Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
FIFA Street 2 (PSP)
70 100 1

Review FIFA Street 2 (PSP)

Het is inmiddels tijden geleden dat ik een footie game überhaupt heb aangeraakt. Mijn laatste FIFA titel stamt dus ook af uit 2001. Inmiddels is er aardig wat veranderd aan de FIFA’s (ook al vinden mensen van niet). Uit mijn verhaal kun je dus ook opmaken dat ik me nooit bemoeit heb met FIFA street één. Misschien was dat maar beter ook….

Rule the streets
Maar vooruit waar zal ik beginnen, wat vanzelf spreekt is dat de game een aantal modes heeft te weten: “Rule the street” “Street Tourney” en “mini games”. Tevens is er ook “Game on” te vinden, welke eigenlijk gewoon een quick match is om even snel een potje te doen. Ik ga nu wat dieper in op Rule the Street. Rule the street is eigenlijk een soort story mode. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk potjes voetbal te winnen. En de koning van de straat te worden. Dit is natuurlijk niet makkelijk omdat je een nieuweling bent. Als je start mag je een eigen karakter maken. Deze weet eigenlijk nog niks van voetbal af dus moet je hem “skill points” toedienen. Deze skill points zijn te verdelen over vijf verschillende categorieën: “Speed”, “Shot power”, “shot accuracy”, “Tricks” en “Tackling”. Je kunt deze skills dus vullen met verdiende punten. Deze krijg je door verschillende tricks en acties uit te voeren tijdens het spelen. Je karakter is echt op en top aan te passen van van baard tot aan hoogte van het lichaam. Als je eenmaal je karakter gemaakt hebt moet je een “Squad” (nee niet party-squad) samenstellen en die een naam geven plus een logo. Deze spelers hebben natuurlijk ook stats en je kunt ze dus het beste op elkaar af stemmen. Als je eenmaal je groep bij elkaar hebt kan je aan wat wedstrijden beginnen. Op elke locatie zijn er wat “lokale groepen” die altijd wel voor een potje voetbal in zijn. Hier verdien je de punten die je je nodig hebt om je karakter te upgraden. Als je team uiteindelijk wat sterker is kan je de locale kampioenen uitdagen door aan een toernooi deel te nemen. Als je tijd hebt kun je ook nog eens tussen de toernooien door iemand uitdagen. Zodra je van deze speler wint zal hij zich bij jouw squad willen aansluiten. Deze wedstrijden vinden plaats op allerlei locaties over de hele wereld waarvan een aantal echt bestaan. Als je een toernooi uitspeelt dan is er een kans dat je nieuwe locaties unlockt om in te spelen en ook bijvoorbeeld nieuwe tenue’s horen tot het te unlocken gedeelte. Wat natuurlijk de replay wel ten goede komt.De tourney mode is eigenlijk een snelle optie voor de mensen die even een toernooitje willen spelen zonder het gedoe van je mannetje upgraden. Ook zit er een Ad-hoc mode op zodat je een één tegen één wedstrijd kan spelen. Helaas zijn er geen online functies bij gedaan, want online iemand vernederen is natuurlijk prachtig. Uit mijn oogpunt vind ik dit zeker een gemiste kans en een must in FIFA Street 3.

De derde wedstrijd
Wat betreft de gameplay is het allemaal wel aardig uitgewerkt. Door een simpele druk op de driehoek button doet je personage al snel een truc. Deze kunstjes geven je punten, naarmate het spel vordert en je steeds meer punten krijg kom je op een aantal punten dat je een “GameBreaker” bezorgt.Deze gamebreaker is een schot wat ongeveer niet te blokken is. Dit concept (wat in eerdere Street versies op de consoles ook te vinden is) kan je doen denken aan DefJam’s “Blazin” of NBA Street zijn “GameBreaker” momenten. Passeer bewegingen zijn vrij makkelijk uit te voeren. Mede door de vrij gemakkelijke besturing zal de game snel opgepikt kunnen worden. In het begin is het misschien een beetje vreemd maar vanaf de derde wedstrijd heb je daar helemaal geen last meer van. Naar mate het spel vorderende zal ook de AI flink in sterkte toenemen. De keeper zal moeilijker te passeren worden en ook gaande weg zal je flink wat wedstrijden verliezen. Wat naar mijn mening alleen maar goed is.

Snor
Ook betreft de sounds zit het allemaal snor, er zit echt van alles in qua muziek genre’s onder andere: Total Science, Sway en End of Fasion maar snel te noemen. Ook kan in de EA pocket trax voor gezorgd worden dat je alleen de nummers te horen krijgt die je wilt horen. De nummers kunnen gewoon uit de playlist gehaald worden. Das vrij handig voor mensen die niet all around qua muziek zijn.Conclusie
Nadat ik wat meer in FIFA street 2 verdiept raakte begon ik toch wel wat sympathie te krijgen voor de game. Het element dat je een speler sterker kan maken doormiddel van punten is vrij verslavend. En ook de nieuwe spelers werven kan een verhogende plezier werking geven. Helaas is de online optie uit gebleven zodat je alleen met twee PSP’s één tegen één kan doen. Dat had de game zeker ten goede gekomen. Ik wacht wel op deel drie!

 

Oordeel FIFA Street 2 (PSP)

  • Graphics 71
  • Gameplay 73
  • Originality
  • Sound 65
  • Replay 68
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 1618 

Laagste prijzen voor FIFA Street 2 (PSP)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.