Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Review: The Outer Worlds Peril on Gorgon DLC (Xbox One)

 


Bijna een heel jaar na de release van The Outer Worlds komt ontwikkelaar Obsidian Entertainment nu met de eerste DLC genaamd Peril on Gorgon. Weet dit pakket met een prijskaartje van vijftien euro indruk te maken? Je leest het hier in de review.

The Outer Worlds was een zeer vermakelijke game. Naar mijn mening was het zelfs een van de betere games van het afgelopen jaar. De kleurrijke personages, vele tientallen side-quests en de bijzondere planeten die je bezocht wisten me allemaal gedurende de campagne van ongeveer vijfentwintig tot dertig uren prima te vermaken. Aanvankelijk werd beweerd dat er geen DLC zou volgen, maar nu is dan toch het eerste stukje digitale content beschikbaar. Met een season pass van vijfentwintig euro krijg je zowel Peril on Gorgon als het nog te verschijnen Murder on Eridanos. Wil je slechts een enkel stukje content, dan betaal je vijftien euro per DLC-pakket.


Laat je handjes maar weer eens lekker wapperen
Het is wel belangrijk om te beseffen dat wanneer je The Outer Worlds al helemaal voltooid hebt, je geen toegang meer hebt tot dit verhaal. Het is namelijk de bedoeling dat je deze content start als je al een aantal uren onderweg bent in het verhaal. Op het moment dat je de planeet Monarch bereikt en de Quest ‘Radio Free Monarch’ hebt voltooid, krijg je een oproep van een interplanetair bezorgingsbedrijf dat een doos met een speciale inhoud voor je heeft. In de doos tref je een afgehakte arm van een detective aan. Het mysterie van Peril on Gorgon draait natuurlijk om de grote vraag waarom iemand je zoiets gestuurd kan hebben. Je onderzoek leidt je al snel naar een ogenschijnlijk verlaten onderzoekscentrum op de astroïde genaamd Gorgon, wat natuurlijk in de wereld van The Outer Worlds betekent dat je een hoop gespuis, monsters en dubieuze beslissingen op je pad zult aantreffen.


Duisterder van toon en iets serieuzer dan de main game
De toon van Peril on Gorgon is wat duisterder dan het in de reguliere game was, maar het komt het verhaal wel ten goede. Natuurlijk zijn er nog steeds grappige opmerkingen en de duistere humor komt ook bij deze eerste DLC goed naar voren, maar toch zijn de documenten die je op je pad aantreft wat serieuzer van aard dan je misschien van The Outer Worlds gewend bent.

Qua gameplay hoef je van Peril on Gorgon weinig echt vernieuwends te verwachten. Het is vooral meer van hetzelfde. Iets dat absoluut geen nadeel is, aangezien ik de reguliere game ook erg vermakelijk vond.

Wat wel nieuw is, naast een verhoogde level cap die stijgt van dertig naar drieëndertig, is een nieuwe limiet voor je vaardigheden. Waar je voorheen maximaal honderd punten kon toekennen aan een vaardigheid zoals Guns, Hand-to-Hand, etc., is het nu mogelijk om de nieuwe classificatie van Virtuoso te bereiken door maximaal 150 punten toe te kennen. Deze vrijheid geeft je natuurlijk wel meer mogelijkheden om je personage op een unieke manier samen te stellen. Hoewel ik nog steeds van mening blijf dat Science verreweg de beste vaardigheid is om in te investeren.


Waar voor je geld?
Als je een beetje snel speelt dan zou je de verhalen en quests van Peril on Gorgon in een uurtje of vijf wel kunnen doorlopen. Ik was er zelf eerder acht uren mee bezig, omdat ik er simpelweg van hou om gebieden helemaal uit te kammen en me in de achtergrondverhalen te verdiepen. Met een prijskaartje van vijftien euro biedt Peril on Gorgon naar mijn mening een prima verhouding van prijs en content. En de basisgame was ook al niet al te groot om te beginnen natuurlijk.

Maar voor budgetgamers is het natuurlijk handig om te onthouden dat je voordeliger uit bent als je de season pass voor vijfentwintig euro aanschaft. Als de DLC van Murder on Eridanos van een soortgelijk niveau is als Peril on Gorgon, dan kunnen zowel nieuwkomers als oudgedienden zeker tien uren aan extra speeltijd aan de game toevoegen.

Het enige nadeel is dat gamers die het origineel al uitgespeeld hebben niet met terugwerkende kracht deze verhaallijnen kunnen oppakken. Tenzij ze natuurlijk een aantal savegames hebben opgeslagen die zich voor de laatste paar missies afspelen.

Conclusie
Peril on Gorgon is een vermakelijk stuk DLC dat je zeker vijf tot acht uren zoet kan houden. Het vindt het wiel niet opnieuw uit en biedt vooral meer van hetzelfde. Spreekt meer uren doorbrengen in het universum van The Outer Worlds je wel aan? Dan kun je deze DLC blind aanschaffen. Het is meer van dezelfde beproefde gameplay met wat nieuwe verhalen. De plotwendingen zie je misschien wel aankomen, maar de keuzes die je maakt hebben aardig wat invloed. Het loont dus ook om verschillende uitkomsten eens uit te proberen.

 

 

 


 

Geplaatst door Gerard Olsder op 26-09-2020
Aantal keer bekeken: 1721

Laatste reacties

avatar van Quetzalcoatl
Quetzalcoatl ( 1237 ) 26-09-2020 21:56
Vanwege deze dlc ben ik opnieuw begonnen met de game om wat andere keuzes te maken dan in mn eerste run, en daarbij viel me al snel weer op hoeveel mogelijkheden je hebt in deze game. Het is echt de game die Fallout 4 had moeten zijn, al ontbreekt dan de echt grote open wereld. Ben benieuwd wat er mogelijk is aan kruisbestuiving nu Bethesda, Obsidian n InXile onder Microsoft Game Studios vallen. Als die drie nou eens de handen ineen zouden slaan om een nieuwe Fallout te maken.. phew.

Anyway, ik ben nog niet helemaal klaar ermee maar ik vind het een leuke dlc. Zelf heb ik de expansion pass gekocht met 10% korting dankzij Game Pass en nog eens 2 euro korting dankzij de punten die ik had gespaard met Game Pass-quests. 20,50 vond ik wel een mooie prijs voor twee van deze dlcs.
avatar van Malistix
Malistix ( 1348   2) 27-09-2020 07:15
fantastische game, kan niet wachten wat Obsidian allemaal gaat doen nu ze de funding hebben via Microsoft die ze altijd wilden. Het is gewoon een zeer getalanteerd team, het aantal keuzes en vooral de invloed ervan is gewelidg.

Ik heb de DLC nog niet gespeeld, maar deze review verkoopt het goed, de season pass met 10% korting via gamepass gehaald, denk dat ik even wacht tot de series X binnen is om hem in next gen te ervaren
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 279 ) 27-09-2020 17:37
komt er hierna nog meer DLC? Ik heb de game zelf niet uitgespeeld.. maar dacht misschien als alle DLC er zou zijn... dan ga ik het uitspelen.
avatar van Malistix
Malistix ( 1348   2) 27-09-2020 17:58
Quote:
komt er hierna nog meer DLC? Ik heb de game zelf niet uitgespeeld.. maar dacht misschien als alle DLC er zou zijn... dan ga ik het uitspelen.


komt nog 1 grote story expension na deze.
avatar van DeGoeisteKaas
DeGoeisteKaas ( 1628   1) 27-09-2020 19:12
Heb het spel ook niet uitgespeeld, maar smaakt ook niet naar meer
Vond New Vegas ook stuk minder dan Fallout 3.
avatar van Tediz2013
Tediz2013 ( 279 ) 27-09-2020 20:26
Thanks!

Quote:
[..]


komt nog 1 grote story expension na deze.