Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

World of Budgetgaming 2003-2010 Deel 5

In 2009 hebben we voor het eerst stappen gemaakt richting de nieuwe lay-out, misschien weten jullie het nog wel, want begin mei hebben wij een groot enquêteonderzoek gehouden waarbij jullie heel wat vragen van ons hebben beantwoord!
Deze enquête stond helemaal in het teken van het nieuwe design en al jullie antwoorden wegen dan ook nu nog steeds zwaar mee met de opbouw van de nieuwe lay-out. Het was voor ons belangrijk om te horen naar jullie kijk op de zaken. Al gauw bleek dat de meesten het wel gehad hadden met hoe donker de site er uit ziet, ik kan jullie vertellen dat de nieuwe lay-out een stuk lichter zal zijn, meer hoor je natuurlijk morgen. Daarnaast zagen mensen ook wel de vergelijking van Blu-ray artikelen zitten, het wordt in de nieuwe lay-out in ieder geval mogelijk om die mogelijkheid te gaan bekijken!Crew visie
Met de crew zijn we inmiddels al weer 4 jaar onderweg in het project en gedurende deze periode zijn er flink wat crewwisselingen geweest. De gevolgen hiervan begonnen in 2009 voor het eerst duidelijk te worden bij het First Look avontuur van 2009. Ik zal je proberen uit te leggen hoe dat zit. De eerste crew, waarvan de meesten tot 2007-2008 zijn gebleven heeft Budgetgaming op zien groeien. Dit kwam omdat ze vanaf het begin al aan de Budgetgamingwieg stonden. Het gevolg was dat iedereen meehielp om dit concept samen groter te maken, dit was ook goed te zien bij het Gameplay2007 avontuur.

De nieuwe crew had dat gevoel echter een stuk minder. Omdat deze aanwinsten pas later in het Budgetgaming avontuur waren gestapt hadden ze niet het gevoel dat Budgetgaming nog echt van hen was. Ten slotte waren ze pas veel later toegetreden.
Ze deden hun taken goed, maar Budgetgaming voelde voor hun anders aan en ze zagen dan ook niet dat ze konden helpen op bijvoorbeeld een groot evenement. Het gevoel van samen gaan en we kijken wel waar we stranden was in die periode alleen nog aanwezig bij de oude crew.

De verborgen hordes
Dit is als je er op terug kijkt helemaal logisch en had meerdere redenen. De eerst lag bij het instapmoment, zoals we net bespraken. Als je bij het begin instapt en helpt, voel je je meer verbonden dan wanneer je halverwege een project erbij komt. Het tweede probleem lag in de grootte van het team wat nu uit 30 man bestond. Wat ik hier leerde was dat teveel mensen, niet altijd goed is voor een project. Ik kon niet meer zo intensief contact houden met iedereen zoals we vroeger deden. Het derde probleem lag dan ook in de communicatie en nieuwe structuur binnen Budgetgaming.
Ik besprak veel met de PR manager van Budgetgaming om zo snel actie te kunnen ondernemen, maar aan het team vertelde ik eigenlijk bar weinig. Het gevolg hiervan was dat oude crewleden, die vroeger altijd alles hoorden, een beetje geïrriteerd raakten en nieuwe crewleden voelden zich minder verbonden omdat ze niet altijd hoorden over nieuwe ontwikkelingen. Of ze hoorden het pas veel later.
De laatste factor die een rol speelde was ikzelf. Door mijn studie had ik het een stuk drukker gekregen en bleek het combineren van studie en Budgetgaming ook voor mij een lastige taak. Daarom hield ik de lijntjes ook vaak kort, want als je het hele team erbij betrekt, kost een beslissing vaak al meer dan een week. Waar ik voorheen de tijd hiervoor had, was dit nu niet meer zo gemakkelijk.

Verbetering binnen de crew
Er moest echter wel verbetering komen om zo de betrokkenheid van het team te vergroten. Om hier dan ook verandering in te brengen hebben we in 2009 geen nieuwe mensen er meer bij genomen om zo het team langzaam te verkleinen, ik ben weer vaker nieuwsmails gaan sturen naar het gehele team en probeer het gehele team er weer zo nu en dan bij te betrekken om het gevoel van opbouwen weer met zijn allen terug te krijgen. Ik denk dat het de nieuwe aanwinsten die deze week er bij zijn gekomen niet snel het gevoel zullen hebben dat ze Budgetgaming van kleins af aan hebben weten op te bouwen, maar misschien kunnen we dat gevoel alsnog implementeren, als we de wijde wereld in zouden trekken :-)

In ieder geval, doordat er meer communicatie was, verdwenen irritaties. De relatief nieuwe crewleden kregen hier en daar belangrijkere taken om zo het budgetgaming gevoel te krijgen wat ze verdienden. Het gevolg is nu een gemotiveerde crew die zich weer ten volle inzet voor Budgetgaming, al weet ik niet of we het niveau ooit weer kunnen bereiken zoals het gevoel was helemaal in het begin. Ik hoop wel in ieder geval dat iedereen zich meer betrokken voelt tot het gehele project. Ik denk dat het helemaal goed moet gaan komen, maar dat zal blijken bij het volgende avontuur op een of ander evenement!:-)Budgetgaming voor onderweg.
Het is tijd om verder te gaan met de uitbreidingen die we hebben gedaan, zoals een portable Budgetgaming!


Budgetgaming mobile
In 2009 hebben we eindelijk ook werk gemaakt van iets waar jullie al een tijdje op zaten te wachten, namelijk Budgetgaming voor op je mobiel! Het concept is heel simpel. Je ziet in een winkel een aanbieding, je gaat even snel naar mobiel.budgetgaming.nl en vervolgens kijk je of dit ook daadwerkelijk de laagste prijs is. Zo weet je overal waar je bent of je waar voor je geld hebt! Het is allemaal heel simpel en gemakkelijk! Ook zijn we met Budgetgaming wat actiever geworden op Twitter en zelfs op Hyves en Facebook zijn de Budgetgamers vertegenwoordigd.

Budgetgaming in het nieuws
2009 was een bijzonder jaar voor ons. En weet je wat wij het mooiste vonden? Dat wij nu zelfs door de pers werden gevonden! Voorheen hebben we met zijn allen staan springen bij Power Unlimited, in 2007 hebben we vele mails gestuurd om maar in de Troskompas te komen en nu….nu stonden we opeens zomaar in de Pers en enkele maanden later noemde de Metro ons bij hun Budget tips! Dat voelde als een enorm compliment. Zelfs god heeft nog wat reclame voor ons gedaan door Budgetgaming sneeuw te laten vallen bij een Budgetgamer voor de deur! (Zie foto)En zelfs op marktplaats, de collega Budgetplek van Nederland, waren we vertegenwoordigd.Budgetveiling First Look shows voorbereiding
In augustus had ik al met Boris gesproken maar pas een maand van te voren werd het duidelijk dat we op First Look een Budgetveiling show mochten houden! Dit alles stond natuurlijk in het teken van onze nieuwste aanwinst, Budgetveiling.nl. Wij zouden die in die weken gaan lanceren met een ware show als feestje!

Ook hier bleek dat we weer weinig tijd hadden en het grote probleem was dit keer dat er maar weinig Budgetgamers kwamen helpen. Waar dit aan lag was onder andere dat het kortdag was, maar ook om de bovengenoemde logische redenen over de crew. Ook Vivian en Eddy hadden het nu natuurlijk een stuk drukker dan in de tijd van de Gameplay 2007, waardoor ik heel veel in de laatste week zelf heb gedaan.

Ik vond het tof, maar door de stress had ik op een gegeven moment haast elke dag migraine. Nou goed, als we eenmaal op die beurs waren zou het wel los lopen! Dan is het uit onze handen en doet Skate verder alles, althans dat dacht ik. :-) Twee weken voor het evenement kregen we te horen dat niet één maar twee shows mochten doen, dit zorgde er voor dat de druk nog een stukje groter werd. Na veel gestoei en geregel was het dan eindelijk allemaal gelukt.Budgetveiling items
Op de veiling hebben we allemaal unieke gameitems verloot waar je normaal niet zo snel aan komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Metal Gear Solid kaart, met de handtekening van Hideo Kojima, of een wandposter van 2 bij 3 meter van Modern Warfare 2. Zie ons First Look artikel voor meer voorbeelden.

Het geld wat dit zou opleveren ging allemaal naar het goede doel RighttoPlay. Deze organisatie zet zich in om kinderen het recht terug te geven om te spelen. Een mooi doel dachten wij!D-Day
Het was D-day! We hadden ieder een rol. Ik zou één voor één de items aangeven aan de ongelofelijk knappe dames die we via 12game.com hadden geregeld, verlegen heb ik die staan instrueren, wauw echt!...Anyway! Eddy (ConAir) zou de prijswinnaars opvangen, Vivian (V-Devil) zou mee lopen met de winnaars die nog moesten pinnen en Stefan (icecoolsniper) zou foto’s maken.

Waterdicht plan….Dachten we! Ware het niet dat ik 3 minuten voor tijd door de stage manager wordt meegetrokken naar de achterkant van het toneel, de dames liepen er verbaast achteraan. Ik dacht, oké dat zal wel zijn zodat ik de items alvast klaar kan leggen, prima! Gaaf dan kan ik Skate zo gemakkelijk van achter de schermen met de veiling bezig zien! 1 minuut voor tijd krijg ik opeens een microfoon in mijn handen, huh? Stage manager: Oké als Skate je zo aankondigt moet je het podium oplopen. Ik, Huh?! Maar??? Opeens hoor ik Skate zeggen, welkom aan onze Veilingmeester Yooooorn! Jeeeeeeeh!

Hop met een duw in de rug stond ik opeens op het podium, what the…. Ik moest dus mee presenteren! Dat detail was me even ontgaan! Godzijdank dat Vivian en Eddy snel waren, want die anticipeerden al snel, Vivian schoof achter het podium en hielp met het regelen van de items en Eddy ving de winnaars op zodat we later met zijn allen de betalingen konden regelen.Anyway op het podium dacht ik dan gaan we maar los gaan ook! Goedemiddag allemaal HEEEEEUJ! Hebben jullie er een beetje zin in!! Publiek Jeeeeeeeeh! Misschien herkennen de diehard lezers dit nog wel uit het avontuur van 2007, het was alleen nu niet op een stand van 9 vierkante meter maar een grote zaal met 250 man. Gelukkig had ik dus wat ervaring uit 2007 en kon ik me dan ook hier staande houden en samen met Skate de show tot een goede einde brengen. Ook Vivian en Eddy hadden wel degelijk wat aan hun ervaring, want dankzij hun snelle reageren is het achter de schermen ook allemaal goed gegaan.

In totaal hebben we tijdens die twee shows 1575 euro voor het goede doel op weten op te halen!Notitie uit 2010: Nog een paar leuke anekdotes zijn er te vertellen over de grote spandoekposters (2 bij 3 meter groot) die we ter beschikking kregen gesteld van de Free Record Shop. We hadden 4 versies: Modern Warfare 2, Tekken 6, Assassins Creed 2 en Starcraft 2. De eerste dag ging de eerste banner na een pittige veilingbattle weg voor 190 euro. Iedereen in de zaal dacht dat ze de Modern Warfare 2 banner waren misgelopen. Skate vroeg aan de winnaar welke hij wilde hebben, waar op hij reageerde dat hij voor de Starcraft II versie ging. Je hoorde het publiek gewoon ineen storten en je zag meerdere mensen hun hand voor het gezicht slaan! Starcraft II is een mooie titel, alleen er waren duidelijk veel fans die voor Modern Warfare 2 waren gegaan.V-Devil en ConAir
Ze dachten dat ik dit gisteren zou posten, maar ik heb hun input bewaard voor onze laatste geschiedenisdag. Zoals jullie al gemerkt hebben, hebben Vivian en Eddy al vele stempels gezet in de Budgetgaminggeschiedenis. We hebben elkaar pas gedurende Budgetgaming leren kennen. Bij elk groot evenement staan Vivian en Eddy helemaal vooraan om te helpen bij welk evenement we ook doen. Dit zijn twee personen waar je dag en nacht op kunt rekenen en het is dan ook elke dag weer een plezier en eer om met deze twee samen te werken. Overigens zal dat voor de uitgevers misschien wat minder gelden, want zodra ze te laat zijn hebben ze Vivian aan hun broek! Maar volgens mij vinden ze dat allemaal niet erg. Speciaal voor al hun inzet, nog een speciaal kopje aan het eind van ons verhaal, waar in zij aan jullie vertellen welke avonturen zij binnen Budgetgaming, nooit meer zullen vergeten.

Eddy
 • Teamuitje Lasergamen plus lunch in het park
 • Firstlook 2009 (wel minder leuk doordat er minder crew was. Dagen zelf waren prima)
 • Spectaculaire aanbiedingen bij FRS ( Gamecube games allemaal voor 10 euro in de aanbieding bij FRS, vorig jaar Dead Space & Mirror's Edge voor 15 euro, ondanks dat het een foutje was, toch gekregen van de FRS plus de recente sales bij FRS )
 • Shadow of the Colossus, nieuw gekocht voor een prikkie, terwijl hij nu stervensduur is en niet meer te krijgen is.


Vivian
Wat mij is bijgebleven van mijn Budgetgaming avonturen is:

 • Op een subtiele wijze bij deze supercrew komen
 • Op vakantie op Kos hele dagen luisteren naar Eddy die het alleen maar over Budgetgaming op de Gameplay kan hebben
 • De geweldige vergaderingen voor de Gameplay
 • Uiteraard de Gameplay zelf: lachen, gieren, brullen en BG promoten uiteraard
 • Goodies scoren met GameLayd op de Gameplay 2007
 • De stress rondom elke gamesbingo
 • Gamers zo hard mogelijk laten roepen / gillen voor goodies
 • De fotoshoot op de bank van de stand tegenover ons
 • Over de muziek van Ubisoft heenbrullen en vervolgens twee weken mijn stem kwijt zijn / praten als een oude man die zijn hele leven zware sjek heeft gerookt
 • Het crewuitje waar ktugach domineerde met laserschieten
 • Ons uitje naar het bruine café in Amsterdam, waar Yorn alle munten verloor met pokeren.
 • De drie keer Gamekingslive evenementen, het plunderen van de C1000 omdat de bioscoop te duur was.
 • Firstlook en de Budgetveiling, zoenende PR mannen, Yorn die het podium opgetrokken wordt, enthousiast langs de PR mannen lopen met de veilingresultaten, zomaar goodies in je handen geduwd krijgen, overal door mogen lopen met je polsbandje, op een deur kloppen die wordt open gedaan door een beer van een securityman en dan naar binnen mogen.
 • Het HME event afkraken


Kortom: lachen, gieren, brullen en hopelijk vrienden voor het leven!En toen bestonden we opeens 5 jaar.
En toen was het alweer bijna december 2009, de dag dat we officieel 5 jaar bestonden. Dit jaar is dan ook heel mooi om op alles eens terug te kijken en daar bij hebben we jullie mee op reis genomen! Morgen eindigen we de reis officieel met een blik in de toekomst rondom de nieuwe lay-out en budgetveiling.nl.

Het zit er op jongens! We hebben jullie alles verteld uit de Budgetgaming geschiedenis. Zoals je merkt is weinig eigenlijk op een normale wijze gegaan. Stil zitten was er niet bij en in 5 jaar hebben we dan ook ontzettend veel leuke dingen beleefd!

We zijn er echter nog lang niet, in de toekomst gaat er dan ook het één en ander verschuiven en veranderen. We hebben jullie vertrouwen hierbij nodig, aangezien alle veranderingen die we door gaan maken, in het belang zijn van ons Budgetgaming. Gelukkig weten we al heel veel dankzij jullie input in de enquete uit 2009. Uiteraard gaan we je over de nieuwe ontwikkelingen morgen veel meer vertellen!

Bijzonder
Hoe we in sneltreinvaart al met zijn allen gekomen zijn waar we nu staan vind ik persoonlijk heel bijzonder. Het is voor mij dan ook eer om jullie door geschiedenis van Budgetgaming mee te hebben mogen nemen, waar jullie ten slotte ook onderdeel van zijn. Ik hoop dat jullie ons gaandeweg wat beter hebben leren kennen en dat je zelf ook weer iets hebt bijgeleerd over jouw budgetgaming. Zonder jullie allemaal was Budgetgaming er dan ook niet, daarom wil ik dan ook jullie ontzettend bedanken voor het gebruikmaken van Budgetgaming bij je aankopen, het doorvertellen over Budgetgaming aan vrienden en het zo nu en dan melden van aanbiedingen die je andere Budgetgamers niet wilt onthouden. Ik vind onze community ook heel bijzonder, er zijn geen vetes, veel mensen helpen elkaar gewoon uit eigen initiatief, het is gewoon écht gezellig terwijl je ondertussen dan nog wat geld bespaard. Wij samen met zijn allen hebben Budgetgaming gemaakt, en laten we dan ook samen de toekomst in gaan! Samen staan we sterk!Prijsvraag
Tot slot wil ik je nog iets meegeven voor als je zelf wel eens met ideeën zit om iets op te zetten of doen. Onthoud dat al deze avonturen die wij hebben doorgemaakt, allemaal begonnen zijn met niets meer dan een idee. Mijn advies zou dan ook gewoon zijn, ga er mee aan de slag en kijk waar je terecht komt. Belangrijk is echter wel dat je doorzet, want een traject gaat altijd langzamer dan jij zelf zou willen. Zolang je er maar zelf in gelooft, dan kom je al een heel eind.

Het is tijd voor de volgende prijsvraag. Onder de deelnemers verloten we deze keer diverse prijzen!

Rest me nog te zeggen dat het Budgetgamingboek in deze week al meer dan 40 (!) pagina’s telt, morgen worden de laatste pagina’s aan dit avontuur toegevoegd. Tot dan!

Geplaatst door Budgetgaming.nl op 01-05-2010
Aantal keer bekeken: 11701

Laatste reacties

avatar van Flapperbol
Flapperbol ( 3781 ) 01-05-2010 21:59
Rol: Toevoeg Moderator
Weer genoten van het lezen over de BG geschiedenis!
Vooral bij het stukje "D-day" kreeg ik wel een glimlach op m'n gezicht

Laatste foto is: Yorn, Vivian, Eddy right?

ktugach edit: yep :)
avatar van Ral257
Ral257 ( 19 ) 01-05-2010 22:08
En dat was de geschiedenis van budgetgaming...

Zijn er al meer dan 40 pagina´s volgeschreven?
Jezus, jullie zijn niet echt heel budget met woorden :)
avatar van Quince
Quince ( 1087 ) 01-05-2010 22:26
tip, klik altijd op de foto's doe ik tenminste altijd. zie je de dingen die zijn geschreven over budgetgaming bij bijv: righttoplay
avatar van Mazmarize
Mazmarize ( 434 ) 01-05-2010 22:42
en, done met lezen! :) toppie geschreven weer
avatar van Aapinator
Aapinator ( 1562 ) 01-05-2010 22:48
Hoezo is deze site te donker dan? Ik vind het juist perfect, mooi sober en budget :).

Edit: Op budgetveiling.nl staat dat 'deze site in April online zal gaan'.
avatar van Flapperbol
Flapperbol ( 3781 ) 01-05-2010 23:56
Rol: Toevoeg Moderator
Tourguide heeft trouwens z'n laatste zin niet afgemaakt ;-)
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 32826 ) 02-05-2010 11:44
Rol: Forum Moderator
Zoals je ziet staat die zin nogmaals onder de tourguide.
Af en toe word ik een beetje moe van hem, hij maakt vaker zijn zinnen niet


avatar van Sync99
Sync99 ( 290 ) 02-05-2010 13:18
super artikel krijg er geen genoeg van
avatar van GameLayD
GameLayD ( 698 ) 02-05-2010 13:22
Goodies scoren was echt gaaf he, Viev! Niemand die onze lieve glimlach ook kon weerstaan natuurlijk (A)
avatar van Wolf88
Wolf88 ( 167 ) 02-05-2010 13:58
Weer leuk om te lezen.
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 02-05-2010 14:46
Rol: BG Redacteur
Nice weer!
avatar van Stormhond
Stormhond ( 1048 ) 03-05-2010 04:36
Die Eddy ziet er echt uit als iemand van de American Pie films
avatar van KingATB
KingATB ( 62 ) 04-05-2010 20:30
Met recht samen staan jullie sterk; wat jullie met zijn allen hebben bereikt onder de bezielende leiding van Yorn en anderen is erg veel !! Complimenten wederom !!
avatar van Henri-Alexander
Henri-Alexander ( 12779 ) 22-05-2010 04:13
Rol: Toevoeg Moderator
Best wel budgetreacties!
Ik heb het stuk iets later gelezen dan de eerste vier en het laatste verhaal maar beter laat dan nooit ;)
Dit stuk leest lekker makkelijk weg, complimenten.
Je merkt met deze verhalen wie de échte budgethelden zijn. Petje af, jongens [en dames].