Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Mario Kart Live Home Circuit Set - Luigi (Switch)
40 100 1

Review Mario Kart Live Home Circuit Set - Luigi (Switch)

Nintendo heeft er wel een handje van: gimmicks. Ook de Switch moet hieraan geloven: we kregen al kartonnen bouwpakketten met Nintendo Labo en een joy-con set om workouts mee te doen met Ring Fit Adventure. Sommige gimmicks van Nintendo worden goed ontvangen, andere wat minder. Toch blijft Nintendo het proberen en komt er zo met trial-and-error achter wat de wereld nodig heeft.

 Met Mario Kart Live: Home Circuit (MKLHC) haalt Nintendo geen nieuw truckje in huis: op de Nintendo 3DS hebben ze ons al met Augmented Reality (AR) laten kennismaken. Dit kan met de app AR Games waar je de meegeleverde AR kaarten bij je 3DS systeem voor gebruikt. Je kunt ze je vast nog wel herinneren: die met het vraagteken, Mario, Kirby, Toon Link, Samus en Pikmin. Hier kon je dan een paar spelletjes mee doen, maar verder niks spannends. Is het ontwikkelaar Velan Studios 9 jaar later wel gelukt om een goede AR-game neer te zetten op de Switch? Is de Mario Kart franchise populair genoeg om AR-gaming hip te maken? Of kun je het beste met een grote boog om MKLHC heen rijden?

Mooie Mario Merchandise
De kart ziet er om te beginnen echt mooi uit. Mario en Luigi zijn van kwalitatief goed plastic gemaakt en zitten netjes in de verf. Dit is echt geen goedkoop third-party China speelgoed! De kart is gelukkig ook stevig gemaakt. Na redelijk wat botsingen kun je zeggen dat de kart hier echt wel op gebouwd is. Maar je kunt hem het beste wel alleen maar binnen gebruiken, want buiten zou er te veel rommel tussen de wielen komen en dat zou het racen beïnvloeden.Met jonge kinderen moet je wel oppassen, want hoe goed de karts ook tegen botsingen kunnen, ze moeten niet door de kamer vliegen. Ook met honden zou ik oppassen. Katten daarentegen gaan wel goed samen met de kart (zie mijn filmpje verderop). Maar je moet wel goed oppassen waar je loopt als iemand anders met de kart aan het racen is, want je wilt er ook niet per ongeluk op gaan staan!

Racen maar!
Nadat je de kart verbonden hebt met je Switch kun je de kartonnen poortjes neerzetten in je woonkamer. Je hebt vier poortjes die je in een bepaalde volgorde neer moet zetten waarmee je de baan vormt. Je kan jammer genoeg niet meer poortjes neerzetten. De camera herkent namelijk alleen deze poortjes, waardoor de game weet hoe de baan loopt. Je kunt een Grand Prix doen en tegen de Koopalings racen, maar je kunt ook een time trial doen zodat je kan strijden wie er thuis de beste tijd neerzet op een zelfgemaakte baan. Ook is er een optie om een race te maken met je eigen spelregels of kun je racen in spiegelstand waarbij alles op je scherm wordt gespiegeld! Je kunt ook de snelheid aanpassen, eerst 50 en 100 CC. Als je genoeg Grand Prix’ hebt vrijgespeeld kun je ook in 150 en 200 CC racen! Daarvoor moet je wel een grote woonkamer hebben.De Grand Prix’ hebben leuke thema’s, zo kun je onder water racen en verschijnt er allemaal water gevuld met Cheep Cheeps in je woonkamer. Of race je in de regen en liggen er allemaal plassen water op je vloer en krijg je spetters tegen je scherm aan. Je kunt items krijgen wanneer je door vraagtekens heenrijdt die op je vloer verschijnen, en als je door een banaantje rijdt dan merk je dat je kart even stopt. Dit is allemaal heel erg leuk gemaakt! Jammer genoeg rijden de Koopalings nog wel door échte obstakels heen die je op de baan plaatst, dit ziet de AR niet als objecten. Alleen de bijgeleverde kartonnen borden met pijlen erop zou je nog kunnen gebruiken en worden herkend. Dus hier ben je als racer in het nadeel.Mario vs. Luigi vs. Mario (?) vs. Luigi (?)
Je kunt MKLHC met maximaal drie anderen spelen. Maar dan moeten ze allemaal wel een eigen Switch systeem en een eigen kart hebben. Er zijn maar twee verschillende karts op de markt gebracht, dus als je met z’n vieren zou spelen zou je meerdere Mario’s of Luigi’s op de baan moeten neerzetten. Het is erg frustrerend dat je gelijk twee karts en twee Switch systemen nodig hebt om samen te kunnen spelen. MKLHC is een superleuke game om met je vrienden te spelen en te laten zien wat je allemaal met de kart kan. Maar om nu één kart neer te zetten en om de beurt te spelen terwijl de Switch in je dock staat en aangesloten is op je tv zodat iedereen het kan zien … Niet de beste optie. Daarover later meer. Als je deze game nu wél met twee karts wil spelen ben je gelijk een fortuin kwijt. De karts zijn namelijk te koop voor zo’n €120,- per stuk. En dan moet je maar net twee Switch systemen in huis hebben. Voor een gezin met twee kinderen die samen willen spelen moet je dus diep in de buidel tasten.

Je kunt het uiterlijk van Mario of Luigi ook aanpassen! Maar alleen in-game natuurlijk.

0 CC
Als de karts goed zouden werken dan zou deze hoge prijs nog enigszins te verantwoorden zijn. Maar dat doen ze helaas niet. Nintendo zegt dat de kart binnen 5 meter van het systeem moet blijven, maar maak daar maar gerust 2 meter van. Ik heb echt geen grote woonkamer, maar aan de achterkant van mijn baan werd de verbinding zeer slecht. Het beeld bleef veel haperen terwijl de kart wel doorreed. Dat racet dus niet lekker! Zie het onderstaande filmpje voor twee voorbeelden die ik heb gefilmd. De eerste is wanneer de Switch in het dock staat naast de tv, hier is de afstand 3,5 tot 4 meter tot aan de achterkant van de baan. In het tweede gedeelte wanneer ik in handheld modus speel en iets dichterbij zit is dat 2,5 tot 3 meter. Je kunt zien dat de haperingen van het beeld in handheld modus wel minder zijn. Maar ze zitten er nog steeds in, terwijl de afstand helemaal niet zo groot is!

Het is niet mogelijk om screenshots of filmpjes te maken door op de opnameknop te drukken, dus vandaar dat het op deze manier gefilmd is.

Ik heb de kart ook in een ander huis getest, met grotere woonkamer. Daar waren deze haperingen in het beeld ook vele malen erger. Misschien ligt het probleem ook wel een beetje bij de vele andere “stoorzenders” waar Nintendo het over heeft. Maar als je elke keer, naast dat je je halve woonkamer al verbouwd hebt voor een nieuwe baan, óók nog eens al je draadloze signalen uit moet zetten alleen maar voor het spelen van een game, is het echt te veel moeite.

Conclusie
Mario Kart Live: Home Circuit had een mooie game kunnen zijn. Het principe van een echte racende Mario Kart door je woonkamer is supertof voor jong (en ook nog wel voor oud). Maar de uitwerking had beter moeten zijn. De slechte verbinding is echt frustrerend, dat haalt de plezier heel erg uit de game. Niets is zo vervelend als een haperend beeld en je kart die vervolgens tegen de stoelpoot opknalt. Of het poortje meeneemt en de baan verpest. En dan is er nog de prijs: €120,- voor slechts één kart! Waarbij je dus alleen maar in je eentje kan spelen, in het midden van de baan moet zitten en daardoor niemand mee kunt laten kijken op het scherm.

Jammer genoeg is Mario Kart Live: Home Circuit een misser. Het idee is leuk, maar de uitwerking is slecht. Ik kan hier slechts 2 van de 5 Budgies voor geven. Voor elke halvering in prijs kun je er wel een Budgie bij optellen. Dus mocht je de kart ooit in een budgetbak tegenkomen, dan kun je het zeker proberen. Of natuurlijk wanneer je niet meer weet wat je met je geld wilt doen en het grootste gedeelte van de tijd met de karts in je vitrinekast wilt lopen pronken.

 

 

 
 

Deze review is geschreven door Lisa Halman.

 

Aantal keer bekeken: 6529 

Laagste 3 prijzen voor Mario Kart Live Home Circuit Set - Luigi (Switch)

98.00 98.00 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Amazon.nl 6.4
 
€  98.00€ 0.00   € 98.00
Bol.com 6.7
€  98.00€ 0.00   € 98.00
Nedgame.nl 9.6
€  98.00€ 0.00   € 98.00

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Pacboyslim
Pacboyslim ( 544   3) 02-11-2020 17:25
Mijn ervaringen zijn (gelukkig) een stuk beter. Heb wel het idee dat de camera van de karts overgevoelig is voor (te veel) licht. Als het iets meer schemerachtig is reageren ze stukken beter.
avatar van Eek2nd
Eek2nd ( 10504   52) 02-11-2020 17:53
Ik wacht BF af, koop het sowieso niet voor meer dan 90 euro.. 80 is ook al teijfel.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2368   4) 02-11-2020 18:46
Hier ook betere ervaringen mee, dochters rijden door de woonkamer geen zonder echte problemen (8m x 4m). Jongste dochter heeft een v1 switch en die heeft het moeilijk op uiterste afstand. De switch lite van de oudste en mijn v2 geen problemen.

Wel is de prijs echt absurd maar ok, plezier is ook wel wat waard.
avatar van Hercule
Hercule ( 6238   4) 03-11-2020 03:07
Dit voelt echt als zo'n game die je een keer zelf speelt, aan vrienden laat zien en vervolgens voorgoed opbergt
avatar van JDM
JDM ( 579 ) 03-11-2020 08:00
Gaat de kart ook sneller bij hogere CC klasses ?
avatar van DaggieWaggie
DaggieWaggie ( 38969   66) 03-11-2020 08:21
Quote:
Wel is de prijs echt absurd maar ok, plezier is ook wel wat waard.
Hm. Wat Eek2nd zegt; Ik zou €80.- wel prima vinden. Maar €120.- om je huisdieren een beetje op de kast te jagen vind ik best veel. Voor mij had er ook wel wat variatie in racers gemogen. Mario en Groen Mario ken ik nou wel. Een Peach of een Bowser was wel erg leuk geweest.

Een Wario stond natuurlijk op dag één hier op de vloer rond te racen. Mahja, Nintendo wilt mijn geld niet.
avatar van Heinster
Heinster ( 1000 ) 03-11-2020 09:54
Denk dat het plezier er vooral in zit met kinderen(tot +/- 16) of de echte grote fans die 'eventueel de ruimte hebben hiervoor.

Voor onze kinderen gaat er in ieder geval eentje komen(9 en 12)

Ikzelf ben een relatief groot fan, maar om nu nog telkens een baan op te zetten en daarna te racen en het spul 'in de weg' te hebben liggen in je huis voor bijvoorbeeld je partner, kan de zin aardig slopen. Met kinderen die dan ook actief er meer mee kunnen spelen en het opzetten van de baan is dan wat het interessant genoeg maakt voor ons.
avatar van SonicRPR
SonicRPR ( 2368   4) 03-11-2020 10:43
Quote:
Denk dat het plezier er vooral in zit met kinderen(tot +/- 16) of de echte grote fans die 'eventueel de ruimte hebben hiervoor.

Voor onze kinderen gaat er in ieder geval eentje komen(9 en 12)

Ikzelf ben een relatief groot fan, maar om nu nog telkens een baan op te zetten en daarna te racen en het spul 'in de weg' te hebben liggen in je huis voor bijvoorbeeld je partner, kan de zin aardig slopen. Met kinderen die dan ook actief er meer mee kunnen spelen en het opzetten van de baan is dan wat het interessant genoeg maakt voor ons.

Dit deel ik ook met je hoor, en snap de andere opmerkingen ook heel goed. Zelf is het neerzetten van alles al een gedoe. Wil ook gewoon beginnen, mijn vrouw geeft er niets om maar laat mij gelukkig wel de hobby uitoefenen . Nu verzamel ik (net als sommige anderen) en zie de software als een aparte prijs en dan het apparaat. Prijs blijft een minpunt al heb ik hem voor 59,99 (prijsfout van bol.com die ze uit eigen beweging hebben aangehouden).

Ikzelf heb er een uurtje mee gespeeld en was er klaar mee, leuke gimmick dat dan weer wel. Dochters van 11 en 13 hebben er toch al ruim 10 uur op zitten. Neefje van 4 heeft hem ook (mijn broertje en ik delen dezelfde hobby) en die vind hem ook geweldig. Het is maar net wat je er uit haalt.

Ja hij is duur, zeker als het alleen een verzamelitem is, maar het werkt eigenlijk wel aardig goed. Hangt van de doelgroep af denk ik dan maar.
avatar van Heinster
Heinster ( 1000 ) 03-11-2020 12:29
Quote:
Gaat de kart ook sneller bij hogere CC klasses ?

Ja, je kan op youtube ook filmpjes zien in hoeveel het scheelt. Bij 200CC gaat het karretje 'minstens' 2x sneller(maar de bochten nemen wordt lastiger en remt je af )

Quote:
[..]


Dit deel ik ook met je hoor, en snap de andere opmerkingen ook heel goed. Zelf is het neerzetten van alles al een gedoe. Wil ook gewoon beginnen, mijn vrouw geeft er niets om maar laat mij gelukkig wel de hobby uitoefenen . Nu verzamel ik (net als sommige anderen) en zie de software als een aparte prijs en dan het apparaat. Prijs blijft een minpunt al heb ik hem voor 59,99 (prijsfout van bol.com die ze uit eigen beweging hebben aangehouden).

Ikzelf heb er een uurtje mee gespeeld en was er klaar mee, leuke gimmick dat dan weer wel. Dochters van 11 en 13 hebben er toch al ruim 10 uur op zitten. Neefje van 4 heeft hem ook (mijn broertje en ik delen dezelfde hobby) en die vind hem ook geweldig. Het is maar net wat je er uit haalt.

Ja hij is duur, zeker als het alleen een verzamelitem is, maar het werkt eigenlijk wel aardig goed. Hangt van de doelgroep af denk ik dan maar.

Gezinsleven kan ervoor zorgen dat het ene moment iets wel de moeite is(zoals dit) en het andere moment niet(VR in de huiskamer terwijl je een gezin hebt :S?)

Dus idd vandaar dat ik ook aangaf wat mijn situatie was en waarom net wel, waar het ook net niet had gekund.

Het echte gemis 'voor mij' is dat je niet meer spelers/auto's op één systeem kan aansluiten.
avatar van Gunghir
Gunghir ( 6138   18) 03-11-2020 12:36
Leuke review zeg!
Knuffel voor de kat
avatar van Danter0
Danter0 ( 377 ) 03-11-2020 16:08
Leuke en goede review .

Gelukkig heb ik zelf wel iet wat betere ervaringen met Mario Kart Live: Home Circuit.
avatar van ElCheapo
ElCheapo ( 23977   19) 03-11-2020 17:15
Ik snap wel dat de review geen beste beoordeling geeft. Op Youtube had ik ook al wat reviews gezien en daarin bleek al dat de afstand behoorlijk kort moet zijn tussen Switch en de RC car en over het probleem met (tegen)licht. Verder vond ik het ook echt te duur dus niet gekocht.

Wel even over getwijfeld toen die prijsfout voorbij kwam voor de halve prijs.

Eigenlijk ook een beetje vreemd spelletje om te racen met een RC car terwijl je steeds naar je schermpje op de Switch moet kijken...
avatar van GJ
GJ ( 5952   7) 03-11-2020 17:33
Rol: Forum Moderator
Het is natuurlijk ook niet zo gek dat het niet zo lekker werkt onder bepaalde lichtomstandigheden. De camera in dat karretje kost in de inkoop misschien een paar euro, aan de beeld kwaliteit te zien. Het is ook een klein ding met een klein diafragma, dus er komt weinig licht binnen, waardoor het apparaat veel ruis gaat creëren om het beeld lichter te krijgen in donkere omstandigheden. Dus bij tegenlicht of kunstlicht moet het apparaat harder werken om nog steeds beeld te kunnen produceren. Dat is helaas het nadeel van goedkope camera's. Je merkt dit ook vaak bij goedkope smartphones of dingen als de 3DS of PS Vita camera's. Als dit beter had moeten zijn was je zo het dubbele kwijt geweest voor die kart. Dat die verbinding (is het Wi-Fi?) zo slecht werkt is wel echt jammer.
avatar van Peertje
Peertje ( 82 ) 04-11-2020 13:39
Kart vs Kat. Briljant.
avatar van Egg Citizen
Egg Citizen ( 502   1) 05-11-2020 12:39
Maar... wel in de winkels vóór de feestmaanden, dus zal toch genoeg verkopen... in die feestmaanden.

Vermoed dat daarna de vraag afneemt, totdat je zo'n kart + spel voor ongeveer 50 in de uitverkoop kunt halen.


Maar dat is slechts vermoeden
avatar van Megane377
Megane377 ( 6261   32) 05-11-2020 14:47
En voor €50 is dat wel een leuk bedrag
avatar van MrkvL
MrkvL ( 5568   11) 07-11-2020 10:27
Ik ging er nog serieus over denken om €238 uit te geven aan twee karts tot ik er in deze review achter kwam dat je ook een tweede switch moet hebben. Dan wordt het helemaal een duur geintje.