Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS Download de Android App
Luigi's Mansion (NGC)
77 100 1

Review Luigi's Mansion (NGC)

Wie droomt er niet van een groot landhuis te winnen? Iedereen droomt ervan! Net als Luigi, en zijn droom komt uit! Als je een groot landhuis wint wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk bekijken. Dus je racet naar het landhuis die je hebt gewonnen, en je begint natuurlijk het landhuis te verkennen. Bij Luigi ging dit anders…

The Story begins..
De brievenbus ging open en er viel een brief op de mat. Luigi loopt naar de mat om de brief te bekijken. In de brief staat dat hij een landhuis heeft gewonnen! Geweldig! Snel gaat hij naar het landhuis. Om bij het landhuis te komen moet je door een groot donker bos, wat Luigi nooit eerder had gezien. Uiteindelijk aangekomen bij het landhuis schrok Luigi zich de pleuris. Het was een groot donker huis, een soort spookhuis. Ach, wat maakt het uit… Luigi gaat dus naar binnen waar het heel erg donker is. Hij doet zijn zaklamp aan en begint het huis te verkennen. Vreemd, alle deuren zijn op slot. Hoewel? Alle deuren? Er is er eentje open. Luigi loopt die kamer binnen en daar is het nog veel donkerder! Zomaar, opeens, verschijnt er een gekleurd spook dat op Luigi af begint te vliegen. Vlak voordat het spook Luigi heeft kunnen pakken hoort Luigi het geluid van een stofzuiger. Een zo te zien verstrooide professor zuigt met een omgebouwde stofzuiger het spook op. Zodra dit gelukt is vertelt de professor over het huis en wat er aan de hand is…What about Mario?
Ja, dat klopt. Tot nu toe was bij elke release van een Nintendo console een Mario game een releasegame. Waarom dit keer niet? Eigenlijk valt hier niet veel op te antwoorden. Wie zou het weten; waarom er geen Mario game bij de release van de Gamecube was verschenen? Wel zielig voor Mario, en daarom heeft Mario ook een rol gekregen. Dat speelt ook weer een rol in het verhaal: Ook Mario heeft een brief in de brievenbus gekregen waar hij in las dat zijn broer Luigi een landhuis had gewonnen. Hij had Princess Peach verteld dat hij Luigi ging opzoeken in zijn landhuis en vertelde haar dat hij snel terug zou komen. Toen Mario eenmaal bij het landhuis aankwam was Luigi nog niet aanwezig. De spoken zijn daar toegeslagen en hebben Mario gekidnapt! Hij moet ergens in het huis verstopt zijn. Nu is het aan Luigi de taak Mario terug te vinden!

3D?
Luigi’s Mansion is eigenlijk voor de ene helft 3D en voor de andere helft 2D. Zo heeft Luigi en de spoken een 3D vorm, maar daar houdt het ook wel mee op. Alle voorwerpen, muren, deuren en ga zo maar door hebben geen 3D vorm. Het probleem daaraan is dat objecten in het huis zomaar opeens verschijnen als je ergens naartoe loopt. Het is echter wel erg leuk gedaan. De controle is hierdoor erg makkelijk, waardoor beginnende Gamecubers goed kunnen oefenen met de controle, voordat ze echt beginnen met de 3D games.

Spoken?!
Spoken, daar draait het hele spel om. Als je het verhaal, aan het begin van deze review hebt gelezen, kan je je de professor nog wel herinneren. Weet je nog die stofzuiger die hij had? Ja? Mooi! Het is namelijk jou taak het huis spookvrij te maken! Met hulp van het apparaat, genaamd de PotterGhost 3000 mag jij als een gek door het huis rennen om, spoken, spoken en nog meer spoken te vangen. Saai wordt dit echt niet. Het zijn namelijk niet alleen maar standaard spoken die je gezellig moet opzuigen met je stofzuiger, nee nee, dit geld alleen voor de standaard spookjes, en de Boo’s. Naast deze spoken heb je de grote spookfamilie, die in het landhuis woont. Ja, deze moet je ook opzuigen, maar op een andere manier. Je kunt deze spoken namelijk niet zien als je naar ze kijkt, dus je kan ze ook niet opzuigen, want dan moet je naar hem kijken. Zo zijn er allemaal trucjes om deze spoken te verslaan. Na het verslaan van een serie spoken moet je terug naar de professor die de spoken in een schilderij veranderd. Een heel geinige gadget in Luigi's Mansion. Luigi heeft namelijk een gloednieuwe Gameboy genaamd de GameBoy Horror. Op deze Gameboy kan je de kaart van het huis zien, informatie over spoken krijgen en checken of een deur echt of fake is.Graphics & Sound
Een plusje is er voor de Graphics. Toen ze bij de release van de Nintendo Gamecube Luigi’s Mansion ook uit lieten komen, kon je met dit spel meteen zien wat de Nintendo Gamecube precies aan kan. Ook hebben ze de 2D/3D combinatie goed toegepast. Luigi, de spoken en andere bewegende dingen zijn 3D. Ook kan je omhoog en omlaag lopen, maar de stilstaande objecten zie je altijd van dezelfde kant omdat de camera altijd op hetzelfde punt staat.

Levensduur & Gameplay
De levensduur krijgt echter een min. Luigi’s Mansion is namelijk niet het grootste spel, en als je een beetje doorspeelt, kan je dit spel in vier uur uitgespeeld hebben. Zodra je het spel hebt uitgespeeld, komt er echter wel een nieuwe mode, maar deze mode houdt ook niet zoveel in. Het is namelijk een soort “Second Quest”. Je kunt nu het hele spel opnieuw spelen, maar dan is de hele Mansion omgedraaid. Dat betekent dus dat een deur die eerst links zat nu rechts zat en andersom. Dat Luigi makkelijk te besturen is niet echt een verassing. De controller is namelijk gemaakt voor Luigi’s Mansion. Door de makkelijke controle zal je een hoop lol kunnen beleven met dit spel. Naast de makkelijke controle zit er ook nog is een hoop humor in. Bijvoorbeeld het begin als je de professor tegenkomt, of juist het einde, waar je King Boo moet verslaan.

Conclusie Luigi’s Mansion is een gigantisch goed spel, maar helaas niet al te lang. Gelukkig zijn er naast het vernietigen van spoken ook nog muntjes en andere leuke voorwerpen te vinden. Er zit veel humor in het spel. Kortom, de makers hebben hun best gedaan, maar hadden het best wat langer mogen maken! Een beetje een gemiste kans dus...

 

Oordeel Luigi's Mansion (NGC)

  • Graphics 85
  • Gameplay 85
  • Originality 90
  • Sound 80
  • Replay 60
  • Eindcijfer 77

Aantal keer bekeken: 3901 

Laagste 1 prijzen voor Luigi's Mansion (NGC)

119.25 119.25 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner 7.9
€  119.25€ 0.00   € 119.25

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Solid
Solid ( 778 ) 03-01-2006 16:58
Kvind een 77 wel een beetje laag hoor, had er een ronde 8 van gemaakt. Het is namelijk heel leuk om te spelen. En DK Jungle Beat kan je in 3 uur doortrommelen.
avatar van Wars
Wars ( 1162   1) 27-08-2006 10:45
Jup ik ook.
Dit spel is echt orgineel