Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3)
82 100 1

Review Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3)

Laat ik meteen met het goede nieuws beginnen. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 is meer van hetzelfde. Dat klinkt misschien alsof het slecht nieuws is, maar de eerste Ninja Storm was al een game waar de fans van smulden. Voor de mensen die niet bekend zijn met Naruto is een korte introductie misschien handig.Naruto Shippuden
Naruto Uzumaki is een jonge, opstandige Ninja die zichzelf als doel heeft gesteld om ooit de Hokage (de leider van het dorp) te worden. Qua verhaal speelt deze game zich af tijdens de tweede verhaallijn. Er zijn twee en een half jaar voorbij gegaan sinds Naruto met zijn meester Jiraiya op pad ging om te trainen en sterker te worden. Naruto’s belangrijkste reden voor deze lange training is zijn beste vriend Sasuke. Die is namelijk op pad gegaan om zijn krachten vergroten door les te krijgen van Orochimaru. Die ook wel beter bekend is als de grote slechterik van de serie.

De game biedt je de mogelijkheid om door meerdere onderdelen van de tweede verhaallijn van de animatieserie te spelen. Deze staat bij de fans van de serie bekend als de Shippuden reeks. Deze verhaallijn speel je natuurlijk in de gebruikelijke storymode. Naast de hoofdverhaallijn bevat de game ook een hele hoop sidequests. Mensen die het eerste deel hebben gespeeld zullen meteen opmerken dat er qua gameplay wel een paar dingen zijn veranderd. Nog steeds zul je bepaalde missies aan moeten nemen en vervolgens één op één gevechten met tegenstanders moeten uitvechten. Tijdens elk van de gevechten heb je vaak ook extra doelen die je bonus voorwerpen opleveren. Die extra doelen lopen uiteen van het maken van 20 hit combo, het winnen met 40 procent van je chakra balk of het eindigen met een Ultimate Jutsu.

Heb je een gevecht gewonnen dan krijg je een ranking op basis van je prestaties en eventueel wat voorwerpen. Die bonusvoorwerpen zul je nodig hebben om nieuwe wapens te maken. Mocht je tijdens het spelen van het verhaal een gevecht niet helemaal goed hebben afgerond, dan kun je die altijd naderhand nog een keer opnieuw proberen. Hogere rankings betekenen meer stormpoints en dat zorgt er weer voor dat je sneller nieuwe dingen vrijspeelt.

Er is wel een klein beetje veranderd qua wereld. In het vorige deel had je de mogelijkheid om vrij over de daken van Konoha te rennen. In dit deel zijn de omgevingen pre-rendered. Dat houdt in dat je slechts van het ene naar een ander uiteinde kunt rennen voordat je weer in een nieuw gebied terecht komt. Het werkt wel, maar deze keuze zorgt er helaas ook voor dat het gevoel van vrijheid beperkt wordt. Gelukkig krijg je later in de game de optie om warp scrolls te kopen. Daardoor kun je simpel van het ene gebied naar het andere teleporteren.Tijdens het spelen van de singleplayer zul je Stormpoints verdienen. Verzamel je er genoeg, dan speel je een nieuwe titel, ninja card, kostuums of zelfs nieuwe speelbare personages vrij. En de game bevat in totaal 42 spelers. Waarvan de meesten nieuw zijn, dus daar ben je wel even zoet mee. Toen ik de verhaalmissies had afgerond stond mijn klok op 20 gespeelde uren. Nu, elf uur verder, heb ik het spel nog steeds niet weggelegd. Waar voor je geld dus.

Simpele maar diepe gameplay
Het sterke punt van Ninja Storm 2 is dat de gameplay makkelijk op te pakken is maar dat er voor de ervaren spelers genoeg diepgang te vinden is. Substitution Jutsu’s, teamattacks en sidekicks die je te hulp springen houden de gevechten lekker levendig. Qua besturing is er weinig veranderd ten opzichte van het vorige deel. Wel nieuw zijn de Ultimate Team Attacks.

Als je genoeg teamgenoten hebt ingezet kun je deze nieuwe aanval uitvoeren. Afhankelijk van je gekozen teamgenoten zul je andere animaties zien, maar het komt er eigenlijk gewoon op neer dat er flink wat klappen worden uitgedeeld. Druk je bijvoorbeeld een keer op het driehoekje, dan activeer je jouw chakra en kun je een speciale aanval uitvoeren. Druk je twee keer, dan kun je een ultimate Jutsu inzetten met je aanvalsknop.

Heb je tenslotte je teamgenoten vaak ingezet en is de balk van teamattacks volgelopen, dan kun je door drie keer op het driehoekje te drukken je chakra gebruiken voor een Ultimate Team Attack. Net als in het eerste deel heb je eigenlijk maar één aanvalsknop, twee schouderknoppen voor het blokken, een knop voor het springen/ontwijken en het vierkantje voor het werpen van shuriken. Als je de game moet vergelijken met een andere bekende titel vind ik Dragon Ball wel een soortgelijke titel. Alleen heb je in deze titel geen mensen die rondvliegen…Een plaatje
Grafisch maakt Ninja Storm een ijzersterke indruk. Het vorige deel deed al niet onder voor de animatieserie. In sommige opzichten was de game zelfs mooier dan de serie, omdat je dit keer zelf de gevechten door kon spelen. Dit tweede deel heeft meer omgevingen die je op je reis zult bezoeken, wat de game wat gevarieerder maakt. Van Konoha en the Sand village tot the Hidden Rain Village en de basissen van Orochimaru. Er is dit keer gewoon een stuk meer te zien.

Helaas bevat deze game, net als zijn voorganger, weer een hele hoop laadschermen. Ze zijn maar eventjes in beeld, maar om bij het binnenlopen van een nieuw gebied steeds tegen een laadscherm aan te kijken is nu eenmaal geen pretje.

In het spel kun je ervoor kiezen om de originele Japanse of de Engelse stemmen te gebruiken. Normaal gesproken zou ik de Japanse stemacteurs aanraden, ware het niet dat ik de serie eigenlijk alleen maar in het Engels heb gevolgd. Dat betekent echter wel dat de lipsync een stuk minder overtuigend is. Geen groot probleem, maar wel het vermelden waard.

Conclusie
Al met al is Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 gewoon meer van hetzelfde. De gameplay staat als een huis en het spel is buitengewoon mooi. De laadschermen zijn soms vervelend maar vallen qua tijdsduur gelukkig reuze mee. Ben je een fan van Naruto en vond je het vorige deel al ontzettend tof dan kun je misschien twijfels hebben over de nieuwe vormgeving van de wereld. De open wereld van deel één was wat meer in lijn met voorgaande Naruto games, maar deze invulling werkt ook prima. Al met al is Ultimate Ninja Storm 2 een prima game voor de fans van de serie én nieuwkomers.

Deze game is gereviewed door Ollie1981

 

Oordeel Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3)

  • Graphics 90
  • Gameplay 80
  • Originality 75
  • Sound 85
  • Replay 80
  • Eindcijfer 82

Aantal keer bekeken: 7457 

Laagste 1 prijzen voor Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (PS3)

22.99 22.99 1
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Game Shock Oss n.b.
€  19.99€ 3.00   € 22.99

Meer prijzen 

Laatste reacties

avatar van Arabyus
Arabyus ( 7263   2) 26-10-2010 14:21
Rol: Forum Moderator
Ben een grote fan van de anime. Maar deze game verveeld me best snel. Dat rondlopen is gewoon saai enzo. Vind ik een beetje jammer. Ondanks de Collector's Edition best strak is ^^