Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Gamekings live

Afgelopen zaterdag vond alweer het vijfde editie van Gamekings Live in de Must See bioscoop te Delft plaats, ook wij waren weer van de partij. Het event is zo opgebouwd dat je gedurende de gehele dag presentaties te zien krijgt van games die je binnenkort kunt gaan spelen en scoren. Ook kun je enkele games alvast eens uit proberen en kijken of het wat voor jou is.
Deze keer was er ruimte voor de games Split Second, Blur, Modnation, de nieuwe Transformers, UFC Undiputed 2010, Alan Wake en Red Dead Redemption! Niet de minste, vooral naar Red Dead Redemption keken we uit. Om Budgetgaming met dit avontuur te combineren, vermelden we voor je bij elke titel een linkje naar het prijsprofiel, dan kun je meteen zien waar een game voor de beste prijs te scoren is!Zaterdag kregen we als eerste Modnation Racers voorgeschoteld, voor het gemak bespreken we alle drie de racers tegelijk, zodat we met je de duidelijke verschillen tussen de drie kunnen delen.

Split Second, Blur en Modnation Racers
Het is bizar te noemen, maar waar we het vorig jaar moesten doen zonder echte arcade racers, liggen er straks in één week tijd, tussen 21 en 28 mei, niet minder dan drie nieuwe arcade racers in de winkels en het moet gezegd worden, dit gaat een spannende strijd worden! Alle drie zagen er goed uit en ik denk dan ook dat elk zijn schare fans zal gaan krijgen.

Zo werd er gisteren begonnen met Modnation Racers, waarvan binnenkort de recensie. Modnation is voor alle creatieve geesten die ook wel van een potje Mario Kart houden. Het is racen geblazen wat de klok slaat in fantasievolle werelden met je eigen gebouwde racer. A la Little Big Planet kun je je Mod (character) en je kart naar hartenlust aanpassen. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe ver je kunt gaan, van simpele poppetjes tot Bassie en Adriaan en Elmo is mogelijk. Ook met je kart zijn de mogelijkheden eindeloos(A-teambus, Pussywagon uit Kill Bill), de enige grens is je fantasie. Daarnaast zul je ook de tracks heel simpel kunnen gaan bouwen, in twee minuten kan je letterlijk al een simpele doch leuke track in elkaar zetten. Het werkt allemaal bijzonder intuïtief. Split/Second is meer voor de mensen die gewoon willen gassen en knallen, de game ziet er goed uit en ook hier van kun je binnenkort een recensie verwachten, meer informatie kun je ook vinden in onze previewsessie van 2 weken terug.Als laatste was daar dan nog Blur, volledig in Mario Kart stijl kun je met dikke wagens power ups oppikken en gebruiken om je tegenstanders te slim af te zijn. Enig verschil is dat het rode schildje, nu een hittezoekende raket is, de bananenschil is een grote mijn etc. Voor de mensen die de bèta hebben gespeeld, nog een leuk nieuwtje. De items op de weg zullen niet meer op vaste plekken liggen, het zal dus altijd een verassing zijn wat voor items je tegenkomt. Vooral online zal deze titel hoge ogen gaan gooien, want je kunt ranken tot level 50. Ook perks zoals in Modern Warfare 2 spelen een rol, je kunt bijvoorbeeld heel agressieve perks kiezen waarbij je meteen al een aanvalsitem bij de start hebben, of juist defensieve, waarbij je meer schild hebt dan anderen. Zo kun je maximaal drie van dit soort perks aan je auto toewijzen. Ik weet serieus niet wie er als eerste over de finish zal gaan komen de komende weken.We hebben de prijzen voor je van:
Modnation Racers PS3
Modnation Racers PSP
Blur Xbox 360
Blur PS3
Blur PC
Split/Second: Velocity Xbox 360
Split/Second: Velocity PS3
Split/Second: Velocity PC

De nieuwe Transformers was aan de beurt. Het was één van de titels die nog wel even op zich zou laten wachten, het was dan ook goed om te zien dat er eindelijk wat meer bekend werd gemaakt over deze titel

Transformers: War for Cybertron
Vooraf was dit de titel waar ik (ConAir) het minste vanaf wist en daarom werd de presentatie toch met enige spanning afgewacht. Deze titel wordt niet tegelijkertijd uitgebracht met een nieuwe film en dat is wellicht wel beter ook, aangezien beide voorgaande games niet om over naar huis te schrijven waren. De ontwikkelaar is zo niet aan een specifiek verhaal gebonden. De keuze is gevallen op de voorgeschiedenis van de Transformers. Natuurlijk draait het om de strijd tussen de Autobots en de Decepticons, maar waarom is Starscream het maatje van Megatron en heet Optimus Prime in eerste instantie gewoon Optimus? Op dit soort vragen zal de game de speler een antwoord gaan bieden. Je kunt daarbij kiezen met welke partij je de campagne doorloopt. Bovendien kun je ook kiezen uit diverse Autobots en Decepticons uit diverse klassen. Beide verhaallijnen lopen parallel aan elkaar en dat maakt het interessant om beide zijden te gaan spelen. Naast deze uitgebreide singleplayercampagne, die waarschijnlijk ook in coöp. te spelen zal zijn, is er ook een multiplayer aanwezig. Hier werden geen beelden van getoond, maar de eerste geluiden zijn in ieder geval veelbelovend. Al met al lijkt het een game te worden, die ons de nasmaak van de vorige Transformers zal doen gaan vergeten. We zullen het eind juni 2010 gaan zien.

Prijsoverzicht voor deze titel hebben we voor de volgende systemen:
Transformers: War for Cybertron Wii
Transformers: War for Cybertron Xbox 360
Transformers: War for Cybertron PS3
Transformers: War for Cybertron PC
Transformers: War for Cybertron: Autobots DS
Transformers: War for Cybertron: Decepticons DSNext-up was Alan Wake, een title die voor de Xbox 360 die net uit is gekomen, voor wie hem nog niet heeft gescoord en nog twijfelt, hier meer informatie.

Alan Wake
Alan Wake is afgelopen week uitgekomen voor de Xbox 360. We hebben van deze titel kort wat aktie momenten mogen aanschouwen. Voor wie hem al heeft gekocht is dit vast niet zo interessant, ik had me echter nog niet echt verdiept in Alan Wake. De game was al 5 jaar in productie, dus ik was persoonlijk best benieuwd of dit zich heeft uitbetaald in een kwalitatief goede game.Alan Wake speelt zich af in episode vorm a la 24 of Lost. Alan Wake is een Bestselling auteur. Hij zit echter al meer dan twee jaar met een writersblock en gaat daarom er eens tussen uit met zijn vrouw. Samen gaan ze naar Bright Falls. Hier wordt uiteindelijk zijn vrouw ontvoerd en Alan moet er achter aan om zijn vrouw te vinden. Dit lijkt op het eerste gezicht het zoveelste ontvoer verhaal, ware het niet dat Alan de hoofdrol blijkt te spelen in zijn eigen boek. Hoe dat precies zit ontrafel je op een mooie manier gedurende het avontuur.

In Alan Wake speelt licht een grote rol, je vecht tegen de Darkness die je kunt tegen houden met je zaklamp en pistool. In tegenstelling tot andere games heb je geen oneindig aantal kogels, dus het is dan ook soms erg spannend. Dit komt mede door de vele schrikmomenten die in de game zitten verwerkt. De sfeer druipt van deze titel af, al ben ik benieuwd of de omgevingen gevarieerd genoeg zullen zijn en of de besturing het in drukke gevechten allemaal gaat houden. De eerste kennismaking was voor nu in ieder geval bevredigend.

Alan Wake was tevens speelbaar op Gamekings Live.

De prijsinformatie die we voor je hebben zijn de:
Alan Wake Xbox 360 prijzen
Alan Wake Special Edition

En toen kwamen we aan bij UFC Undisputed 2010, niemand minder dan Stefan Struve, Nederlands UFC fighter, was aanwezig om de game te promoten. Veel verbeteringen zullen doorgevoerd worden in dit nieuwe deel zodat de gevechten net iets realistischer zullen worden.

UFC Undisputed 2010
UFC Undisputed 2009 was wellicht één van de grootste verrassingen van 2009. De sport, die in Nederland redelijk onbekend was, is inmiddels geliefd bij velen en er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de 2010 editie. De makers hebben de tijd genomen om naar de wensen van de fans te luisteren en hebben deze vrijwel allemaal geïmplementeerd in UFC 2010. Zo hebben ze verscheidene ergernissen, zoals de lange laadtijden die nu een stuk korter zijn, weg genomen en ook de gameplay is net iets verder uitgediept. Zo kun je nu daadwerkelijk gebruik maken van de kooiwanden, om je tegenstander klem te zetten. Ook het grond gevecht is verder uitgewerkt zodat je nu gemakkelijker van positie en houdgreep kunt wisselen.Tevens is ook het aantal moves zelf opgeschroefd, zodat de speler meerdere mogelijkheden heeft om de winst af te dwingen. Vermeldenswaardig zijn ook de sterke grafische verbeteringen waardoor de vechters nog beter uit de verf komen. Tel daarbij tenminste honderd vechtersbazen (waaronder de Nederlander Stefan Struve) en een uitgebreide create-a-fighter Mode bij op en er zijn voldoende ingrediënten aanwezig om aan te nemen, dat UFC Undisputed 2009 een waardige opvolger zal gaan krijgen.

De normale edities zijn
UFC Undisputed 2010 Xbox 360
UFC Undisputed 2010 PS3

En dan heb je nog een TUF edition met vier extra vechters, maar die zijn wat duurder.
UFC Undisputed 2010 TUF Edition Xbox 360
UFC Undisputed 2010 TUF Edition PS3

Last but not least was de presentatie van Rockstar’s Red Dead Redemption, we kregen een missie te zien die ons door al schietend een mijn leidde, een game die deze week al uit zal komen.

Red Dead Redemption
Save the best for last, roept men wel eens! Dat zou zo maar eens van toepassing kunnen zijn op de opvolger van Red Dead Revolver; Red Dead Redemption. Deze immens grote sandbox game belooft de ultieme westerngame te gaan worden. De game draait om een nieuwe held genaamd John Marston, een voormalig crimineel, die zijn leven drastisch heeft verbeterd. Hij leidt een zorgeloos leventje met vrouw en kinderen, totdat The Bureau hem ‘inschakelt’ om een paar van zijn oude makkers voor het gerecht te brengen. Ondanks dat er niet veel van de game getoond wordt, valt onmiddellijk het enorm goede acteerwerk op van de diverse personages. Het draagt écht bij aan de sfeer van deze game. Met de komst van de game keert ook het Dead Eye-systeem weer terug. Dit doet een beetje denken aan het Fallout V.A.T.S systeem waarbij het beeld stilstaat wanneer je op vijanden richt en je kunt uitzoeken waar je hem wilt raken.Er kan langer van deze slow motion schietoptie gebruik gemaakt worden naarmate de speler effectiever met zijn wapens omgaat. Ook valt de variatie in omgeving op. In plaats van grote kale vlaktes en berglandschappen is er een levendige flora en fauna (beesten die rondlopen, iemand die een tak gooit met zijn hond etc.), her een der een leuk stadje, een spoorlijn of een mijn te vinden. Alles wat je je kunt bedenken bij een western kom je hier wel tegen. Het zag er allemaal enorm goed uit, we kregen een missie te zien die zich afspeelde in een mijn. De sfeer en de belichting waren enorm sfeervol en lieten goed zien wat de nieuwe RAGE engine van Rockstar allemaal kan.

Sowieso komen westernliefhebbers met deze game wel aan hun trekken omdat de makers zonder enige twijfel geïnspireerd zijn door de echte klassiekers. Mocht een scene je bekend voorkomen, dan zul je nu begrijpen waarom. De game krijgt ook een zeer gevarieerde multiplayer, waarbij de gehele ingame wereld gebruikt zal kunnen worden. Het deed een beetje denken aan Grand Theft Auto, waar je ook de gehele stad door kon met vrienden en onbekenden.

Hoeveel tekst er ook aan deze game gewijd zal gaan worden, een sandbox game als Red Dead Redemption kan in een artikel nooit volledig belicht worden. Zoiets moet je ervaren en met de diverse random events in de game zullen spelers de komende maanden nog heel veel te ontdekken hebben. Als de hele game dezelfde kwaliteit krijgt, als wat we hebben gezien, dan beloven dit hele plezierige maanden te gaan worden!

Prijsoverzicht
Red Dead Redemption Xbox 360
Red Dead Redemption PS3

En dan is er nog een Limited Edition versie met onder andere een Golden Gun en Assassin outfit.
Red Dead Redemption Limited Edition
Red Dead Redemption Limitid Edition

Gamekings Live 2010
En toen was de dag alweer ten einde. Het was een geslaagde dag, al was het jammer dat we van veel games eigenlijk al het één en ander hadden gezien. Games als UFC Undisputed 2010, Split/Seconden Blur zijn al speelbaar in demovorm en Alan Wake ligt al in de winkels. Veel verassingen waren er dus niet. Toch was het zeker een geslaagde dag, met name omdat het duidelijk werd dat het er naar uitziet dat de demo’s niet het eindproduct zal zijn. Bij Blur is dan alleen het itemplaatsing op het wegdek veranderd, maar Split/Second oogde nu een stuk sneller en moeilijker dan de demo. Ook Alan Wake twijfelde ik nog over om tot aanschaf over te gaan, dit heeft me toch wel overgehaald om deze titel wat scherper in de gaten te houden.

Ik ben zeer benieuwd wie er als winnaar uit de Arcade race hallen komt, maar ik denk dat dat wel los zal lopen allemaal. Het was een succes en we hebben plezier gehad. Volgende keer zijn we er zeker weer bij.

Geplaatst door Yorn & ConAir op 17-05-2010
Aantal keer bekeken: 11688

Laatste reacties

avatar van ChrissieOne
ChrissieOne ( 4742 ) 17-05-2010 22:57
Leuk! Ik hoop dat er binnenkort een review van Alan Wake komt, dat wordt bijna zowiezo kopen!

Red Dead Redemption wordt ook zeker vet!
avatar van Guyver
Guyver ( 515 ) 17-05-2010 23:31
Tof! Kan niet wachten op de revieuw van Alan Wake idd!
avatar van GoldStriker
GoldStriker ( 965 ) 17-05-2010 23:39
Ik heb ufc 2009 meer dan 150 uur online gespeeld. Kenny wachten tot 28 mei xO
avatar van Blakkheim
Blakkheim ( 868 ) 18-05-2010 00:31
He, waren jullie er ook! Als ik dat geweten had, had ik jullie even persoonlijk kunnen bedanken voor het winnen van Uncharted 2 ;)
avatar van ThaHobbit
ThaHobbit ( 160 ) 18-05-2010 03:20
Rol: BG Redacteur
alan wake review gaat eraan komen hoor ;)
avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 18-05-2010 09:23
Wat zat er eigenlijk in de goodiebag :0?
avatar van Dicapo
Dicapo ( 3455 ) 18-05-2010 10:40
Leuke special, ik kijk vooral uit naar Rdr!
avatar van BlackI3lueDutch
BlackI3lueDutch ( 1072 ) 18-05-2010 13:00
YORN!! Wat zat er in de goodie bag....
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 18-05-2010 13:08
Rol: Administrator
Goodiebag bestond uit Red Dead Redemption kaartenspel, RDR stickers, RDR ansichtkaart, western film 3:10 to Yuma, en Modnation Racers pet.

@Blakkheim: Was idd leuk geweest om eens kennis te maken :-)
avatar van Melisza
Melisza ( 743 ) 18-05-2010 20:34
Ik hoorde van een collega dat de eerste 100 RDR kregen en de rest Modnation Racers.. Klopt dat? :|
avatar van Yørn
Yørn ( 4084   5) 18-05-2010 22:58
Rol: Administrator
Het spel bedoel je? niemand heeft een game gekregen iig. Alleen de winnaars van de split screen race wedstrijd kregen Modnations:-)
avatar van Stormhond
Stormhond ( 1048 ) 19-05-2010 01:05
Zou wat zijn als ze RDR voor de release al weg zouden geven :)
avatar van Melisza
Melisza ( 743 ) 20-05-2010 18:50
Ohw dat hoorde ik. Blijkbaar geen goede bron dus. Ik kreeg al spijt joh, toen ik hoorde dat 't gewoon werd weggegeven en dat ik niet naar GameKings Live kon.
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 20-05-2010 23:37
@ Melisza: Wel waren er dus enkele leuke goodies, die iedereen mee kreeg. Wat nice! :)
avatar van Scipiscus
Scipiscus ( 316 ) 23-05-2010 21:56
Wat waren die goodies?? Mooi en goed geschreven jongens!!
avatar van ConAir
ConAir ( 4473   2) 24-05-2010 10:09
@ Scipiscus: (Enkele reacties hierboven ;))

Quote:
Goodiebag bestond uit Red Dead Redemption kaartenspel, RDR stickers, RDR ansichtkaart, western film 3:10 to Yuma, en Modnation Racers pet.

@Blakkheim: Was idd leuk geweest om eens kennis te maken :-)
avatar van Karin72
Karin72 ( 704 ) 01-06-2010 14:14
Iemand enig idee of Blur ook voor de Wii uitkomt?
Ik kon hier niets over vinden (oa bij Play.com- coming soon niet ).