Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Community Column: Budgetgamers naar Sony

Afgelopen dinsdag mochten er een aantal Budgetgamers (met aanhang) naar een klein Sony-evenement om daar games te testen, en gelukkig mocht ik daar bij zijn. Als eerste wil ik graag kwijt dat, ondanks het feit dat alles vrij kortdag geregeld moest worden, alles op de dag zelf goed verliep dankzij zowel de vertegenwoordigers van Sony als het hotelpersoneel. In een rustig hoekje van het hotel konden we ongestoord onze gang gaan, en hadden we met ons kleine clubje zat aan twee uur speeltijd om alles uitvoerig te testen.

Budgetgamer M Monster D was zo vrij om zijn ervaringen van de dag te delen in de vorm van een mooie special. Zie hieronder zijn avontuur!WipeOut Omega Collection
Volgestouwd met content van voorgaande delen; met WipeOut was er dus niet echt iets nieuws te beleven. Het is nog steeds WipeOut zoals menig fan het kent. Voor gamers die wat minder bekend zijn met WipeOut is het een aardig snelle race-ervaring met futuristische wapens en flitsende parcoursen. De collectie bevat content van WipeOut HD, WipeOut HD Fury en WipeOut 2048. Fans van de serie kunnen dus hun lol op met al deze oudere delen. Mocht je echter nooit WipeOut gespeeld hebben, dan is dit een mooie kans om het alsnog te spelen, met de opgepompte grafische kracht van de PS4.
Gran Turismo Sports
Wat ik gewend ben van m'n laatste Gran Turismo-ervaring (Gran Turismo 5) is dat het kiezen en tunen van je wagen de sleutel is tot de beste race-ervaring. Zodra alles naar wens is ingesteld kan je echt los en vrolijk over het circuit razen, wat bij Gran Turismo Sports gelukkig nog steeds het geval is. Sony was zo aardig om een stuur met veel force feedback te regelen, welke in mijn handen – als een niet bijzonder ervaren racer – uitzag als een balletles met pirouette na pirouette. Met de controller ging het al wel een stuk beter, hierbij heb ik ook tijdens de sessies van anderen kunnen zien dat GT Sports qua graphics goed meekan met andere racegames van de huidige generatie. Gran Turismo VR (achter dat inmiddels beruchte stuurtje) ging mij ook niet goed af, en al zou je denken dat honderd keer per minuut roteren in VR je kotsmisselijk zou maken, was dit gelukkig niet het geval. Gran Turismo is in VR weer wel een totaal andere ervaring dan ik gewend ben. Als je al weg bent van first person over het circuit scheuren, dan geeft de VR-headset net het tikje dat de race-ervaring wat rijker maakt. Pak er nog een redelijke headset bij voor het geluid en de ervaring is helemaal af.
Farpoint
Dit was stiekem de spelervaring waar ik het meeste naar uitkeek: een VR-shooter met een speciale controller. Farpoint zelf was al spannend in elkaar gezet, een onbekende planeet met niet al te vriendelijke beestjes die je aanvallen zodra ze kans zien. Voeg je daar nog een mooi uitzicht aan toe vanaf de bergen en je hebt een redelijke shooter. De game is niet bijster snel, je rent niet door de levels heen maar je loopt vooral rustig. Na een keer besprongen te zijn door de spinachtige beesten, let je ook wel op elke hoek en kijk je in alle gaten, zelfs al hoor je het meest onbenulllige geknars. Dat gevoel in VR is precies goed. Gezien het lopen vaak niet al te snel is, zijn de vijanden dat ook niet altijd en een brute flankbeweging hoef je gelukkig (in de demo) ook niet te verwachten.
 


Het wapen zelf, oftewel de VR-richtcontroller die je in je hand houdt, en de techniek erachter werken ook prima. Hij ligt goed in de handen en tijdens het schieten zorgt de trilfunctie voor een milde terugslag. Mikken werkt snel en het spel herkent zowel de hoogte voor het schieten vanaf de heup als het richten met de loop van je wapen. De VR-richtcontroller was daarmee ontzettend gaaf om te gebruiken. Al met al is Farpoint een gave game en voornamelijk dankzij die controller werkt het geweldig, kortom een mooie combinatie. Ik hoop wel meer games te zien die van deze kekke controller gebruik gaan maken in andere settings. Farpoint met VR-richtcontroller is sinds gisteren (17-5-2017) uit en naar mijn mening zeker de moeite waard.
 Call of Duty Infinite Warfare: Jackal Assault VR experience
Altijd al een X-Wingpiloot in Star Wars willen zijn, of willen weten hoe een dag in het leven van Fox McCloud eruit ziet? Jackal Assault komt er aardig in de buurt. Een bonus die niet op de planning stond: de Call of Duty VR Experience. Met een controller en een VR-headset op je harses begeef je je in de donkere diepte van de ruimte. In de demo neem je het op tegen andere ruimtevoertuigen terwijl je neerkijkt op de aarde, met behulp van een mooi uitgedacht gevechtsysteem. Met een beetje oefenen kan je geweldige manoeuvres maken en deze eindelijk beleven in first person view. Een van de mooie details, is hoe je ziet dat je voor de vijand moet mikken met de hoge snelheden van de ruimtevoertuigen, omdat je kogels anders vrolijk je doel voorbijvliegen. Zodra je aan de controls en het gevechtssysteem gewend bent, kan je genieten van geweldige gameplay en je eerste vliegtrucjes proberen. Op dit punt kwam ik er wel achter dat de VR-headset eigenlijk vrijwel niets verandert aan de gameplay zoals die normaal is. Hoewel het leuk is om tijdens het opstijgen in de cockpit rond te kijken, dient de headset meer voor de sfeer dan een nieuwe gameplayervaring.

Conclusie
Hoewel sommige games leuker waren dan andere, zaten er absoluut geen rotte appels bij. Het was ontzettend gaaf om voor het eerst VR uit te kunnen proberen en dan ook gelijk in allerlei verschillende settings. Het was een zeer geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar. Nogmaals bedankt aan Sony en Budgetgaming voor de uitnodiging!

Geplaatst door M Monster D op 18-05-2017
Aantal keer bekeken: 2317

Laatste reacties

avatar van Niels
Niels ( 18257 ) 19-05-2017 00:37
Rol: Community event manager
Klinkt erg vet! Bedankt dat je dit stukje hebt geschreven M! Goed geschreven column ook; ze mogen je vaker naar events sturen!
avatar van Dandanna
Dandanna ( 271   1) 19-05-2017 10:57
Dank voor het verslag. Leuk om te lezen.
avatar van M Monster D
M Monster D ( 1374 ) 19-05-2017 12:17
Quote:
Klinkt erg vet! Bedankt dat je dit stukje hebt geschreven M! Goed geschreven column ook; ze mogen je vaker naar events sturen!


Ik teken absoluut geen bezwaar
avatar van Goelan
Goelan ( 212 ) 19-05-2017 12:32
Leuk stukje! Ik ben wel benieuwd naar de ervaring van Gran Turismo met VR.