart maakt in mijn afwezigheid.

Maar ziet er leuk uit hoor! Jammer dat ik niet kon.


Ik deed niet eens een poging, Lisa. Zo mooi als die van jou kan ik ze toch niet maken. Maar Quiche is technisch gezien een hartig taartje...

Identificatie mogen de leden op de gifjes zelf doen - als ze dat willen
avatar van Jvalks
Jvalks ( 280 ) 23-03-2017 10:55
Algemene vraag: zijn er Joycon problemen geconstateerd tijdens deze bijeenkomst??
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 23-03-2017 10:58
Volgens mij was iedereen zo dronken dat niemand die Joycon problemen ook maar iets kon schelen.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 11:00
Rol: Community event manager
Algemeen antwoord:
Nee (zolang we 3 meter van het apparaat zaten).

Quote:
Vooraf was er nog een kleine onzekerheid, namelijk, afgezien van of er genoeg zitplaatsen zouden zijn, of zoveel Nintendo Switch apparaten bij elkaar voor connectie problemen kunnen zorgen, omtrent de bluetooth verbinding van losgekoppelde Joy-Cons. Het viel reuze mee, hoewel de afstand tussen Joy-Con en het geregistreerde apparaat niet groter dan een meter of drie mocht zijn, maar dit had verder niets te maken met de hoeveelheid Switches die op dat moment aanstonden.
avatar van Beloved
Beloved ( 2905 ) 23-03-2017 11:00
Alex staat er in ieder geval goed op! :p
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 11:05
Rol: Community event manager
Alex staat overal goed op
avatar van Smocho
Smocho ( 3061 ) 23-03-2017 11:11
Ik tel i.i.g. 1 strak geschoren nekbaard! Ik heb maar 1 vraag: Waar is TheMart op de feauteau?
avatar van Yue
Yue ( 2293 ) 23-03-2017 11:21
Zohee, wat een arm-movements allemaal
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 11:22
Rol: Community event manager
Quote:
Ik tel i.i.g. 1 strak geschoren nekbaard! Ik heb maar 1 vraag: Waar is TheMart op de feauteau?


De op een na laatste foto. Het zijn maar kleine stukjes die je daar ziet. Tussen de brocolli en de tomaat in.

Quote:
Zohee, wat een arm-movements allemaal


Ja, helaas zijn er weinig foto's gemaakt en maar drie filmpjes die ik van degene die erop stonden mocht delen - die toevallig allemaal van dezelfde 1-2-Switch activiteit zijn.

Bij 'Milk' is trouwens de vingerbeweging óók belangrijk (vandaar dat er iemand tips kreeg), mocht je dat interessante info vinden.
avatar van Luna
Luna ( 2047 ) 23-03-2017 11:57
Het was een zeer geslaagde dag.
avatar van ArdiBacardi
ArdiBacardi ( 2309   1) 23-03-2017 12:15
Leuk verslag en dito foto's! Helaas was ik er niet bij, volgende keer beter.
avatar van Phaeli
Phaeli ( 1794 ) 23-03-2017 12:34
Mijn vodka : (
avatar van Hylian_Knight
Hylian_Knight ( 3643   3) 23-03-2017 12:42
Zeker geslaagde dag. Leuk om iedereen eens te meeten . Had ook een geslaagde heen- en terugreis met Henkskills die ik nog niet kende en appelflappen had meegenomen !!!
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 12:58
Rol: Community event manager
Appelflappen? Niks van gezien

Ik ben trouwens nog iets vergeten uit te delen aan de (voor mij) nieuwe gezichten... (wat ik nog over had van de walibi-meet) heel stom, dacht er pas aan toen Care aan kwam (en die was laaaaaat, toen was de helft al naar huis).

Nog bedankt voor het meehelpen met ophangen van posters en stofzuigen, Hylian_knight en Henkskills! (Tsja, dat kun je verwachten als je om 1u aankomt terwijl het om 2u begint )
avatar van Yue
Yue ( 2293 ) 23-03-2017 13:16
Ik ben nog steeds niet over eerste gifje heen, dat gezicht :&apos
avatar van Hylian_Knight
Hylian_Knight ( 3643   3) 23-03-2017 13:37
Quote:
Appelflappen? Niks van gezien

Ik ben trouwens nog iets vergeten uit te delen aan de (voor mij) nieuwe gezichten... (wat ik nog over had van de walibi-meet) heel stom, dacht er pas aan toen Care aan kwam (en die was laaaaaat, toen was de helft al naar huis).

Nog bedankt voor het meehelpen met ophangen van posters en stofzuigen, Hylian_knight en Henkskills! (Tsja, dat kun je verwachten als je om 1u aankomt terwijl het om 2u begint )


Appelflapskes in de auto gehad . We kwamen van zover dat we nog in een andere tijdzone zaten .
avatar van Smocho
Smocho ( 3061 ) 23-03-2017 13:47
Met de adidas trui is Dagmar of...?
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 14:00
Rol: Community event manager
Dagmar was er niet
avatar van Smocho
Smocho ( 3061 ) 23-03-2017 14:09
Ahhh ik denk dan wel e.e.a. in te kunnen vullen
avatar van L1F3Stream
L1F3Stream ( 4348 ) 23-03-2017 14:10
Quote:
Met de adidas trui is Dagmar of...?
In dat adidas vest ben ik
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 23-03-2017 14:19
Rol: Toevoeg Moderator
Quote:
Alex staat overal goed op

Second that!
avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 14:24
Quote:
Ik ben nog steeds niet over eerste gifje heen, dat gezicht :&apos

Sexy hè. Ik word er helemaal warm van
avatar van Lisa
Lisa ( 1883 ) 23-03-2017 14:30
Quote:
[..]
In dat adidas vest ben ik


Ahhhw je bent net zo cute als Dagmar hoor
avatar van UserVerwijderd6
UserVerwijderd6 ( 760 ) 23-03-2017 14:33
Quote:
Ik ben nog steeds niet over eerste gifje heen, dat gezicht :&apos


Het is ik! In het roze shirt althans.

Het spijt me dat ik niet echt Jeff ben trouwens
@Care, zo cute!
avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 14:39
Quote:
[..]


Het is ik! In het roze shirt althans.

Het spijt me dat ik niet echt Jeff ben trouwens
@Care, zo cute!


Gifje van mij is helaas niet zo sexy als die van jou.
avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 23-03-2017 14:43
Rol: Community event manager
Daar is ook moeilijk aan te tippen, Care.

Ik voel me er gewoon minder man door
avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 14:55
Snap ik Sam. Kijk ook hoe hij neer kijkt op mijn melktechniek.
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 23-03-2017 15:05
Wat is dit weer voor een beta bende allemaal?! Nemen jullie twee anders een kamer en werk wat aan die lucht ruk technieken van jullie.
avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 15:22
Je bent gewoon jaloers
avatar van Davidov
Davidov ( 11169   2) 23-03-2017 15:28
Hoi Linguist!
avatar van Luna
Luna ( 2047 ) 23-03-2017 15:33
Quote:
Daar is ook moeilijk aan te tippen, Care.

Ik voel me er gewoon minder man door
Volgend weekend weer een kans om te melken, kan je het... rechttrekken.
avatar van Kloes
Kloes ( 4597 ) 23-03-2017 15:37
Rukkers ... melk moet je drinken!

avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 15:43
Quote:
[..]
Volgend weekend weer een kans om te melken, kan je het... rechttrekken.

Kom jij dan ook?
avatar van Swift
Swift ( 9121   5) 23-03-2017 15:45
Kan aan mijn dirty mind liggen, maar uhhh lijken de meeste spelletjes niet op seksuele handelingen?

avatar van Twisted-D
Twisted-D ( 5534   1) 23-03-2017 15:47
Quote:
[..]
Volgend weekend weer een kans om te melken, kan je het... rechttrekken.


Nou, dat gaat me een spektakel worden. Ik kijk er nu al naar uit...
avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 15:53
Quote:
Kan aan mijn dirty mind liggen, maar uhhh lijken de meeste spelletjes niet op seksuele handelingen?


Ik zie het er niet in
avatar van Luna
Luna ( 2047 ) 23-03-2017 16:06
Quote:
[..]

Kom jij dan ook?
Uhm aangezien het bij mij thuis is... ja.
avatar van Swift
Swift ( 9121   5) 23-03-2017 16:10
Ben je blij me te zien care of is je avatar gegroeid?
avatar van Care
Care ( 36798 ) 23-03-2017 16:41
Quote:
[..]
Uhm aangezien het bij mij thuis is... ja.

En ik ben niet eens uitgenodigd. -
avatar van Shadow warriors
Shadow warriors ( 9685 ) 23-03-2017 18:44
In juli is er een SW meet, alleen mijn echte matties zijn welkom. Dus enkel ik en mijn ballen.
avatar van DeGeksteKaas
DeGeksteKaas ( 5507 ) 23-03-2017 19:35
Quote:
In juli is er een SW meet, alleen mijn echte matties zijn welkom. Dus enkel ik en mijn ballen. (picture)


En ik!
avatar van Shadow warriors
Shadow warriors ( 9685 ) 23-03-2017 19:48
Quote:
[..]
En ik!

Oke dan leggen we er nog een blok jonge kaas bij op de bar.
avatar van Linguist
Linguist ( 5808 ) 23-03-2017 20:43
Quote:
Hoi Linguist!

Haaai Davidov, wanneer zie ik je eindelijk eens?
avatar van Davidov
Davidov ( 11169   2) 23-03-2017 21:48
Quote:
[..]

Haaai Davidov, wanneer zie ik je eindelijk eens?

Heel misschien bij de volgende activiteitsmeet :o
avatar van Nrg50
Nrg50 ( 1013 ) 25-03-2017 07:24
So, die koeienmelker is wel handsome!
avatar van Mr.booze
Mr.booze ( 309 ) 25-03-2017 14:59
Mooi verslag hoor, leest lekker weg en een goede weergave van een geslaagde meet.
Pluspunten voor de woordpuns

Hilarische comments ook