Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Arcana Heart 3: Love Max (PS3)
60 100 1

Review Arcana Heart 3: Love Max (PS3)

Heel veel Aziatische chicks met erg grote ogen, kreten die een Nederlander niet verstaat en heel veel uitroeptekens!!!!! Het anime-gehalte in Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!! is torenhoog. Ik kan me voorstellen dat ze dit soort games in Azië absoluut waarderen maar hoe zit het met de nuchtere Europeaan en gamers die niks met dit genre hebben? Is dit ook iets voor hun?

 

 

Remake, remaster of opvolger?
Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!! is eigenlijk geen van bovengenoemde. Het is een soort upgrade van Arcana Heart 3 dat in 2009 verscheen. Zie het als een 1.2 versie. Er zitten stages uit onder andere Arcana Heart 1 en 2 en wat meer moves in. Daarnaast is het gevechtssysteem wat meer gebalanceerd en zijn de karakters wat getweaked. Dit alles is een flinke upgrade, voor die-hard fans…  Nieuwelingen zullen deze upgrades niet merken en zullen met name teleurgesteld zijn in de presentatie. Tijdens mijn speelsessie kreeg ik het bijvoorbeeld niet voor elkaar om de game fullscreen te laten draaien. Als jij, net als ik, ook een grote televisie op je kamer hebt staan dan kan je hier het eerste dikke minpunt schrijven. De game wordt namelijk getoond in 16:4 formaat wat inhoudt dat je continu een flink zwarte ruimte om je speelscherm hebt. In deze tijd moet dit eigenlijk gewoon niet meer kunnen.

Gemakzucht of Arcade?
Zijn de makers van deze game (Examu) dan gewoon lui of is het de bedoeling dat het arcadegevoel blijft bestaan? Naast het schermformaat zijn namelijk de pixels ook bijna te tellen. De opnieuw vormgegeven balken aan de zijkant van het scherm zijn mooi scherp. Hier zie je je karakter met alle statistieken. Op de momenten dat je aan het vechten bent ligt de focus natuurlijk op het midden van het scherm, daar waar alle actie te vinden is en daar zijn de graphics ronduit teleurstellend. Het ziet er net iets beter uit dan de gemiddelde SNES-klassieker maar veel verder komt het niet. Het tweede minpunt is gevonden.

 

 

Gaat lekker he?
Het begint erop te lijken dat Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!! een debacle van minpunten wordt maar niets is minder waar. Hoewel het verhaal zoals in erg veel fighting games nog steeds flinterdun is (Japan zal over zes dagen worden verwoest en jouw heks, non of kleine meisje mag dat proberen te verhinderen door elke dag een nieuwe bitch fight te winnen) zijn er ook goede punten te noemen. Het knokken zelf is namelijk geweldig, de gameplay is snel, soepel en redelijk simpel. Daarmee weet de game je toch te pakken. Ieder personage heeft de beschikking over drie standaardaanvallen: een zwakke, middel en een sterke. Hiernaast heeft je gekozen chick nog de beschikking over een ‘Arcana aanval’ (een Arcana is een mythisch wezen die je kunt aanroepen) en ‘homing’-knop waarmee je jezelf herstelt en snel richting je tegenstander vliegt. Al deze aanvallen zijn te combineren waardoor je al snel je eerste 10-hit-combo te pakken hebt. Het klinkt misschien wat simpel maar het perfect timen en aan elkaar rijgen van aanvallen is erg leuk om te leren. Een volgend minpuntje is helaas wel dat er geen tutorial gegeven wordt. Wel kan je een lijst met moves opvragen maar je mag het grotendeels dus lekker allemaal zelf uitzoeken. Gelukkig beschikt de game wel gewoon over de welbekende Versus, Time Attack, Survival en Practice modes. Het online gedeelte werkt redelijk goed maar is erg beknopt. In z’n geheel genomen is dit geen slechte game, wel had het veel beter kunnen zijn als er wat extra aandacht aan bepaalde elementen was gegeven.

 

 

Conclusie
Ondanks de dikke minpunten voor het schermformaat, resolutie en gebrek aan een tutorial wil ik deze game niet direct een onvoldoende geven. De snelle gameplay roept namelijk wel echt het arcadegevoel op en ik kan me voorstellen dat fans van het genre deze game absoluut zullen waarderen. Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!!heeft mij zowel positief als negatief weten te verrassen.

 

Deze review is geschreven door Rick

 

Oordeel Arcana Heart 3: Love Max (PS3)

  • Graphics 40
  • Gameplay 75
  • Originality 65
  • Sound 55
  • Replay 65
  • Eindcijfer 60

Aantal keer bekeken: 8887 

Laagste 2 prijzen voor Arcana Heart 3: Love Max (PS3)

23.01 39.25 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 8.5
€  23.01€ 0.00   € 23.01
Dutch Game Boys 10
 
€  35.00€ 4.25   € 39.25

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van BenoitRen
BenoitRen ( 2549   2) 23-11-2014 15:31
De originele Arcana Heart 3 had een widescreen-optie, maar deze versie blijkbaar niet. Ik heb gelezen dat de widescreen-optie problemen met de balans van sommige bewegingen veroorzaakte (voor wie het nog niet wist: het originele arcadespel is 480p).
avatar van CurlyKirby
CurlyKirby ( 700   1) 23-11-2014 19:32
Wat ik alleen al begreep uit het eerste stukje is dat de reviewer niets voor deze genre voelt, waarom dan uberhaupt reviewen?
avatar van Menaam
Menaam ( 87 ) 23-11-2014 20:09
"23/11 Review: Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!!"

avatar van Rickk1986
Rickk1986 ( 963 ) 23-11-2014 22:29
Quote:
Wat ik alleen al begreep uit het eerste stukje is dat de reviewer niets voor deze genre voelt, waarom dan uberhaupt reviewen?

Het is erg druk op de redactie op dit moment. Fighters vind ik cool, het anime sausje iets minder. Soms moet iemand een game oppikken waar het grootste gedeelte van de redactie weinig mee heeft, dat kan gebeuren. Als je verder leest kan je zien dat ik de game naast de negatieve punten (die een liefhebber van het genre ook zou erkennen) ook positieve punten heb gevonden. De game is zo neutraal mogelijk beoordeeld.