Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Flower (PS3)
90 100 1

Review Flower (PS3)

Als er één game van Sony de laatste tijd veel aandacht krijgt dan is het Killzone 2 wel. Een dikke FPS, gericht op een massapubliek. Toch wil de Japanse ontwikkelaar de gamers ook verrassen met aparte titels. Denk bijvoorbeeld aan Loco Roco en Patapon. Vaak krijgen deze titels echter niet zoveel publiciteit als de meer mainstream titels. Sony’s meest recente én originele titel heet Flower. Deze game is afkomstig van thatgamecompany. Misschien ken je deze studio van de PSN titel fl0w. In die game kreeg de speler de controle over het licht. Het originele concept en de verfrissende gameplay zorgden voor een groot succes. De studio besloot echter niet meteen een opvolger voor die game te maken. Ze startten namelijk een volledig nieuw project. Het resultaat is Flower geworden, een titel die qua naam doet denken aan zijn bijzondere voorganger. Toch speelt de game heel anders. Al moet aan deze constatering nog een andere vraag voorafgaan. Is Flower wel een game? De eerste keer dat je de game opstart denk je namelijk eerder dat je te maken hebt met een leuke techdemo of een interactieve screensaver.


Gone with the wind


Als speler krijg je de controle over de wind, waarmee je een bloemblaadje langs andere bloemen moet geleiden. Dat doe je geheel met SIXAXIS-motion control, die standaard in iedere PS3 controller ingebouwd zit. Dit is echter één van de weinige games, die deze wijze van besturen echt een doel geeft. Iedere keer als je een bloem in bloei zet, sluit een bloemblaadje zich aan bij de rij die zich vormt achter het eerste bloemblaadje. Als je de gehele setting met bloemen en wind wegneemt, denk je dat je te maken hebt met een HD versie van Snake, dat iedereen een aantal jaren geleden op zijn mobiel had staan. Maar Flower gaat verder. Zo zijn er te behalen doelen in de game. In eerste instantie gaat het voornamelijk om het in bloei zetten van alle bloemenvelden, waardoor je meer kleur geeft aan de grijze, grauwe wereld om je heen. Verder zal je in ieder level de geheime bloemen moeten vinden. Later in de game moet je zelfs specifieke opdrachten uitvoeren om verder te komen. Deze opdrachten zijn echter nooit heel moeilijk omdat je vooraf een filmpje krijgt te zien of aan de situatie af kunt leiden wat je moet doen. .


Kleurenpracht


De game bevat een verhaallijn, die zich voornamelijk beperkt tot het volgende: Door de bouw van steden en de aanleg van wegen heeft wereld zijn kleur verloren. Het is aan de speler om dat weer te herstellen. Halverwege de game verandert de setting van de game en daardoor lijkt de game wat aan kracht te verliezen, maar dat wordt in het laatste level weer volledig hersteld. Het is ook het laatste level dat zo mooi laat zien waarom je deze game het beste op een full HD tv kunt spelen. De game draait soepel in 1080p en de kleurenpracht spat daardoor bijna van het beeld af. Daarnaast draagt ook de achtergrondmuziek geheel bij aan de sfeer. Dit maakt Flower tot een hele bijzondere ervaring, zoals ook bedoeld werd door de makers van de game. .

Wanneer je Flower opstart, start je in een kamer met een bloempot in de vensterbank. Door levels uit te spelen, wordt er telkens een nieuwe bloempot bijgeplaatst met een nieuwe bloem. Een bloem, die zal verwelken, tenzij je alle geheime bloemen weet te vinden. Dan leeft de bloem weer helemaal op en staat deze volop in bloei. Op deze manier kun je in totaal zes levels vrijspelen. De totale speelduur van de game komt hierdoor op ongeveer 3 uur. Dit lijkt misschien erg weinig, maar de game kost slechts 8 euro. Ik ken genoeg games van 60 euro, die je slechts het dubbele aantal speeluren gunnen. Daarnaast zal je de eerste keer dat je de game opstart niet alle geheime bloemen vinden en alle Trophies vrijspelen. Daardoor heb je voldoende redenen om de game vaker op te starten. Flower is bovendien prima geschikt om even tussendoor te spelen, als je andere games even zat bent. .


Go with the flow!


Flower is echt een unieke ervaring zoals de makers met deze game voor ogen stond. Het bewandelt niet de vaste paden, maar weer de gamer te verrassen. Bovendien heeft de game een goede toepassing van de SIXAXIS-besturing. Tel daarbij de geweldige grafische kwaliteiten op en je hebt een game, die wellicht niet iedereen zal bekoren, maar wel de gamer die net even naar iets anders op zoek is. Ben je die gamer? Dan rest me niets anders dan te zeggen dat acht euro niet veel geld voor dit pareltje is. .

Deze game is gereviewed door ConAir

 

Oordeel Flower (PS3)

  • Graphics 90
  • Gameplay 85
  • Originality 80
  • Sound 90
  • Replay 90
  • Eindcijfer 90

Aantal keer bekeken: 14383 

Laagste prijzen voor Flower (PS3)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Skull_kid
Skull_kid ( 39020   3) 31-03-2009 09:45
Rol: Forum Moderator
Wat lijkt me dit een heerlijk spel!
Helaas heb ik geen ps3..
avatar van XanaduNL
XanaduNL ( 1910 ) 31-03-2009 13:06
Ik vond het de 8 euro zeker waard, maar de replay value is vrij laag. Ik laat het afentoe alleen even zien aan een vriend ofzo.
avatar van Fant
Fant ( 12238   2) 31-03-2009 16:26
Quote:
Wat lijkt me dit een heerlijk spel!
Helaas heb ik geen ps3..
Wat lijkt me dit een heerlijk spel!
Helaas heb ik geen CC..
avatar van Valthyr
Valthyr ( 6163 ) 02-04-2009 20:20
PSN-Cards, where are thou!?