Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Review: Far Cry 6 DLC - Episode 1: Insanity

Op de tv in Far Cry 6 worden afbeeldingen getoond van de toekomstige DLC. Hierbij valt gelijk op dat de drie schurken uit de vorige delen de hoofdrol spelen. De eerste uitbreiding van dit drieluik is nu beschikbaar en oude bekende Vaas Montenegro uit Far Cry 3 speelt hierin een rol. Laten we eens gaan kijken wat deze uitbreiding te bieden heeft.


Oude bekende
Jij speelt in dit avontuur Vaas. In het begin gaat het niet zo goed met hem; hij heeft last van hallucinaties en wordt in een soort vage droom wakker op een eiland vergelijkbaar met het tropische eiland uit Far Cry 3. Hij weet niet helemaal of het nu echt of nep is en krijgt van oude bekende Cintra de opdracht om de drie delen van een mes te gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht kom je meer te weten over de jeugd van Cintra en Vaas, wat meer achtergrond geeft. Echter draait het niet helemaal om het verhaal in deze uitbreiding.

Om de drie delen van dit mes te vinden zul je wat slechteriken moeten omleggen en daarvoor heb je natuurlijk vuurwapens nodig. Je begint echter met een pistooltje, waarmee je het fictieve eiland intrekt. Om nieuwe geweren te krijgen moet je uitdagingen overwinnen. Bij het verslaan van vijanden ontvang je geld en bij het voltooien van de uitdaging voor bijvoorbeeld een wapen ontgrendel je deze en kun je hem kopen. Dit kan op het punt waar je bent gestart of in een van de veilige huisjes (die je wel eerst moet vrijspelen, door de nodige vijanden af te schieten).

Mocht je nu doodgaan tijdens een van de uitdagingen dan verlies je alle wapens die je mee hebt en een deel van je geld. Dit is een van de nieuwe elementen die aan deze DLC is toegevoegd. Als je de uitdaging voor het wapen wint, dan is hij beschikbaar om aan te schaffen als je het loodje legt. Een ander nieuw element is het kopen van eigenschappen voor Vaas. Denk bijvoorbeeld aan meer spuiten om jezelf te genezen, of dat je meer geld behoudt als je doodgaat. Eenmaal gekocht blijven deze behouden, zelfs als je faalt.

De nieuwe toevoegingen aan de gameplay zorgen voor een goede afwisseling met de gameplay van Far Cry 6. Doodgaan heeft nu dus gevolgen en je moet wel alle drie de onderdelen van het mes vinden en voltooien zonder dood te gaan. Het spel wordt hierdoor nog tactischer en je speelt voorzichtiger, want als je doodgaat moet je weer opnieuw beginnen.


Eventjes zoet
Mocht je alleen de drie missies doen om het mes te krijgen, dan ben je als je snel bent in een uurtje of drie wel klaar met deze DLC. Dan heb je nog wel de mogelijkheid om hetzelfde te doen op een hogere moeilijkheidsgraad. Er zijn er namelijk vijf. Daarnaast zijn er de nodige items te verzamelen in de jungle. Dus je kunt de speeltijd nog wat oprekken. Natuurlijk krijg je voor het voltooien van deze DLC weer extra kleding om te gebruiken in Far Cry 6.


Conclusie
Ubisoft laat met deze DLC zien dat ze toch nog origineel uit de hoek kunnen komen. De toevoeging van nieuwe elementen, zoals het verliezen van je geld en wapens als je doodgaat maken dit een interessant en uitdagend avontuur om tussendoor te spelen. Dat je tijdens dit avontuur nog extra achtergrondinformatie krijgt over Vaas en Cintra is dan mooi meegenomen. Ubisoft vraagt voor deze eerste episode €14.99. Aan jou de afweging of je dat het waard vindt, maar je zult er zeker plezier mee beleven.

Pascal Jongsma (Catyrion)

Apotheker die natuurlijk games interessant vindt, maar daarnaast ook niet vies is van een bordspel of film.

Aantal keer bekeken: 6884

Laatste reacties

avatar van Peertje
Peertje ( 73 ) 24-11-2021 10:01
Heb de gold versie van FC6. IK vond deze DLC supertof en lekker uitdagend.
Ik kan niet wachten tot de Pagan Min DLC. Ik ben bang dat die dezelfde systematiek zal hebben als deze DLC (wat totaal geen straf is) maar stiekem hoop ik op weer iets orgineels.
avatar van Moonlightdrive86
Moonlightdrive86 ( 863   2) 24-11-2021 17:47
Weet iemand of Blood Dragon ook los verkocht gaat worden?
avatar van Poke53280
Poke53280 ( 118 ) 25-11-2021 09:11
Zeker uitdagend, moeilijkheids graad is hoger dan de main campaign. DIe ik standaard te makkelijk vindt
avatar van Miniatuurpaard
Miniatuurpaard ( 17277   9) 30-11-2021 19:08
Quote:
Weet iemand of Blood Dragon ook los verkocht gaat worden?

Hier zit ik ook op te wachten inderdaad. Ik gok van wel als je kijkt naar voorgaande pre-order / season pass exclusives van Ubi.