Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review: Yakuza 4 Remaster (PS4)

Die eerste kennismaking met Japan smaakte zeker naar meer. Na een jaar lang hard werken kon ik weer vrij krijgen voor een vakantie. Ik had het afgelopen jaar mijn Japans bijgehouden en weer genoeg gespaard om nog een reis naar Japan te maken. Ik heb echt de smaak te pakken. Kamurocho beviel mij de vorige keer wel, dus ik heb hier gewoon weer een hotel geboekt. Na de dagen op mijn werk afgeteld te hebben, heb ik mijn koffers weer gepakt om nogmaals naar het land van de rijzende zon af te reizen.


Eenmaal aangekomen ben ik net zoals vorig jaar vermoeid en vertrek ik gelijk naar mijn hotelkamer. Ik maak nog wel even een tussenstop om nog wat eten te halen bij de supermarkt. Om een soort van traditie te starten koop ik weer dezelfde noedels als vorig jaar. Ik heb goede herinneringen aan de noedels. Na een nacht goed geslapen te hebben is het tijd om Kamurocho weer eens te gaan verkennen.

Ik heb het afgelopen jaar contact gehouden met Date en heb later op de dag met hem afgesproken om wat te gaan drinken in een bar. De rest van de dag heb ik gevuld met wat rondstruinen door Kamurocho. Er is niet heel veel veranderd in het afgelopen jaar. Voor lunch kon ik nog steeds dezelfde burger krijgen bij de Smile Burger. In de middag ben ik nog aan het shoppen geweest in het ondergrondse winkelcentrum. Hier zaten wel een paar leuke en interessante winkels. Ik heb gelijk souvenirs gekocht voor mijn vrienden.
Mijn afspraak met Date is in een klein café in het champions district. Date vertelt mij dat hij nog steeds werkzaam is als journalist. Hij is bezig met een artikel over een man genaamd Shun Akiyama. Shun runt een bedrijf genaamd Sky Finance. Het is een kredietbedrijf dat er een aparte werkwijze op na houdt. Sky Finance geeft namelijk geen lening op basis van een kredietwaardigheid, maar op basis van je inzet. Er is geen onderpand nodig voor de lening en Shun vraagt geen rente. Je leent echter wel maar één keer van Sky Finance als ik de woorden van Date mag geloven.

Ik ben geïntrigeerd door het verhaal over Shun. Date heeft het door en nodigt mij uit om morgen mee te gaan naar een interview met Shun, dat hij toevallig heeft geregeld. Ik zeg dat het mij leuk lijkt om mee te gaan. Na nog wat verhalen over en weer nodigt Date mij weer uit om naar de Karaoke bar te gaan. Veel van zijn andere vrienden zijn daar al. Ik ga op het aanbod in en na een paar uur keihard meegezongen en gedronken te hebben plof ik op mijn bed en val ik als een blok in slaap.


De volgende dag heb ik in de middag weer afgesproken met Date om bij Sky Finance langs te gaan. Bij het bedrijf aangekomen treffen we Shun niet aan. Shun is nog aan het werk en komt wat later. De vriendelijke doch ietwat mollige secretaresse Hana laat ons plaatsnemen in de wachtkamer.

Na een paar minuten komt Shun binnengelopen. Hij komt over als een charismatische nette man. Date krijgt gedurende het interview niet de antwoorden waar hij op hoopte. Shun legt wel uit wat hij zijn cliënten zoal laat doen voordat zij het geld krijgen. Shun bepaalt voor iedere cliënt een passende taak, vertelt hij. Zo had hij laatst een vrouw in zijn hostess club laten werken en een andere cliënt liet hij binnen een paar uur een baan zoeken. Op deze wijze test hij of zijn cliënten het geld wel echt willen hebben. Voldoen ze niet aan de taak dan krijgen ze het geld niet.

Shun wou echter niet vertellen waar hij zijn startkapitalen vandaan heeft gehaald en hoe hij zijn bedrijf draaiende houdt. Dit blijft een groot mysterie en zelfs Date kon dit niet uit hem krijgen. Een beetje teleurgesteld gaan Date en ik weer weg. Date is zelfs een beetje gefrustreerd. Hij had gedacht dat hij wel meer informatie zou los kunnen peuteren over de werkwijze van Shun. Om zichzelf van zijn frustratie te ontdoen stelt hij voor om te gaan honkballen. Date kan zijn frustraties op deze manier kwijt en ik kwam erachter dat ik toch best een behoorlijk balletje kan slaan. We eindigen de dag met een drankje bovenop een van de grote flats van Kamurocho. Het uitzicht is geweldig.


Na deze vermoeiende dag heb ik weer geslapen als een roos. De volgende dag ben ik van plan om Kamurocho te verlaten om nog wat meer van het land te kunnen zien.
Na nog een paar dagen in Japan werd het weer tijd om huiswaarts te keren. Mijn conclusie is wel dat ik als het even kan zo snel mogelijk weer terug wil keren naar dit mooie land.

Disclaimer: Karel is een fictief personage dat door de schrijver in de wereld van Yakuza is geplaatst. Verdere personages en de genoemde activiteiten komen overeen met de remaster van Yakuza 4. De remaster loopt net zoals de remaster van het derde deel soepel op 1080P en 60 fps. Het blijft duidelijk een remaster; de animaties zijn wat verouderd. Het grote verschil met het derde deel zijn de vier verschillende hoofdpersonages. Naast Kiryu heb je Masayoshi Tanimura, Shun Akiyama en Taiga Saeijima. Dit deel is net zoals deel drie zeker een aanrader!

 

 


 

Geplaatst door Pascal Jongsma op 18-12-2019
Aantal keer bekeken: 2527

Laatste reacties

avatar van Lokiw
Lokiw ( 40 ) 19-12-2019 10:00
Kom op zeg had toch wel een leuke review verwacht , dit is een Yakuza game, als je hem nog niet heb gespeeld is het zeker de moeite waard. Is zeker een rating van 4/5 waard. Nu krijgen we een review van 5 zinnen......

avatar van Shadowx
Shadowx ( 190 ) 19-12-2019 11:28
Hmmmm letterlijk mijn tijd verkloot aan het lezen, sorry weet ff niet hoe ik dit anders moet formulieren .
avatar van KonkeyDong
KonkeyDong ( 1699 ) 19-12-2019 11:44
Blijf het een leuke insteek vinden om een review over deze remasters te schrijven.

Indien je echt diepgang wil... Het is Yakuza 4. De game is al 200 keer gereviewed op standaardwijze in 2011.

Het is Yakuza 3 plus 3 extra characters, minus Okinawa, plus daken en ondergrondse mall en met een ander verhaal. Dat kwam ook allemaal redelijk goed door in deze review. Er is geen nieuwe engine, het verhaal is een Yakuza-verhaal met 34 plottwists en 20 manieren van vertellen, er zijn een hoop substories en er zijn heel wat mini-games.
avatar van Xerxes
Xerxes ( 2041   10) 19-12-2019 18:42
Quote:
Hmmmm letterlijk mijn tijd verkloot aan het lezen, sorry weet ff niet hoe ik dit anders moet formulieren .


Niet zo...