Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Firstlook 2009

De tweede editie van deze nieuwe beurs bracht ons een nieuwe locatie, een nieuwe line-up en onze eigen podiumshow! Hoe wij dit alles ervaren hebben? Lees het in dit verslag!
Zaterdag 17 en zondag 18 oktober was het zo ver: Firstlook 2009 barstte in alle hevigheid los in de Westergasfabriek in Amsterdam. De crew van Budgetgaming gaat trouw de verschillende gamesevenementen in Nederland af en voor Firstlook zou het niet anders worden, totdat we te horen kregen dat we het nieuwe concept Budgetveiling op First Look mochten lanceren door middel van twee podiumshows! De weken voor dit evenement waren daarom gevuld met veel mailen, bellen en stressen, maar het resultaat mag er zeker zijn.Maar eerst: games!
Naast de diverse podiumshows draait Firstlook natuurlijk vooral om de speelbare games. De uitgevers maakten hierbij gebruik van de mogelijkheid om hun een groot deel van hun eindejaarsline-up te tonen. Op sommige stands was het echter ook al mogelijk om enkele titels van volgend jaar te spelen. Zo kon je op de THQ-stand aan de slag met Darksiders en op de stand van SEGA kon je losgaan met de extreem snelle actiegame Bayonetta. Daarnaast mocht ook dit jaar het theater met live demonstraties en besprekingen van de nieuwste games niet ontbreken. Mocht het je volledig ontgaan zijn: dit najaar wordt een zeer goed seizoen voor de gamers! De stands boden dit jaar naast de verschillende pods helaas weinig goodies. Als je in het bezit wilde komen van een dergelijk gewild item, moest je tussen de massa rondom de Ubisoft-stand of het hoofdpodium staan. Als je dit op een afstandje bekijkt en de diverse ellebogen en vuisten rond ziet vliegen, is de keuze vrij eenvoudig...

De locatie was dit jaar stukken beter dan vorig jaar, aangezien er geen gamers met overhittingsverschijnselen afgevoerd zijn. De hallen waren ruim en mede hierdoor kwam je nooit in extreme drukte terecht. Tevens was het evenement a la een muziekfestival in diverse gebouwen ondergebracht, zodat er voor elk wat wils was. Zoals bij Firstlook hoort, was er zelden veel wachttijd voor de verschillende games. Grote uitzondering hierop was uiteraard de speelbare versie van Modern Warfare 2. Sommigen hebben meer dan een uur moeten wachten voor een filmpje van een paar minuten, gevolgd door een speelsessie van twee minuten. Gelukkig werd het wachten achteraf nog verzacht middels een gratis t-shirt van de game.
En dan: de lancering van Budgetveiling.nl
Het belangrijkste voor ons waren natuurlijk onze eigen podiumshows om Budgetveiling.nl te introduceren! Het was een feest kan ik jullie vertellen! We moeten eerlijk zijn dat we van te voren een beetje bang waren dat het misschien rustig zou zijn, ten slotte deden we iets nieuws en je weet nooit hoe dat uit pakt! Toen de Budgetveiling echter begon waren we al snel gerust, meer dan 200 mensen stonden te trappelen om te kunnen bieden! Het feest had niet beter kunnen gaan.

Het idee was eenvoudig: bieden op diverse unieke gamegerelateerde items, waarna de opbrengsten volledig naar Right to Play (www.righttoplay.nl) gaan. Waar wij lekker op de bank kunnen ploffen ‘s avonds en overal onze games kunnen kopen, zetten zij zich in voor kinderen, die eigenlijk nog niet eens speelgoed hebben! Door middel van sportactiviteiten zorgen zij dat deze kinderen weer even kunnen genieten. Wij houden ons als gamers er misschien niet altijd mee bezig, maar soms is het goed om daar toch eventjes bij stil te staan, zo ook tijdens de lancering van Budgetveiling.nl.
Onder leiding van Skate en onze eigen Yorn, die tot zijn eigen verbazing ook ineens het podium op werd geschoven, werd fel tegen elkaar opgeboden, waarbij er uiteraard slechts één bieder over kon blijven. Wat dacht je van €140,- voor een kaart met een handtekening van Kojima? Of een levensgrote Starcraft II banner van de stand van Free Record Shop voor €190,-. Zelfs de PC-versie van Pro Evolution Soccer 2010 ging weg voor 80 euro!

In totaal mogen we jullie trots melden dat we met 50 minuten show, 1575 euro hebben op weten te halen voor het goede doel! Dat is nog eens een succesvol feestje op het grootste games evenement van Nederland!

Right to Play: de uitreiking van de opbrengsten.
Afgelopen donderdag was het dan zo ver en hebben we officieel de 1575 euro overhandigd aan Right to Play. Het is boven al onze verwachtingen vergaan, maar ik ben blij dat ons nieuwe initiatief met open armen is ontvangen!

Het gehele plaatje was dan ook voor ons één groot feest waarbij we hopen dat alle prijswinnaars veel plezier zullen hebben met hun gewonnen prijs, ik ben dan ook benieuwd waar de Starcraft II en Modern Warfare 2 banner van 2,40m bij 2,90m nu hangen!Budgetveiling.nl Online
De lancering op het podium ging goed, nu nog de online versie! In november zal Budgetveiling.nl online komen! Wil jij op de hoogte gehouden worden over nieuwtjes en wanneer de site precies online komt? Meld je dan alvast op Budgetveiling.nl aan voor de nieuwsbrief! Dan weet je zeker dat jij er straks als eerste bij bent wanneer wij het zusje van Budgetgaming gaan lanceren! Tevens houden we je dan op de hoogte van de nieuwste veilingen.

Zoals jullie van ons gewend zijn houden we van uniek zijn en dit zal ook voortvloeien in de Budgetveiling. Geen veilingen waar simpelweg een budgetgame wordt geveild, nee we proberen de kwaliteit te behouden dat je écht leuke dingen kunt gaan scoren! Een nieuwe veiling zal zoveel mogelijk dagelijks plaatsvinden. Tevens kan ik jullie melden dat we het feestje van First Look door gaan trekken naar Budgetveiling.nl! Als we eenmaal alles goed hebben draaien zullen er ook weer een paar dagen plaats gaan vinden waarbij we unieke items rechtstreeks vanuit de uitgevers gaan veilen! Deze items kun je normaal nooit of moeilijk aan komen. Wij zorgen er echter voor dat jullie straks een portaal hebben waar bij jullie ook aan items kunnen gaan komen, die normaal niet voor het publiek beschikbaar zijn. We gaan ons best voor je doen!

Budgetgaming.nl
En dan mogen we natuurlijk budgetgaming.nl niet vergeten! De Budgetveiling heeft aardig wat tijd in beslag genomen, maar vanaf nu zijn weer verder aan het werken aan de nieuwe lay-out die meer overzichtelijkheid en veel nieuwe functies zal gaan bieden zodat je straks als Budgetgamer nooit meer een aanbieding zal gaan missen. De basis hiervoor is de enquête die we enkele maanden geleden aan jullie hebben voorgelegd.

Bedankt aan
Verder willen we als laatste nog even de volgende bedrijven bedanken voor het mede mogelijk maken van het succes van de Budgetveiling Live! Bij deze onze dank aan Codemasters, Konami, Namco Bandai, SEGA, Brizamila, 2K Games, 12game.com en Free Record Shop voor het beschikbaar stellen van items. Daarnaast bedanken wij Free Record Shop voor de mogelijkheid om te pinnen en 12game.com voor het beschikbaar stellen van de dames die de items op hebben gebracht. Ook uiteraard bedankt aan Skate en de organisatie van First Look voor het mede mogelijk maken van de veilingactie. En als laatste, maar niet de minste, bedankt aan alle bieders en aanwezigen!

Geplaatst door Yorn, V-Devil en ConAir op 01-11-2009
Aantal keer bekeken: 15929

Laatste reacties

avatar van Dicapo
Dicapo ( 3455 ) 01-11-2009 14:13
1575 eurie das netjes!
avatar van Stormhond
Stormhond ( 1048 ) 01-11-2009 14:23
Zeker mooi! Meer als ik verwacht had eigenlijk ;P Niet stieken zelf wat geld achterhouden hea
avatar van Elconquistador
Elconquistador ( 2422 ) 01-11-2009 14:49
Leuke column!
80 euro voor pes 2010, niet heel budget, maar wel lekker voor het goede doel! :)
avatar van Wouter
Wouter ( 1081 ) 01-11-2009 14:54
Fantastische opbrengst!! Wel echt spijtig dat budgetveiling niet meteen online kon, want dat had het feestje wel compleet gemaakt :)

En die banner is wel enorm ik zou er iig geen plek voor hebben
avatar van Romario
Romario ( 1471 ) 01-11-2009 15:00
Goed werk jongen =D
avatar van Simsfan88
Simsfan88 ( 805 ) 01-11-2009 15:34
Heel netjes, goed gedaan allemaal, mooi bedrag! Leuk verslag ook. :-)

Kan niet wachten tot de veiling online komt!
avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 01-11-2009 16:25
Mooi bedrag opgehaald. Voor hoeveel waren die NBA2k lockers weg gegaan?
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 01-11-2009 18:32
Rol: Administrator
Quote:
Mooi bedrag opgehaald. Voor hoeveel waren die NBA2k lockers weg gegaan?

Respectievelijk 90 en 80 euro :-)
avatar van TeddoNL
TeddoNL ( 425 ) 01-11-2009 19:54
Dat zijn koopjes dus , heb hem zelf voor 110 euro laten importeren.
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 01-11-2009 22:35
Rol: Administrator
Quote:
Dat zijn koopjes dus , heb hem zelf voor 110 euro laten importeren.


Goede reden dus om online straks mee te doen met de veilingen:-)

Overigens ging het hier alléén om het kluisje zelf met slot, zonder dus game, action figurine en limited edition poster.
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 01-11-2009 22:44
Rol: Toevoeg Moderator
Zo, mooi bedragje, zal R2P heel gelukkig mee zijn. Het is wel liefst 3x zo veel als ik verwachte. Nu hopen dat budgetveiling.nl een succes word net als budgetgaming.nl
avatar van Stride82
Stride82 ( 10 ) 28-01-2010 12:35
ik vond het in 2008 leuker...
avatar van Reinier
Reinier ( 1 ) 09-03-2010 16:01
goed gedaan
avatar van Th3 Click3r
Th3 Click3r ( 6 ) 14-03-2010 18:30
Ik was ook naar First Look gegaan:)

Buiten het spelen van de games vond ik het niet echt groot en bijzonder...