Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

THQ Vervolgd

THQ zit niet stil dit jaar. Ze doen zelfs zo veel interessants dat we de aandacht vandaag wederom zullen vestigen op deze uitgever. Zo brengt Relic, dat al jaren onder de vlag van THQ vaart, dit jaar nog 2 titels uit in het RTS genre en brengt de uDraw-gametablet kunst naar de Wii. Lees verder voor de indrukken die deze games op onze crew achterlieten.

Dawn of War II: Retribution
Platform: PC
Schrijver: ConAir

In maart 2011 verschijnt de tweede stand-alone, uitbreiding van Dawn of War II. Deze zal gewijd worden aan de Orcs. De Orc Freebooters hebben hun zinnen gezet op de ondergang van de Eldar. Centraal staan vier helden, die elk naar eigen voorkeur voorzien kunnen worden van wapens en bepantsering. Tijdens de demonstratie worden de leider Captain Bloodflag en zijn drie maten, Mister Nailbrain, Spookums en Brickfist, getoond. Waar de kapitein voorop gaat in de strijd en voorzien is van zware bepantsering, is Mister Nailbrain meer de techneut. Spookums bestookt de vijand vanaf een afstand met raketten en kan zich snel verplaatsen door zijn grappling hook te gebruiken. Ten slotte is Brickfist vooral de stormram van het stel. Hij vliegt met zijn jetpack over de vijanden heen om ze in de rug te verrassen of landt tussen de linies om vijandelijke schilden neer te halen, zodat Bloodflag en de zijnen het karwei af kunnen maken.Hoewel deze vier helden van levensbelang zijn voor het piratenleger, kunnen voor de vernietiging van de Eldar wel wat hulp gebruiken. Daarom kunnen onderweg torens geactiveerd worden, waarmee het leger uitgebreid kan worden. Een groep infanteristen of Sluggers komt de boel versterken en vechten zij aan zij met Bloodflag, al zijn ze lang niet zo sterk. Mochten er onderweg onverhoopt een aantal sneuvelen, dan zijn deze eenvoudig te vervangen, mits er voldoende resources aanwezig zijn. Hierbij wordt benadrukt dat een grotere groep strijders elkaar versterken en daarmee slagvaardiger kunnen optreden. Resources worden verkregen door vijanden te verslaan en bepaalde punten te veroveren. Later in het spel wordt ook aangegeven dat het veroveren en vinden van power nodes ervoor zorgt dat er ook voertuigen gebouwd kunnen worden om het leger uit te breiden, wanneer er een Orc hoofdkwartier gebouwd wordt. Helaas worden deze voertuigen niet getoond tijdens de presentatie. Ten slotte wordt ook nog medegedeeld dat alle rassen in de multiplayer nieuwe eenheden tot hun beschikking zullen hebben.

Dawn of War: Retribution belooft een prima uitbreiding op te worden van een alom hooggewaardeerd spel. De Orc Freebooters leveren ook nog een dosis humor (let op het stemmenwerk!) en de fans van deze game hebben dan ook zeker weer iets om naar uit te kijken.

Company of Heroes Online
Platform: PC
Schrijver: ConAir
De volgende presentatie die mij stond te wachten, betrof die van Company of Heroes Online. Deze game zal volledig gratis zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er de eerste Company of Heroes er gratis en voor niets bij. Dit doen ze zodat er voldoende oefenmateriaal is voordat je online je krachten zal gaan meten met anderen.

Bij aanvang van de game zul je kunnen kiezen uit twee landen, Duitsland en de Verenigde Staten. Elk van beide heeft zijn eigen oorlogstactieken, zoals bijvoorbeeld Airborne of de Blitzkrieg. Nadat je een natie gekozen hebt, kun je je eigen soldaat creëren en klasse kiezen. Daarna kan het online avontuur beginnen. Nieuw is de mogelijkheid om tot level vijftig te kunnen levellen. Online zijn er ervaringspunten te verdienen, waarmee je personage kan doorontwikkelen door de punten in te zetten in de verschillende commander trees. Hiermee kun je soldaten meer mogelijkheden bieden of juist een meer specifieke kwaliteit toewijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gooien van meerdere granaten of een expert op het gebied van explosieven.

Alle informatie en mogelijkheden van de game kunnen een beginnende speler in het begin wellicht laten duizelen. Gelukkig is er een ruime tutorial aanwezig om je bekend te maken met de verschillende facetten van het spel. Bovendien beloont de game je nog eens extra, omdat je met het doorlopen van de tutorial al tot level 6 kan stijgen. Daarna hoef je niet eens online te gaan, want ook de singeplayer van CoH kan doorlopen worden of er kan bijvoorbeeld een game opgestart worden tegen een vriend.Daarna wordt het tijd om online te gaan. Matchmaking zal gebeuren aan de hand van je ervaring met de game en hierdoor hoef je derhalve niet te vrezen voor een directe confrontatie met een extreem sterke opponent. Online kunnen er dertien units ingezet worden, waarbij niet alleen voetvolk het vuile werk mag opknappen. Zo kunnen er ook tanks ingezet worden wanneer dat nodig is. In geval van nood kan er ook luchtondersteuning aangevraagd worden. Tijdens de demonstratie blijkt dat de verwoestbaarheid van het origineel gewoon behouden is; heggen, muurtjes en hekken moeten het ontgelden. Ook worden verschillende units getoond, zoals een engineer die vlammenwerpers kunnen hanteren, maar tegelijk ook bommen kan neerleggen.

Company of Heroes Online is een ambitieus project van THQ. Relic Entertainment wil de game ook na de release ruimschoots ondersteunen. Hierbij zal de mening van de community leidend zijn voor het uitbrengen van de patches en updates, die elke dertig tot zestig dagen te verwachten zal zijn. Voor de release in onze regio wordt vooralsnog het voorjaar van 2011 genoemd.

uDraw-Gametablet
Platform: Nintendo Wii
Schrijver: Frido

Op bezoek bij THQ stond een geheime presentatie op het programma. Dit bleek toch niet zo heel erg geheim meer, aangezien het de uDraw-Gametablet bleek te zijn die de dag voorafgaand aan de Gamescom al bekend was gemaakt. De Gametablet is een nieuw stuk hardware, waar je je Wii-mote in kunt plaatsen en bezit een tekenvlak van 10 bij 15 cm en een drukgevoelige pen. Het product is in samenwerking met Nintendo ontwikkeld, en op het eerste gezicht lijken we te maken te hebben met een degelijk apparaat. Bij deze hardware zit standaard een tekengame waar je je fantasie kan laten gelden. Dat de mogelijkheden groot zijn werd bewezen met een filmpje van een kunstenaar, die op fantastische wijze een portret ‘schilderde’. Ook al zullen velen dit niveau nooit halen, toonde het wel de mogelijkheid van het product. Maar natuurlijk zullen ook kinderen het geweldig vinden om van alles te kunnen tekenen, want ook voor hen zijn de mogelijkheden makkelijk te begrijpen.

Tekeningen kunnen op een sd-kaart worden opgeslagen en in de toekomst wil THQ een website starten waar tekeningen op gedeeld kunnen worden.Hierna werd een filmpje getoond van de game ‘Dudes Big Adventure’. Hierbij moet je behalve het tekenen ook de Tablet zelf bewegen om puzzels op te lossen. Zo wordt het voorbeeld genoemd van een ballon die getekend kan worden om de ‘Dude’ verder te helpen. Vervolgens beweeg je het tablet om hem te sturen tijdens zijn 'ballonvaart'. Als laatste launchgame werd Pictionary getoond. Natuurlijk een leuke party game, maar net als de rest van de games, moet er nog heel wat gebeuren om mij te overtuigen van het nut van dit nieuwe stukje hardware. Wat wel positief leek, was het prijskaartje. In Amerika gaat de Tablet zo’n 69 dollar kosten en de overige twee games rond de 29 dollar. Hopelijk zullen wij in Europa ook dergelijke prijzen tegemoet zien wanneer de Tablet in februari wordt uitgebracht.

Geplaatst door ConAir & Frido op 26-08-2010
Aantal keer bekeken: 6219

Laatste reacties

avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-09-2010 03:10
Leuk lees voer, wederom mijn complimenten aan het begaafde schrijversduo!