Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

FIFA 19 Event - Deel 2

Vorige week kon je alles lezen over de nieuwe gameplay features van FIFA 19. Vandaag is het eindelijk tijd voor deel 2 en mogen we de vernieuwingen rondom Ultimate Team en de nieuwe Kick-Off modus uit de doeken doen. Warm je portemonnee maar alvast op, want ook dit jaar zijn er weer een paar leuke toevoegingen die je waarschijnlijk niet zult kunnen weerstaan.

De nieuwe Kick-Off krijgt meer opties
De Kick-Off modus is altijd de perfecte speelwijze geweest om je krachten mee te meten. Je selecteert een team, tweakt je formatie en rent de spelerstunnel uit. Het nadeel was echter dat er op het gebied van variatie weinig spelopties waren om mee te stoeien.  Voor de nodige variatie kon je op X drukken om steeds een willekeurig team te krijgen, maar dat was het zo’n beetje.

In FIFA 19 zijn er meer mogelijkheden dan ooit toegevoegd om de nodige diversiteit te creëren in je potjes. Ten eerste kan je de sfeer rondom de wedstrijd aanpassen. Een simpele exhibition match is ook maar zo saai. Wil je bijvoorbeeld liever een Champions League finale of groepswedstrijd spelen? Of misschien een tweeluik halve finale van de Europe League? Beide opties bieden een significant verschil in sfeer en gevoel. Verder kan je ook er voor kiezen om een thuis of uitwedstrijd te spelen, wat mogelijk het gedrag van je spelers kan beïnvloeden.


House Rules verandert de rules of the game
Interessanter is echter de House Rules modus waarbij ook de regels van het spel volledig kunnen worden aangepast. Heel simpel kies je er bijvoorbeeld voor om gele en rode kaarten uit te zetten om er zo een tacklefestijn van te maken. En moest je voorheen samen afspreken dat alleen schoten vanuit de 16 een goal mogen opleveren, nu wordt dit gefaciliteerd door het simpelweg aanpassen van de House Rules. Zo zijn er varianten als Headers en Volleys (Alleen kopballen en volleys tellen), long shots (alleen schoten buiten de 16) en de beruchte Survival mode.

Survival mode is de meest originele variant, waarin elke keer als er iemand scoort, een speler naar de kant moet.  Heb je vier keer gescoord, dan heb je dus nog slechts zeven spelers in het veld staan. Een soort Battle Royale maar dan op het voetbalveld. Leuk detail is dat er ook commentaar is toegevoegd dat volledig is toegespitst op deze survival variant.

Speelt het lekker? Survival zeker! De anderen zijn leuk voor even, maar we waren er na een paar potjes wel weer even klaar mee.


Je eigen Kick-Off profiel
Ben je een echte statistiekengraver, dan kom je dit jaar pas echt aan je trekken. Want al je Exhibition wedstrijdstatistieken in Kick-Off worden in FIFA 19 in je eigen profiel opgeslagen. Zo kun je later terugzien welke potjes je allemaal hebt gewonnen en tegen wie. Het gaat zelfs zo ver dat je alle details kunt zien van wat je favoriete flank is om aan te vallen en op welke locaties op het veld je spelers zich tijdens al je wedstrijden gemiddeld het meest hebben begeven.

Je profiel kun je ook met je PSN of Xbox Live account gemakkelijk ophalen bij vrienden om zo verder te spelen. Zo kun je altijd meer statistieken verzamelen over jouw speelstijl. En wie weet ontdek je wel een nieuw team dat nog beter bij jouw speelstijl past, dan je voorheen had verwacht!

Aan de ene kant erg leuk, want ik heb werkelijk geen idee hoe mijn aanval nu precies altijd loopt, en je leert jezelf beter kennen als je wat minder vaak competitief speelt. Aan de andere kant vond ik juist het fijne van een losse  wedstrijd dat je een flinke nederlaag altijd snel kon vergeten; dat zal dus niet meer gaan.


De vernieuwingen in FIFA 19 Ultimate Team
Als je FIFA speelt, dan is de kans groot dat je ook Ultimate Team niet links kunt laten liggen. En ook al is de kans op een topspeler vaak klein, kon ik het niet weerstaan om zo nu en dan toch een pakje te kopen. Ook EA Sports hecht veel waarde aan Ultimate Team (logisch) en het voordeel is dat er daardoor ook elk jaar wordt door ontwikkeld op dit succesvolle concept. FIFA 17 bracht FUT Champions, FIFA 18 introduceerde de Squad Battles, dus wat is er nieuw in FIFA 19?

FUT 19 introduceert Division Rivals
In FUT 2019 word je tegen online rivalen gezet van jouw niveau in Division Rivals. Je begint een paar potjes te spelen en vervolgens wordt bepaald wat ongeveer jouw vaardigheidsniveau is. Aan de hand van jouw kwaliteiten word je vervolgens geplaatst in een van de tien Division Rivals divisies. Het concept is zeker niet nieuw, maar past naar mijn gevoel wel goed in FIFA Ultimate Team.

Sowieso is het natuurlijk tof dat je de nodige extra beloningen kunt vergaren. Hoe hoger de Divisie waar in je speelt, hoe meer goodies je krijgt aan het einde van de week. Tevens zal er, vergelijkbaar met online Seasons, wekelijks in jouw divisie een toernooi gehouden worden waarbij je extra packs, legends en andere cadeautjes zult kunnen winnen.

De beloningen die je in elk toernooi vrijspeelt worden tevens nuttiger, waarbij je straks uit een select aantal beloningen jouw gewilde beloning mag kiezen. Dit zorgt ervoor dat je niet langer uren aan je ranking hebt gewerkt om vervolgens een speler als beloning te krijgen waar je helemaal niets mee kunt. In plaats daarvan kan je bijvoorbeeld uit vijf verschillende spelers kiezen en zo eentje selecteren die wél bij jouw opstelling past.


Champions & Europa  League worden een belangrijk onderdeel van FUT
Hier werd nog niet veel over bekendgemaakt, behalve dat de Champions & Europa  League een belangrijk onderdeel gaan worden van FUT. My best guess is dat de toernooien in de hoogste divisies iets weg zullen gaan hebben van deze twee  kampioenschappen. Grote kans dat we hier binnenkort meer over zullen gaan horen.

Geïntegreerd Twitch-achtig Kampioenskanaal 
Wil je beter worden in FUT? Dan is het goed om te weten dat er een kampioenskanaal zal worden gelanceerd. Dit komt neer op een soort geïntegreerd Twitch-kanaal waar je de beste FIFA spelers het live tegen elkaar op kunt zien nemen. Maar het gaat verder dan dat, want je kunt zelfs de controller-inputs naar boven toveren zodat je precies kunt zien wat een speler doet. En wil je alles nog een keer terugkijken, dan kun je uitgebreid stoeien met de replay mogelijkheden binnen deze wedstrijden. Een perfecte manier om wat op te steken van de beste spelers binnen FIFA en zo je eigen spel verder te verbeteren.

Nieuwe Icons: Johan Cruijff incoming!

Tot slot mogen een paar nieuwe Icons natuurlijk niet ontbreken, spelers die een stuk sterker zijn dan de gebruikelijke huis- tuin- en keukenvoetballer en tevens een mooie ode zijn aan de grote spelers die ooit de voetbalvelden opluisterden.

Voor de Nederlanders is de belangrijkste nieuwe Icon natuurlijk Johan Cruijff, die speelbaar zal zijn in FIFA 19. Andere nieuwe Icons zijn: Rivaldo, Eusebio, Cannavaro, Seedorf, Raúl, Makélélé, Liverpool-legende Steven Gerrard, Klose en de goeie oude vertrouwde Chelsea-speler Lampard.


Dynamic Tactics & Pack openings
Tot slot zullen de Dynamic Tactics, die we vorige week al even bespraken, ook terugkeren in FUT en is het Pack Opening menu iets versimpeld. Je hoeft nu slechts je pookje omhoog te flicken om een speler aan je club toe te voegen en naar beneden als je een speler wilt verkopen. Hopelijk haal je het omhoog en naar beneden flicken niet van schrik door elkaar wanneer je Ronaldo packed, want mogelijk is die dan weg. Oei. Al met al wordt FUT steeds completer en ben ik vooral benieuwd hoe de Europa en Champions League zullen worden geïntegreerd.

Ter samenvatting: Wat is er nieuw voor jou als casual,  gevorderde en competitieve speler?
Dat is heel wat informatie die we in de afgelopen twee delen over je heen hebben gestrooid! Om nog even te resumeren kijken we naar de impact van dit nieuwste deel voor de casual, gevorderde en de competitieve gamer, voor zover wij het kunnen zien.

Voor de Casual spelers, die zo nu en dan een wedstrijd spelen, zijn de belangrijkste vernieuwingen de House Rules en de verbeteringen op het veld in de vorm van Active Touch, waardoor spelers zich een stuk natuurlijker gedragen. Voor Career Mode fans is het leuk dat de Europa en Champions League eindelijk zijn geïntegreerd, verder lijkt er echter weinig aan vernieuwd. Ook kun je aan de slag met het laatste deel van Alex Hunter zijn verhaal, die hoogstwaarschijnlijk zijn debuut zal maken in het kampioenenbal. Maar dat is het wel zo’n beetje, grafisch is FIFA 19 nagenoeg hetzelfde gebleven, dus speel je alleen zo nu en dan een paar potjes offline, online of met wat vrienden, dan blijft er weinig over om een nieuwe aanschaf te rechtvaardigen.

Speel je regelmatig FIFA, dan is natuurlijk de introductie van de Europa en Champions League ook voor jou een geweldige stap vooruit. Ook Ultimate Team biedt weer genoeg vermaak voor het komende jaar met de komst van de Division Rivals. Daarnaast is het tof dat je de top FIFA-spelers kunt zien spelen, tot aan de knoppen die ingedrukt worden aan toe, om jezelf zo verder door te kunnen ontwikkelen. Tot slot wordt het nu gemakkelijker dan ooit om met Dynamic Tactics te knutselen aan je speelstijl en te zien wat het effect is van de verschillende mogelijkheden.De grootste veranderingen lijken echter dit jaar weggelegd voor de competitieve FIFA-spelers, meer controle over je eigen spel staat hierbij centraal. Verbeteringen aan het Dynamic Tactics menu zorgen ervoor dat je beter dan ooit jouw speelstijl naar wens kunt tweaken en de mogelijkheid om formaties te veranderen per aanvalsvorm, biedt je als speler veel meer controle over jouw eigen spel. Daarnaast lijkt de introductie van Timed Finishing, waarbij je het drukken op B juist moet timen, het gat tussen de competitieve speler en de casual speler verder te gaan vergroten. Sowieso wordt het komend jaar interessant om te gaan zien wie er als beste uit de bus gaan komen, want je hebt nu meer controle over je eigen speelstijl dan ooit.

Tot slot

Al met al ben ik enthousiast over FIFA 19 en dat komt met name door het gevoel op het veld. De bal rolt soepeler, spelers voelen daadwerkelijk natuurlijk aan en ik had meer dan bij FIFA 18 het gevoel dat ik me niet door een muur van verdedigers moet wurmen. Het enige wat nog verbetering vergt zijn de keepers, maar er werd ons op het hart gedrukt dat deze nog in de laatste ontwikkelingsfase waren. We gaan het zien. Als je accepteert dat dit nieuwste deel er verder grafisch nagenoeg hetzelfde uitziet en de focus echt gelegd is op het verdiepen van de gameplay, dan heb je weer een nieuwe FIFA waar je daadwerkelijk naar uit kunt gaan kijken. Champions League here we come!

 

Geplaatst door Yorn Soeteman op 04-08-2018
Aantal keer bekeken: 3375

Laatste reacties

avatar van Mauzzahr
Mauzzahr ( 1362 ) 04-08-2018 23:57
Dus nog maar een keer... al deze nieuwe functies/leagues/modes etc ook in Switch versie?
avatar van Yrn
Yrn ( 4085   5) 05-08-2018 09:35
Rol: Administrator
Quote:
Dus nog maar een keer... al deze nieuwe functies/leagues/modes etc ook in Switch versie?


Ik denk het wel, volgens mij is de Switch uitvoering geen Legacy edition zoals bij PS3/X360. Maar ik vraag het even voor de zekerheid even voor je na.
avatar van Crazyottoman
Crazyottoman ( 123 ) 05-08-2018 12:24
Goed geschreven!
avatar van Mauzzahr
Mauzzahr ( 1362 ) 05-08-2018 12:44
Quote:
[..]


Ik denk het wel, volgens mij is de Switch uitvoering geen Legacy edition zoals bij PS3/X360. Maar ik vraag het even voor de zekerheid even voor je na.


Ok! Thanks vast zet ik m erna in de preorder
avatar van Mmootje
Mmootje ( 127 ) 05-08-2018 14:39
Oftewel er wordt weer zo goed als niks veranderd aan de imo leukste mode, pro clubs. Jammer... Elk jaar hetzelfde
avatar van Chewbaka
Chewbaka ( 1230   2) 05-08-2018 15:23
Haha keer op keer zijn de keepers niet van het juiste niveau. Maar ik vermoed dat dat nooit zal worden aangepast, want EA.
avatar van TwoWalrus
TwoWalrus ( 179 ) 05-08-2018 15:27
Quote:
Oftewel er wordt weer zo goed als niks veranderd aan de imo leukste mode, pro clubs. Jammer... Elk jaar hetzelfde


EA heeft de laatste jaren een duidelijke visie en een bijbehorend verdienmodel. Bij alles wordt bekeken hoe zij het meeste geld kunnen verdienen. Logisch ook.vhoe graag ik het zelf ook anders zou willen zien. Want juist daar door besteden zij geen aandacht voor dit pareltje (clubs). Zij verdienen hier niets mee. De mensen die het spelen, kopen Fifa toch wel. Daarnaast zullen meer mensen richting FUT gaan, omdat daar de meeste aandacht aan wordt besteed. Slim. Nog meer mensen die in aanraking komen met het kopen van pakjes. Dus nog meer geld...

avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 4587 ) 05-08-2018 19:24
Het is toch triest dat een game die gokken zo promoot (en bij een heel kwetsbare doelgroep) zoveel aandacht krijgt.
avatar van Nickachu
Nickachu ( 1026 ) 05-08-2018 22:34
Quote:
Het is toch triest dat een game die gokken zo promoot (en bij een heel kwetsbare doelgroep) zoveel aandacht krijgt.

Het blijft gewoon een goede en veel gespeelde game. Ik heb zelf ook een hekel aan lootboxes, maar geef EA die hier veel geld mee verdient geen ongelijk.
En wat kwetsbare doelgroep betreft: ouders mogen zelf ook op hun kinderen letten.
avatar van Shonosuke
Shonosuke ( 203 ) 05-08-2018 23:26
Quote:
[..]

Het blijft gewoon een goede en veel gespeelde game. Ik heb zelf ook een hekel aan lootboxes, maar geef EA die hier veel geld mee verdient geen ongelijk.
En wat kwetsbare doelgroep betreft: ouders mogen zelf ook op hun kinderen letten.


Goede? Fifa is al lang niet goed meer. Elk jaar wordt de handicap erger waardoor de computer voor een groot deel bepaalt wie er wint. En maar nog niet te beginnen over custom tactics
avatar van Bigds9fan
Bigds9fan ( 4587 ) 06-08-2018 01:09
Quote:
[..]

Het blijft gewoon een goede en veel gespeelde game. Ik heb zelf ook een hekel aan lootboxes, maar geef EA die hier veel geld mee verdient geen ongelijk.
En wat kwetsbare doelgroep betreft: ouders mogen zelf ook op hun kinderen letten.


Je kan ook doen wat Rockstar doet. Een retegoede game maken en die jarenlang ondersteunen met betekenisvolle en gratis updates. Zonder lootboxes.

Nee, EA maakt zich er al jaren gemakkelijk vanaf met elk jaar een "game" wat essentieel een update is dus dat is al heel makkelijk cashen.

En dat is nog niet genoeg? Hoe schofterig moet je dan zijn?

Uiteraard moeten ouders zelf op hun kinderen letten maar praktijken zoals dit horen niet thuis in een game die veel door kinderen gespeeld wordt.
avatar van Misterdoa1983
Misterdoa1983 ( 7890 ) 06-08-2018 01:25
Quote:

Je kan ook doen wat Rockstar doet. Een retegoede game maken en die jarenlang ondersteunen met betekenisvolle en gratis updates. Zonder lootboxes.


Jij bent ook zo iemand die naar het teleurstellende rapportcijfer van zijn kleine neefje kijkt en dan zegt: ja je kan ook doen wat Cristiano Ronaldo doet, goed leren voetballen en miljoenen opstrijken.

Niet iedereen heeft dezelfde intellectuele en artistieke vaardigheden als de Rockstars van deze wereld maar willen wel geld verdienen. Er zijn meer markten dan alleen de GTA klonen. En zolang mensen het kopen...
avatar van Can0w
Can0w ( 2 ) 06-08-2018 01:58
kan niet wachten om packs te kope
avatar van Nickachu
Nickachu ( 1026 ) 06-08-2018 07:01
Quote:
[..]


Je kan ook doen wat Rockstar doet. Een retegoede game maken en die jarenlang ondersteunen met betekenisvolle en gratis updates. Zonder lootboxes.

Nee, EA maakt zich er al jaren gemakkelijk vanaf met elk jaar een "game" wat essentieel een update is dus dat is al heel makkelijk cashen.

Zolang FIFA door zo veel mensen gekocht en gespeeld wordt, zal dat zo blijven. De enige manier om dit tegen te gaan is door geen geld aan lootboxes te besteden of door de game helemaal niet te kopen.
avatar van Jumpman
Jumpman ( 512 ) 06-08-2018 13:14
FIFA 19, dag!

FIFA 18 had al mondjesmaat verbeteringen, FIFA 19 de nieuwe Champions League en Europa League licenties en wat gerommel in de marge. Dit jaar sla ik over, klaar met die cheap ass updates van EA.
avatar van AnakinCC
AnakinCC ( 94 ) 06-08-2018 23:13
Deze features interreseren me echt helemaal niks.

Waar blijft de Kuip ?
Carriere modus uitbreidingen ?
Stadium Editor/Builder ?