Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App Download de iPhone App
Forza Horizon 2 (XboxOne)
82 100 1

Review Forza Horizon 2 (XboxOne)



Zon, zee, bergen en een ultiem zomergevoel! Nee, dit was niet de tekst op mijn vakantiekaartje een paar maanden geleden, maar de indruk die Forza Horizon 2 (FH2) op je zal maken. FH2 doet precies wat een vervolg moet doen en meer! Regen en wind tijdens de herfst? Een winterdepressie op komst? Stop gewoon even Forza Horizon 2 in je Xbox One en je waant je binnen no time weer in hartje zomer!

Roadtrippin’
Hoe kun je een race game beter starten dan in een gloednieuwe Lamborghini Huracán die je, als een soort opwarmrondje, naar het eerste Horizon Festival moet zien te brengen? Natuurlijk zul je meteen de snelheid van dit racemonster willen uittesten, maar stiekem kijk je je ogen uit bij het magnifieke landschap om je heen. Kronkelend baan je je een weg langs de kust van Zuid-Europa, genietend van de pracht en praal om je heen en een heerlijke soundtrack op de achtergrond. De perfecte start van je virtuele droomvakantie dus. Op de eindbestemming aangekomen moet je helaas je geleende Lamborghini inleveren, maar gelukkig mag je uit drie andere auto’s kiezen om meteen aan de slag te kunnen gaan met je eerste echte race. Enkele races later ben je lekker opgewarmd, heb je als het goed is je eerste evenement afgerond en vervolgt de ‘roadtrip’ zich richting de volgende  vakantiebestemming. 



So much to do, so little time
Deze ‘vakantie’-evenementen vormen de rode draad in het verhaal van FH2. Iedere keer rond je ongeveer vier races af die variëren van sprintraces (van A naar B) tot circuit-races op diverse locaties. Per race zijn maximaal twintig punten te verdienen en als je na de vier races bovenaan staat, is het kampioenschap voor jou. Misschien klinkt het zo wat saai, maar omdat de route rekening houdt met het type auto waarin je rijdt, voelen de races toch lekker gevarieerd aan. Met hoge snelheden over de gewone weg in een supercar, of juist een off-road race in een rallycar? Vijftien kampioenschapstitels later ben je gekwalificeerd voor de grote Horizonfinale, maar omdat er ondertussen zo veel meer te beleven is in de spelwereld van FH2, zul je heel wat uurtjes meer in de game hebben besteed.

De Horizon verbreden
De horizon in FH2 is namelijk letterlijk verbreed. Met een kaart die drie keer zo groot is als in het vorige deel is er dan ook heel wat meer mogelijk, al had een nog grotere kaart wat mij betreft beter gepast in het grootse vakantiegevoel dat de game uitdraagt. Toch is er nog meer dan genoeg te doen in de Horizonspelwereld, die volgepropt is met allerhande uitdagingen die credits en ervaringspunten in het laatje brengen. Zo zijn er weer borden verstopt die ervaring of geld geven, staan er autowrakken te roesten in schuren en zijn er talloze flitspalen aanwezig die vragen om de ultieme snelheidsmeting. Nog leuker zijn de nieuw aanwezige Bucket Listuitdagingen met spectaculairdere opdrachten zoals: maak twintig jumps binnen 2,5 minuten, zorg dat je met minstens 185mph geflitst wordt, of haal 20.000 skill points terwijl je off-road op een golfbaan rijdt.
Behalve deze uitdagingen rijden er ook nog talloze uitdagingen rond in de vorm van Drivatars, AI-bestuurde coureurs in de stijl van bestaande online spelers, die je met een druk op de knop kunt uitdagen voor een korte sprintrace. De Drivatar van je beste vriend verslaan levert zo mooi wat ervaring en credits op, naast het euforische overwinningsgevoel natuurlijk.



Online Forza-Fun
FH2 blinkt sowieso uit met de online spelwereld, waarin je eigenlijk bijna alles kunt doen wat je ook in de singleplayer tegenkomt. Ook zijn er speciale online gamemodes waarbij chaotische fun voorop staat. In ‘King’ moet je ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk met een kroon rondrijdt zonder geraakt te worden, terwijl je bij Infected juist het omgekeerde moet doen. Verder kun je lid worden van clubs waarbij een onderlinge ranglijst voor nog meer uitdaging zorgt, kun je extra credits verdienen door jouw unieke autodesign te showen en kun je de perfecte auto-instellingen uitwisselen bij een onlineontmoetingspunt.

Als er dan toch een kritiekpuntje geleverd zou moeten worden, dan is het de hoeveelheid realisme die in te stellen is. Begrijp me niet verkeerd, bijna iedere auto rijdt heerlijk en voelt soms best realistisch aan. Maar de echte racecrack wil natuurlijk echte schade aan de auto’s kunnen zien en voelen. Dit is echter in beperkte mate instelbaar, waardoor je vaak net zo makkelijk met een supercar door velden en bomen doorscheurt als met een echte off-road wagen. Bovendien is het online soms ook veel sneller om gewoon recht door de velden te racen, waarbij je iemand die de perfecte bocht op de raceroute rijdt (te) ver achter je kunt laten.



Waar voor je geld?
Uiteindelijk zijn dit slechts minieme speldenprikjes, die de banden van de FH2-bolides niet lek weten te steken. Forza Horizon 2 is gewoon de ideale race game om op dit moment in huis te hebben. Zowel voor de diehard racefan als voor de mainstreamfan is de racetemperatuur gewoon perfect. Zo kun je makkelijk een half uurtje rondrijden om even wat ervaring op te doen, maar net zo goed uren bezig zijn met de talloos aanwezige uitdagingen. Maar wat de game vooral biedt is een heerlijke sfeer die voor heel wat lichtpuntjes in de komende donkere maanden kan gaan zorgen. Heb je de game nog niet binnengehaald met de Day One Xbox bundle en houd je wel van een race game op zijn tijd? Race dan snel naar de winkel en haal Forza Horizon 2 in huis. Een betere ‘vakantie’-tip kan ik niet geven.

 

Deze review is geschreven door Frido van der Wal.
 

 

Oordeel Forza Horizon 2 (XboxOne)

  • Graphics 85
  • Gameplay 85
  • Originality 70
  • Sound 85
  • Replay 85
  • Eindcijfer 82

Aantal keer bekeken: 5736 

Laagste 3 prijzen voor Forza Horizon 2 (XboxOne)

23.00 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com 8.2
€  23.00€ 0.00   € 23.00
Bol.com Partner 10
€  24.95€ 0.00   € 24.95
AllYourGames.nl 8.7
€  24.99€ 0.00   € 24.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Hennie286
Door Hennie286 (453 reacties) op 20-10-2014 11:40
( PM )
te laag punt, verdiend zeker een 8.5
avatar van EelBGlie
Door EelBGlie (82 reacties) op 20-10-2014 12:08
( PM )
Ik heb het eerste deel niet gespeeld, maar deze wel gehaald.
Tot nu toe heb ik mij erg vermaakt! Er zijn veel verschillende events voor de afwisseling. Maar goed ook, want Championships afwerken begint wat saai te worden na een tijdje.
Drivatars zijn leuk. Maar ze zijn lang niet zo duidelijk aanwezig als in Forza 5. Het zal wel met de meer arcade insteek te maken hebben.
Online, behalve wat rond scheuren met vrienden, heb ik nog niet gedaan.

Mooie review & terecht cijfer!
avatar van Malistix
Door Malistix (1071 reacties) op 20-10-2014 12:25
( PM )
Ik heb nog geen Xbox One. Ik wacht, net als met de PS3 vorige generatie, even voordat ik een derde console koop. Maar op het moment dat de console rond de 200 euro in de winkel licht zal ik zeker Forza nog wel willen spelen, mooie game als ik alle reviews lees. Zou ik zeker halen voor de race fans.
avatar van Ghostsoldier
Door Ghostsoldier (1249 reacties) op 20-10-2014 12:55
( PM )
Is voor deze review ook de Xbox 360 versie gebruikt? Zo ja, zit er veel verschil tussen beide versies?
avatar van Hoime
Door Hoime (174 reacties) op 20-10-2014 13:26
( PM )
Zit hier ook 50% van de auto's achter een paywall van 50 euro?
avatar van XEvolutionX
Door XEvolutionX (183 reacties) op 20-10-2014 13:37
( PM )
@ hoime
Nee geen microtransacties in FH2.
En btw in Forza 5 waar dat vaak genoemd werd vond ik dat wat overtrokken. Ten eerste konden de standaard 200 auto's prima verdiend worden door simpelweg te racen en gebruik te maken van de site forzamotorsport.net. Dan had je al gauw miljoenen op de bank in game. Ik had in forza 5 dan ook binnen redelijke termijn al een flinke garage met genoeg leuke auto's. Heb dan ook geen flauw idee hoe mensen erbij komen dat er een aantal auto's achter een paywall zaten?? Of wordt DLC bedoelt, want dan heb je het probleem in elke game zowat. Je had de optie om met echt geld te betalen maar ga er vanuit dat weinigen dit gedaan hebben in F5.

Wat betreft de review: Op zich een nette alleen het cijfer is voor mij wat te laag. Gevoelswaarde is een 8.8 al ben ik het met de kritiek eens die ook in de review staat. Maar ja dat is het verschil tussen wat horizon is en wat motorsport is.
avatar van Sonicguy14
Door Sonicguy14 (1111 reacties) op 20-10-2014 14:11
( PM )
Cijfer had wel iets omhoog gemogen van mij
Tot nu toe nog steeds veel plezier met de game, zeker een aanrader
avatar van Sammy09
Door Sammy09 (35 reacties) op 20-10-2014 14:11
( PM )
Echt een vette game, een aanrader! Wat ik alleen verafschuw in de Forza serie is de DLC. Prima dat je tegen betaling meer auto's kunt krijgen in de game, maar zet deze 'DLC wagens' niet tussen de 'standaard bijgeleverde' wagens. Word je lekker gemaakt met auto's die je pas na betaling kunt rijden
avatar van EelBGlie
Door EelBGlie (82 reacties) op 20-10-2014 15:18
( PM )
Quote:
Echt een vette game, een aanrader! Wat ik alleen verafschuw in de Forza serie is de DLC. Prima dat je tegen betaling meer auto's kunt krijgen in de game, maar zet deze 'DLC wagens' niet tussen de 'standaard bijgeleverde' wagens. Word je lekker gemaakt met auto's die je pas na betaling kunt rijden


Dit vind ik zeker een goed punt. Wanneer je begint aan een nieuwe Championship, moet je een nieuwe auto kopen. Dan staan dus ook de DLC auto's er tussen .
Ik vind het vervelend als je daarmee popups krijg met 'voor 3 euro kan je deze auto kopen' 'voor 10 euro koop je het complete auto pakket'.

Vooralsnog valt dit btw mee in FH2! Maar ik kan gewoon niet aan in-game transacties wennen.
avatar van Yi-Long
Door Yi-Long (1965 reacties) op 20-10-2014 15:39
( PM )
Terechte kritiek in de review, dat als je gewoon door de velden rechtdoor knalt dat je dan racers die gewoon via 'het parcours' gaan achter je laat. Dat hoort natuurlijk nooit de bedoeling te zijn in een racer, ook al is dit wellicht meer arcade dan Forza Motorsport.

Daarnaast in de comments de zeer terechte kritiek op de DLC-praktijken in de Forza serie, waardoor voor velen, en zeker ook voor mij, de liefde voor de Forza serie wel enigzins bekoeld is.

Forza 3 Ultimate was dan ook de laatste 'normale' Forza die ik heb aangeschaft, want inclusief alle content. Forza 4 en 5 weiger ik te kopen zolang daar geen complete versies voor te koop zijn.

Horizon destijds voor 13 euro bij de Dixons aangeschaft.

Horizon 2 is een van die exclusives die ik graag zou willen spelen, maar nog geen reden voor mij om een XBO aan te schaffen. Misschien als ze de XBO hadden gebundeld met een fysieke copy van de game dat ik overstag was gegaan, maar nu wacht ik rustig nog minstens 1-2 jaar af totdat de XBO wat meer interessante games heeft, en dan hopelijk games als deze wel gewoon met een 'complete' release.
avatar van M Monster D
Door M Monster D (1350 reacties) op 20-10-2014 16:16
( PM )
Quote:
Terechte kritiek in de review, dat als je gewoon door de velden rechtdoor knalt dat je dan racers die gewoon via 'het parcours' gaan achter je laat. Dat hoort natuurlijk nooit de bedoeling te zijn in een racer, ook al is dit wellicht meer arcade dan Forza Motorsport.

Daarnaast in de comments de zeer terechte kritiek op de DLC-praktijken in de Forza serie, waardoor voor velen, en zeker ook voor mij, de liefde voor de Forza serie wel enigzins bekoeld is.

Forza 3 Ultimate was dan ook de laatste 'normale' Forza die ik heb aangeschaft, want inclusief alle content. Forza 4 en 5 weiger ik te kopen zolang daar geen complete versies voor te koop zijn.

Horizon destijds voor 13 euro bij de Dixons aangeschaft.

Horizon 2 is een van die exclusives die ik graag zou willen spelen, maar nog geen reden voor mij om een XBO aan te schaffen. Misschien als ze de XBO hadden gebundeld met een fysieke copy van de game dat ik overstag was gegaan, maar nu wacht ik rustig nog minstens 1-2 jaar af totdat de XBO wat meer interessante games heeft, en dan hopelijk games als deze wel gewoon met een 'complete' release.


het punt met forza is dat je de wagens niet nodig heb, je wilt ze, het is niet dat je zonder die wagens een deel van het spel mist en game makers zouden gek zijn als ze daar geen gebruik van maken. ik heb forza 5 en horizon 2 en ze zijn vermakelijk genoeg zonder car-pass.

en tot slot waarom zou forza wel alle wagens geven in een çomplete edition' als geen enkel andere race game, zowel op ps als xb, zowel arcade als prof. het ook niet doen, ze lopen daardoor niet achter.

in tegenstelling tot andere race games komen er genoeg gratis dlc-wagens op de marketplace zohad forza 5 er een stuk of 8 a 9 volgens mij zelfs meer.

je kan gamen zo duur en gek maken als je wilt, wil je lekker kunnen racen als ik neem geen car-pass, wil je ze wel, aanschaffen! wees blij dat je de mogelijkheid krijg

Edit: mocht iemand nog een club willen joinen op de xbox one, stuur gerucht mij een pm
avatar van BenoitRen
Door BenoitRen (1551 reacties) op 20-10-2014 17:10
( PM )
Voor mij hadden alle getallen weggelaten mogen worden, want ze zijn te subjectief. Hadden we ook minder gezaag.
avatar van Blackdevil235
Door Blackdevil235 (443 reacties) op 20-10-2014 19:17
( PM )
Quote:
te laag punt, verdiend zeker een 8.5


ik heb het niet gelezen, maar uhmmm frankrijk, italie en wat kom je tegen 1 en al platteland. niks geen parijs waar je de eifeltoren ziet of langs disneyland rijd of zelfs erdoorheen.. verder wel leuk spel, maar betere plaatsen had zeker het cijfer wel omhoog getrokken
avatar van Doobieters
Door Doobieters (19145 reacties) op 20-10-2014 20:29
( PM )
Hou verhoudt dit tweede deel zich met zijn voorganger?
avatar van Tallon 4 NL
Door Tallon 4 NL (1240 reacties) op 20-10-2014 21:16
( PM )
Quote:
Hou verhoudt dit tweede deel zich met zijn voorganger?


Daar kan ik erg kort over zijn. In alle opzichten beter en uitgebreider. Op wat pop-up en texture loading na, ook grafisch een ware parel. Kortom, houd je van racegames dan mag je deze titel echt niet aan je voorbij laten gaan. Ondanks dat ik volop geniet van Alien, Mordor en TEW, blijf ik terugkomen naar deze game. DLC in de vorm van een seasonpass is imo compleet overbodig. Wil niemand een console aanpraten, maar als we het ( naast Halo MCC ) over systemsellers hebben, dan hoort deze zeker in de rij thuis. Dikke 9/10 voor mij. De vorige Horizon was voor mij een redelijk goede game, maar deze is echt vele vele malen beter.
avatar van Echidgna
Door Echidgna (724 reacties) op 20-10-2014 23:35
( PM )
Quote:
te laag punt, verdiend zeker een 8.5

Te laag? Het zit maar 3 tiende onder het eindcijfer! =/
avatar van Dexter010
Door Dexter010 (4178 reacties) op 21-10-2014 02:45
( PM )
Eerlijk is eerlijk, had geen revieuw meer nodig om mijzelf over te halen deze game later aan te schaffen voor de X1, maar mocht er nog enige twijfel zijn, dan is dit wel een revieuw waarna je zou zeggen dat je het gewoon MOET hebben als racegame liefhebber.
avatar van EelBGlie
Door EelBGlie (82 reacties) op 21-10-2014 09:29
( PM )
Quote:
Terechte kritiek in de review, dat als je gewoon door de velden rechtdoor knalt dat je dan racers die gewoon via 'het parcours' gaan achter je laat. Dat hoort natuurlijk nooit de bedoeling te zijn in een racer, ook al is dit wellicht meer arcade dan Forza Motorsport.


Dit ligt eraan. Je hebt 'circuit/straat' races. In deze races zijn de checkpoints, door welke je MOET rijden, zo verdeelt dat je wel op de weg moet rijden om geen checkpoint te missen. Je kunt hooguit een over de berm afsnijden.

Dan zijn er tevens andere races, die meer op de open wereld zijn gericht. Hier liggen de checkpoints op de weg, maar ook in een maisveld.
avatar van RMyrrh
Door RMyrrh (216 reacties) op 21-10-2014 10:20
( PM )
De kritieken op de 360 versie op verschillende websites zijn vernietigend, terwijl de One versie de hemel ingeprezen wordt. Misschien toch de moeite waard om een vergelijk te maken in een review? Ik denk dat er momenteel toch nog steeds meer 360 dan One bezitters zijn.
avatar van Htbaa
Door Htbaa (8439 reacties) op 21-10-2014 11:02
( PM )
Er is op YouTube wel een videoreview die de Xbox 360 versie vergelijkt met de Xbox One versie. Ja, de game ziet er minder mooi uit, er is geen DLC (kan je ook als pluspunt zien) en je hebt geloof ik geen offroad events. Maar voor een Xbox 360 game is het gewoon een hele goede racer, als je die review mag geloven.
avatar van MarkDG
Door MarkDG (1183 reacties) op 21-10-2014 11:50
( PM )
Oh, er is een 360 versie? XD Dat wist ik niet! Ik vond de eerste Forza Horizon erg leuk! Tweede komt er op den duur dan wel in voor de 360 Vond het al even jammer dat ik de tweede niet zou kunnen spelen, omdat ik geen One ga aanschaffen. Dat scheelt dus weer
avatar van ElCheapo
Door ElCheapo (7955 reacties) op 26-10-2014 20:27
( PM )
Ik heb de XBox One versie donderdag bij MediaMarkt gekocht in de 3=2 aktie, maar nog geen tijd gehad eraan te beginnen

De positieve reakties beloven in ieder geval een goede game

De demo vond ik er al goed uit zien, en met de 3=2 aktie was ik ook door de prijs overtuigd.
avatar van SevenNL
Door SevenNL (11 reacties) op 28-10-2014 08:45
( PM )
Ben nu zelf driveclub op de ps4 aan het spelen en die is toch echt stukken minder dan horizon. Die heb ik helemaal grijs gespeeld op de x360, baal nu dat ik horizon2 niet op next gen kan doen. Ik denk dat ik 'm gewoon voor de 360 ga halen.
avatar van M Monster D
Door M Monster D (1350 reacties) op 28-10-2014 10:08
( PM )
Quote:
Ben nu zelf driveclub op de ps4 aan het spelen en die is toch echt stukken minder dan horizon. Die heb ik helemaal grijs gespeeld op de x360, baal nu dat ik horizon2 niet op next gen kan doen. Ik denk dat ik 'm gewoon voor de 360 ga halen.


voor de 360 schijnt hij echt slecht te zijn, jeka het proberen maar als ikandere hoor raad ik hem af