Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review: Splatoon 2: Octo Expansion

Het is nu bijna een jaar sinds Splatoon 2 (review) is uitgebracht op de Switch, maar Nintendo heeft de stekker nog lang niet uit deze game getrokken. Nog steeds komt Nintendo met nieuwe content voor de game. Naast de regelmatige support door middel van updates, Splatfests en nieuwe wapens die het afgelopen jaar te downloaden waren, is nu de eerste betaalde DLC uitgebracht. Deze nieuwe DLC omvat een nieuwe singleplayer modus. Is dit echter genoeg content voor je geld? Of schiet Nintendo hiermee de plank volledig mis?


Het verhaal volgt Agent 8, een Octoling die in een ondergronds treinstation is beland met geheugenverlies. Captain Cuttlefish, die we nog kennen uit het eerste deel van Splatoon op de Wii U, heeft je gevonden en samen proberen jullie weer bij de bewoonde wereld te komen. De conducteur van de trein is C.Q. Cumber, en ja deze zeekomkommer krijgt hier alleen een speciale vermelding vanwege zijn naam. Het treinstation bevindt zich namelijk onder de zee. Door het succesvol doorlopen van de levels kom je uiteindelijk weer boven de grond. Veel meer verhaal hoef je ook niet te verwachten, het gaat hem in deze singleplayer voornamelijk om de levels zelf. Toch kom je nog wel een beetje meer te weten over de spetterende wereld van Splatoon.

Schieten maar!

Deze nieuwe uitbreiding omvat veel nieuwe content, maar liefst tachtig nieuwe levels. Deze levels zijn een stuk uitdagender dan we gewend zijn van de standaard singleplayer modus die in Splatoon 2 zit. Bijna elk level is vernieuwend en er worden veel verschillende vaardigheden van je verwacht. Waar je in sommige levels niet eens een wapen krijgt, moet je in anderen juist zo veel mogelijk kratten kapot schieten. In andere levels moet je weer over rollers springen terwijl je vijanden neer schiet, of je krijgt een heel strenge tijdslimiet. Puzzels, ballen die je moet rollen, bedenk het of het zit er in. Kortom, genoeg variatie. Je hebt echter wel punten nodig om de levels te kunnen spelen, welke je kwijt raakt op het moment dat je een level niet hebt gehaald. Maar wees niet bang, het is onmogelijk om niet verder te kunnen.


Het zal je zeker weten lukken om Agent 8 te redden, ondanks dat sommige levels misschien te moeilijk voor je zijn. Het is namelijk mogelijk om een level over te slaan als hij echt te moeilijk is, dan hackt Marina je er doorheen. Je krijgt dan helaas niet alle beloningen, die krijg je echt alleen als het je daadwerkelijk lukt om zonder hulp het level te halen. Er moet tenslotte nog wel een beetje uitdaging in zitten toch?

Spetterende shirtjes
De beloningen die je kunt halen in deze DLC zijn bijvoorbeeld nieuwe shirtjes of skins voor je wapens. Het biedt geen voordeel in de multiplayer, dat zou namelijk oneerlijk zijn tegenover diegenen die deze DLC niet hebben aangeschaft. Maar je wilt natuurlijk ook schitteren op de schermen van anderen, dus het is altijd mooi meegenomen.


In tegenstelling tot de gekleurde hoofdstad Inkopolis, zijn de stations en de trein erg grauw neergezet. Het is immers ook een verlaten gebied. Het geeft een mooi contrast met de felgekleurde verfvlekken die je schiet. Toch had er iets meer variatie in gemogen. Op een gegeven moment heb je het namelijk wel gezien en verlang je weer naar Inkopolis. Hetzelfde geldt voor de vijanden die je tegenkomt, meer bazen en meer variatie had deze DLC zeker niet misstaan.

Conclusie
De Splatoon 2: Octo Expansion DLC is een zeer goede toevoeging aan Splatoon 2. Waar de gevorderde speler meer content en uitdaging krijgt, kan de beginnende speler goed zijn verschillende technieken oefenen. Hoewel de moeilijkheidsgraad een stuk hoger ligt, hoeft dit de beginnende speler niet af te schrikken, aangezien levels overgeslagen kunnen worden. Met tachtig levels is er genoeg content om je voor een lange tijd mee zoet te houden. Voor €19,99 kun je de DLC in de Nintendo eShop kopen en dat is deze uitbreiding zeker waard.

Oordeel Splatoon 2: Octo Expansion (Switch)
Graphics: 85
Gameplay: 80
Originality: 85
Sound: 80
Replay: 75
Eindcijfer: 81
 

Geplaatst door Lisa Halman op 30-06-2018
Aantal keer bekeken: 2277

Laatste reacties

avatar van Gunghir
Gunghir ( 4967   13) 01-07-2018 00:36
ik ben dus pas splatoon 2 gaan spelen toen deze expansion uitkwam.
en om eerlijk te zijn zou ik deze game af raden zonder.
kwa single player.

echt super
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1442 ) 01-07-2018 01:31
Wat mij betreft een zeer leuke uitbreiding voor de Splatoon-fan met voldoende content om die 20 euro te rechtvaardigen. Het is zo'n beetje een geheel nieuwe single player campagne. Levels zou ik ze overigens niet noemen; eerder uitdagingen. Sommige zijn echt ontzettend kort, en ook wordt content uit de 'vanilla'-versie vrijwel direct overgenomen. Maar er is zeker genoeg nieuws en ook een hoop variatie.

Ik heb die gouden tandenstoker al binnen, dus voor mij zit het er helaas alweer op.
avatar van Gryphonrider
Gryphonrider ( 2636   2) 01-07-2018 10:18
Kudos voor de review, Lisa. Mijn zoon vermaakt zich ook prima met deze DLC!
avatar van Userverwijderd64
Userverwijderd64 ( 36633   64) 01-07-2018 10:57
Krijg je bij het uitspelen van de DLC nog meer behalve wapen skins? Wat krijg je erbij dat je online kan gebruiken?
avatar van Koen
Koen ( 2990   1) 01-07-2018 11:27
De grootste beloning is natuurlijk wel dat je na het uitspelen ook als Octoling kunt deelnemen aan de online multiplayer. Apart dat dat niet benoemd wordt
avatar van ToothedBomb
ToothedBomb ( 1442 ) 01-07-2018 13:18
Quote:
Wat krijg je erbij dat je online kan gebruiken?


SPOILER

Volledige sets van Octoling gear, Octoling armor, Cap'n Cuttlefish gear en een Golden Toothpick. Qua wapens ben ik alleen de Octoling-versie van de Splattershot tegengekomen.

/SPOILER