Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Ice Age 4: Continental Drift (Xbox360)
40 100 1

Review Ice Age 4: Continental Drift (Xbox360)


Je kunt er de klok op gelijk zetten, met de release van een nieuwe animatiefilm brengt er een uitgever een gelijknamige videogame uit. Helaas wil de kwaliteit van licentietitels behoorlijk wisselen en zodoende is het altijd maar de vraag hoe de balans zal gaan uitvallen.


 

Schat
Niet zo heel lang geleden heb ik de vorige Ice Age titel uitgespeeld. Dit was een degelijke platformer, waarmee ik me goed heb kunnen vermaken.  Daarbij hebben de bij vlagen lastige uitdagingen de uiteindelijke speelduur nog behoorlijk op weten te rekken. Uitgever van dienst was Activision en zij zijn ook verantwoordelijk voor dit vierde deel. Mijn interesse was alvast gewekt. Verrassend genoeg betreft het deze keer een Kinect titel, waarbij de speler een reeks minigames voor zijn kiezen krijgt. In de Story mode vinden Manny, Diego, Sid en de anderen tijdens hun zwerftocht een schat. Voor deze schat (een berg aan fruit) zijn er echter meer kapers voor de kust.  Deze bende piraten wil de gevonden schat ook claimen. Er wordt besloten om een toernooi te organiseren en de partij die de meeste overwinningen behaalt, mag de schat houden.

Variatie
De speler mag in de Story Mode kiezen uit beide teams. Na een kort filmpje waarin de rivalen elkaar uitdagen, volgt een laadscherm waarin de controls voor de mini-game kort worden weergegeven. De mini-games zijn eigenlijk allemaal bekende afgeleiden van Olympische wintersporten zoals bobsleeën, skiën en zelfs curling. Tijdens een evenement wordt je aangemoedigd door de overige teamleden. Helaas vallen deze stemmen alleen al snel in herhaling en bovendien zijn de commentaren overwegend negatief, zelfs wanneer je bezig bent een toptijd neer te zetten. Ook op het grafische vlak weet het spel geen potten te breken. Nu hoeft dit op zich ook niet, omdat het spel zich in de eerste plaats richt op de allerkleinsten onder ons, maar desondanks had het wel beter gemogen, omdat het contrast met de beeldkwaliteit van de tussenfilmpjes nu wel heel erg groot is.
De uitdagingen draaien veelal om het behalen van de snelste tijd of de hoogste score. Deze tijd en scores kunnen overigens nog beïnvloed worden door eikels te verzamelen die de scores een boost geven of enkele secondes tijdswinst opleveren. Na het doorlopen van een ronde volgt er, na de tussenstand, wederom een tussenfilmpje waar de een nog wat opschept over de glorieuze overwinning, terwijl de ander alweer toe is aan een rematch. Hoewel de tussenliggende scenes soms nogal cliché overkomen, is het grootste pluspunt eigenlijk dat elk personage ingesproken is door de originele stemacteur.

Naast de Story Mode kun je ook nog de strijd aangaan met je vrienden of de uitdagingen binnen het spel aangaan, waarbij enkelen bijzonder uitdagend zijn.

Kinect
Met de mogelijkheden die de Kinect biedt, is het zeer begrijpelijk dat er gekozen is voor een titel met verschillende mini-games. Games als Kinect Adventures en Kinect Sports hebben immers wel bewezen dat motion controls en mini-games een prima combinatie vormen. Helaas kan over deze Ice Age 4: Continential Drift Arctic Games niet hetzelfde gezegd worden. Het lijkt erop dat een aantal mini-games zoals het skivliegen, skiën en afleggen van een parcours gewoonweg niet goed werken. Het spel registreert je houding niet goed of voert een andere actie uit. Dat is zonde, omdat andere mini-games als curling en de grappige bonusgame met Scrat, waarbij hij lekkages moet afdichten, dan weer wel goed werken.

Daarnaast is het spel buitengewoon kort. Zelfs wanneer je gedurende de Story Mode geen tussenliggende scenes overslaat, is het in minder dan twee uur te doorlopen. Natuurlijk zijn er nog de nodige uitdagingen om te voltooien, maar gezien de gebrekkige controls is het maar de vraag of je daar nog aan wil beginnen.
Overigens wil ik hierbij opmerken dat deze recensie alleen op de Xbox 360 versie slaat. Het spel verschijnt ook voor de PS3, PC, Wii, 3DS en DS. Aangezien een aantal van deze platformen een eigen motion control systeem hebben, kan het zijn dat deze titel voor een ander systeem wel werkt.

 

Teleurstelling
Na enkele uren gespeeld te hebben met Ice Age 4 was de teleurstelling groot. Waar het voorgaande deel een degelijke platformer was, is het vierde deel buitengewoon matig. Er mankeert van alles aan het spel, waar de matige controls nog het grootste probleem vormen. Daarnaast kent het spel zo’n beperkte speelduur, dat dit zijn prijskaartje niet rechtvaardigt.

Deze review is geschreven door ConAir  

 

Oordeel Ice Age 4: Continental Drift (Xbox360)

  • Graphics 50
  • Gameplay 30
  • Originality 50
  • Sound 50
  • Replay 40
  • Eindcijfer 40

Aantal keer bekeken: 6340 

Laagste prijzen voor Ice Age 4: Continental Drift (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Christiaanwwe
Christiaanwwe ( 1882 ) 26-08-2012 17:53
spel heb ik verkogt heb je in minder dan 20 minuten uitgespeeld