Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App

Preview Diablo 3

Stiekem hadden Yorn en ik gehoopt dat er nieuw materiaal van Diablo 3 aanwezig zou zijn in Keulen. Toen bleek dat Blizzard inderdaad Diablo 3 had meegebracht en we de game ook nog eens zelf konden spelen, konden we ons geluk niet op. Even waren we bang dat we met de ouderwetse diabolo (2 stokjes, touwtje en tol) aan de slag moesten (de Duitsers vinden namelijk dat ze de titel naar Diabolo 3 moeten vertalen), maar we haalden opgelucht adem toen we de druk bezochte stand in zicht kregen.

We mochten een aan tijd gebonden multiplayer demo starten en al snel werd duidelijk dat Blizzard de kunst nog lang niet verleerd is. De interface en de beelden ademen de echte Diablo sfeer, maar dan in gepimpte vorm. De skill tree lijkt bijvoorbeeld benvloed te zijn door World of Warcraft en ook de rest van de menus zien er weer net wat gelikter uit dan de vorige delen. Ook viel het op dat je karakter behalve de bekende items nu ook zijn armen en schouders kan bewapenen. En dat zal in ieder geval meer mogelijkheden met zich mee brengen om je karakter zo goed mogelijk uit te rusten.

Een totaal nieuwe toevoeging is de mogelijkheid om zogenaamde Artisans mee te nemen op je reis. Dit zijn een soort sidekicks, die je zullen helpen bij het creren van nieuwe items wanneer je hun vertrouwen gewonnen hebt. Hoe leuk dit uiteindelijk zal worden, wordt hopelijk duidelijker naarmate de release datum nadert.We konden kiezen uit de vier al eerder bekendgemaakte klassen en samen gingen we de strijd aan met de talrijk aanwezige demonen. Her en der zijn de menus op positieve wijze aangepast, maar het geheel was meteen erg herkenbaar en al snel konden we ons een weg banen door de duistere wereld van Diablo 3. Vijanden laten, nadat je ze gedood hebt, ditmaal behalve items en geld, orbs vallen die je levenskracht of mana aanvullen. Maar ook de ouderwetse potions zijn nog gewoon te gebruiken. Waarom er niet voor het n of het ander gekozen is, is mij niet helemaal duidelijk, maar het systeem leek in ieder geval te werken.

Uiteindelijk hebben we met de Monk, de Wizard en de Witch Doctor kunnen spelen die allemaal al goed aanvoelden. Ook nieuw was de mogelijkheid om het geslacht van je karakter te kiezen. We hopen dat ditmaal alle karakters ongeveer even interessant zullen zijn. In het verleden was er eigenlijk altijd wel een ondergeschoven klasse aanwezig, maar het is te vroeg om daar nu al een oordeel over te kunnen vellen.

Na het spelen van Diablo 3 besefte ik pas echt hoe erg ik een zo goed uitgewerkte game als deze gemist heb. En ook al was de demo nog slechts in de alfa fase, wat mij betreft kan dat verduiveld goede Blizzard Diablo 3 niet snel genoeg op de markt brengen.

Geplaatst door Frido op 05-09-2010
Aantal keer bekeken: 6486

Laatste reacties

avatar van Ktugach
Ktugach ( 13629   142) 05-09-2010 20:15
Rol: Administrator
Ik had gehoopt dat dit ook op een console zou uitkomen :)
avatar van EnzymeX
EnzymeX ( 37 ) 05-09-2010 22:01
Klinkt goed, helaas twijfel ik nog altijd deze game wel of niet te gaan spelen. De oude Diablo 2 helemaal kapot gespeeld en voor diegene die D2JSP kennen -> Ik ben nog in bezit van 102k FG.

Nog een jaartje om erover na te denken. We shall see :)
avatar van Yrn
Yrn ( 4084   5) 10-09-2010 14:51
Rol: Administrator
@Ktugach: So far is daar nog geen duidelijkheid over gegeven, zou idd wel vet zijn om deze op je console door te knallen.:-) Het is wel mogelijk, dat heeft Sacred 2 laten zien.

@Enzymex Als je Diablo 2 kapot gespeeld hebt zal deze game een voelen als een warm thuiskomen. Veel herkenbare zaken, het is duidelijk dat er naar de community geluisterd is:-)
avatar van Mr. Cheapo!
Mr. Cheapo! ( 7446 ) 20-09-2010 01:18
Blizzard RULES!!!
Please Starcraft II converteren naar gaming consoles!