Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Detective Pikachu Returns (Switch)
60 100 1

Review Detective Pikachu Returns (Switch)

Een verslaggever zit onrustig te wachten op zijn interview met Tim Goodman en de enige echte detective Pikachu. Ze zijn namelijk veel te laat. Het interview gaat over het nieuwe spel waarin het duo een hoofdrol speelt: Detective Pikachu Returns. De verslaggever heeft het helemaal uitgespeeld en zijn mening gevormd. Hij heeft wat kritische vragen opgesteld voor de twee vrienden. Ineens hoort hij een deur opengaan en stappen zijn twee gasten eindelijk binnen. Het interview kan beginnen.

Verslaggever
: “Goedemiddag Tim en Pikachu. Fijn dat jullie er zijn.”
Tim
: “Sorry dat wij iets te laat zijn. We moesten nog een misdaadzaak oplossen, werk gaat natuurlijk altijd voor.”


Verslaggever
: “Dat geeft niets. Ik ben al lang blij dat ik de beroemdste mensen uit Ryme City kan spreken. De afgelopen jaren zijn jullie erg populair. Na een game en film was het nu alweer tijd voor een tweede game?”
Tim
: “Ja dat klopt. Na de avonturen in de film hebben we nog veel meer beleefd, dat allemaal gevangen is in deze tweede game. Onze eerste voor de Nintendo Switch.”

Verslaggever
: “Waar draait het om in jullie nieuwe avontuur?”
Tim
: “Het avontuur gaat verder. Mijn vader is nog steeds vermist en ik hoop hem natuurlijk te vinden. De inwoners van Ryme City en Pokémon leven zoveel mogelijk in vrede samen. Om deze vrede te bewaren is er het Pokémon Protection Bureau (PPB) opgericht. De burgemeester heeft de PPB ook opgericht om de misstanden rondom de substantie R te voorkomen. Echter gaat het ondanks de PPB niet helemaal goed met de Pokémon. Er gebeurt weer van alles en men geeft daar de Pokémon de schuld van. De PPB heeft het dus druk, maar is dat wel terecht? En hoe komt het dat de schattige lieve beestjes ineens van alles mis doen? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Ik wil natuurlijk niet te veel informatie geven, maar dit is in ieder geval een tipje van de sluier. Ik vind het verhaal zelf trouwens zeker de moeite waard!”

Verslaggever
: “Daar kan ik mij wel in vinden. Detective Pikachu, heb je daar nog iets aan toe te voegen?”
Detective
Pikachu: “Pika pika pika pikaaaaa chuuuuuuu!”
Vertaling door Tim: “Ik sluit mij helemaal bij Tim aan en wil niets verder prijsgeven om het voor iedereen spannend te houden. Enneh heb je toevallig nog goede koffie in huis?”

Verslaggever
: “Wauw Tim, je kunt Detective Pikachu dus echt verstaan?! Ik zal de koffie gaan halen.” Tim: “Ja dat klopt, maar dit mag niet in het artikel hoor. Dat blijft tussen ons.”
Detective
Pikachu: “Dankjewel!”
Vanaf nu zal ik alleen de vertaalde tekst weergeven, anders wordt het zo rommelig.


Verslaggever
: “Als groot fan van jullie werk heb ik natuurlijk het spel gespeeld en ik ben een beetje teleurgesteld. Mogelijk ben ik inmiddels wat te oud, maar het speurwerk dat jullie verrichten is niet uh … hoe zeg ik dit vriendelijk … heel erg moeilijk.”
Detective Pikachu verslikt zich bijna in zijn koffie.

Detective Pikachu: “Daar ben ik het niet mee eens. Al ons speurwerk is van hoogwaardige kwaliteit en de misdaadzaken zijn zeker niet gemakkelijk. Je weet toch zelf wat ik allemaal doe? Ik zit bijvoorbeeld op een Growlithe om de geur van iemand te volgen en zo werk ik ook nog op andere manieren samen met andere Pokémon.”
Tim
: “Ja daarbij moeten we zowel met Pokémon als mensen praten om de zaken op te lossen. Niet iedereen kan dat zomaar. Dus ik kan mij hier ook niet in vinden.”

Verslaggever
: “Sorry hoor jongens, het was alleen maar mijn mening. Als ik nog een voorbeeld kan geven waarom ik het wat gemakkelijk vind, is het misschien duidelijker. Als jullie op een plaats delict iets zoeken, moeten eerst alle aanwijzingen gevonden worden voordat je weer uit het scherm kunt. Hierdoor wordt de kans dat je iets mist en echt even moet zoeken wel heel erg klein.”
Tim
: “Ja dat klopt wel, die keuze is gemaakt door de ontwikkelaars. Zij willen dat het spel voor iedereen toegankelijk is en dan maak je dit soort keuzes. Hetzelfde geldt wanneer je uitwerkt wat er is gebeurd nadat je alle aanwijzingen hebt verzameld. Vaak heb je dan maar drie opties, waarbij het geen gevolgen heeft als je de foute optie kiest.”


Verslaggever
: “Dankjewel voor deze verduidelijking. Dit was namelijk een ander punt dat ik wilde bespreken. Mogelijk kunnen we concluderen dat de misdaadzaken waar jullie aan werken niet al te moeilijk zijn, maar dat jullie hier wel veel voor moeten doen.”
Detective
Pikachu: “Ja! Voor mij is het namelijk allemaal niet zo gemakkelijk geweest. Ik ben het hier nog steeds niet helemaal mee eens, maar ik denk dat wij een andere mening hebben. Heb je toevallig nog meer koffie voor mij?”

Verslaggever
: “Zo jij drinkt wel veel koffie zeg. Ik zal zo een nieuw kopje koffie voor je halen. Iets anders dat mij opviel tijdens het spelen is dat ik veel tekst moet lezen, waardoor het spel een beetje als een visual novel aanvoelt. Echter is bij lange na niet alles voorzien van ingesproken tekst.”
Detective
Pikachu: “Jemig wat ben jij kritisch zeg! Toch kan ik het niet ontkennen. Ik kan je alleen gelijk geven. Tim, weet jij waarom deze keuze is gemaakt?”
Tim
: “Nee, ik weet eerlijk gezegd ook niet waarom hiervoor gekozen is.“

Verslaggever
: “Hmmm oké, ik had de hoop dat jullie hier een reden voor hadden. Dan moeten we het nog even over alle korte missies hebben die jullie tussendoor doen.”
Detective
Pikachu: “Ja dat doen we altijd en daar krijgen wij eigenlijk nooit iets voor terug. Dit is in het spel ook zo.”  

Verslaggever
: “Ja dat klopt, behalve dan dat het genoemd wordt in de krant. Dit zorgt er wel voor dat ik nooit echt geneigd was om deze missies uit te voeren. .”
Tim
: “Maar je helpt de inwoners van Ryme City! Is dat niet voldoende dan?”

Verslaggever
: “Voor mij is dat niet voldoende, het voelt iets te veel aan als verplicht werk.”
Detective
Pikachu: “Dat vind ik niet. Ik help alle Pokémon in nood, ongeacht of ik er iets voor krijg. Voor mij zijn de nieuwsberichten in de krant namelijk wel voldoende.”

Verslaggever
: “Duidelijk Pikachu. Ik heb nog één laatste vraag voor jullie. Wat gaat het volgende worden dat jullie gaan maken? Weer een film, een nieuw spel of zal het hier stoppen?”
Detective
Pikachu: “Dat weten we nog niet, maar mogelijk horen jullie nog meer van ons. We zijn namelijk nog lang niet klaar met het detectivewerk.”
Tim
: “Daar sluit ik mij bij aan.”

Verslaggever: “

Tim Jij ook bedankt en we zien het interview wel verschijnen! Hopelijk kun je wat met onze antwoorden. Tot Ziens!
Detective Pikachu:
Bedankt voor het interview. Je bent wel kritisch, maar daar kunnen we alleen maar beter mee worden. Pika pikaaa … eh ik bedoel … tot ziens!


Conclusie

Het duo verlaat het pand en laat de verslaggever zitten met zijn gedachten. Hij denkt even na of hij mogelijk toch te kritisch is geweest op het spel. Het beste aan Detective Pikachu Returns is het verhaal, wat interessant blijft tot het einde. Maar dan moet je wel genoegen nemen met misdaadzaken die niet heel erg complex zijn en met het feit dat niet alles is ingesproken. Ben je een echte Pokémon-fan en wil je geen spel missen? Dan zou ik hem zeker kopen. Is dit niet het geval? Dan zou ik je toch adviseren om even te wachten totdat hij mogelijk iets goedkoper wordt.    


 

Pascal Jongsma (Catyrion)

Apotheker die natuurlijk games interessant vindt, maar daarnaast ook niet vies is van een bordspel of film.

Aantal keer bekeken: 3323 

Laagste 3 prijzen voor Detective Pikachu Returns (Switch)

39.95 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
AllYourGames.nl 9.2
€  39.95€ 0.00   € 39.95
Amazon.nl 6.4
 
€  39.95€ 0.00   € 39.95
Bol.com 6.7
€  42.99€ 0.00   € 42.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van GameFatale
GameFatale ( 18259   11) 19-10-2023 00:42
Thnx for the advice!
avatar van Fpsbig
Fpsbig ( 621 ) 19-10-2023 01:20
Leuke review om te lezen, echter niet mijn spel maar tx voor de review
avatar van Joost013
Joost013 ( 253 ) 19-10-2023 20:20
Vorige week toevallig opgepikt op vakantie in Japan. Al moet ik zeggen dat de coole pokemonkaart die je daar erbij krijgt ook een significante rol speelde in de aankoop
avatar van Flip122
Flip122 ( 75 ) 20-10-2023 09:57
Net als de 1e meer een leuke interactieve film dan echt een game.

Aangezien ik wist wat ik haalde vind ik de enige minpunten:
- De korte duur t.o.z van de ontwikkeltijd.
- Enkele karakters|||Spoiler||| Je familie is er enkel om te koken en vind het apart dat de karakters van het tv-station uit deel 1 totaal aan de kant geschoven zijn en hadden in de context van het verhaal zeker een belangrijke rol kunnen hebben. |||Spoiler|||