Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Destiny (XboxOne)
85 100 1

Review Destiny (XboxOne)

Destiny is een ambitieus project dat bekend staat om zijn enorme ontwikkelingskosten die rond de half miljard dollar zouden liggen. Kosten noch moeite zijn in ieder geval gespaard, met dure trailers en bekende stemacteurs als Peter Dinklage (Game of Thrones), maar betekent dit ook dat het om een goede game gaat? Grote investeringen zijn tenslotte geen garantie voor een goede game, iets dat we bij een titel als Too Human al zagen. Een nieuwe IP lanceren is natuurlijk altijd lastig en ook Destiny kent hierin zijn beperkingen. Gelukkig overheerst de pret en is de game een vermakelijke, doch wat korte achtbaanrit.



Het lot van de mensheid ligt in jouw handen
Destiny speelt zich zo’n zevenhonderd jaar in de toekomst af. In de zogenaamde ‘Golden Age’ heeft de mensheid koloniën weten te vestigen op diverse planeten in het zonnestelsel en staan exploratie en wetenschap centraal. Door een gebeurtenis die betiteld wordt als ‘The Collapse’ (de verwoesting), slaat het noodlot toe en komt er een einde aan de Golden Age. De koloniën worden verwoest door de ‘Darkness’ en de enige overlevenden bevinden zich in The Last City. Deze mensen zijn gered of opnieuw tot leven gewekt door de ‘Traveler’, een enorm mysterieus rond gevaarte dat zweeft bij deze enige overgebleven stad. De City fungeert als een soort veilige haven waar je al je opdrachten krijgt en nieuwe uitrusting kunt kopen. Over de Traveler is verder weinig bekend, behalve dat deze ‘Ghosts’ heeft uitgezonden, een soort zwevende robotjes die op zoek moeten gaan naar verslagen ‘Guardians’ om hen nieuw leven in te blazen.

Jij bent één van deze Guardians die in een apocalyptisch Rusland tot leven wordt gewekt. Je Ghost begeleidt je bij de eerste stappen in deze adembenemend mooie wereld. Je krijgt echt het gevoel dat je aan een episch avontuur begint. Wanneer je start kun je kiezen uit drie type klassen: De Hunter, de Warlock en de Titan.
Veel verschil tussen de klassen zit er in eerste instantie niet, want allen kunnen de verschillende wapens even goed gebruiken. Het grootste verschil zit hem in de speciale aanval die voor elke klasse anders is.

Wanneer je uiteindelijk de buitenwereld betreedt is het echt genieten geblazen. Het gras wuift, de horizon lijkt oneindig (mede door de hoge draw distance) en je hebt het gevoel dat je overal kunt gaan en staan waar je wilt. Des de groter is dan ook de teleurstelling wanneer je realiseert dat de Aarde slechts uit Rusland bestaat. De tweede teleurstelling volgt al snel daarna op de Maan, waar je - als je te ver de verkeerde kant opgaat - een timer te zien krijgt met de nadrukkelijke vraag om terug te keren naar het bekende pad. Hier wordt voor het eerst duidelijk dat de speelwereld in feite zeer beperkt is, iets wat ik absoluut niet verwacht had in zo’n episch avontuur dat Destiny voor moet stellen.



Ook de opdrachten binnen de game zijn niet bijzonder van aard. Het komt vooral neer op ‘X’ indrukken bij een speciaal object, om zo je Ghost het object te laten scannen. Hierna volgt een horde vijanden die overwonnen moet worden. Dit concept herhaalt zich net iets te vaak, waardoor het repetitieve karakter van de game zo nu en dan opvalt. Gelukkig zit de besturing wel enorm goed in elkaar en zal het schietfestijn, zowel alleen als (vooral) met twee vrienden, eigenlijk nooit vervelen.

En daarmee kom ik ook meteen bij de kern van Destiny. De besturing zit zo sterk in elkaar dat het gewoon verdomd lekker speelt. Het schieten werkt heel soepel en het gebruiken van de melee-aanval heeft mij zelden zoveel voldoening gegeven als in Destiny. Dit geldt zowel voor de singleplayer als de multiplayer (de Crucible), beiden spelen gewoon enorm lekker weg. Bovendien is het erg gemakkelijk om twee vrienden uit te nodigen om even lekker mee te gamen. De voorkeur gaat hierbij wel uit naar twee vrienden met vergelijkbare levels, omdat het dan echt vermakelijk wordt om samen de missies mee door te ploegen.

De Story-mode als verkapte Tutorial
Ook al zijn de werelden zelf helaas beperkt in grootte, de totale game is dat uiteindelijk zeker niet. Het lijkt bijvoorbeeld jammer dat het verhaal weinig voorstelt, voornamelijk omdat je je lijkt voor te bereiden op een groots gebeuren dat uiteindelijk nooit plaatsvindt, en dat is natuurlijk ook zonde. Echter, wanneer je Destiny langer speelt krijg je het gevoel dat de verhaallijn eigenlijk meer een Tutorial is voor het echte werk. Wanneer je de levelcap van level twintig dan ook hebt bereikt, begint het eigenlijk pas echt. Vanaf dat moment kun je bijvoorbeeld alleen nog maar levellen door meer ‘Light’ in je uitrusting te krijgen, dat bovendien nodig is om je uitrusting verder te upgraden. Zo ontstaat er als het ware een gevecht tussen Light en Darkness. Verder komen vanaf level vijftien pas de Exotic items om de hoek kijken. De ‘Raid’ genaamd The Vault of Glass, is bijvoorbeeld zelfs pas beschikbaar als je level 26 bent. Er is dus meer dan genoeg te doen nadat je de verhaallijn hebt afgerond. Bovendien zorgt het ‘Loot’-systeem voor de nodige motivatie om door te blijven spelen. Verwacht geen bergen wapens, zoals bij Borderlands, maar je ontvangt na de meeste missies wel een paar items. Ook laten de vijanden zelf af en toe items vallen. De items in Destiny zijn redelijk divers, met daarnaast de mogelijkheid dat bijna elk wapen ook nog eens te upgraden is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van extra schade of aan het upgraden van reguliere raketten tot zelfgeleidende raketten.



Maar hier houdt het niet op met de content, want buiten de Crucible en het verhaal zijn er ook Strike Missions waarin je met twee andere spelers een volledige missie uit moet spelen. Helaas zijn hier in totaal nog maar zes van aanwezig, maar duidelijk is wel dat ze een stuk uitdagender zijn dan het gebruikelijke schietwerk. Ook tijdens de main quest kom je zo nu en dan Public Events tegen, waar je samen met andere Guardians een korte opdracht moet uitvoeren. Denk aan het verdedigen van een bepaald gebied of het verslaan van een bepaalde vijand. Kortom, er is genoeg te doen in de wereld van Destiny.

Multiplayer is niet veel nieuws, maar staat zijn mannetje
Vanuit de singleplayer kun je gemakkelijk in de diverse multiplayer modes springen, omdat je hierin speelt met het karakter dat je in de storymode hebt opgebouwd. Je behoudt dus ook de wapens uit de hoofdverhaallijn. Het bijkomende voordeel is dat je al gewend bent aan je wapentuig, een minpunt is daarentegen dat je vaak gasten met hogere levels tegenkomt. Deze hebben een betere uitrusting en ook al wordt het enigszins uitgebalanceerd, de vaardigheden die zij bezitten zijn vaak sterker dan de vaardigheden die je zelf bezit. Desalniettemin is de multiplayer erg vermakelijk met levels die goed in elkaar zitten en gebaseerd zijn op de planeten uit de hoofdverhaallijn. Bovendien is het tof dat je ook na elke match kans maakt op nieuwe uitrusting. Het aantal multiplayer maps is met een totaal van elf net acceptabel te noemen, maar het is duidelijk dat hier middels DLC meer maps aan toegevoegd gaan worden.



Waar voor je geld?
Wanneer je Destiny speelt is het moeilijk voor te stellen dat dit project 500 miljoen dollar mocht kosten. Het is daardoor duidelijk dat er meer delen en DLC uit zullen gaan komen. De game zelf speelt in ieder geval heerlijk, waarbij het een genot is om door de diverse werelden rond te lopen en te schieten. Toch blijft het jammer dat de werelden qua grootte zo beperkt zijn en ook van het verhaal had ik persoonlijk meer verwacht. Helemaal omdat Destiny een saga in moet gaan luiden die wel even een paar jaar mee moet gaan. Desalniettemin heeft Bungie een flink risico durven nemen en vooralsnog is dit voor het grootste gedeelte goed uitgepakt. Er is genoeg te doen en het verwerven van nieuwe uitrusting zorgt ervoor dat je voorlopig nog wel even terug blijft komen. Daarnaast wordt er elke maand nieuwe content toegevoegd. Hoe lang Destiny in totaal mee zal gaan laten we nog even aan het lot over, maar dat er genoeg potentie in zit is zeker. Voorlopig blijf ik me in ieder geval nog wel even begeven in het universum dat Destiny heet.

 

Deze review is geschreven door Yørn Soeteman.

 

Oordeel Destiny (XboxOne)

  • Graphics 90
  • Gameplay 90
  • Originality 80
  • Sound 85
  • Replay 90
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 10604 

Laagste 2 prijzen voor Destiny (XboxOne)

13.94 29.99 2
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Gameshop Play-it 9.7
€  9.99€ 3.95   € 13.94
Bol.com Partner 9.7
€  29.99€ 0.00   € 29.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Dezu
Door Dezu (32 reacties) op 20-09-2014 12:32
( PM )
Game ziet er goed uit maar is allesbehalve origineel, ben het daarom ook niet eens met de score. Het is in principe Borderlands meets Halo, met een vrij simpele multiplayer mode. Het 'MMO' gedeelte stelt ook niets voor, één HUB area waarin je ook nog eens door alles heen kunt lopen... Vind deze game echt niets bijzonders, niet meer dan een 7'tje, enkel verkocht vanwege de enorme marketing, net als met Watch_Dogs en Titanfall het geval was. Zonde dat de aandacht naar al deze games gaan in plaats van naar de makers die wél een origineel product op de markt proberen te brengen.
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 20-09-2014 12:33
( PM )
hahahah een 8 echt niet meer een 7
avatar van DunTee
Door DunTee (435 reacties) op 20-09-2014 12:50
( PM )
Ik vind een 8,5 een mooi eindcijfer voor een spel zoals Destiny. Het spel is niet perfect, maar meer dan de basis is er. Ik zou het niet erg vinden als er over een paar jaar ´Destiny 2´ uit kwam met daarin wel een perfecte storyline. Misschien moeten ze de storymakers van Naughty Dog even lenen? Overigens heeft iedereen een andere mening op verschillende spellen omdat iedereen een ander beeld voor 'het perfecte spel' heeft.
avatar van Typhoon20
Door Typhoon20 (495 reacties) op 20-09-2014 12:54
( PM )
Nou het was leuk voor een week maar nu is de pret er voor mij al vanaf.
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 20-09-2014 13:03
( PM )
http://www.metacritic.com/game/playstation-4/destiny
avatar van Thetick
Door Thetick (131 reacties) op 20-09-2014 13:12
( PM )
Bij metacritics worden de professionals, die weten hoe ze games moeten reviewen, ondergesneeuwd door de schreeuwende amateurs, net als imdb. Dit geld zowel voor hoge als lage cijfers. Maar het geeft wel links naar review sites en als het goed is, kunnen die uitleggen waarom ze het cijfer geven en kan je voor jezelf nagaan of dit voor jou ook geld. Al met al zijn goed geschreven reviews meer waard dan het cijfer eronder.
avatar van Mellie
Door Mellie (1026 reacties) op 20-09-2014 13:14
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Ik speel dit, en afgezien van de Super Smash Bros. demo, alleen maar dit.. De singleplayer was teleurstellend maar ik kwam er later pas achter dat het daarom niet om ging bij Destiny. Er is geen betere co-op of multiplayer game op dit moment dan Destiny. De nieuwe loot ontdekken is net zo leuk als het loot ontdekken bij een dungeons crawler als Diablo. Crucible blijft ook nooit vervelen en ik hou van de game mode Clash, ook wel te vergelijken met team deathmatch. Je bent uniek in het battlefield en daarmee kan je het opnemen tegen andere spelers. Ik blijf dit voorlopig nog wel spelen.
avatar van Westhegreat96
Door Westhegreat96 (28 reacties) op 20-09-2014 13:16
( PM )
Ik denk ook niet dat ik Destiny ga kopen als ik dit lees. Was er al niet zo enthousiast over en deze recensie heeft me niet bekeerd, dus laat ik deze even aan me voorbij gaan.
avatar van Calvinh
Door Calvinh (1727 reacties) op 20-09-2014 13:18
( PM )
Quote:
Bij metacritics worden de professionals, die weten hoe ze games moeten reviewen, ondergesneeuwd door de schreeuwende amateurs, net als imdb. Dit geld zowel voor hoge als lage cijfers.

Wat dat betreft kijk ik bij de user reviews altijd naar de reviews met de cijfers 5, 6, of 7. Dit zijn vaak gebalanceerde meningen.
Ik denk ook dat ik Destiny skip. FPS games zijn sowieso niet echt iets voor mij en er komt al genoeg uit aan andere games de komende 3 maanden.
avatar van Christiaanwwe
Door Christiaanwwe (1883 reacties) op 20-09-2014 13:19
( PM )
Quote:
Bij metacritics worden de professionals, die weten hoe ze games moeten reviewen, ondergesneeuwd door de schreeuwende amateurs, net als imdb. Dit geld zowel voor hoge als lage cijfers. Maar het geeft wel links naar review sites en als het goed is, kunnen die uitleggen waarom ze het cijfer geven en kan je voor jezelf nagaan of dit voor jou ook geld. Al met al zijn goed geschreven reviews meer waard dan het cijfer eronder.
ik zij al eerder een 7 lol voor ik op metacritics had gezien
avatar van Slick
Door Slick (823 reacties) op 20-09-2014 13:36
( PM )
Quote:
Ik vind een 8,5 een mooi eindcijfer voor een spel zoals Destiny. Het spel is niet perfect, maar meer dan de basis is er. Ik zou het niet erg vinden als er over een paar jaar ´Destiny 2´ uit kwam met daarin wel een perfecte storyline. Misschien moeten ze de storymakers van Naughty Dog even lenen? Overigens heeft iedereen een andere mening op verschillende spellen omdat iedereen een ander beeld voor 'het perfecte spel' heeft.


"Maar meer dan de basis is er", en dan geef je het een 8,5? Kom op zeg, wat is dan ooit een 5 in jouw wereld?

Zo te zien is het vooral veel hype en het stukje MMO is matig uitgewerkt. Je moet al vrienden hebben die het ook spelen wil je raids / moeilijke missies kunnen doen, wat gewoon bullshit is in een MMO.
avatar van Smocho
Door Smocho (3018 reacties) op 20-09-2014 13:36
( PM )
Het geluid en muziek is fantastisch in deze game en komt pas evt goed tot zijn recht met een goede headset op. Een 8.5 voor geluid is echt te laag naar mijn mening.
avatar van Lukky NL
Door Lukky NL (601 reacties) op 20-09-2014 13:40
( PM )
Ik hoor in mijn omgeving alleen maar dat ie tegenvalt. Gameplay is goed, grafisch oke voor een crossgen titel, maar dan heb je het ook wel gehad. Beta vond ik al genoeg zeggen.
avatar van Ben
Door Ben (7614 reacties) op 20-09-2014 13:42
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Wie wil me de basics leren voor snel levelen etc, ben pas level 8 haha.
Add me @ xbox 360: BENx1996

Heb tot nu toe alleen maar alleen gespeeld, vind het niet zo geweldig.
Met meerdere mensen lijkt Destiny me wel tof.
avatar van Ridho
Door Ridho (73 reacties) op 20-09-2014 13:45
( PM )
Mijn verdict:

Ups:
-De gameplay mechanics: Het double jumpen, de super charge, de special abilities, de game bevat allerlei goedwerkende vaardigheden die de gameplay vloeiend en verfrissend aan laten voelen.

-De gameplay: De story missies en vooral de strikes zijn onwijs uitdagend en heerlijk intens, puur vermaak. Ook de multiplayer zit erg goed in elkaar en is heerlijk verslavend, zoals je van Bungie kan verwachten.

-De setting: Een post-apocalyptisch melkwegstelsel, dat wordt belaagd door verschillende alienrassen, het past helemaal in mijn straatje.

-De story missions, strikes, Tower en crucible lopen naadloos in elkaar over, waardoor ik me niet éérst op het één en vervolgens op het ander richt, maar juist telkens overspring van het ene naar het andere. Zo blijft het een afwisselende ervaring en geniet je nog meer van die geweldige gameplay.

-De character customization / het reward systeem: Je wordt erg goed geprikkeld om de tofste wapens en gear te verzamelen, level up te gaan om alle vaardigheden vrij te spelen, en van je character de ultieme badass te maken.

-De graphics en art style: De game is een waar genot voor het oog. De werelden zijn prachtig, de vijanden zien er tof en divers uit en ook de guardians hebben een erg mooi design.

-De sfeer: Door die prachtige graphics, aangevuld met sublieme muziek, word je helemaal in het universum meegezogen, want wat een geweldig sfeertje hangt er over de game.

Downs:
-Exploration: Er valt in deze mode gewoon veel te weinig te beleven. Helemaal een domper als je eerst een heel stuk van een planeet verkent, om er vervolgens achter te komen dat je diezelfde route in een story missie nogmaals af moet lopen.

-Eentonigheid in missies: In de basis zijn zowat alle missies hetzelfde, je verkent wat, baant je een weg door groepen aliens, komt bij je objective, en verslaat wat waves van tegenstanders.

-Het verhaal: Er is zeker niet het maximale uit het universum gehaald, want je wordt niet echt in het verhaal meegezogen. Je hebt niet het gevoel dat je 'legend' wordt, ondanks dat dat de slogan is.

-Het geluid van de wapens: Je hebt niet het gevoel dat je machtig schietgerei in je handen hebt, zoals bijv. bij Battlefield.

Toch overheerst bij mij vooral een heel erg positief gevoel bij de game. Wanneer ik mijn PS4 uitzet, heb ik al heel snel weer de drang om nog even een match in de crucible te spelen, of samen met een vriend een strike te doorlopen. Dat maakt voor mij veel goed voor de redelijk tegenvallende story missions.
avatar van Montalvo
Door Montalvo (2376 reacties) op 20-09-2014 13:54
( PM )
Quote:
[..]


"Maar meer dan de basis is er", en dan geef je het een 8,5? Kom op zeg, wat is dan ooit een 5 in jouw wereld?

Zo te zien is het vooral veel hype en het stukje MMO is matig uitgewerkt. Je moet al vrienden hebben die het ook spelen wil je raids / moeilijke missies kunnen doen, wat gewoon bullshit is in een MMO.


Destiny heeft zijn gebreken, maar zelfs met deze gebreken is het één van de leukste en beste titels die ik de laatste jaren heb gespeeld. Het is tevens lang geleden dat mijn hele friendlist 1 game aan het spelen was en dat moet Call of Duty 4 op de 360 zijn geweest.

Waarom moet er toch zoveel gezeken worden, deze game geeft overduidelijk enorm veel mensen plezier. 9 van de 10 keer zijn het lui die de game zelf amper of niet gespeeld hebben. Moet nou echt iedereen die dit spel met plezier speelt bekeert worden tot het pessimisme?
avatar van Dan
Door Dan (2001 reacties) op 20-09-2014 14:09
( PM )
Ben het met de eerste zin van Ramon helemaal eens. Wat me erg tegenstaat is het niet overal automatisch saven maar verder een prima game.
avatar van Mr. Cheapo!
Door Mr. Cheapo! (7447 reacties) op 20-09-2014 14:13
( PM )
Mooie interessante review van deze toch al veel besproken game, mijn complimenten aan Yørn! ;-D
avatar van DunTee
Door DunTee (435 reacties) op 20-09-2014 14:18
( PM )
Quote:
[..]


"Maar meer dan de basis is er", en dan geef je het een 8,5? Kom op zeg, wat is dan ooit een 5 in jouw wereld?

Zo te zien is het vooral veel hype en het stukje MMO is matig uitgewerkt. Je moet al vrienden hebben die het ook spelen wil je raids / moeilijke missies kunnen doen, wat gewoon bullshit is in een MMO.


Vooral mijn laatste zin in mijn reactie geeft weer wat ik vind. Mocht je het niet met me eens zijn dan maakt mij dat totaal niet uit. Met meer dan de basis bedoel ik een game waar je op kan bouwen, wat voor mij belangrijk is want ik houd van een series games.
avatar van Thatanas
Door Thatanas (649 reacties) op 20-09-2014 14:29
( PM )
Gestopt na de eerste zin. DE ONTWIKKELINGSKOSTEN ZIJN GEEN 500 EURO VOOR DESTINY!

Hier zitten ontwikkelingskosten, marketingskosten, DLC kosten, sequels ETC in. Verdomme.
avatar van Ben
Door Ben (7614 reacties) op 20-09-2014 14:31
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Quote:
Gestopt na de eerste zin. DE ONTWIKKELINGSKOSTEN ZIJN GEEN 500 EURO VOOR DESTINY!

Hier zitten ontwikkelingskosten, marketingskosten, DLC kosten, sequels ETC in. Verdomme.


Woah, take a chill pill.
avatar van Typhoon20
Door Typhoon20 (495 reacties) op 20-09-2014 14:41
( PM )
Quote:
Gestopt na de eerste zin. DE ONTWIKKELINGSKOSTEN ZIJN GEEN 500 EURO VOOR DESTINY!

Hier zitten ontwikkelingskosten, marketingskosten, DLC kosten, sequels ETC in. Verdomme.


Fanboys lol.
avatar van Mr. Cheapo!
Door Mr. Cheapo! (7447 reacties) op 20-09-2014 14:50
( PM )
De CEO van Activision heeft blijkbaar een beetje zitten jokkebrokken over de ontwikkelingskosten van Destiny, zie desbetreffende link.

http://www.xboxbreak.nl/nieuws/destiny-blijkt-helemaal-geen-miljard-dollar-te-kosten/
avatar van VaultDescendant
Door VaultDescendant (2966 reacties) op 20-09-2014 15:00
( PM )
Quote:
Gestopt na de eerste zin. DE ONTWIKKELINGSKOSTEN ZIJN GEEN 500 EURO VOOR DESTINY!

Hier zitten ontwikkelingskosten, marketingskosten, DLC kosten, sequels ETC in. Verdomme.


Als ze dat voor 500 euro allemaal voor elkaar hebben gekregen vind ik dat toch wel heel erg knap van ze hoor. Ze mogen mij dan wel eens leren hoe ze alles zo goedkoop voor elkaar krijgen.
avatar van Montalvo
Door Montalvo (2376 reacties) op 20-09-2014 15:08
( PM )
Quote:
Ik hoor in mijn omgeving alleen maar dat ie tegenvalt. Gameplay is goed, grafisch oke voor een crossgen titel, maar dan heb je het ook wel gehad. Beta vond ik al genoeg zeggen.


Oh, en in het Destiny topic had je de full game nog wel gespeeld...
avatar van Slick
Door Slick (823 reacties) op 20-09-2014 15:12
( PM )
Quote:
[..]


Destiny heeft zijn gebreken, maar zelfs met deze gebreken is het één van de leukste en beste titels die ik de laatste jaren heb gespeeld. Het is tevens lang geleden dat mijn hele friendlist 1 game aan het spelen was en dat moet Call of Duty 4 op de 360 zijn geweest.

Waarom moet er toch zoveel gezeken worden, deze game geeft overduidelijk enorm veel mensen plezier. 9 van de 10 keer zijn het lui die de game zelf amper of niet gespeeld hebben. Moet nou echt iedereen die dit spel met plezier speelt bekeert worden tot het pessimisme?


Het is een review, dan mag er toch kritisch gekeken worden? Het is niet meteen afzeiken, ze beloven veel dus dan mag je ook kritisch zijn vind ik. Het gaat om een goede, eerlijke weergave van een game van dergelijk formaat, niet het 'bekeren tot pessimisme'..
avatar van Cruz
Door Cruz (3233 reacties) op 20-09-2014 15:15
( PM )
Halfgebakken MMOs gaan het helemaal worden deze generatie...

Ik kan de stap om MMOs op consoles te spelen nog steeds niet maken, zeker gezien het gemak van de PC.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn op de PS3/PS4 is ook een leuk idee, maar ik vraag me af hoeveel mensen er nou eigenlijk hardcore raiden op de console als de PC zo'n beter alternatief is...
avatar van A_Nerd_In_A_F16
Door A_Nerd_In_A_F16 (75 reacties) op 20-09-2014 16:54
( PM )
Verhaal wordt niet beoordeeld?
avatar van TNB-10
Door TNB-10 (284 reacties) op 20-09-2014 16:54
( PM )
Interessante review. Ben erg benieuwd naar de game, maar wacht denk ik toch nog even op een prijsdaling.
avatar van Lukky NL
Door Lukky NL (601 reacties) op 20-09-2014 17:19
( PM )
Quote:
Halfgebakken MMOs gaan het helemaal worden deze generatie...

Ik kan de stap om MMOs op consoles te spelen nog steeds niet maken, zeker gezien het gemak van de PC.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn op de PS3/PS4 is ook een leuk idee, maar ik vraag me af hoeveel mensen er nou eigenlijk hardcore raiden op de console als de PC zo'n beter alternatief is...


Deze game is is te spelen met mensen op de pc...
avatar van Cruz
Door Cruz (3233 reacties) op 20-09-2014 18:25
( PM )
Quote:
[..]


Deze game is is te spelen met mensen op de pc...

Nope, Destiny is niet beschikbaar op de PC.
avatar van ArdiBacardi
Door ArdiBacardi (1989 reacties) op 20-09-2014 18:35
( PM )
Maatjes van mij spelen de game, maar na amper 1,5 week zijn ze het weer grotendeels zat. Ieder zijn smaak, maar persoonlijk vind ik het een zwaar overschatte game. Mooi voorbeeld van een goed, geoliede marketing/PR-campagne voor een game die toch niet waarmaakt wat velen hadden verwacht.
avatar van Jerome2812
Door Jerome2812 (1352 reacties) op 20-09-2014 19:07
( PM )
Vond de game best leuk, maar lang niet zo leuk als van te voren leek. Het valt me vooral tegen dat je lvl maar tot 20 gaat met normale xp, na dat je lvl 20 hebt gehaald en hoogstwaarschijnlijk de story uitgespeeld hebt valt er weinig nieuws meer te beleven. Het is vooral steeds weer dezelfde missies doen om aan strange coins en legendary gear te komen. Dan blijft eigenlijk alleen nog multiplayer over.. Zal de game niet veel meer spelen, zonde eigenlijk, weer 60 euro voor een weekje gamen.. zoals met veel games tegenwoordig.
avatar van Nynto
Door Nynto (14 reacties) op 20-09-2014 19:50
( PM )
Quote:
Maatjes van mij spelen de game, maar na amper 1,5 week zijn ze het weer grotendeels zat. Ieder zijn smaak, maar persoonlijk vind ik het een zwaar overschatte game. Mooi voorbeeld van een goed, geoliede marketing/PR-campagne voor een game die toch niet waarmaakt wat velen hadden verwacht.


Ligt dat aan de verwachtingen of aan de game? Ik ben totaal verslaafd aan de game. Speel niets anders meer.
avatar van Jerome2812
Door Jerome2812 (1352 reacties) op 20-09-2014 20:36
( PM )
Quote:
[..]


Ligt dat aan de verwachtingen of aan de game? Ik ben totaal verslaafd aan de game. Speel niets anders meer.


Mag ik dan vragen wat je de hele tijd doet na lvl 20? Dezelfde missies elke keer? Of veel multiplayer ( Crucible ) ?
avatar van Xerxes
Door Xerxes (2407 reacties) op 20-09-2014 21:04
( PM )
Ik kan mij zeker vinden in je review Yorn! Misschien iet wat teleurgesteld in de grootte van de speelwereld, maar het speelt heerlijk weg. Vooral met vijf andere vrienden online spelen verveelt nooit. Dat het verhaal niet denderend is hadden we kunnen verwachten, er zitten immers niet tientallen boeken achter zoals dat bij Halo het geval is.
avatar van Smiggybols
Door Smiggybols (33 reacties) op 21-09-2014 02:16
( PM )
schandalig wanproduct. als deze game voor 20 euros gelanceerd had geworden, en je moest dan af en toe goedkoop wat DLC downloaden, zou ik het ze vergeven, en was het misschien nog de moeite waard geweest, want de game zoals hij op de markt is gebracht verdiend een 6,5.
een half miljard heeft de game gekost, en wat zie je daarvan terug? beetje jatwerk van fantasy star online, en borderlands, met een vleugje halo. nee wacht hij word leuker als je de DLC download, wtf man!! met zulke ontwikkelingskosten en hype hoort de game gewoon origineel en geweldig te zijn, en niet pas als je 70 euro aan DLC hebt gekocht.

dit soort games moet je als gamer juist boycotten om te verkomen dat andere ontwikkelaars gaan volgen.

avatar van Ypuh
Door Ypuh (8 reacties) op 21-09-2014 20:37
( PM )
Ik vind Destiny een hele grote teleurstellen en vooral een beetje een 'saaie' game. De wereld leeft totaal niet en ik heb constant het gevoel dat ik beter Halo of Borderlands kan gaan spelen. Kan me ook niet vinden in het cijfer van de review, originaliteit verdiend gewoon een onvoldoende en de hele game verdiend maximaal een 7.
avatar van Fallout
Door Fallout (314 reacties) op 21-09-2014 20:41
( PM )
Quote:
Ik vind Destiny een hele grote teleurstellen en vooral een beetje een 'saaie' game. De wereld leeft totaal niet en ik heb constant het gevoel dat ik beter Halo of Borderlands kan gaan spelen. Kan me ook niet vinden in het cijfer van de review, originaliteit verdiend gewoon een onvoldoende en de hele game verdiend maximaal een 7.

Ik vind het lootsysteem van Borderlands wel veel beter en spannender inderdaad.
avatar van Booker136
Door Booker136 (8 reacties) op 21-09-2014 22:13
( PM )
Goeie gamplay, maar heel saai verhaal.
Verveelt ook snel naar mijn mening, had er meer van verwacht jammer.. ik zou het een nipte 7 geven.
avatar van Thetick
Door Thetick (131 reacties) op 22-09-2014 00:28
( PM )
Quote:
Mag ik dan vragen wat je de hele tijd doet na lvl 20? Dezelfde missies elke keer? Of veel multiplayer


Kort gezegd, ja zelfde missies. Maar precieser:

Vanguard marks via daily heroic
Bounties
Verzamelen van materialen om me legendary armor en wapens up te graden
Public events
Aan me exotic weapon missie werken
Crucible
En zodra ik hoog genoeg ben ook nog raid en nightfall missie.

Het is dus gewoon grinden, maar omdat de moeilijkheid omhoog gaat (wel zelf doen), vind ik het altijd een uitdaging en vermaak me uitstekend. Zeker met vrienden. Gewoon lekker schieten.
avatar van Ram-G-maN
Door Ram-G-maN (105 reacties) op 22-09-2014 01:38
( PM )
Ik had zelf voor originaliteit een 65 gegeven, voor audio een dikke 95 en als eindcijfer een 80.
Verder ben ik voor een heel groot deel eens met de reviewer. De game wordt op een gegeven moment repetitief. Er had van mij wel wat plot twists in mogen zitten.
avatar van Franckster
Door Franckster (260 reacties) op 22-09-2014 08:19
( PM )
Check deze review van Joe en dat zegt mij genoeg over de game.
Ga ik hem halen? Waarschijnlijk wel!
Zou ik er een console voor aanschaffen zoals met Halo op de Xbox 1 (Original)? No effin way...

Angry Joe Show
avatar van XMiMAX
Door XMiMAX (241 reacties) op 23-09-2014 12:21
( PM )
Ik was erg sceptisch over deze game en ben dat nog altijd wel. Helemaal door het feit dat de game, oa door enorme marketingcampagne, een torenhoge verwachting had en dit feitelijk niet inlost. De vraag is echter waar het 'fout' is gegaan? Ondanks dat de marketing er voor zorgt dat de game enorm veel verkoopt, zijn er ook veel gamers die teleurgesteld zijn in het uiteindelijke product. Daarnaast is er nu al een enorme haat rondom deze game ontstaan, mede door de enorme hype, waar de haat voor fifa of COD nog een puntje aan kunnen zuigen.

Ik vind dat Bungie daarin echt te weinig eer aangedaan wordt. Ik heb de game gekregen van een vriend van me en speel het nu een paar avonden. Ik moet zeggen dat het echt een vermakelijke game is! Alles wat het doet, doet het prima en op de Ps4 ziet het er enorm mooi uit. En ja, hij voldoet uiteraard niet aan de verwachting, waarmee de game is neergezet. Zoals altijd kan dat ook niet! Kijk naar Watch dogs en GTA, die de verwachtingen ook niet helemaal waar konden maken. Ook Destiny lukt dat niet en daarin zie je gewoon dat veel marketing, goed kan zijn voor de gameverkoop, maar ook een enorme keerzijde heeft. Hoe dan ook vermaak ik me zeker met Destiny en met mij honderdduizenden andere gamers! Dus geef Bungie wat meer credit voor dit enorme project en wie weet wordt deel 2, of enorme DLC pack, de game veel beter en lossen ze de verwachting wel in. Uiteindelijk is het geen slechte game, zoals FIFA, GTA en Watch dogs dat ook niet zijn. Dus wat dat betreft een prima review en verdient cijfer.