Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Review: Far Cry 6 DLC - Episode 2: Control

Afgelopen november bracht Ubisoft de eerste DLC van een drieluik uit voor Far Cry 6. In deze eerste uitbreiding speelde je als Vaas die je mentaal probeerde te stabiliseren. De toegevoegde gameplay voelde als verfrissend en nieuw. Vorige week was het tijd voor het tweede deel uit dit drieluik. Nu is de hoofdrol niet weggelegd voor Vaas, maar speelt Pagan Min de hoofdrol. Hij is natuurlijk de bekende vijand uit Far Cry 4. Laten we eens gaan kijken of dit nieuwe avontuur genaamd Control net zo bevalt als het vorige.


Controle
Het avontuur met Pagan draait niet om de mentale gesteldheid, maar draait om controle. Pagan wil alles en iedereen in zijn omgeving onder controle hebben en het verlies hiervan staat centraal. Gedurende het verhaal van deze uitbreiding krijg je meer te weten over hoe Pagan tegen de gebeurtenissen van Far Cry 4 aankijkt, wat voor bekenden met het verhaal zeker interessant kan zijn. Dit doe je door de kleurrijke wereld van Kyrat te verkennen en op zoek te gaan naar de drie delen van het masker. Deze zijn net zoals in de vorige DLC te verkrijgen door het overwinnen van drie verschillende uitdagingen.


Herhaling
Ubisoft probeerde met de eerste uitbreiding wat nieuws op het gebied van de gameplay met de roguelite elementen die waren toegevoegd. Je start met een pistool en nieuwe wapens moet je vrijspelen door zogenaamde uitdagingen te overwinnen. Als je doodgaat verlies je alles wat je met je meedraagt, behalve een deel van je geld, waarmee je dan ontgrendelde wapens vrijspeelt. Daarnaast waren er vaardigheden die je met het verdiende geld permanent vrijspeelt. Deze helpen je doordat je bijvoorbeeld meer spuiten krijgt om jezelf te genezen. Dit werkt in deze uitbreiding dus precies hetzelfde. Je betaalt nu alleen niet met geld, maar met respect. Mocht je dat dus niet zijn bevallen, dan hoef je deze uitbreiding niet aan te schaffen. Er is wel een klein verschil. Control bevat meer kleine puzzelelementen welke je kunt vergelijken met de omgevingspuzzels uit Far Cry 6. Dit verschil zorgt er echter niet voor dat het aanvoelt als hetzelfde als Insanity, maar dan in een andere wereld.Conclusie
Waar ik in de review van Insanity nog zo enthousiast was dat Ubisoft origineel uit de hoek kwam, is dat enthousiasme nu flink tot bedaren gekomen. Mocht je de vorige uitbreiding leuk vinden en heb je Far Cry 4 gespeeld dan ga je hier waarschijnlijk wel plezier aan beleven. Mocht je hier nu niets aan hebben gevonden, dan zou ik je adviseren Control niet te gaan spelen. Ik hoop dat Ubisoft met de laatste uitbreiding wel weer kan verrassen.Pascal Jongsma (Catyrion)

Apotheker die natuurlijk games interessant vindt, maar daarnaast ook niet vies is van een bordspel of film.

Aantal keer bekeken: 2213

Laatste reacties

avatar van Miniatuurpaard
Miniatuurpaard ( 13503   4) 27-01-2022 13:15
Beetje geforceerde uitbreidingen. Ik kan alleen maar hopen dat Ubisoft op deze manier met de oude bad-guys afscheid neemt van de Far Cry delen vanaf deel 3 en ons met deel 7 eindelijk weer kan verrassen met een echt nieuw deel.
avatar van Yi-Long
Yi-Long ( 2767   6) 27-01-2022 15:13
Net als bij Far Cry 5 lijkt de DLC weinig bestaansrecht te hebben. Zat van de week te twijfelen over de Gold edition toen die 40 euro was bij Bol, maar er is eigenlijk geen enkele goede reden om voor die versie te gaan dus ik wacht wel even tot de reguliere release 20 euro ofzo kost.
avatar van NinjaX
NinjaX ( 224   6) 27-01-2022 22:42
Ik vond de vorige DLC van Far Cry 6 erg goed, eens kijken of deze net zo leuk is. Ik had begrepen dat Far Cry 7 straks een live-service game gaat worden, dus ik ben benieuwd of het dan bij één centrale bad guy blijft.
avatar van Reiverdemon
Reiverdemon ( 1247   3) 04-02-2022 18:49
Season pass nu 6,50.

https://www.kinguin.net/category/100799/far-cry-6-ultimate-pack-dlc-eu-ps5-cd-key

Ktugach edit: url erbij gezet