Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Lara Croft and the Temple of Osiris Gold Edition (PS4)
70 100 1

Review Lara Croft and the Temple of Osiris Gold Edition (PS4)

Lara Croft and the Guardian of Light was een leuke co-op game die op de vorige generatie consoles verscheen. Deze titel heeft nu op de nieuwe generatie consoles een vervolg gekregen met de naam Lara Croft and the Temple of Osiris. Hierin zien we Lara weer vanaf een isometrisch standpunt, terwijl ze doet waar ze goed in is: puzzelen, rennen, springen en vechten. Daarbij krijgt ze hulp van drie kompanen die samen moeten werken om verder te kunnen komen.Puzzelen onder druk
Het verhaal in deze nieuwe Lara Croft game is weinig origineel. Lara is met een concurrent op jacht naar een speciaal voorwerp in een tombe. Op het moment dat ze het gewilde object vinden, worden ze opgesloten in de tombe om vervolgens opgejaagd te worden door een slechterik uit een ver verleden. Dat is het moment dat jij de controle overneemt en aan de slag moet om de weg naar buiten te vinden. Hoe dit precies in zijn werk gaat zal ik niet verklappen, maar het zal je niets verbazen dat je de nodige tombes moet doorlopen om verder te komen. Daarbij is er een goede afwisseling tussen de bekende puzzel-elementen en actiemomenten. Het ene moment schiet je een horde dodelijke wezens naar het hiernamaals om op het volgende moment aan de slag te gaan met schakelaars. De puzzels zijn overigens vrij makkelijk en van het bekende werk: rol een bal op een schakelaar zodat een platform omhoog blijft staan en je verder kan komen in het level. Weinig verrassingen op dat vlak, maar gelukkig zorgen de verschillende eindbazen wel voor een leuke afwisseling. Bij deze vijanden komt namelijk een combinatie van het puzzelen en schieten bij elkaar. Je voelt de druk van de eindbaas, terwijl je als een dolle aan het puzzelen bent. Erg goed uitgevoerd dus.

Ultieme co-op ervaring
Dit kan je allemaal prima in je eentje uitvoeren, want de game past de puzzels en de moeilijkheidsgraad op het aantal spelers aan. Je zult je dan ook echt wel vermaken met Lara Croft. De game komt echter pas echt tot bloei zodra je met minimaal twee spelers samen gaat spelen. Iedereen krijgt dan zijn eigen rol in de puzzels en er zal echt goed samengewerkt moeten worden om verder te komen. Plezier is dan ook gegarandeerd wanneer je dit met drie vrienden op de bank gaat spelen. Ook vrienden met minder game-ervaring kunnen deze titel namelijk makkelijk oppakken. Met vier spelers tegelijk spelen kan echter ook erg lastig zijn, want je moet dan goed met elkaar communiceren. Wie doet wat en op welk moment? Als je dat niet voor elkaar hebt, kan het nog weleens een beetje chaotisch worden. Daar komt bij dat je niet heel ver uit elkaar kunt lopen, want dan houdt de rand van het scherm je gewoon tegen. Maar als het uiteindelijk dan wel lekker loopt, zal je de magie van een heel sterke co-op game voelen.Kort avontuur
Het avontuur duurt helaas niet heel erg lang. Als je er een dag goed voor gaat zitten, kan je de game helemaal uitspelen. De ontwikkelaars hebben daarom een poging gedaan om de herspeelbaarheid te vergroten door uitdagingen toe te voegen aan de verschillende levels in de game. Als je een tombe bijvoorbeeld in minder dan zeven minuten uitspeelt krijg je bonuspunten. Of als het je lukt om niet geraakt te worden door de eindbaas krijg je een nieuw wapen. Het moet je overhalen om de tombe meerdere keren te doorlopen, maar of veel spelers dat gaan doen betwijfel ik. Daarvoor zijn de omgevingen niet uitdagend genoeg. Aan het einde van elke tombe vind je ook nog een soort schatkamer met kisten die je kunt openen door te betalen met gevonden diamanten. Natuurlijk heb je aan het einde van het level nooit genoeg diamanten om alle kisten te openen, dus ook daarvoor zal Lara meerdere keren door het level moeten lopen. Misschien is het leuk genoeg als je de ene keer alleen gaat om de volgende keer een paar vrienden mee te nemen. Dan verandert er namelijk wel degelijk iets aan de gameplay van het level. Maar om zo’n tombe twee keer in je eentje te doorkruisen, daar is weinig leuks aan.

Weinig detail
Lara Croft and the Temple of Osiris verschijnt op de next-gen consoles en de pc, maar grafisch is dat niet direct te zien. De lichteffecten zijn wel heel mooi, vooral als je met een fakkel door een donkere omgeving loopt. Het geheel mist echter details. Dit zie je vooral goed aan de personages die in de game rondlopen. Vooral als ze in een cutscene van dichterbij in beeld gebracht worden, vallen ze wat dat betreft door de mand. Jammer, want met de kracht van de next-gen consoles had daar meer in gezeten. Toch weet de game, alles bij elkaar genomen, een uitstekende sfeer neer te zetten. De omgevingen komen overtuigend over en door de nodige geluidseffecten word je goed meegenomen in de game. De matige graphics vallen dan naar de achtergrond en je waant je even echt in de avontuurlijke wereld van Lara Croft.Conclusie
Lara Croft and the Temple of Osiris komt het best tot uiting als je met vier spelers tegelijk aan het spelen bent. De gameplay valt dan pas echt op zijn plek en je ziet de ware kracht achter de puzzels. Maar ook in je eentje is het een heel vermakelijke titel, waar je zeker een aantal uur plezier van zal hebben. Het is dan ook jammer dat de herspeelbaarheid aan de lage kant is, want de sfeer van de spelwereld nodigt uit voor een langer avontuur.

 

Deze review is geschreven door Kevin Blokland.

 

Oordeel Lara Croft and the Temple of Osiris Gold Edition (PS4)

  • Graphics 70
  • Gameplay 75
  • Originality 75
  • Sound 80
  • Replay 50
  • Eindcijfer 70

Aantal keer bekeken: 7964 

Laagste prijzen voor Lara Croft and the Temple of Osiris Gold Edition (PS4)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Taken NL
Taken NL ( 260 ) 16-12-2014 18:21
Ik twijfel nog tussen de retail LE van 32 euro of de digitale PS+ aanbieding van 18 euro.
avatar van Kid Icarus
Kid Icarus ( 586 ) 16-12-2014 19:01
Ik heb deze game in co-op uitgespeeld en ik heb daar iedere seconde van genoten. Voor mij wel één van de leukste digitale games van dit jaar.
avatar van Dynaw
Dynaw ( 8078   6) 16-12-2014 19:07
Ben benieuwd hoe deze grafisch gaat zijn op de PC, gezien die op de PS4 al wat tegen viel zo te lezen en zoveel vraagt zo'n spel grafisch niet lijkt mij.
Ik ga hem namelijk binnenkort ook co-op spelen, vorig deel was namelijk echt een verrassende leuke game in co-op. Met vier is me echt wat te chaotisch.
avatar van ModderFokker
ModderFokker ( 955 ) 16-12-2014 19:09
Binnen 6 uur uitgespeeld, tevens vond ik de multiplayer maar tegen vallen.
Gelukkig kreeg ik een refund dus no harm done.
avatar van The Chosen One
The Chosen One ( 736   2) 17-12-2014 16:06
Ik weet zeker dat ik hier wel 15-25 uur mee kwijt ben met het 2 keer uitspelen en alle objectives halen. Keihard doorheen rushen op easy kan iedereen.