Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Colin McRae Dirt 2 (Xbox360)
90 100 1

Review Colin McRae Dirt 2 (Xbox360)

Colin McRae is geen onbekende in de gamewereld. Zo hebben we al meerdere delen gezien en was het laatste deel, DiRT, kort gezegd briljant te noemen. Op dit deel is nu een vervolg gekomen met logischerwijs de naam DiRT 2. DiRT was grafisch een pareltje en speelde lekker weg. Ik trap het pedaal nog een stukje verder in en kijk of het vervolg ook zo’n topper is geworden.McRae
Zoals ik in de korte intro al vertelde is McRae geen onbekende naam in de gamewereld. Helaas is deze populaire Schotse rijder in 2007 overleden bij een helikopterongeluk. Maar dit weerhoudt Codemasters er niet van om toch nog een game te maken met zijn naam eraan verbonden.
In het begin krijg je al snel de indruk dat het totaal niets met Colin te maken heeft. Natuurlijk, auto’s en rally zijn wel 2 dingen die bij hem horen, maar verder vind je er nergens iets ervan terug in de game. Tot je in een verder stadium bent in de game. Maar daarover later meer..

Groei als rijder!
In DiRT 2 heb je weer het bekende ranking systeem. Elke keer als rijdt krijg je experiencepoints. Deze zullen hoger zijn als je alle hulpjes uit zet en de AI moeilijkheidsgraad omhoog gooit. Elke keer, bij een bepaald aantal punten, gaat je rank omhoog. Hierdoor unlock je nieuwe evenementen en groei je tevens als rally coureur. Coureurs zullen al snel vrienden met je worden en misschien zelfs wel jou een superster gaan vinden. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel eerst jezelf bewijzen!X-Games
De game kent verschillende evenementen. Zo zal je een onderdeel terug vinden van de vorige game, onder andere de normale rally stages, rally cross en rally raids. Ook zijn er volledige toernooien te vinden. Zo zal je op een gegeven moment mee doen met verschillende X-Games en om speciaal Colin McRae te eren in een speciale cup gaan rijden. Erg tof dat dit erin zit en de echte rally fan of Colin fans zullen dit erg waarderen.
Qua aanbod van auto’s zit het wel snor. De hoeveelheid is niet massaal, maar er is voldoende om je bezig mee te houden. Het rijgedrag is ten opzichte van het vorige deel verbeterd. De auto’s glijden nu wat meer en het zal daardoor ook wat lastiger worden om geen fouten te maken. Het is in het begin even wennen, maar daarna gaat het helemaal perfect.

In de game zal je gaan rijden met, logischerwijs, de Subaru Impreza. Maar ook vinden we een Bowler Wildcat en zelfs de oude Ford Escort Mk2 terug. De auto’s zelf zien er één voor één prachtig uit, natuurlijk met volledig in car-view erbij. Om precies te zijn ziet eigenlijk de gehele game er prachtig uit. Super mooie omgevingen, prachtige auto’s en mooie effecten van bijvoorbeeld het vuurwerk wat afschiet bij de finish. Ook het schademodel ziet er indrukwekkend uit, maar dit zijn we natuurlijk al gewend van de EGO engine.Knalpot
Met het geluid zit het ook goed. Dit is een punt wat sterk verbeterd is ten opzichte van het vorige deel. Waar je daar een eentonige neppe soundtrack had, heb je hier echte muziek erin zitten van onder andere de Eagles of Death Metal en ons Nederlands trots De Staat.
De geluidseffecten van de auto’s zelf klinken ook weer zalig. Met het mooie geroffel als je stil staat tot aan het klappen van vlammen uit de uitlaat. Alles klinkt erg tof. Het grootste minpunt in de vorige game, was het slechte multiplayer gedeelte. Rijden tegen een ghost is leuk verzonnen, maar het valt in de praktijk vaak tegen. Gelukkig is de multiplayer dit keer sterk verbeterd. Je kan nu alle modes in multiplayer doen, dus ook de rallycross! Erg tof en echt een mega verbetering. Zo krijg je echt een ontzettende chaos tijdens de rallycross.Verdict
Al met al is er eigenlijk weinig slechts over de game te zeggen. Natuurlijk zie je hier en daar een klein foutje en kan alles niet perfect zijn.. Maar tot nu toe heb ik, als een echte rallyfan, deze game met erg veel plezier gespeeld. Toch zag ik in het begin niet helemaal waarom de game nog de naam Colin McRae draagt, maar zodra je verder speelt begin je het welzeker te begrijpen. In één woord, top!

Deze game is gereviewed door linkinparknl

 

Oordeel Colin McRae Dirt 2 (Xbox360)

  • Graphics 90
  • Gameplay 85
  • Originality 75
  • Sound 85
  • Replay 85
  • Eindcijfer 90

Aantal keer bekeken: 8005 

Laagste prijzen voor Colin McRae Dirt 2 (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Bularax
Bularax ( 75 ) 03-10-2009 10:02
Deze game is zo geweldig, mooie review ook
Ik zou deze game ook 90 geven, en dat is niet overdreven
avatar van Woody
Woody ( 142 ) 15-10-2009 22:03
Het is inderdaad een vette game!!!
avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 38673   3) 15-10-2009 22:44
Rol: Forum Moderator
Hmm, ik ben meestal niet van de racegames, maar dit klinkt toch wel lekker hoor!
Eens even kijken of ik die voor een mooi prijsje op de kop kan tikken (ooit, niet nu ).
avatar van Erikz
Erikz ( 44 ) 19-10-2009 15:06
Het voelt voor mij gewoon alsof ik GRID speel met een ander asfalt type....
avatar van Diesel
Diesel ( 1305 ) 23-10-2009 13:22
Krijg een foutmelding als ik een stem/cijfer wil geven.

Maar goed, erg toffe game, vooral de trailblazer en rally vind ik erg vermakelijk.