Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Living the dream

Vroeger, toen ik nog lief en onschuldig was, las ik de Compukids voor mijn behoefte naar informatie op het digitale vlak. Ik was trouw abonnee en las het boekje van voor naar achteren en weer terug. Fantastisch vond ik de artikelen! Het gratis spellen toegestuurd krijgen, spelen en dan je mening erover geven. Dat is toch fantastisch?

Afijn, we worden allemaal ouder. Dus na een jaartje of 3 ging het abonnement de prullebak in en daarmee raakte het idee om ooit artikelen te mogen schrijven lichtjes in de vergetelheid. Het zou me toch nooit lukken om op een plek te komen waar al dit mogelijk was. Lang duurde deze gametijdschriftloze periode echter niet. Het begon weer te kriebelen. Power Unlimited gekocht, gewacht op een mooie aanbieding en gaan met die banaan! Iedere maand rende ik weer als een dolle naar de brievenbus als het dan weer dé zaterdag was. Snel even de cover scannen en dan vlug doorbladeren naar de altijd fantastische reviews van Jurjen Tiersma. Zijn beschrijving van spelwerelden, zijn woordgrappen, zijn stijl, alles zorgde voor vlinders in mijn vingertoppen. Ik zou en moest gaan schrijven. Niet geschoten is altijd mis, is het niet?

Na wat rondvragen richtte ik samen met wat vrienden een Nintendo site op, waarvan de restanten nog altijd hier) te vinden zijn. En weet je wat? Stiekem ben ik nog steeds best trots op het resultaat. We waren helaas nog steeds aangewezen op onze eigen portemonnee en liepen dus altijd achter de feiten aan. Maar zeuren deden we allerminst. Iedere dag speurden we het wereldwijde web af naar interessant nieuws om te kunnen plaatsen. Helaas was ons kindje vanaf het begin al gedoemd te sterven aangezien ons lezerspubliek uit niet meer dan 40 personen bestond. Verwoedde pogingen om de bezoekersaantallen omhoog te krijgen mislukte en zo werd mijn droom op brute wijze de nek omgedraaid.

Na weer wat jaren in de literaire anonimiteit te hebben geleefd probeerde ik het nog één laatste keer. Ik was mijn liefde voor Nintendo nooit verloren en bij een bezoek aan mijn favoriete nieuwsgerelateerde Nintendo-website viel mijn oog op een review-wedstrijd. Ik begon te typen en voor ik goed en wel begonnen was kon ik niet meer stoppen. Mijn vingers bleven ratelen over het toetsenbord en toen ik klaar was las ik het geheel nog is over. Ik kon niet anders dan tevreden zijn en stuurde dan ook enthousiast mijn review in.

Nadat de uitslag bekend werd gemaakt (ik won, woei!) vond ik dat ik wel een gokje kon wagen. Ik had toch niet voor niets gewonnen? Na wat twijfels hakte ik dan toch de knoop door. Ik stuurde diezelfde review naar verschillende nationale gamesites en wachtte gespannen af. Budgetgaming reageerde onmiddellijk en gaf me de kans om van mijn hobby een uit de hand gelopen hobby te maken. Ik leefde mijn jeugddroom(soort van in ieder geval, profvoetballer ben ik nooit geworden). De nieuwste spellen reviewen voor een nationaal publiek, columns schrijven over van alles wat me bezig houdt en zelfs perstripjes passeren de revue. Natuurlijk zit er af en toe een rotte appel tussen de games die je mag doen, maar dat houdt je scherp. Als je er zo over nadenkt, redacteur bij een gamesite… Wat is het leven toch mooi!

Geplaatst door Robert® op 20-02-2009
Aantal keer bekeken: 14905

Laatste reacties

avatar van Coenitje
Coenitje ( 963 ) 21-02-2009 22:42
nja mooi verhaal. ook altijd al gedroomt om iets leuks te schrijven. vaak schrijf ik kleine verhaaltjes voor school en schoolkrant. altijd een leuk verhaal met humor maar ook met een idee erachter. leuk om te lezen dat je toch heel tevreden hiermee bent. blijf schrijven!
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 22-02-2009 14:13
Rol: Forum Moderator
Budgetgaming is een mooi opstapje voor de grotere en betere gamesbladen denk ik ;)
Vooral zo doorgaan en wie weet loop je ooit wel eens stage bij een tijdschrift
En dan kunnen wij van BG zeggen: Die is bij ons begonnen
avatar van Wouter
Wouter ( 1081 ) 22-02-2009 14:35
Lol ik heb bijna precies hetzelfde verhaal maar ben geloof ik wat jonger XD En ik kreeg al gratis spellen bij wat andere sites, maar toch ik las eerst ook de CompuKids, toen PU en toen gesolliciteerd XD
avatar van Socrates
Socrates ( 326 ) 22-02-2009 16:41
gesolliciteerd moet het zijn wouter.

avatar van Brat
Brat ( 497 ) 22-02-2009 17:23
Rol: BG Redacteur
Toen je nog lief en onschuldig was? Is in hetzelfde jaar niet de kleurentelevisie uitgevonden? ;)
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 22-02-2009 17:45
Leuke column, leuk geschreven :)
Maar toch moet ik zeggen dat ik het wat vreemd vind om reviews te schrijven bij een 'vergelijkingssite'. Zo noem ik BudgetGaming maar even. :)

Ik denk dat 90% van de mensen die hier komen, puur hier zijn om de naam van een spel in te tikken en om te kijken waar die het goedkoopst is. Met het mazzel dat BG een userbase heeft die anderen helpt dmv prijsreacties en dergelijke.

Mag ik dan vragen waarom je hier reviews/columns schrijft? Ik denk dat de moeite die je hier in steekt, veel meer op kan leveren. Natuurlijk, voor de overige 10% die columns/reviews leest, is het natuurlijk erg mooi om zo te kijken wat een reviewer er van vindt. :) Maar het is zo zonde, er kunnen veel meer mensen plezier aan beleven als je een groter website of zelfs tijdschrift zoekt. Ik zeg dit niet om BG zwart te maken of iets, maar ik vind het zonde.

Dus, mag ik vragen, wat is nou eigenlijk jouw droom? Heb je je doel bereikt om hier reviews/columns te schrijven of wil je van je hobby toch je baan maken en het aantal mensen dat je schrijfsels leest uitbreiden?
avatar van Fant
Fant ( 12220   1) 22-02-2009 17:58
mooie column, komt me eng bekend voor. Was vroeger ook een trouwe compukids lezer, daarna over naar PU, toen af en toe een reviewtje op andere sites gezet en nu budgetgaming ^^ Heb een lange periode gehad dat ik de reviews eruit moest persen, en dat het resultaat me altijd tegenviel, maar heb de laatste tijd weer flink de drang om te schrijven. Gamejournalist is nog steeds mijn droombaan, en ik ben van plan niet op te geven tot ik die heb verwezenlijkt. Opleiding journalistiek na volgend jaar dus ^^
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 22-02-2009 19:13
Rol: Administrator
@Slick: Ik ben blij dat je onze artikelen doorleest, ondanks dat je eigenlijk alleen maar normaal een gamepje opzoekt in ons zoekscherm, dat geeft aan dat je meer doet op BG dan alleen prijzenvergelijken. Budgetgaming is dan ook een prijsvergelijkingssite voor gamers door gamers en daar komen ook artikelen over games en ervaringen langs.

Betreft de droom zit je op het goede spoor, hij doelt echter op de gratis games en de events, niet op dat die op het budgetkantoor een digitale kickass directeursstoel heeft als columnist:-)

Volgens onze statistieken hoef je je verder geen zorgen te maken over of de artikelen wel of niet gelezen worden, dat zit volgens de statistieken gelukkig helemaal goed. Zelfs mensen die alleen zoeken kijken hier. Reviews worden verder gelezen door veel mensen die puur BG gebruiken, die kunnen met een klik van de muis de review er bij halen om te kijken of de game wat voor hen is.

Daarnaast is het voor de schrijvers een goede training om te ontdekken waar ze goed in zijn en krijgen ze feedback voor wat de toekomst hun gaat brengen. Feedback die je succes kan brengen, lijkt me goed klinken iig.

Overigens binnenkort lanceren we een enquete waarbij alle onderdelen van BG aan bod zullen komen, hier uit zullen wij conclusies trekken voor een BG die alles een stuk gemakkelijker voor iedereen gaat maken om je aankopen te gaan doen en de aanbiedingen bij te houden, woei!:-)
avatar van Slick
Slick ( 1009 ) 22-02-2009 20:03
Zeker, de reviews staan nu ook onder het rijtje met de verschillende prijzen van winkels, dat is alleen maar goed. :)

Ik vertelde enkel mijn indruk van BudgetGaming en dat het wellicht zonde zou zijn, maar als die bezoekersaantallen van artikelen hoog zijn, dan heb ik uiteraard niets gezegd. :) Ik was enkel bang dat het te veel moeite was voor iets wat weinig oplevert, zeg maar.

En over die enquete... Tsja, je pakt daarmee grotendeels alleen de échte budgetgamers, niet de sporadische prijsvergelijkers. Maar ik ben zeker erg benieuwd, er zijn zoveel mogelijkheden en kansen. Ook voor jullie om er financieel beter van te worden, maar dat hebben jullie zo te zien (referrals ;)) al door

Mijn droom is in ieder geval dat BG blijft voortbestaan en gaat uitbreiden ;)
avatar van Thom!
Thom! ( 156 ) 22-02-2009 20:50
Leuk stukje :) Ik vind het ook erg leuk om stukjes te schrijven. Ik doe het ook voor de schoolkrant :)
avatar van PhysX
PhysX ( 1189 ) 22-02-2009 20:56
Mijn droom is dat de sites van Gamingonly, Power Unlimited en Budgetgaming samen worden gevoegd tot één grote "super-site"! :p

Ik vind overigens Jan nog steeds de beste redacteur in de PU. Jurjen is mij iets te wazig (het blijft vet hoor, daar niet van)!

Jurjen = Nintendo nerd
JJ = spierballen nerd
Jan = geld nerd
Ed = eh... ouwe nerd
Jeroen = marathon nerd
Steven = MMORPG (uber)nerd
Wouter = boer'n nerd
Maarten = hairstyle nerd
Niels = dictatoriale machtsnerd

Ik heb het gevoel dat ik er nog één vergeten ben maar het is daar wel een mooi stel nerds bij elkaar!
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2972 ) 22-02-2009 22:30
Nope, je hebt iedereen van de PU gehad, enige wie je kan zijn vergeten zijn degene die weg zijn of degene die alleen voor het Powerweb zorgen.

En je hebt gelijk, Jan is zeker weten het beste. Ook in het echt.

En over het artikel, ik weet nog wel dat ik vroeger compukids las. Was volgensmij best wel bagger nu ik erop terugkijk. Maar goed, ik was toen een stuk jonger, dus behoorde ik ook tot een andere doelgroep.

Nu heb ik de PU, gamekings en het internet voor mn reviews. Vooral door blijven gaan met het plaatsen van artikelen op deze site, want ik lees ze graag.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 22-02-2009 22:49
Lekker artikeltje voor de zondag. Gewoon relaxen en niet te veel bij nadenken. Heerlijk! :)
avatar van Fant
Fant ( 12220   1) 22-02-2009 23:21
Quote:
Mijn droom is dat de sites van Gamingonly, Power Unlimited en Budgetgaming samen worden gevoegd tot één grote "super-site"! :p

Ik vind overigens Jan nog steeds de beste redacteur in de PU. Jurjen is mij iets te wazig (het blijft vet hoor, daar niet van)!

Voor mijn gamenieuws ga ik nog steeds het liefste naar gamer.nl, leukere community dan gamingonly of insidegamer imo :)

Qua PU redacteuren is Jan idd duidelijk de beste, ik snap niet wat mensen met Jurjen hebben. Zijn stukjes zijn nogal... wazig idd Jammer dat Boris weg is. Trouwens net laatst het gamesblad 'chief' ontdekt, echt een prima tijdschriftje! En en maandelijkse column van, jawel, Boris!
avatar van VaultDescendant
VaultDescendant ( 2972 ) 23-02-2009 07:22
Voor gamenieuws ga ik standaard naar Kotaku toe. IMO zeker weten de beste site voor nieuws en dat soort dingen. Geweldige redacteuren (Bashcraft!), altijd goed geschreven, nieuws komt erg snel online en een grote userbase.
avatar van Rococo
Rococo ( 830 ) 23-02-2009 08:23
Een mooi artikel voor de maandag ochtend (al was hij dat op zondag ook geweest)! Het moraal van het verhaal laat weer zien dat je niet moet opgeven en het moet blijven proberen en dit klopt ook wel een beetje.

Ik heb zelf ook een periode gehad dat ik het leuk vond om reviews te schrijven over games, maar dat is nu een beetje weggezakt. Bovendien heb ik tot nu toe nog niet de ambities gehad om weer verder te gaan. Gelukkig is mijn leven als niet redacteur bij een gamessite ook prima!
avatar van Robert®
Robert® ( 222 ) 23-02-2009 12:17
Quote:
Toen je nog lief en onschuldig was? Is in hetzelfde jaar niet de kleurentelevisie uitgevonden? ;)


Van je collega's moet je het hebben xD.

En Jan is inhoudelijk en opbouw technisch inderdaad het beste. Jurjen probeert altijd een gevoel op te wekken als je de review leest, die aardig overeenkomt met de game die het is, dat vind ik knap. Ook zitten zijn reviews vaak vol met woordgrappen waar ik echt hardop van in een deuk lig. Zoals in de review van Super Mario Galaxy, de blauwe treksterren. Ook fabriceert die vent zinnen die zo ongelofelijk grappig in elkaar zitten, zoals in deze editie ook weer het geval is met Danté's Inferno.
avatar van Wouter
Wouter ( 1081 ) 23-02-2009 15:11
Ja klopt Jurjen schrijft echt heel bijzondere teksten vaak vind ik en Jan gewoon goede. Steven wordt steeds saaien vind ik
avatar van BvG
BvG ( 379 ) 23-02-2009 21:04
Klinkt heel bekend! Ik heb ook heel lang de CompuKids kapot gelezen. Bestaat dat blad nog? Ik ben er later mee gestopt. Onder andere omdat ik zelf ging schrijven. De PU vond ik schijt. Inmiddels schrijf ik alweer 5 a 6 jaar voor GameParty en ligt de Games Guide met artikelen van mijn hand 10 keer per jaar met een oplage van 150.000+ (meer dan de PU!) door heel de Benelux verspreid. Games stromen binnen en ik zit tegen de 100 DS games aan. Mooi niet dat ik die allemaal heb aangeschaft. Het was/is ook één van mijn droombanen. Die andere chirurg (of andere specialist) worden en ook daar zit ik nog goed "on track". Als je je maar blijft inzetten kan je alles bereiken!
avatar van Phantom
Phantom ( 1235 ) 23-02-2009 23:57
Leuk artikel. Maar het is Stradivarius niet Stradaverius.
avatar van Wedlock
Wedlock ( 657 ) 24-02-2009 09:53
het is altijd leuk als je iets kan bereiken wat je echt wilt...

kan je gewoon lekker je ding doen.
avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 15-04-2009 00:09
Ongelooflijk. Dat er meerdere mensen waren die überhaupt in de Compukids hebben gekeken. Het kan aan mijn liggen maar als 10 jarige (of jonger) vond ik het lichtelij kaan de rare (kinderlijke) kant.
Het was iig het eerste, soort van, gamesblad wat ik las