Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (PS2)
80 100 1

Review LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (PS2)

Enkele weken terug ben ik naar de film ‘Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull’ geweest. Eindelijk een vervolg op de trilogie met de avonturier, die de meest hachelijke avonturen beleeft, in de hoofdrol. Ten tijde van het vertonen van de oude films op televisie, was ik een behoorlijke Legofan. Laat nu prompt ‘Lego Indiana Jones’ op mijn deurmat vallen, deze game biedt mij de kans om in één game te genieten van twee alom gewaardeerde franchises;

De films met een twist
‘Lego Indiana Jones’ is gebaseerd op de eerste drie Indiana Jones films. Iedereen die deze films nog redelijk vers in het geheugen heeft zitten, zal veel scenes uit deze game herkennen. Door middel van cutscenes wordt je begeleid door het verhaal en zo beland je op vele bekende locaties uit de films. In deze tussenstukjes zitten vaak grapjes verwerkt, die genietbaar zijn voor jong en oud. Toch zijn er ook zeker wel verschillen ten opzichte van de films. Zo zijn de boeven in de game geen Nazi’s, maar gewoon `normale` slechteriken. Ook zijn sommige scènes minder gewelddadig gemaakt, zodat ook jonge kinderen overweg kunnen met dit spel.Plezier voor twee
Het zal je direct opvallen dat Indiana Jones altijd een partner bij zich heeft. Deze game is dan ook gemaakt om met zijn tweeën te spelen. Gezellig met een maatje haal je gewoon veel meer plezier uit deze game, dan wanneer er met een computergestuurde partner wordt samengewerkt. Met een simpele druk op de knop kan een andere persoon meteen meedoen. Deze buddy van Indy is er overigens niet voor niets en heeft een belangrijke rol in de game. Vaak heeft het tweede personage de beschikking over een speciale eigenschap die je in de game nodig hebt om verder te geraken. Bijvoorbeeld Willie, die met haar gegil glas kan laten springen. Dit is trouwens een verwijzing naar één van de films (The Temple of Doom). Critici hekelden het personage vanwege haar gegil. Travellers Tales heeft dit ‘talent’, op een hilarische manier, om kunnen zetten naar een nuttige special ability. Door gebruik te maken van dit soort unieke eigenschappen kun je bij schatkisten komen, die je normaal niet zou kunnen bereiken.

In de game kunnen veel objecten gesloopt worden. Het sloopwerk levert je vele Legosteentjes op. Met de verzamelde steentjes kun je vervolgens extra personages aankopen in de bibliotheek van Barnett College. Barnett College is de thuisbasis van Indy, waar je onder andere je behaalde trofeeën kunt bewonderen, scenes terug kan kijken, je progressie op kan slaan en een nieuw level kunt kiezen.Onderweg zal Indiana Jones van veel verschillende personages hulp krijgen. Deze personages worden na het uitspelen van een level automatisch vrijgespeeld en kunnen in de Free Play Mode weer ingezet worden, om zo alle verschillende items te verzamelen. Dit geeft het spel nog een flink aantal uren extra speelplezier na het voltooien van de Story Mode.

Het spel bevat zowel puzzels, als passages waar geknokt moet worden. In veel gevallen is assistentie van je buddy dan ook vereist. Bij de puzzels werkt het computergestuurde personage redelijk mee. Als het ene personage op de goede plek staat, kun je met een druk op de driehoeksknop wisselen naar het tweede personage. Deze verplaatst bijvoorbeeld een lift of een voorwerp waardoor je weer verder kan met het eerste personage. Bij het vechten is mijn ervaring veelal, dat de AI van je medestander wel wat te wensen over laat. Meestal moet je zelf het vuile werk opknappen. Naast je zweep, kom je door het avontuur nog heel wat andere wapens tegen zoals zwaarden, pistolen en zelfs een heuse schop.

Graphics & Sound?
In deze review is tot dusver weinig gesproken over het uiterlijk en de aankleding van het spel. Eigenlijk is het ook niet nodig om hier flink over uit te weiden. Grafisch ziet het er naar PS2 maatstaven prima uit en voor de muziek wordt gebruik gemaakt van de bekende filmmuziek. Niets spectaculairs, maar het is ook zeker niet ondermaats. Liever besteed ik wat aandacht aan de doelgroep van deze game. De game richt zich namelijk niet uitsluitend op jonge kinderen, al is dit vermoeden niet geheel ongerechtvaardigd. Zo kan men nooit `Game Over` of `af` gaan, in plaats daarvan, verliest een personage een deel van zijn verzamelde Legosteentjes. Ook is er geen bloed of geweld in de game verwerkt, al kunnen sommige scènes wellicht schokkend zijn voor de jongere spelers. Kenners van de films weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Daarnaast is deze game ook uiterst genietbaar voor oudere spelers. De game is ten slotte gebaseerd op een bekende jaren `80 filmreeks, die vele fans heeft geworven. Voor deze groep is de game een feest van herkenning. Ook de grapjes die in de game verwerkt zitten zijn genietbaar voor de oudere generatie. De game is dan ook zodanig gecreëerd dat beide groepen voldoening uit de game kunnen halen.Deel 2?
Lego Indiana Jones is een prima game voor zowel jong als oud. De game is niet foutloos. Zo wordt je nog wel eens op een vreemde plek teruggezet, wanneer je af bent gegaan. Dit zorgt er vervolgens voor dat je wederom af gaat. Ook werkt je computergestuurde partner lang niet altijd even goed mee, maar dit alles mag de pret niet drukken. De game staat garant voor vele uren verzamelplezier die je het beste ervaart door samen met iemand anders te spelen. Als Travellers Tales de kleine foutjes weet weg te werken in een eventueel te verschijnen vervolg, ontvang ik deze alvast met open armen.

Deze game is gereviewed door ConAir en beschikbaar gesteld door Activision

 

Oordeel LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (PS2)

  • Graphics 80
  • Gameplay 70
  • Originality
  • Sound 80
  • Replay 90
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 10024 

Laagste prijzen voor LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (PS2)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Sparx29139
Sparx29139 ( 156 ) 04-08-2008 08:13
Mooie review denk wel dat er foutje instaat bij het laatste: "Deze game is gereviewed door ConAir en beschikbaar gesteld door Activion" --> moet dit niet Activision zijn ?? (Kan zijn dat Activion bestaat maar nog nooit van gehoord :o)
avatar van V-devil
V-devil ( 829 ) 04-08-2008 08:19
Ook werkt je computergestoorde partner lang niet altijd even goed mee, maar dit alles mag de pret niet drukken.

Kunnen partners naast computergestUUrd ook al computergestOOrd zijn?

Maar verder: goede review, hij leest lekker door.
avatar van Kolomos
Kolomos ( 227 ) 04-08-2008 09:20
PS3 heeft echt goede grapichs vindt ik, ofja... hoever je kunt gaan met digitale lego.
avatar van ConAir
ConAir ( 4490   2) 04-08-2008 16:49
Quote:
Ook werkt je computergestoorde partner lang niet altijd even goed mee, maar dit alles mag de pret niet drukken.

Kunnen partners naast computergestUUrd ook al computergestOOrd zijn?

Maar verder: goede review, hij leest lekker door.

Naja, wie weet is een computergestoorde partner juist wel handig. ^^

@ Kolomos: Dat is wel tof dat je het zegt, maar ik wil toch graag even vermelden, dat ik de PS2 versie tot mijn beschikking had en dus niet de PS3 versie.
avatar van Kolomos
Kolomos ( 227 ) 05-08-2008 00:34
@ConAir, een 8 voor grapichs vindt ik zeker ook niet onderdoen, was dus geen commentaar =) maar review ziet er goed uit.