Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
F1 2002 (NGC)
69 100 1

Review F1 2002 (NGC)

Ervaar de maximale snelheid op je Gamecube.
Zoals jullie allemaal wel weten is formule 1 op het moment niets aan. De Duitser Michael Schumacher wint zowat alle races en onze enige Nederlander Jos Verstappen is er zoals gewoonlijk niet bij. Maar misschien kan je met dit race spel je dromen laten uitkomen door bijvoorbeeld Schumi even lekker te beuken.

Nu even terzake:
Toen ik F1 2002 voor het eerst speelde stoorde ik me al gelijk aan een ding: de lange laadtijden. Een track laden duurt ongeveer 1 minuut dit is natuurlijk veel te lang voor de gamecube. Het spel heeft verschillende modes die je eerst moet unlocken door de challenge mode uit te spelen. In het begin kan je alleen nog maar de quickrace spelen en dit is gewoon een potje snel racen zonder toeters en bellen. Om andere singleplayer modes te unlocken moet je bijvoorbeeld 70 % van de challenges hebben gehaald. In het begin zijn deze uitdagingen nog vrij makkelijk, je moet bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijdslimiet door een chicane (bocht) rijden (deze limiets zijn nog vrij strak genomen) maar naarmate je verder komt word het toch steeds moeilijker. Dan moet je bijvoorbeeld op een nat circuit met droogweerbanden gaan rijden. De challenge mode is een leuke uitdaging en je moet deze ook halen om andere modes te unlocken. De complete challenge mode is echter wel in 2 uur uit te spelen.


Single player
Single Race
De single race spreekt voor zichzelf. Gewoon een race rijden hoe je wilt: met welke auto, hoeveel laps en arcade mode of simulation.

Team Mate
Hierin begin je met een Toyota. Je moet steeds voor je teamgenoot eindigen om zo de volgende race met een iets betere auto te kunnen starten (je rijdt bijvoorbeeld met de Toyota de race uit voor je teamgenoot, je mag dan de volgende race met een Minardi starten). Als je een keer niet voor je teamgenoot eindigt of als je uitvalt, is het niet erg en probeer je het de volgende race gewoon nog een keer.

Full Domination
Full domination is de moeilijkste van de 5 speelmodi. Je moet hierbij op elk circuit als eerste zien te finishen. Je zult alle circuits echt uit je hoofd moeten kennen en één fout kan al betekenen dat je 2e wordt en dus gelijk game over bent. Het is wel een leuke mode maar zeker een moeilijke.

Full Championship
Het kampioenschap, het belangrijkste en het leukste van de game. Hierbij moet je na de 16 tracks die de game bevat als eerste eindigen met de meeste punten. Het kampioenschap kan je spelen hoe je wilt. Wil je eerst je auto testen, een kwalificatie rijden of gelijk een race rijden, je kan het zelf beslissen.

Custom Championship
Dit is hetzelfde als de full championshipmode alleen kan je nu bepalen in welke volgorde de tracks komen te staan. Deze mode is eigenlijk een beetje overbodig.

Multiplayer

Last man standing
In deze mode is het doel om als eerste een lap te rijden. Finish je als 1e dan krijg je 1 punt, je kan het zolang spelen als je wilt.

Splitscreen
De splitscreen mode is eigenlijk hetzelfde als de singleplayer mode alleen kan je hier spelen met 2 tot 4 spelers. Als je met zijn 2-en speelt, dan kan je full grid instellen en dan race je ook nog eens tegen 20 computerspelers. Het is wel jammer dat wanneer je met 3 of 4 spelers rijdt, dit niet mogelijk is.

Advantage
Deze mode is vooral leuk als jij veel beter bent dan je vriend(in). In advantage kan je namelijk iemand maximaal 20 seconden voorsprong geven. Zo word het leuk om bijvoorbeeld tegen je jongere broertje te spelen.


Realisme?
Over het realisme in het spel valt te speculeren. Het heeft zijn goede punten en maar ook zijn minpunten.

Het spel is naar mijn mening op sommige fronten niet realistisch genoeg, de snelheid wordt bijvoorbeeld niet goed weergegeven (je hebt niet het gevoel dat je 300 kilometer per uur rijd). Soms moet je naar de pit omdat je "front wing" er van af is gevallen, maar als je kijkt dan zit die er nog gewoon op (maar het verschil merk je wel met sturen). Ook vind ik de besturing niet echt lekker. De bochten kan je niet lekker nemen omdat de auto niet scherp genoeg instuurt. En als je een full race (echte hoeveelheid laps) doet dan vallen er misschien 1 of 2 wagens uit, onrealistisch want in het echt zijn het er altijd 5 tot 10 (zeker Verstappen was altijd goed voor ene extra uitvaller).

Ook indien je de moeilijkheidsgraad op hard zet is het nog steeds te makkelijk. Als je met Alex Yoong(Minardi) rijdt dan kan je makkelijk eerste worden, je loopt daarbij ook nog eens per rondje 2 a 3 seconden in.

Gelukkig zitten er toch ook nog een paar goede dingen in deze game. De auto's gaan niet voor je aan de kant en soms heb je een echt gevecht. Ook de pitstops zijn realistisch, je moet ze helemaal zelf de pit inrijden, insturen enz. Ook realistisch is het feit dat je motor in de fik kan vliegen, helaas gebeurd dit zelden tot nooit.

Graphics en Sound
De graphics zijn redelijk tot goed ondanks dat het een PS2 port is. De banen en de auto's zien er mooi en strak uit, nu het publiek nog.
Het geluid is redelijk. Van het commentaar hoor je haast niets en er wordt heel weinig gezegd. De geluiden van de engines zijn wel prachtig en klinken net als een echte f1 auto.

Gameplay
Over de gameplay van F1 2002 ben ik best wel te spreken. De levels zijn goed te rijden en het is op sommige minpunten na best realistisch. De controls werken helaas niet altijd even lekker mee. Desalniettemin krijgt de gameplay van mij toch een 7 omdat de game wel leuk is om te spelen en je de spanning en sfeer ervaart die bij een F1-seizoen komt kijken.

Conclusie
F1 2002 is een leuk spel maar zal de meeste mensen niet kunnen boeien, voor dit spel moet je meer een liefhebber van formule 1 zijn. Het spel is redelijk, maar als je het te lang speelt wordt het vrij snel saai. Ook jammer is dat je dit spel te makkelijk uitspeelt. Deze game is zeker geen 60 euro waard maar als je hem voor 20 euro ziet is het best leuk om hem in je collectie op te nemen.

Deze game is door Erik gereviewed

 

Oordeel F1 2002 (NGC)

  • Graphics 78
  • Gameplay 70
  • Originality
  • Sound 70
  • Replay 60
  • Eindcijfer 69

Aantal keer bekeken: 8299 

Laagste prijzen voor F1 2002 (NGC)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.